۴۲۴ میلیون تومان حقوق برای این سه نفر/ نجومی بگیران دولت روحانی همچنان مشغول کارند؟ / از سامانه ثبت حقوق و مزایا چه خبر؟

بعد از رونمایی از حقوق های نجومی مدیران مناطق آزاد، یک مسئول دفتر و همچنین سرپرست سابق وزارت صمت، روز گذشته برای چندمین بار در سال جاری مسئله حقوق های نجومی این بار در پتروشیمی امیرکبیر رسانه ای شد. فیش هایی که برابر با خرید مسکن مهر در برخی از نقاط کشور است.
کد خبر: ۱۰۸۹۴۱۵
|
۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۳ 23 November 2021
|
74628 بازدید
|

۴۲۴ میلیون تومان حقوق برای این سه نفر/ نجومی بگیران دولت روحانی همچنان مشغول کارند؟ / از سامانه ثبت حقوق و مزایا چه خبر؟

حقوق های نجومی اصطلاحی بود که برای اولین بار در اردیبهشت ماه سال 1395 مطرح شد. در تاریخ 16 اردیبهشت 95 که چند شبکه تلگرامی و وب سایت سیاسی موضوع حقوق های نجومی مدیران دولتی را مطرح کردند. بحثی که سرآغازش فیش حقوقی یکی از مدیران بیمه مرکزی بود.

به گزارش تابناک اقتصادی، روز بعد در 17 اردیبهشت ماه 1395 اخبار ساعت 21 شبکه اول صدا و سیما در گزارشی با ارجاع به فیش های حقوقی منتشر شده در وب سایت ها گفت سه مدیر ارشد بیمه مرکزی در اسفند ماه 1394 روی هم 180 میلیون تومان حقوق و مزایا گرفته اند. در 19 اردیبهشت 95 بود که خبرگزاری میزان نیز با انتشار تصاویری از فیش های حقوقی چند ده میلیون تومانی معاونان بیمه مرکزی خبر داد. این ماجرا تا آنجا پیش رفت که رئیس بیمه مرکزی استعفا داد.

تذکر رهبر انقلاب به دولت روحانی درباره حقوق‌های نجومی

رهبر انقلاب در 2 تیرماه همان سال 95 در دیدار رمضانی رئیس‌جمهور و اعضای هیأت دولت، به موضوع حقوق‌های کلان اشاره و تأکید کردند: «موضوع حقوق‌های نجومی، درواقع هجوم به ارزش‌ها است اما همه بدانند که این موضوع از استثناها است و اکثر مدیران دستگاه‌ها، انسان‌های پاک‌دست هستند، اما همین تعداد کم نیز خیلی بد است و باید حتماً با آن برخورد شود. این موضوع نباید شامل مرور زمان شود بلکه باید حتماً به‌صورت جدی پیگیری، و نتیجه آن به اطلاع مردم رسانده شود.»

رهبر انقلاب دو ماه بعد یعنی در 3 شهریور 95 نیز در دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت به ماجرای فیش‌های حقوقی نجومی اشاره کردند و فرمودند: «و آخرین مسئله هم همین مسئله حقوق‌های نجومی است که اتفاقاً در صحبت آقای دکتر روحانی هم آخرین مسئله بود. من خواهش می‌کنم از این قضیّه آسان عبور نکنید. بله، دامن زدنِ به این قضیّه به آن معنا -که به قول ایشان مدام بازخوانی‌کردن و آمار دادن که فلان کس این‌قدر می‌گیرد، فلان کس [آن‌قدر] - شاید کار خیلی مثبتی نیست؛ امّا از آن‌طرف، اقدامی که شما در مقابل می‌کنید، خیلی مهم است؛ یعنی به مردم بگویید که چه‌کار کردید. در این قضیّه، مردم اعتمادشان ضربه خورده. ببینید، مردم خیلی از این ارقام بزرگ و مانند این‌ها را هضم نمی‌کنند؛ امّا حقوق شصت میلیون تومان و پنجاه میلیون تومان و چهل میلیون تومان را خوب هضم می‌کنند؛ یعنی کسی که در ماه یک‌میلیون یا یک‌میلیون‌ودویست یا یک‌میلیون‌وپانصد درآمد دارد، خوب می‌فهمد که پنجاه‌میلیون یعنی چه؛ در کشور کم نیستند کسانی که حقوق‌هایشان این است. این اعتماد مردم را -که به‌درستی آقای روحانی گفتند که مایه اصلی ما، اعتماد مردم و امید مردم است- با این کارها نباید ضایع کرد. شما این‌ همه زحمت بکشید، کار کنید، تلاش کنید، بعد ناگهان مثلاً فرض کنید یک‌نفری با یک کار حقوق غیرعادلانه [همه را ضایع کند]. آیا فاصله بین پنجاه‌میلیون و یک‌میلیون غیرعادلانه نیست؟ شما امروز در دستگاه دولتی‌تان کسی که از شما یک‌میلیون، یک‌میلیون‌ودویست، یک‌میلیون‌وپانصد، دو میلیون حقوق بگیرد ندارید؟ فراوان. خب، آن‌وقت یک نفر هم سی‌میلیون می‌گیرد، چهل‌میلیون می‌گیرد! این غیرعادلانه نیست؟ ...»

