به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، بارش باران و برف از اواخر وقت چهارشنبه در برخی استانها و در تعدادی دیگر هم از دیروز آغاز شده است و همچنان در بعضی از مناطق کشورمان ادامه دارد و براساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی طی ۲۴ ساعت آینده در نیمه غربی کشور، استانهای ساحلی دریای خزر، استان مرکزی، قزوین، البرز، تهران، قم، سمنان و برخی مناطق اصفهان بارش باران و برف و وزش باد شدید پیشبینی میشود.
در استان لرستان نیز سازمان هواشناسی از هفته گذشته نسبت به نفوذ یک سامانه فعال و بارشی قوی متشکل از برف و باران شدید از روز جمعه در آسمان منطقه و تداوم فعالیت آن تا روز سهشنبه هشدارهای لازم را داده بود. فعالیت این موج بارشی که در برخی مناطق استان با بارش شدید باران و در مناطق سردسیر و گردنهها نیز با بارش شدید برف و کولاک همراه بود و تا روز سهشنبه نیز ادامه دارد، کلیه مناطق استان را تحتالشعاع فعالیت خود قرار داده است.
از صبح امروز سامانه جدید بارشی در استان هرمزگان وارد شده است و آنگونه که اعلام شده است بهمدت چهار روز مناطق مختلف استان را در بر خواهد گرفت. این بارشها در شرایطی به وقوع میپیوندد که در دو هفته گذشته نیز بارشهای سیلآسا سبب از بین رفتن اسباب و وسایل زندگی بسیاری از مردم شرق استان هرمزگان شد و خسارات زیادی نیز به بخش کشاورزی وارد شد.
بهدنبال هشدارهای چند روز پیش هواشناسی مبنی بر بارش برف در آذربایجانغربی، از شب گذشته با آغاز بارشها، سرمای شدید بر مناطق مختلف این استان غالب شده و به این ترتیب مشکلاتی برای مردم پیش آمده است، هرچند طی روزهای گذشته اخطارها و هشدارهایی از سوی دستگاههای متولی صادر میشد، اما گویا همین هشدارها نیز تنها در حد نوشته باقی ماند و خود دستگاههای خدماترسان و مجری دستورالعملهای موجود در اخطارها هم از این وضعیت غافلگیر شدند.
اما بر اساس اعلام اداره هواشناسی استان ایلام، بارش باران و برفی که از روز گذشته در استان شروع شده است همچنان با شدت و ضعف در مناطقی از ایلام ادامهدار خواهد بود که نیاز است رانندگان نکات ایمنی را بههنگام استفاده از ترمز رعایت کنند و قبل از استفاده از خودرو، سیستمهای روشنایی، برفپاککن و شیشهشور خودرو را بازدید و از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنند.
آخرین وضعیت بارشهای سنگین در زنجان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، سامانه بارشی فعالی طی چند روز گذشته وارد استان شده که این بارشها طی شب گذشته اوج و شدت گرفت و زنجان شاهد بارش سنگین برف بود. این در حالی است که بر اساس گفته سازمان هواشناسی، سامانه بارشی مذکور، تا پایان هفته جاری بر جو استان حاکم خواهد بود. سرمای هوا و کاهش ۱۰ تا ۱۵ درجهای دما از دیگر نتایج ورود سامانه بارشی فعلی به استان است.
محمد محمدی مسئول مدیریت راههای ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان زنجان در گفتگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به بارشهای شدید برف طی شبانهروز گذشته، اظهار داشت: در حال حاضر محورهای مواصلاتی تهم - چورزق و دندی ـ تکاب مسدود است.
وی با بیان اینکه هم اکنون محورها و مسیرهای ارتباطی اصلی بین شهری و استانی باز است، ادامه داد: تردد در این مسیرها هم فقط با زنجیر چرخ میسر بوده و رانندگان باید احتیاط کامل را داشته باشند.
مسئول مدیریت راههای اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان زنجان با اشاره به اینکه در حال حاضر تمامی راههای ارتباطی روستایی که بر اثر بارش برف دچار مشکل میشوند، مسدود هستند، یادآور شد: در حال حاضر مسیر دسترسی بیش از ۵۰۰ روستا مسدود است.
آخرین وضعیت بارشهای سیلآسا در لرستان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، ورود سامانه بارشی از عصر روز پنجشنبه تا به امروز وضعیت آبوهوایی اقصی نقاط لرستان را تحتتأثیر قرار داده وبهطور میانگین 35 میلیمتر نزولات جوی را نصیب آسمان این استان کردهاست.بارشها در بسیاری از نقاط لرستان بهصورت برف بود و علاوهبر اینکه سبب خوشحالی مردم و بهویژه کشاورزان شد، اما شدت این بارشها در برخی نقاط بهقدری بود که در همان ساعات اولیه قطع راه ارتباطی 663 روستا در شهرستانهای الیگودرز، ازنا، دلفان و خرمآباد را در پی داشت.
