خطر سندرم «گردن پیامکی» را جدی بگیرید

یک متخصص طب فیزیکی و ستون فقرات معتقد است: با افزایش استفاده مداوم از تلفن همراه و تبلت، خطر سندرم گردن پیامکی، سلامت جامعه را در معرض تهدید قرار داده است.
کد خبر: ۱۰۴۶۷۳۴
|
۲۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۴ 18 April 2021
|
9108 بازدید

دکتر سارا سادات محسن الحسینی، یکشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: گردن پیامکی اصطلاحی است که برای توصیف استرس های مکرر و درد در ناحیه گردن ناشی از نوشتن یا تماشای بیش از حد بر روی دستی که تلفن همراه را در مدت زمان طولانی به طور مداوم نگه داشته است به کار برده می‌شود.

وی ادامه‌ داد: این شرایط به دلیل نوع زندگی و رشد جمعیت استفاده کننده از تلفن همراه هوشمند در کل جهان در حال افزایش است.

خادم الحسینی افزود: یکی از دلایل افزایش نگرانی در کودکان و نوجوانان به دلیل افزایش گرایش این گروه سنی به استفاده از گوشی هوشمند و تبلت است.

عضو انجمن جهانی و کشوری طب فیزیکی بیان کرد: در ایران نیز با توجه به مجازی شدن آموزش و دورکاری کارمندان در دوران قرنطینه استفاده از تلفن هوشمند افزایش چشمگیری به خصوص در دانش آموزان و نوجوانان داشته است.

وی ادامه داد: تحقیقات اخیر نشان داده است که ۷۹ درصد جمعیت ۱۸ تا ۴۴ سال بیشترین ساعات نگاه‌کردن‌ به گوشی را دارند و زمان اندکی از ساعات بیداری خود را بدون گوشی می گذرانند.

خادم الحسینی با اشاره به اینکه سر به طور متوسط چهار و نیم تا پنج و نیم کیلو گرم وزن دارد، افزود: خم کردن آن به جلو مستقیماً به ستون فقرات فشار می‌آورد.

وی گفت: ستون مهره های گردن یکی از ساختارهای شگفت انگیز و پیچیده در بدن است به طوری که می تواند این وزن سر را در هنگام حرکات گردن در جهت های مختلف پشتیبانی کند وهیچ کدام از نواحی بدن چنین آزادی در انجام حرکات را ندارند.

این متخصص ستون فقرات ادامه داد: وقتی سر را به اندازه ۱۵ درجه به سمت جلو خم می کنیم، وزن سر بیشتر از ۲ برابر می شود و در آن زاویه، به اندازه ۱۲ کیلوگرم نیرو به گردن وارد می شود.

وی ادامه داد: با افزایش زاویه گردن به ۳۰ درجه، این نیرو به ۱۸ کیلوگرم و در زاویه ۴۵ درجه به ۲۲ کیلوگرم و در زاویه ۶۰ درجه ۲۷ کیلو گرم نیرو به گردن وارد می شود.

علائم بیماری

خادم الحسینی بیان کرد: وقتی سر و گردن برای مدت طولانی در یک وضعیت نامناسب قرار بگیرند فشار زیادی به گردن وارد می شود که در نتیجه عضلات و لیگامان های اطراف ستون مهره های گردن، در معرض کشش زیادی قرار می‌گیرند و به دنبال آن ممکن است پارگی های میکروسکوپی در آنها ایجاد شود.

وی ادامه داد: به دنبال آن تورم و درد در این بافت ایجاد می‌شود که شما آن را به صورت درد و خشکی در گردن احساس می کنید.

فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی افزود: نگاه کردن طولانی مدت به گوشی همراه، آن هم هر روز باعث درد مزمن، درد شدید و آزاردهنده تا درد تیز و برنده، کوفتگی، خستگی یا گرفتگی عضلات گردن شانه ها و پشت می شود.

وی گفت: همچنین، درد شانه ها و خشکی حرکت به دلیل گرفتگی ماهیچه های گردن و پشت از علائم دیگر آن است.