بی توجهی دولت تدبیر و امید و تکرار دوباره فیش های نجومی!

بر اساس این گزارش؛ بعد از ماجرای انتشار فیش های حقوقی نجومی و کلان، فعالیت هایی در راستای مقابله با حقوق های نجومی شکل گرفت اما باز هم بعد از گذشت 5 سال از آن ماجرای رسوایی حقوق های نجومی، به دلیل کم کاری و بی توجهی دولت تدبیر و امید، این نوع حقوق ها همچنان ادامه داشت و هر از چندگاهی به تیتر یک رسانه ها تبدیل می شود.

بعد از حقوق های نجومی مدیران مناطق آزاد که در سال جاری رسانه ای شد، حالا چند روزی است که از حقوق های نجومی مدیران شرکت پتروشیمی امیرکبیر رونمایی شده است. موضوعی که مسلما ریشه در سیاست گذاری ها و تصمیمات دولت گذشته دارد.

ماجرای حقوق های نجومی کارکنان پتروشیمی امیرکبیر چه بود؟

ابتدا اخباری مبنی بر پرداخت حقوق‌های نجومی به مدیران شرکت پتروشیمی امیرکبیر در رسانه ها انتشار یافت و سپس، ظهر روز چهارشنبه ۲۶ آبان ماه، خبر عزل دو نفر از مدیران نجومی بگیر از سوی محمد بهمئی مدیرعامل جدید این شرکت و انتصاب دو مدیر دیگر به جای آن‌ها منتشر شد.

۴۲۴ میلیون تومان حقوق برای این سه نفر/ نجومی بگیران دولت روحانی همچنان مشغول کارند؟ / از سامانه ثبت حقوق و مزایا چه خبر؟

۴۲۴ میلیون تومان حقوق برای این سه نفر/ نجومی بگیران دولت روحانی همچنان مشغول کارند؟ / از سامانه ثبت حقوق و مزایا چه خبر؟

خبری که فریدون بندری، سرپرست فرمانداری بندر ماهشهر، بلافاصله درباره آن توضیح داد: بر اساس ابلاغیه استانداری خوزستان، هیچ یک از رؤسای ادارات و مدیران عامل شرکت‌هایی که به نوعی وابستگی به دولت دارند، اجازه عزل و نصب در هیچ یک از سطوح مدیریتی بدون هماهنگی با استانداری خوزستان را ندارند.

او افزود: با توجه به اعلام دستورالعمل مذکور به مدیرعامل فعلی این شرکت، لازم است نسبت به بررسی و تعیین تکلیف احکام صادره اقدام فوری صورت گیرد. مدیرعامل پتروشیمی امیرکبیر در تماس تلفنی، هر گونه صدور حکم و تغییرات احتمالی مدیریتی در این شرکت را تکذیب کرده بود.

به هر صورت روز گذشته مورخه 1 آذر 1400 چهار سند مربوط به حقوق‌های نجومی سه تن از مدیران این شرکت در فضای مجازی منتشر شد که واکنش‌های زیادی را در پی داشت. مبالغ حقوق این مدیران طبق این اسناد، ارقام ۸۴، ۱۲۵، ۱۵۰ و ۲۱۵ میلیون تومانی را نشان می‌داد.