بارش سنگین برف در استان لرستان از همان ساعتهای اولیه دستگاههای امدادی و نیروهای راهداری را پای کار آورد تا تجهیزات و ماشینآلات سنگین خود را برای برفروبی محورهای مواصلاتی و راههای روستایی بهکار بگیرند، اما کمبود تجهیزات راهداری موجب شده عملیات راهداری بهکندی انجام شود و راه ارتباطی 240 روستا با گذشت سه روز همچنان مسدود باشد.
آخرین وضعیت بارشهای سیلآسا در هرمزگان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، از دو روز گذشته یک سامانه بارشی جدید در استان هرمزگان و مناطق مختلف این استان فعالیت خود را آغاز کرده و شهرستانهای مختلف را تحت تأثیر بارندگیها قرار داده است.حجم بارشها دوباره در شهرستان میناب بالا رفته است و با توجه به اینکه در جنوب کرمان نیز میزان بارندگی بسیار زیاد گزارش شده است رفته رفته بر حجم سیلاب این مناطق افزوده میشود.بر همین مبنا و با توجه به اینکه در بارندگیهای دو هفته قبل سد استقلال میناب کاملاً پر و ظرفیت آن تکمیل شده بود و دریچه سد نیز بهخاطر این بارندگی بازگشایی شده بود، نیاز است حجم خروجی از سد بیشتر شود تا بتوان سیلاب میناب و سیلاب ورودی از جنوب کرمان را توسط سد کنترل کرد.
در همین رابطه فرماندار میناب با حضور میدانی در روستاهای پاییندست سد از مردم خواست نسبت به تخلیه اضطراری روستاها اقدام کنند چرا که میزان بارندگی شدید و حجم سیلاب ورودی بسیار زیاد است و امکان زیر آب رفتن روستاهایی وجود دارد.
آخرین وضعیت بارشهای سیلآسا در کهگیلویه و بویراحمد
سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای کهگیلویه و بویراحمد گفت: به دلیل بارش برف راه ارتباطی ۱۴۰ روستای این استان مسدود است.
اله کرم جانیپور در گفتگو با خبرنگار تسنیمیاسوج، اظهار داشت: به دلیل بارش شدید برف و باران در سه روز اخیر راه ارتباطی ۲۰۰ روستا مسدود شد که با تلاش راهداران تاکنون راه ۶۰ روستا بازگشایی شده است.
وی با اشاره به اینکه روستاهای مسدود شده در شهرستانهای مارگون، بویراحمد، چرام و بخش دیشموک شهرستان کهگیلویه واقع شدهاند، عنوان کرد: بعد از پایان بارشها راه ارتباطی دیگر روستاها نیز بازگشایی میشود.
سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه هنگام بارشها اولویت بازگشایی با راههای اصلی است، خاطرنشان کرد: هم اکنون تردد در محورهای اصلی استان روان است.
جانیپور ادامه داد: راه ارتباطی سی سخت به پادنای استان اصفهان، پاتاوه به دهدشت حدفاصل گردنگاه لوداب تا دهدشت و محور سپیدار به شهرستان چرام تا اطلاع ثانوی مسدود شده است.
وی با اشاره به اینکه ارتفاع برف در جاده سی سخت به پادنا به بیش از ۱.۵ متر رسیده است، یادآور شد: در ۳ روز اخیر در بسیاری از جادهها اعم از اصلی، فرعی و روستایی ریزش وجود داشت که در کمترین زمان ممکن ریزش برداری شد.
آخرین وضعیت بارشهای سیلآسا در استان کرمان
مجید سعیدی مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان ، با اشاره به وقوع سیل در روزهای گذشته در استان کرمان و بارندگیهایی که از دو روز قبل در استان آغاز شده است اظهار داشت: با وجود اشباع رطوبت خاک به دلیل بارندگیهای گذشته خوشبختانه با اقدامات انجام شده کمترین مشکلات را در مناطق جنوبی استان داشتیم .
وی با اشاره به آبگرفتگی برخی معابر شهری و انسداد راههای روستایی به دلیل خاکی، باتلاقی و یا صعبالعبور بودن در این مناطق طبیعی است گفت: با این وجود مشکل خاص و آنچنانی در استان کرمان نداشتیم و در مجموع اوضاع استان حالت پایداری دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان با بیان اینکه فرمانداران و همکاران ما در فرمانداریها، دستگاههای اجرایی، سپاه و هلال احمر شب گذشته تا صبح بیدار بودند افزود: در برخی از نقاط استان آبگرفتگی منازل را داشتیم که ساکنان آنها جابهجا شده و در حسینیه ها و مدارس اسکان داده شدند تا آبگرفتگی این منازل برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه قطعی برق و عدم امکان تردد را در برخی از راه های روستایی استان داریم بیان کرد: به دلیل اینکه خط انتقال برق و مسیر تردد برخی از روستاها از مسیر رودخانهها عبور میکند و این رودخانهها در حال حاضر سیلابی هستند، تردد در این مسیرها تا فروکش کردن سیلابها امکان پذیر نیست.
سعیدی با بیان اینکه برخی از روستاهای ما در جنوب استان کرمان در محاصره آب قرار دارد گفت: به طور مثال هشت روستای ما در قلعه گنج، اطراف آنها همه رودخانه رد میشود و این رودخانهها به شدت سیلابی شده است.