به گزارش «تابناک»، کرامتی در گفت وگو با ایسنا افزود: رگه سفید داخل برخی گوجه فرنگی ها هیچ ارتباطی با سم مصرفی ندارد.
وی با اشاره به اینکه گلخانه ای یا بوته ای بودن گوجه فرنگی دلیلی بر سفیدی داخل گوجه فرنگی نیست، تصریح کرد: وجود رگه های سفید داخل گوجه فرنگی مربوط به عدم تعادل عناصر غذایی ، کمبود برخی عناصر غذایی همانند پتاسیم، دریافت نور بالا یا پایین و آبیاری نامناسب است. همچنین برخی از ارقام وارداتی گوجه فرنگی دارای میوه های رگه سفید هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: با توجه به اختلال در رشد گیاه در شرایط کم آبی و کاهش کارایی مکانیسم های دفاعی گیاه در برابر تنش های محیط بسته به مرحله رشد گیاه و میزان دسترسی گیاه به آب، زمینه مساعد برای شیوع یا افزایش خسارت آفات و بیماری ها فراهم می شود.
کرامتی اظهار کرد: وجود رگه های سفید ارتباطی با تجمع نیترات و در نتیجه سرطان زا بودن این محصول ندارد.
وی با اشاره به اینکه تشخیص تجمع نیترات فقط از طریق آزمایشگاه های آب و خاک ، گیاه امکان پذیر است، یاد آور شد: در مواقعی که مصرف کود ازته چندین برابر بیشتر از نیاز گیاه باشد نیترات اضافی به نقطه های سفید پفکی شکل در داخل میوه دیده می شود که این اتفاق بسیار نادر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان با اشاره به اینکه کل سطح اراضی کشاورزی استان ۸۹۹هزار و ۲۲۰ هکتار است، اظهار کرد: از این میزان حدود ۷۰۰هکتار از اراضی استان به کشت محصولات زراعی اختصاص یافته است.