گفته شد که حقوق های نجومی دریافتی به شرح زیر بوده است: (به عبارت دیگر همان گونه که در تصویر زیر مشاهده می شود، این سه تن از کارکنان شرکت پتروشیمی امیرکبیر روی‌هم 424 میلیون حقوق گرفته‌اند)

  • « ف - ر» مدیر مالی: ۲۱۵ میلیون تومان
  • « ع - ج» مدیر منابع انسانی: ۱۲۵ میلیون تومان
  • « ‬ح - الف» رئیس حراست: ۸۴ میلیون تومان
۴۲۴ میلیون تومان حقوق برای این سه نفر/ نجومی بگیران دولت روحانی همچنان مشغول کارند؟ / از سامانه ثبت حقوق و مزایا چه خبر؟
 ۴۲۴ میلیون تومان حقوق برای این سه نفر/ نجومی بگیران دولت روحانی همچنان مشغول کارند؟ / از سامانه ثبت حقوق و مزایا چه خبر؟

 

(تصویر بالا مربوط به فیش حقوقی مدیر مالی در اردیبهشت ماه امسال است که در شهریورماه با افزایش قابل توجهی همراه شده است.)

 

آیا اسناد منتشر شده فاقد اصالت یا جعلی است؟

موضوعی که روابط عمومی شرکت پتروشیمی امیرکبیر حتی حاضر به ارائه توضیحات درباره آن به خبرگزاری رسمی سازمان صداوسیما هم نشد. البته سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بلافاصله در این رابطه اطلاعیه‌ای را منتشر کرد.

در این اطلاعیه آمده است:

«به آگاهی می‌رساند براساس اطلاع واصله از مراجع ذیصلاح و پیرو بررسی‌های انجام شده، اسناد منتشره، فیش حقوقی نبوده و فاقد اصالت از این لحاظ است. ضمن آنکه طبق اطلاع داده شده برخی از ارقام مربوط به مزایای غیر مستمر مندرج در این تصاویر اساسا مرتبط با پرداخت‌های سنوات گذشته بوده که بصورت تجمیعی در یکماه منظور شده است. لازم بذکر است برابر مقررات جاری، دریافت هر گونه حقوق و مزایا در مجموعه‌های صنعت که تابع مقررات حقوق وزارت نفت می‌باشند، سقف مشخصی تعریف گردیده که برای همگان لازم الاجرا است. این روابط عمومی ضمن استقبال از شفافیت اطلاعات و لزوم نظارت و پایش عملکردها، بر نقش مهم رسانه، بعنوان ابزار اطلاع رسانی و فرهنگ ساز و هدایت گر جریان فکری جامعه و ارتقاء سطح اعتماد عمومی از طریق ارائه اخبار دقیق، بر اخلاق مداری فضای رسانه‌ای تاکید می‌نماید».

شرکت پتروشیمی امیرکبیر و طرح اُلفین ششم 

در اردیبهشت ماه ۱۳۷۷، شرکت ملی صنایع پتروشیمی اقدام به تاسیس شرکت پتروشیمی امیرکبیر به عنوان یک شرکت سهامی عام کرد تا این شرکت، مسئولیت اجرای طرح اُلفین ششم که از طرح‌های مصوب برنامه پنج ساله دوم شرکت ملی صنایع پتروشیمی محسوب می‌شد را بر عهده بگیرد. به صورت کلی، ترکیبات موجود در نفت خام به چهار دسته پارافین‌ها، الفین‌ها، نفتا و آروماتیک‌ها تقسیم می‌شود. الفین‌ها به دلیل واکنش‌پذیر بودن ترکیباتشان محصولات متنوعی را شامل می‌شوند و تقاضا برای آن‌ها در سطح جهان رو به افزایش است.

مالکان عمده این شرکت نیز طبق اعلام سایت رسمی پتروشیمی امیرکبیر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین سازمان بازنشستگی کشوری هستند. به هر حال، اکنون چند روزی می‌شود که مجری طرح اُلفین ششم کشور، درگیر حاشیه‌هایی شده است. 

۴۲۴ میلیون تومان حقوق برای این سه نفر/ نجومی بگیران دولت روحانی همچنان مشغول کارند؟ / از سامانه ثبت حقوق و مزایا چه خبر؟

 

بعد از این ماجراها و با انتشار حقوق های نجومی، یکی از کانال های نزدیک به دولت خبر داد که آقای رئیسی، رئیس‌جمهور محترم کشورمان بلافاصله دستور برکناری مدیران شرکت یاد شده را صادر کرده اند.

حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان نیز در بخشی از یادداشت خود تحت عنوان «انگور را دانه دانه می‌خورند!» با اشاره به دستور رئیس جمهور مبنی بر برکناری مدیران شرکت یاد شده، نوشت:

«همه ساله بیش از ۷۰ درصد بودجه کل کشور به شرکت‌های دولتی (از جمله شرکت یاد شده) اختصاص داده می‌شود (سال گذشته ۷۵ درصد‎ بودجه و امسال اگرچه هنوز رقم رسمی اعلام نشده است ولی گفته می‌شود که درصد آن افزایش هم یافته است). بر اساس آمار موجود از ۳۹۸ شرکت دولتی، ۳۲۳ شرکت زیانده هستند و سؤال این است که هفتاد و چند درصد بودجه کشور که از سفره توده‌های مردم برداشته می‌شود، به حلقوم چه کسانی ریخته می‌شود؟! بدیهی است که شرکت‌های کارآمد و مدیران لایق بیرون از این دایره‌اند. همان دیروز، یکی از کانال‌های خبری نزدیک به دولت خبر داد که آقای رئیسی، رئیس‌جمهور محترم کشورمان بلافاصله بعد از انتشار خبر حقوق‌های نجومی مورد اشاره، دستور برکناری مدیران شرکت یاد شده را صادر کرده‌اند. اقدامی درخور تقدیر که از جناب رئیسی غیر از این هم انتظار نرفته و نمی‌رود. ولی این اقدام اگرچه شایسته تحسین است ولی کامل نیست و به دو اقدام بسیار ضروری و حیاتی دیگر نیاز دارد. اول؛ اینکه مدیران حرامخوار برای مجازات به قوه قضائیه معرفی شوند. دوم؛ در حالی که بیش از سه ماه از شروع به کار دولت انقلابی و مردمی جناب رئیسی می‌گذرد، کار بررسی صلاحیت برخی از مدیرانی که در دولت قبل به بدنه قوه اجرائیه تزریق (بخوانید تحمیل) شده‌اند و از شایستگی لازم برای حضور در مسئولیت‌های حساس برخوردار نیستند، صورت نپذیرفته است.»

پیش بینی ای که جدی گرفته نشد!

هر چند که اقدام رئیس جمهور شایسته تقدیر بوده است اما باید گفت که در دی ماه سال گذشته بود که عادل آذر رئیس سابق دیوان محاسبات طی گفتگویی و با توجه به وضعیت حقوق ها در لایحه بودجه سال 1400 اعلام کرد که اگر مردم در سال آینده حقوق ماهانه 60 میلیون تومانی را دیدند تعجب نکنند!

وی در مورخه 2 دی 99 گفت: با افزایش حقوق کارمندان باید انتظار حقوق ماهیانه 60 میلیونی هم داشت. عادل آذر با اشاره به افزایش 25 درصدی حقوق در بودجه 1400 گفت با توجه به ملحقات و دریافتی های برخی مدیران گفت سال آینده باید انتظار حقوق 60 میلیونی هم داشت و دولت در این باره دست و دلبازی کرده است. این حقوق 60 میلیون تومانی ماهانه برای مدیران گویا قانونی است اما غیرقابل هضم است!

بنابراین به نظر می رسد که گویا پرداخت برخی از حقوق های نجومی نه تنها غیرقانونی نیست بلکه گویا بر اساس بودجه سال جاری قانونی نیز می باشد.

سامانه حقوق و دستمزد به کجا رسید؟

گفتنی است پس از رونمایی از حقوق های نجومی در سال 1395، پیشنهادهایی در راستای مقابله و عدم تکرار  این موضوع ارائه شد. یکی از این پیشنهادات راه اندازی سامانه ای جهت ثبت حقوق و دستمزدهای مدیران بود که عموم مردم به آن دسترسی داشته باشند.

پیشنهاد راه اندازی سامانه حقوق و دستمزد جهت اجرایی شدن در متن قانون برنامه ششم توسعه گنجانده شد. در ماده 29  قانون برنامه ششم توسعه ذکر شد: "دولت مکلف است طی سال اول اجرای قانون برنامه نسبت به راه‌ اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایا اقدام کند".

