جرمی هانت: پرداخت بدهی ایران باج نیست

وزیر امور خارجه اسبق انگلیس تصریح کرد که پرداخت بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی ایران در پرونده قدیمی تانک‌های «چیفتن» باج نیست. وی در عین حال علت تاخیر در تسویه این بدهی را به تحریم‌ها و پیچیدگی‌های عملیاتی نسبت داد.
کد خبر: ۱۰۸۷۱۱۰
|
۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۶ 11 November 2021
|
12952 بازدید
۴۰۰ میلیون پوندی ایرنا، جرمی هانت که در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ سکان دستگاه دیپلماسی انگلیس را برعهده داشت و در این مدت یک بار هم به ایران سفر کرد در گفتگو با شبکه رادیویی بی‌بی‌سی ۴ خاطر نشان کرد که اصل این بدهی در داخل دولت مورد پذیرش قرار گرفته و می‌توان با استفاده از کانال‌های بشردوستانه، تحریم‌ها را دور زد و این بدهی را تسویه کرد.

وی بعید دانست که دولت جو بایدن با تسویه این بدهی مخالفتی داشته باشد و در این باره اشاره کرد وزیر امور خارجه آمریکا گفته است که تصمیم‌گیری درباره پرداخت این بدهی به دولت انگلیس ارتباط دارد.

این مقام انگلیسی بیان داشت: اگر این بدهی باج‌گیری بود می‌گفتم نباید پرداخت شود؛ اما این باج نیست، یک بدهی است. وی یادآور شد که وزیر دفاع هم این بدهی را تائید کرده و «ما باید آن را پرداخت کنیم، چون (تعلل در این زمینه) روابط دو کشور را تحریک می‌کند.»

بدهی انگلیس مربوط به خرید تانک‌های چیفتن در سال ۱۳۵۰ بین وزارت دفاع انگلیس و حکومت پهلوی است که قرار بود در قالب آن یک هزار و ۵۰۰ عراده تانک و خودرو‌های زرهی به ایران تحویل شود.

پس از انقلاب اسلامی، این قرارداد لغو شد و با توجه به آنکه ایران همه پول قرارداد را پرداخت کرده بود، خواستار بازپس‌گیری پول خود شده است. اما یکی از موضوعات مورد مناقشه بین ایران و انگلیس سود ۲۰ میلیون پوندی است که به این بدهی تعلق می‌گیرد. دولت انگلیس تاکنون به بهانه تحریم‌ها از پرداخت بدهی و سود آن شانه خالی کرده است.

برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند که انگلیس با استفاده از بلوکه کردن طلب ایران در نزدیک به ۴۸ سال گذشته سود قابل توجهی را کسب کرده است.

بن والاس وزیر دفاع انگلیس دوم فروردین ماه گذشته با تاکید بر اهمیت پرداخت طلب ایران تصریح کرد که باید راهی برای این مساله پیدا کنیم. وی در گفتگو با شبکه رادیویی تایمز لندن افزود: ما به روشنی اعلام کردیم که باید این بدهی را به جا آورده و راهی برای پرداخت آن به ایران پیدا کنیم.

وی درباره تعلل در پرداخت این بدهی، پای تحریم‌ها علیه ایران را به میان کشید و ادعا کرد که دولت نمی‌تواند برای تسویه این بدهی قانون را نقض کند. وزیر دفاع انگلیس با این حال تصریح کرد:، اما باید راهی قانونی برای عمل به تعهدمان پیدا کنیم که با تحریم‌ها سازگار باشد. به نظر من این مساله حائز اهمیت است.

والاس شهریور ماه سال گذشته، اولین مقام رسمی دولت لندن بود که پس از ۴ دهه به این بدهی اعتراف کرد. او در نامه‌ای خطاب به گروهی از وکلا نوشته بود: «دولت انگلیس اذعان دارد که بدهی ایران باید پرداخت شود و به بررسی راه‌های قانونی پرداخت این بدهی ادامه می‌دهد.» وزیر دفاع انگلیس که در گذشته عضو گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران و منتقد تاخیر دولت در پرداخت بدهی ایران بوده، نوشته که به حل سریع این پرونده معتقد است.

معاون سابق وزیر امور خارجه انگلیس هم اخیرا اعتراف کرده که دولت لندن ۴۰۰ میلیون پوند بابت طلب ایران در پرونده تانک‌های «چیفتن» بدهکار و تلاش‌های زیادی برای عودت آن در جریان است. سایمون مک‌دونالد در گفتگو با شبکه رادیویی بی‌بی‌سی گفته است: اعتراف می‌کنیم که این پول متعلق به ایران است و باید به این کشور پرداخت شود. اما پیچیدگی کلیدی کار در این است که ایران مشمول تحریم‌هایی است و چگونگی پرداخت این مبلغ بخشی از ماجراست. وی تصریح کرد که تلاش‌های گسترده‌ای در این زمینه در جریان است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