خادم الحسینی معتقد است: اگر در گردن، گیرافتادگی ریشه‌های عصبی هم رخ دهد درد گردن به سمت دستها تیر می کشد.

عضو موسسه ملی سلامت مرهم ادامه داد: همچنین ادامه این رفتار در بعضی افراد منجر به بروز درد های مزمن به دلیل آرتروز زودرس مفاصل گردن می شود.

این متخصص طب فیزیکی همچنین از دیگر تظاهرات این سندرم را سردرد به دلیل سفتی عضلات پشت سر و کیفوز (قوز پشتی)، تخریب دیسک، ضعف عضلات و کاهش ظرفیت ریه عنوان کرد.

خادم الحسینی با اشاره به این که این مساله از این جهت اهمیت دارد که کودکان و نوجوانان بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند افزود : افراد نوجوان که در سنین رشد هستند، دچار آسیب طولانی مدت و مداوم در ناحیه نخاع می‌شوند که سبب درد طولانی مدت گردن و شاید گردن درد در همه عمر شوند.

پیشگیری

وی با اشاره به اینکه پیشگیری کلید حل مشکلات است، برای پیشگیری از ابتلا به این سندرم تصریح کرد: گوشی تلفن را تا حد امکان نزدیک چشم قرار دهید، این توصیه مربوط به تمام صفحات از جمله لپ تاپ و تبلت هم می شود به طوری که گردن و سر برای نگاه کردن به پایین خم نشوند.

خادم الحسینی ادامه داد: زمان های استفاده از گوشی و لپ تاپ باید در طول روز حساب شده باشد، برای مثال از یک زمان سنج یا هشدار دهنده استفاده کنید تا به شما مدت استفاده از گوشی و لپ تاپ را یادآوری کند.

وی همچنین گفت: گاهی اوقات گوشی را کنار بگذارید و در زمان های بین استفاده از گوشی و لپ تاپ بلند شوید و حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه راه بروید و هر چند دقیقه یک بار گردن و پشت خود را به عقب خم کرده و بکشید.

این متخصص ستون فقرات ادامه داد: اگر در دفتر کار می‌کنید مطمئن شوید که صفحه مانیتور رو به روی شما قرار دارد و نیازی نیست که سرتان را خم کنید، باید ستون فقرات و شانه ها در یک راستا و سر صاف باشد.

خادم الحسینی همچنین گفت: گاهی اوقات سر خود را آرام به جلو خم کرده و سعی کنید چانه را به سینه بچسبانید و سپس سر را به عقب خم کنید.

این متخصص طب فیزیکی در ادامه توصیه و پیشگیری از ابتلا به این بیماری گفت: سر خود را هنگام. کار کردن با تلفن همراه مداوم و آرام به چپ و راست بچرخانید.

خادم الحسینی افزود: دستهای خود را در طرفین بدن چسبانده و شانه ها را در جهت و خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید.

وی معتقد است: توانبخشی در درمان آسیب ناشی از گردن پیامکی بسیار موثر است.
خادم الحسینی در بیان شیوه توانبخشی گفت: این یک برنامه دو تا چهار هفته‌ای است که با حرکت بافت نرم شروع شده و سپس شامل حرکت مفاصل کشش فعال و غیرفعال عضلات سفت، تقویت عضلات و باز آموزی پوسچر (وضعیت و طرز قرار گیری صحیح بدن) و ورزش در منزل است.

درمان

وی با اشاره به اینکه در موارد حاد، کاهش درد هدف اصلی است، ادامه داد: آب گرم یا سرد، ماساژ، حرکات منظم گردن (چرخشی و خم کردن جانبی)، ورزش chin tuck (چسباندن چانه به قفسه سینه بدون خم کردن گردن) در کاهش میزان درد موثر است.

خادم الحسینی افزود: در موارد مزمن نیز دارو درمانی، تزریق در مفاصل یا گره عضلانی وطب سوزنی، در تخفیف علائم درد نقش موثری دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