جمعی از زنان فعال در تشکل های مردمی در نامه ای خطاب به رئیس جمهور، مطالباتشان را با آیت الله رئیسی مطرح کردند.
به گزارش «تابناک»، متن این نامه بدین شرح است:
هوالحکیم
ریاست محترم جمهوری حضرت آیت الله رئیسی
سلام علیکم
خداوند بزرگ را سپاس که با انتخاب شایسته ملت ایران اداره امور کشور در مسیر انقلاب قرار گرفت.
استحضار دارید که به فرموده امام خمینی (ره) در جریان انقلاب اسلامی ایران، زنان پیشگام و با حضور آگاهانه در صحنه مبارزات زمینه ساز پیروزی نهایی انقلاب بودند. در عرصه سرنوشت ساز جنگ تحمیلی هشت ساله نیز، زنان همپای مردان در امر پشتیبانی و فراهم آوری عِده و عُده دفاع مقدس، با همه توان در میدان حضور داشتند. امامین انقلاب، همین چهره از زن و این گونه حضور او را بعنوان، الگوی برتر برای زن امروزی معرفی نمودند.
از این منظر میتوان گفت که سیره بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و خلف شایستهشان امام خامنهای (مدظله) در موضوع زنان، تشجیع و ترغیب زنان به حضور در مقدرات اساسی جامعه، نفی الگوی شرقی و غربی و ارائه الگوی سوم برای زنان بوده است. با این وصف تحقق گام دوم انقلاب در گروی حضور جدی و پررنگ زنان در عرصه سازندگی و پیشرفت است و قطعا بدون چنین حضور و مشارکت فعال زنان انقلابی، نیل به تمدن اسلامی بعنوان هدف غایی انقلاب اسلامی میسر نخواهد شد.
در این مقطع از زمان که حضرتعالی بعنوان رئیس جمهور منتخب مردم به امر مهم انتخاب نیروهای کارآمد و صدیق برای دولت سیزدهم اهتمام دارید، بر خود فرض دیدیم که در باب اهمیت و حساسیت امور زنان و خانواده نکاتی را بعرض برسانیم.
علی رغم رشد و پیشرفت آشکار زنان ایرانی در طول چهار دهه گذشته بنظر میرسد درحال حاضر سیر حرکت امور زنان و خانواده در کشور، بیش از پیش باید بر سیره امامین انقلاب انطباق یابد و از بعضی افراطها و تفریطها و حاشیههای زائد فاصله بگیرد. بجز خط سیر صحیح، وجود ساختار قوی و منسجم نیز برای سامان بخشی به امور زنان و خانواده در کشورضروری است تا بتوان بر مشکلات مهمی، چون تنگناهای معیشتی زنان سرپرست خانوار، نبود شغل مناسب برای زنان تحصیل کرده، افزایش سن ازدواج، فزونی طلاق، کاهش نرخ رشد جمعیت، رشد فزاینده آسیبهای اجتماعی و ... فائق آمد.
در عرصه روابط بینالملل انتظار این است که به موازات توسعه ارتباطهای دیپلماتیک در گستره وسیع در دنیا، زمینههای مناسب برای تبیین و ارائه الگوی زن انقلابی برای زنان مسلمان و بلکه همه زنان آزاده جهان فراهم گردد.
بی شک این مجموعه از ضرورتهای اساسی و اقتضائات جدی که برای حضور فعال و موثر زنان انقلابی برشمردیم، جز با بهره گیری مناسب و بهینه از نیروی زنان توانمند و کارآمد در تمامی عرصههای تصمیم گیری و اجرا محقق نخواهد شد.
نهایتا در باب گزینش معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، معتقدیم متناسب با ماموریت خطیری که این معاونت برعهده دارد، برخوردار بودن از ویژگیهای زیر، مهم و ضروری به نظر میرسد:
۱- ثبات قدم در خط مستقیم انقلاب اسلامی و قائل بودن به الگوی سوم نه شرقی نه غربی برای زن ایرانی
۲- داشتن اشراف و تسلط کافی به حیطه امور زنان و خانواده، قائل بودن به هویت تعیین کننده این حیطه، واقف بودن به واقعیتهای میدانی و باید و نبایدهای حوزه امور زنان و خانواده و اولویتهای منطقی و عقلانی مربوطه
۳- اعتقاد به ضرورت کار تشکیلاتی و ساختارمند و فعالیت گروهی منسجم برای بکارگیری درست همه توان و ظرفیت تخصصی و علمی و کارشناسی زنان در جهت تبیین و حل مسائل این حیطه و ارتقای موقعیت زنان و بهبود وضعیت خانواده
۴- توانمندی در تعامل با نخبگان، مجموعههای مردمی و غیر دولتی و ارتباط گیری با توده زنان ایرانی از هر قشر و گروهی
۵- صاحب نظر و توانمند بودن در معرفی و بازنمایی چهرهای درخشان از زن انقلابی درجریان تعاملات دیپلماتیک در سطح منطقه، کشورهای اسلامی و سازمانهای جهانی
در پایان ضمن آرزوی سلامت و توفیق برای حضرت عالی و همکارانتان در دولت سیزدهم، آمادگی خود را برای مساعدت در جهت بازنگری در ساختار و تشکیلات امور زنان و خانواده، سیاست گذاری، اجرا و تشکیل نهاد فرا قوهای زنان و نیز یافتن ریشهها و راهکارهای مرتبط با مشکلات عرصه امور زنان و خانواده و اجرای آن اعلام مینماییم.
من الله التوفیق و علیه التکلان
کانون فرهنگی بانو امین
کانون فرهنگی حقوقی تکریم زن وخانواده
کانون میثاق زندگی
کانون فرهنگی نور
کانون دختران زهرایی رهپویان وصال
جمعیت گفتمان انقلاب
جمعیت بانوان فرهیخته وانقلابی
جبهه متحد زنان انقلابی و کارآمد
جامعه فاطمیون
موسسه خیریه آل حسنا
موسسه ندای بشری
موسسه خیریه قدرعلوی
موسسه صیانت از حقوق زنان
موسسه شبستان بهشت هنر
موسسه صبح فاطر
موسسه فرهنگی هنری حدیث هدایت
موسسه ملائک مهر شیراز
موسسه قرآن پژوهان اهل قلم
انجمن زنان پیرو اهلبیت
هیات فاطمیون
هیأت عقیله بنی هاشم