به گزارش بورس تابناک، امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس ایران در مورد روش جدید عرضههای اولیه برای برخی شرکتهای کوچک و متوسط و اختصاص سهام به صندوقهای سرمایهگذاری تاکید کرد: در روش ترکیبی به عنوان یکی از روشهای عرضه اولیه، بیش از ۸ میلیون سرمایهگذار صندوقهای سرمایهگذاری از منافع عرضههای اولیه بهرهمند میشوند. همچنین در عرضههای بزرگتر نیز مشارکت سرمایهگذاران حقیقی به مجموع ۸ میلیون اضافه خواهد شد.
وی افزود: صندوقهای سرمایهگذاری بیش از ۸ میلیون یونیت هولدر (سپردهگذار در واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری) دارند، با اختصاص عرضههای کوچک و متوسط به صندوقهای سرمایهگذاری، عدالت در تخصیص بهینه سهام شرکتها بین سرمایهگذاران رعایت میشود، نگاهی به آمارها نشان میدهد که مشارکت مستقیم در عرضههای اولیه رقم بسیار پایینتری است بهطوری که در آخرین عرضه اولیه فرابورس (جهان فولاد سیرجان) که بالاترین میزان مشارکت در سال ۱۴۰۰ بوده، سه میلیون و ۱۱۹ هزار نفر حاضر شدند.
هامونی تاکید کرد: ترغیب و تشویق به سرمایهگذاری غیرمستقیم از طریق صندوقها، یکی از دلایل مهم این روش عرضهاولیه است.
وی ادامه داد: انتقاد بسیاری از اهالی بازارسرمایه به عرضههای کوچک و تخصیص سهام بسیار اندک و چند ۱۰ هزار تومانی به هر کد مدتهاست مطرح شده و با این تغییر روش، چنین موضوعی نیز برطرف خواهدشد. در این روش عرضه اولیه، اگر سود نصیب صندوقها میشود به این مفهوم است که بیش از ۸ میلیون نفر از این منافع بهرهمند خواهندشد.
هامونی گفت: ظرفیتهای جدیدی که توسط سازمان بورس و اوراق بهادار در اصلاحات دستورالعمل مد نظر قرار گرفته تنوع عرضههای اولیه را بیشتر کرده است کمااینکه عرضه سهام شرکتهای بزرگتر به رویه سابق خواهد بود.
وی افزود: از این به بعد روشهای عرضههای اولیه متنوعتر شده که باعث تسریع این فرآیند خواهد شد. این موضوع میتواند ورود شرکتها را آسانتر کرده و از سوی دیگر هیئت پذیرش هم با دست بازتری میتواند اقدام به پذیرش شرکتها کند. علاوه بر اینها ایجاد تنوع در روشهای عرضه اولیه پاسخ به مطالبات اهالی بازارسرمایه بود که همیشه به تکرویهای بودن این فرآیند معترض بودند.
منبع: بازار