از این رو سازمان اداری و استخدامی مسئول طراحی و ساماندهی سامانه حقوق و مزایا شد. همچنین همان گونه که از متن قانون برنامه ششم توسعه نیز مشخص است این سامانه باید در سال اول اجرای قانون برنامه ششم توسعه یعنی تا پایان سال 1396 راه اندازی می شد اما این امر محقق نشد و راه اندازی آن به سال 1397 موکول شد. در مورخه 2 اردیبهشت ماه 1397 آئین نامه اجرای این قانون تدوین و در 10 اردیبهشت ماه 1397 در هیات دولت مورد بررسی قرار گرفت. در این آئین نامه اجرایی تصمیم گرفته شد که از ابتدای مهر ماه سال 1397 اطلاعات حقوق مدیران روی این سامانه قرار بگیرد.

با نزدیک شدن به مهرماه 1397، جمشید انصاری رئیس سازمان اداری و استخدامی در گفتگوی ویژه خبری مورخه 4 شهریور 1397 حضور پیدا کرد و در مورد زمان راه اندازی این سامانه گفت: طبق برنامه ‌ریزی های انجام شده در مورد دستگاه های دولتی بارگذاری این سامانه تا پایان تابستان انجام می شود، ولی در مورد دستگاه های خارج از دولت اطلاعات هنوز در سامانه بارگذاری نشده است.

به هر حال هر آنچه بود راه اندازی این سامانه به سال 1397 هم نرسید. زمان گذشت و در جریان بررسی لایحه بودجه سال 1398 ماده ای به تصویب رسید که باید سامانه ثبت حقوق و مزایا به وزارت امور اقتصادی و دارایی منتقل می شد.

گرچه می بایست بنا بر تکلیف قانونی مسئولیت سامانه ثبت حقوق و مزایا برعهده وزارت امور اقتصاد و دارایی قرار می گرفت اما اظهارات جمشید انصاری رئیس سازمان اداری و استخدامی در خرداد ماه سال 1398 نشان می داد که این وزارتخانه بعد از گذشت سه ماه از سال اقدامی برای تحویل این سامانه انجام نداده است.

در مورخه 27 مرداد ماه 1398 جمشید انصاری رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: بر اساس دستور رییس ‌جمهور درخصوص انتشار حقوق ها، دریافتی مدیران تا شهریورماه منتشر خواهد شد و همچنین صندوق های زیرمجموعه دولت نیز باید اطلاعات حقوق را در سامانه وارد کنند.

شکایت مجلس از دولت روحانی به ‌خاطر اهمال در اجرای شفافیت حقوق و درآمد مسؤولان

سال گذشته (آذرماه 99) تعدادی از نمایندگان مجلس یازدهم در قالب ماده 234 آیین‌نامه داخلی مجلس از دولت به خاطر استنکاف از راه‌اندازی سامانه حقوق و مزایا شکایت کردند.

در متن طرح شکایت نمایندگان از دولت آمده بود: «موارد اعلامی استنکاف از اجرای قانون؛ استنکاف دولت از راه‌اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایا، احتراماً به استحضار می‌رساند که دولت مکلف بوده مطابق ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه در سال اول اجرای قانون برنامه یعنی پایان سال 96، نسبت به راه‌اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایا اقدام کند و امکان تجمیع کلیه پرداخت‌ها به مقامات، روسا، مدیران کلیه دستگاه‌های اجرایی شامل قوای سه‌گانه جمهوری اسلامی ایران را فراهم نماید، به ‌نحوی ‌که میزان ناخالص پرداختی به هر یک از افراد فوق مشخص و امکان دسترسی برای نهادهای نظارتی و عموم مردم فراهم شود که متأسفانه دولت از این حکم قانونی استنکاف کرده است. لذا امضاکنندگان اعمال ماده 234 را درباره رئیس‌جمهور به علت استنکاف از اجرای قانون خواستارند.»

به هر صورت هر آنچه بود دولت تدبیر و امید کنار رفت و به صورت واضح مشخص نشد که کار راه اندازی این سامانه به کجا رسید؟ اذهان عمومی پاسخ مشخصی در این زمینه دریافت نکردند و هنوز هم این ابهام وجود دارد که این سامانه راه اندازی شد یا خیر؟ چگونه کار می کند؟ آیا همه مردم می توانند به این حقوق ها دسترسی پیدا کنند یا خیر؟ به هر حال بد نیست حالا که دوباره موضوع حقوق های نجومی مطرح شده است مسئولین توضیحات روشن تری در این زمینه ارائه دهند.

