به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا، به دلیل شیوع بیماری کرونا در جهان، حضور کمتر افراد در اجتماع، از دست دادن عزیزان و ... میزان بروز اضطراب و افسردگی بیش از پیش شده است اما سؤالی که ممکن است برای برخی افراد پیش بیاید این است که علائم هشداردهنده افسردگی چیست؟
سازمان جهانی بهداشت میگوید تخمین زده میشود که پنج درصد از بزرگسالان جهان از افسردگی رنج می برند و این مشکل، یک اختلال شایع روانی در جهان است.
مشخصه این بیماری، غم و اندوه مزمن و کاهش علاقه نسبت به انجام فعالیتهایی است که قبلاً برای فرد لذتبخش بوده است. افراد مبتلا به افسردگی ممکن است در انجام کارهای روزانه خود دچار مشکل شوند.
سایر علائم افسردگی میتواند شامل کاهش سطح انرژی، تغییر اشتها، کمخوابی یا خوابیدن بیش از حد، مشکل در تمرکز کردن و میل به خودکشی یا فکر کردن به آسیب به خود، ناامیدی به آینده، و احساس گناهکار یا کم ارزش بودن باشد.
در طول یک دوره افسردگی، فرد با مشکلات قابل توجهی در عملکرد شخصی، خانوادگی، اجتماعی، آموزشی، شغلی و یا سایر زمینههای مهم عملکردی مواجه میشود.
افسردگی ناشی از عوامل پیچیده عوامل اجتماعی، روانی و زیستی است؛ افرادی که حوادث نامطلوب زندگی (بیکاری، سوگواری، حوادث آسیبزا) را پشت سر گذاشتهاند، بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند.
بین افسردگی و سلامت جسمانی رابطه متقابل وجود دارد؛ به عنوان مثال، بیماریهای قلبی عروقی می تواند منجر به افسردگی شود و بالعکس.
سازمان جهانی بهداشت تأکید میکند که افسردگی ممکن است برای هر فردی رخ بدهد و یک بیماری است بنابراین نباید آن را نشانه ضعف افراد تلقی کرد و بهترین راه برای مقابله با این بیماری و درمان آن، مراجعه به روانشناس یا روانپزشک است. در صورت لزوم، پزشک برای فرد مبتلا، داروهای ضدافسردگی تجویز میکند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.