به گزارش تابناک به نقل از تجارتنیوز، چندی پیش سه هزار و ۵۰۰ تن سیبزمینی ایرانی از ازبکستان برگشت خورد. حالا رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد میگوید: اخیرا سیبزمینیهای ایرانی از ترکمنستان هم برگشت خورده است. ماجرا چیست؟
بعد از فلفل دلمهای و کیوی حالا سیبزمینیهایی که از ایران به ازبکستان ارسال شده بود برگشت خورده است. خبر آمده که ترکمنستانیها هم به دلیل وجود آلودگی، سیب زمینیهای ایرانی را نپذیرفتند.
یک بار کیوی از هند، بار دیگر سیبزمینی و فلفل دلمهای به ترتیب از ازبکستان و روسیه برگشت میخورند. این بار همسایه شرقی ایران محصولات کشاورزی ایران را پس زده است. دلیل عدم پذیرش محصولات کشاورزی ایران هم مشخص است. گویا سموم استفاده شده، استاندارد کافی را نداشته است.
در همین مورد رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد به تجارتنیوز گفت: ازبکستان و ترکمنستان مانع واردات سیبزمینیهای ایرانی به کشور خود شدند.
حیدر ساکن برجی توضیح داد: علت برگشت سیبزمینیها این است که بعد از برداشت محصولات کشاورزی این کالاها باید طی دورهای در قرنطینه باشند این در حالی است که پس از گذراندن دوره قرنطینه سموم همچنان در محصولات کشاورزی ایران باقی مانده که این مساله سلامت انسان را تهدید میکند.
او ادامه داد: طبق بررسیهای به عمل آمده سمومی استفاده شده در محصولات کشاورزی از چین وارد میشود. گویا این سموم از کیفیت لازم برخوردار نیست. قوه قضاییه باید به این مساله ورود کند چرا که در این شرایط بازگشت محصولات کشاورزی صادر شده منافع ملی و اشتغالزایی را تهدید میکند.
ساکن برجی با اشاره به شرایط صادرات محصولات کشاورزی گفت: به دلیل اعمال این ممنوعیتها پاکستان از این فرصت استفاده کرده و احتمالا تا ۱۰ روز آینده صادرات سیب زمینی به کشورهای هدف ما را آغاز کند.
رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد بیان کرد: از این پس محصولات کشاورزی ایران پس از گذراندن قرنطینه باید از اداره حفظ نباتات و وزارت بهداشت کشور مقصد مجوز بگیرد. در غیر اینصورت ممنوعیت واردات محصولات کشاورزی از سوی کشورها ادامه دارد.
پیشتر، اما قاسم رضائیان، عضو هیأت مدیره و دبیر انجمن واردکنندگان سم و کود ایران در مورد علت برگشت محصولات صادراتی به ایران گفته بود: «بسیاری از صادرکنندگان ایرانی گواهینامه بهداشت و قرنطینه برای صادرات محصولات خود نمیگیرند!»
بنابراین گزارش مقامات دولت ازبکستان اعلام کردند که سه هزار و ۵۰۰ تن سیب زمینی وارداتی از ایران و پاکستان را به خاطر وجود آلودگی خطرناک برگشت زدهاست و ۷۷۵ تن آن را هم معدوم کرده است.