دولت جدید که یکی از شعارهایش شفافیت و مقابله با فساد بود، بهتر است هر چه زودتر تکلیف این سامانه حقوق و دستمزد را مشخص کند و در گزارشی شفاف به مردم اعلام کند که کار راه اندازی این سامانه به کجا رسیده است و چه کسانی می توانند به آن دسترسی پیدا کنند؟

یادآوری این نکته در انتها ضروری است که رونمایی این گونه حقوق های نجومی اعتماد عمومی را خدشه دار می کند. به خصوص در شرایطی که حداقل حقوق و دستمزد کارگران در سال جاری آن هم با این تورم سنگین معادل دو میلیون و ۶۵۵ هزار و ۴۹۳ تومان می باشد و استخوان های مردم زیر بار گرانی با این حقوق های کم در حال خرد شدن است.

 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۹
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱۳۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
مثل همیشه ماست مالی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
سیاه نمایی نکن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
من خودم یک کارمند معمولی هستم و نمازجماعت ظهر و عصر اداره رو برپا میکنم با یک حقوق ناچیز ماهیانه 20 میلیون تومان و هر شش ماه مساعده 70 میلیون تومانی واقعا نباید اجازه بدهیم نجومی بگیرها نفس بکشند
ناشناس
| Canada |
۱۷:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
بترسید از روزی که صبر مردم تمام بشود
ناشناس
| Canada |
۱۸:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
چرا مدعی العموم به موضوع حقوقهای نجومی وارد ننیشود واین مبالغ را از حلقوم چپاولگران بیت المال بیرون نمیکشد؟ پرونده املاک نجومی به کجاکشید ؟!!!
ناشناس
| Canada |
۲۰:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
شمارابخدا به ایتمهای فیش حقوقی اینها توجه کنید بخصوص حقوق ومزایای غیرمستقیم؛
کارانه
کارت هدیه
ملت کارت
اعیاد ومناسلتها
پاداش
فقط کارانه اش معادل یکسال حقوق من فوق لیسانس بازنشسته با ۳۰ سال کارهست
خدایا به خودت واگذارمیکنم از دست ما که کاری ساخته نیست
ناشناس
| Canada |
۲۰:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
ترکیه در ده سال گذشته شش برابر ارزش پولش سقوط کرده و ایران سی برابر. ولی این همه داستان نیست. ترکیه در ده سال گذشته با وجود سقوط ارزش پولش توانسته اقتصادش را دو برابر و درامد سرانه مردمش را 90 درصد افزایش دهد ولی ما متاسفانه رشد منفی داشتیم و الان در 1400 اقتصاد ایران کوچکتر از اقتصادش در 1390 هست و درامد سرانه مردم ایران الان به 1380 رسیده یعنی بیست سال را از دست دادیم. ولی چین در همین بیست سال درامد سرانه مردمش را تا 15 برابر کرده. اینها مهم هست که معلوم بشود چه کردیم و چه مدیریتی داشتیم که به اینجا رسیدیم. ترکیه اگر سقوط ارزش پول دارد ولی رشد اقتصادی داشته ولی ما هم سقوط ارزش پول داشتیم و هم به معنی واقعی کلمه سقوط در حجم اقتصاد و درامد سرانه. همین است که ویژه خواران و داماد سالاران برای خود و فامیل حقوقهای دویست میلیونی می گیرند. در خارج از کشور به دلیل شغلم با این دانشجویان جدید ایران و خانواده های انها اشنا