نگاهی به آمارهای کرونایی در استانهای کشورمان حکایت از وسعت گرفتن بحرانی دارد که مدتی است آغاز شده است؛ موج ششم کرونا.
به گزارش «تابناک»، بر اساس آمارهای کرونایی در استانهای مختلف، در هفته اخیر علاوه بر اینکه شمار بیماران شناسایی شده مبتلا به کووید ۱۹ افزایش یافته، شمار بیمارانی که نیازمند بستری بودند هم افزایش یافته است. این افزایش را میتوان در اغلب استانهای کشورمان دید به گونهای که در ۲۴ استان کشورمان با افزایش شمار بیماران بستری مواجه بودهایم و این افزایش در ۹ استان کشورمان، چشمگیر و بارز بوده است.
این بدان معناست که اوضاع در استانهای البرز، بوشهر، تهران، خراسان جنوبی، قم، مازندران، مرکزی، هرمزگان و یزد وخیمتر از استانهای دیگر کشورمان بوده است و تنها در پنج استان خراسان شمالی، زنجان، فارس، کرمانشاه و کهگیلویه و بویراحمد است که اوضاع نگران کننده نیست.
نکته قابل توجه در این میان، روند افزایشی شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در کشور است که دورنمای نگران کنندهای پیش رویمان قرار میدهد؛ اینکه در ابتدای هفته گذشته (شنبه، ۲ بهمن) حدود ۳.۵ هزار بیمار شناسایی شده بودند که این عدد امروز (۸ بهمن) به بیش از ۱۶.۷ هزار مبتلا رسید.
این افزایش بیماران شناسایی شده، افزایش شمار بیماران بستری را هم در پی داشته که در نقشه فوق هم قابل دیدن است. (فلش سبز، روند افزایش بستری را نشان میدهد، فلش قرمز از کاهش بستری حکایت دارد و خط تیره خاکستری به معنای ایستایی آمار بستری در استان است)
نکته خوشحال کننده در این میان، مرگبار نبودن کرونای اومیکرون به مانند سویههای قبلی کروناست که موجب شده روند مرگ در استان های مختلف کشورمان در هفته اخیر، بسیار قابل قبول باشد و تنها در پنج استان شاهد افزایش شمار فوتیها باشیم، در حالی که در دوازده استان شاهد کاهش شمار فوتیها بودهایم.
البته برای آنکه این آمارها کاملتر شود، لازم است جمعیت هم در آنها لحاظ شود تا مشخص گردد که روند بستری در هر استان به ازای جمعیت چگونه است و شمار فوتیها بر اساس جمعیت مشخص شود.
سوالات و ابهاماتی که برای یافتن پاسخشان میبایست به جدول دیگری مراجعه کنیم که یکی از ستونهای آن به «بستری در هر ۱۰۰ هزار نفر» اختصاص دارد که در صدر آن استان یزد قرار دارد به ازای هر صدهزار نفر از جمعیتش، ۱۷ مبتلا دارد، به همین تناسب در مرگ و میر در هر یک میلیون نفر هم صدرنشین است.