هستم. الان نحوه زندگی اغلب انها ماهی بیست هزار دلار خرج دارد که یک زندگی متوسط در خارج از کشور هست . ولی همیشه این سوال برایم بوده که چگونه خانواده های انها می توانند این هزینه ها را بدهند. بعد از این جریان فیشهای حقوقی نجومی جواب سوال خود را متوجه شدم. همین هست که 75 درصد مردم ایران رفتند زیر خط فقر و 35 درصد انها رفتند زیر خط فقر مطلق و ما باز متوجه نیستیم و می گیم ترکیه فلان یا امریکا و اروپا بهمان. به خود بیاییم. ترکیه فقیر شود یا میلیاردر شود فرقی برای ما ندارد. ما باید به وضع ملت و اقتصاد و معیشت خود برسیم.
ناشناس
| Canada |
۲۰:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
وقتی میگوییم باید به خود بیاییم دلیل دارد. در اخبار امده بود که ایران سالی باید 35 میلیون تن! گندم و نهاده های دامی و روغن و کالاهای اساسی وارد کند. ترکیه همین میزان صادرات این فراورده ها را دارد. ترکیه حتی یک بشکه نفت و گاز درست و حسابی ندارد و همه مصرف انرژی خود را مانند ژاپن و کره جنوبی و تایوان باید وارد کند. ولی ما در بیست سال گذشته نه تنها نیاز به واردات انرژی نداشتیم بلکه سه برابر مصرف نفت و گاز ترکیه صادرات داشتیم. چه کردیم که به اینجا رسیدیم و حالا حجم اقتصاد ترکیه سه برابر ایران است؟ خدمت شما به عنوان کسی که هم در ایران در سازمان های مربوط به توسعه کار کردم وهم سالهاست که در اروپا و امریکای شمالی مشغولم می گویم. در سرتاسر اروپا و به میزان بسیار کمتر در امریکا و کانادا شما با جمعیت بزرگی از ترکهای مهاجر ترکیه برخورد می کنید. ولی تقریبا همه انها به عنوان نیروی کار به اروپا و امریکا و از روستاها یا طبقات بیکار و فقیر ترکیه بودند و نه تنها از ترکیه چیزی نکندند بلکه برای ترکیه و میهنشان درامد ایجاد کردند ولی ما در ایران با همین بازی با کلمات و داماد سالاریها و ظاهر سالاریها و کسانی که همش از غرب بد می گویند و فرزندان و خودشان همش در گرانترین شهرها . دانشگاههای امریکاو اروپا مشغول کار و زندگی و درس خواندن و سرمایه گذاری هستند وثروت عظیم ملت 80 میلیونی ایران را با سیاست به ظاهر به نفت مردم فقیر یعنی تثبیت و ارزان کردن دلار نفتی به خارج پمپاژ کردند. اغلب کاری نمی کنند و اغلب انها بهترین ماشینها و خانه ها در گرانترین محلها را دارند. این فاجعه و بلایی بود که ما سر ملت خود اوردیم. الان هم حاضر به پذیرش نیستیم و می گوییم از ما بهتر مدیر نبوده. اگر این را نگوییم چه بگوییم!
ناشناس
| Canada |
۲۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
چرا اینقدر شلوغش میکنید ؟ این بنده خداها به دلار حقوق میگیرند خوب حق هم دارند چون تمام هزینه های زندگی درایران وقیمت کالاها ومسکن وخودرو هم برمبنای دلار محاسبه میشود حالا اگر بااین شراط تورمی کارگران و کارمندان و معلمین وبازنشستگان و در یک کلام قشر عادیو نه ژن های خوب حقوقشان رابه ریال میگیرند دیگه مشکل خودشان هست و بقول خانم بازیگر از بی دست وپایی شان هست !!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
وقتی که مردم سالهاست عکس العملی جدی و سخت

در مقابل هزاران دزدی و اختلاس و کلاهبرداری مسولان

نداشته اند

معلوم است که بر تعداد و میزان دزدی ها و مفتخوری ها
اصافه میگردد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
اصلا هم زیاد نیست . سه نفری روی هم هنوز به اندازه یک پزشک متخصص توی این مملکت پول نمی گیرند .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
باشه تو خوبی
ناشناس
| Canada |
۱۷:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
کنکور پزشکی قبول نشدی ؟!!!
دانیال
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
فکر میکردیم مشکلات اقتصادی بخاطره وادادگیو اختلاسو حقوقای نجومیه و با کار انقلابی حداقل نصف اقتصاد درست میشه اما نشد چون در این افکار زیاده روی کردیم البته هم اختلاس بود هم وادادگیو حقوقای نجومی اما اصل مطلب تحریم بوده و هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
هنوز فرق یک فرد مفید مانند پزشک متخصص را با یک کارمند که شاید بود و نبودش فرقی به حال آن اداره نداشته باشد را متوجه نیستی لطفا نظر نده
naser
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
پاسخ ها به این کامنت بسیار نا امید کننده است. پاسخ دهندگان از دو حالت خارج نیستند یاپزشک هستند یا مغرض! آیا صرف انجام کار مفید مجوز درآمد چند صد میلیونی را به کسی می دهد!؟ آیا جان مردم را باید به در آمدهای میلیاردی پزشکان متصل کرد!؟ هر کاری ارزش و اعتبار خودش را دارد. جدای از سیستم غلط و سوء استفاده های بعضی از کارمندان در بعضی از ادارات، این چنین تاختن به کل کارمندان بی انصافی و دور از انسانیت است. ناشناس 12:56 واقعا بود و نبود خود شما با این کامنت های الکی چقدر مهم است!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
همینی که هست هر کی ناراحته جمع کنه بره والسلام
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
کجا بریم؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
برو کانادا
خاوری هم از دستمزد کمش ناراحت بود رفت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
چه حقوقایی به جیب میزنند اینا
هلو برو تو گلو
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
مگه از جیب تو زدیم؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۵
برای همینه مردم به نان شب محتاج و طبق اعلام حکومت 45 درصد زیر خط فقر هستند . زباله گردی شغل شده و شهر داری ایها از آنان حق عضویت و قرار داد میگیرند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۵
دقیقا از جیب مردم است.فکر کردی ارث پدرت هست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
یعنی این سه نفر در این چهار ماه دولت رییسی یک میلیارد و ششصد و نود و شش میلیون تومان حقوق گرفتند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
در این چند سال ببین چند گرفتند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
عجیب کشوری داریم.
چپاول و غارت مستند بیت المال=فیش حقوقی نجومی
هیچ اراده ای هم برای برخورد وجود ندارد.
مردم هم می دانند.
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۱۷:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
همینه که هرکی میتونه داره میره و عطای ماندن را به لقایش میبخشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
حقوقهای نجومی بیشتر دربرخی از پزشکان متخصص و برخی محضرداران و مدیران سازمانها و نهادهای کشور دیده میشه که اونا هم چون اکثرا فرزندان مسوولین و وابستگان مدیران هستند تا حالا حقوقاشون اصلاح نشده و نقص قوانین باعث دریافت بالای مشاغل خاص شده
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
وکلا ، مخصوصا وکلای دادگستری رو فراموش نکن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
البته پزشکان حقشان است زیرا به درد مردم می رسند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۵
هیچ پزشکی حقوق نجومی ندارد.بلکه دستمزد کار شبانه روزی و ویزیت بیمارانش را در بخش خصوصی یا دولتی میگیرد. ولی اینها با یک شیفت کار در روز از خزانه برمیدارند بدون دلیل وبدون انجام ذره ای کار مفید .اگر مفید بودن الان وضع کشور این نبود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۵
وکیل حق وکالت میگیرد نه از بودجه قوه قضاییه .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
من یه کارمند با سی سال اسبقه کار با چهارتا دانشجو وهفت سر عائله میگیرم هشت میلیون در شرکت پتروشیمی کار میکنم اونوقت هم پست من در همین شرکت که یه بچه داره میگیره سی و پنج میلیون تومن
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۱۷:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
یعنی شما انتظار دارید مدیر مالی شرکت پتروشیمی به اندازه شما حقوق بگیره؟ با چه منطقی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
ببین عزیز
هرکسی داره هرچی از دستش میاد می برد.
اگرنمی برد از خوبی خودشه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
در پاسخ به 17:03 همچین میگید مدیر مالی که انگار شق القمر کرده. یک شرکت ملیاتی داره کار می کنه مدیر مالی اون مثل تمام مدیر مالی ادارجات دیگه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۵
مدیر مال پتروشیمی با مدیر مالی بهداشت درمان چه کار شاقی انچام میدهد فقط رقم هایش بزرگتر و حسابهایش بی حسابتر است.
ناشناس
|
Canada
|
۱۶:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
بخدا ظلمه اینهمه تفاوت وبی عدالتی
چرا باید من با مدرک فوق لیسانس بعدازسی سال کار شرافتمندانه وبدون دزددی واختلاس حقوق بازنشستگیم زیر خط فقر باشه و حضرات حقوقهای انچنانی بگیرند و خانه هاوویلاهای انچنانی داشته باشند ؟!
چراهیچکس جلوی این بی عدالتی ها را نمیگیره؟٫
درد فقر ونداری یکطرف دیدن اینهمه تبعیض واجحاف طرف دیگه
افرین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
اونوقت وقتی میگن طرح یکسان سازی بازنشستگان تامین اجتماعی هم اجرا شود همه نمایندگان و مدیران تامین اجتماعی یک طوری موضع می گیرند انگار وا السلاما شده
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