وضعیت این روزهای ‌بازار محصولات پروتئینی‌

در آستانه نوروز، محصولات پروتئینی از مرغ و گوشت گرفته تا تخم مرغ، بازاری تقریباً آرام و با ثبات را می‌گذرانند، اما با وجود توصیه‌های معاون اول رئیس جمهور مبنی بر کنترل قیمت‌ها،‌ برخی محصولات بیشتر از نرخ مصوب به فروش می‌رود.
کد خبر: ۱۱۰۷۵۰۳
|
۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۵ 02 March 2022
|
3848 بازدید
|
۱

به گزارش فارس، بررسی‌های میدانی از بازار محصولات پروتئینی حاکی از آن است که قیمت‌ها تقریبا با ثبات است و یا نوسان کمی دارند، قیمت مرغ روند ثابت خود را طی می‌کند و کیلویی 31 هزار تومان همان نرخ مصوب دولت در مغازه‌ها و فروشگاه‌های سطح شهر فراوان عرضه می‌شود، مرغ منجمد هم در مراکز توزیع دولتی کیلویی 20 هزار تومان است و البته صف‌هایی برای خرید این کالا وجود دارد.

گزارش میدانی خبرنگار فارس حاکی است‌ قیمت مرغ تقریبا در همه نقاط شهر به نرخ مصوب عرضه می‌شود و هیچ کمبودی در مغازه‌ها وجود ندارد، مسئولان هم از افزایش تولید خبر می‌دهند که نسبت به قبل رشد داشته است، سالانه 2 میلیون و 500 هزار تن مرغ در کشور تولید می‌شود و ایران جایگاه دهم تولید دنیا را دارد و در مقاطعی صادرات هم داشتیم، ظرفیت تولید در کشور بیش از 2 میلیون و 700 هزار تن است و نژاد ایرانی معروف به «آرین» در کشور وجود دارد که نقش ضد تحریم دارد یعنی با توسعه آن در کشور وابستگی به نژادهای انگلیسی و آمریکایی کاملا قطع می‌شود.

قطعه فروشی مرغ با قیمت‌های گران‌تر همچنان مشکل عمده در بازار مرغ است که با قیمت های 2.5 برابر قیمت واقعی مرغ عرضه می‌شود و فیله مرغ کیلویی 69 هزار تومان به فروش می رود؛ دولت یک بار اسفند 99 قطعه فروشی را به دلیل تاثیر روانی که در بالا بردن قیمت مرغ داشت ممنوع کرد که آن زمان قیمت مرغ تا کیلویی 45 هزار تومان افزایش یافته بود و البته هشدار مسئولان بهداشتی هم در این ممنوعیت تاثیر داشت که می‌گفتند عاملی برای توزیع ویروس کرونا است.

*بازار گوشت از تب و تاب گرانی افتاد اما همچنان بالاست

قیمت گوشت از تب و تاب گرانی تا حدودی افتاده و بازار کم نوسانی را طی می‌کند اگر چه هنوز این قیمت‌ها برای مردم با درآمد پایین هنوز بسیار بالاست، قیمت گوشت چند هفته پیش تا کیلویی 300 هزار تومان هم گفته شده بود که البته در فروشگاه‌ها، بسته بندی شده و قسمت های خاص دام بود.

امروز در منطقه 19 تهران گوشت ران گوسفندی به عنوان گرانترین نوع گوشت، کیلویی 195 هزار تومان به فروش می‌رود، ران گوساله هم 165 هزار تومان به فروش می‌رود البته گوشت گوسفندی شقه‌ای کیلویی 120 هزار تومان است.

در این میان رئیس تامین دام کشور از وجود 7 میلیون دام مازاد در کشور خبر می‌دهد که می تواند اطمینان خوبی به مردم از بابت تامین و قیمت در ماه‌های آتی بدهد.

به گفته منصور پوریان‌ 28 هزار راس صادرات دام زنده سبک و 100 هزار راس هم توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور خریداری شده است، علاوه بر این، 7 میلیون راس دام مازاد هم وجود دارد.‌

دولت هفته گذشته صادرات دام زنده را ممنوع کرد تا فشار از روی قیمت گوشت برداشته شود اما این مسئول همچنان اصرار دارد که سیاست دولت اشتباه بوده و باید صادرات دام برقرار شود.

*تخم مرغ از نرخ مصوب تبعیت نمی‌کند

گزارش میدانی خبرنگار فارس نشان می‌دهد که قیمت هر شانه تخم مرغ 53 هزار تومان عرضه می‌شود که از نرخ مصوب 10 هزار تومان بالاتر است.

وزارت جهاد کشاورزی در پایگاه اطلاع‌رسانی خود قیمت هر شانه تخم‌مرغ را برای خریدار شانه‌ای 43 هزار تومان در نظر گرفته و اعلام کرده است که اگر کسی از این قیمت های تخطی کند برخورد می شود، اما واقعیت بازار غیر از این است و برخوردی هم با گرانفروشان نمی شود.

*ماهی قزل آلا در دور گرانی

بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت ماهی قزل آلا در بازار تهران کیلویی 75 هزار تومان است، ایران در تولید این ماهی مقام نخست دنیا را دارد، تولید ماهی های پرورشی هم در استخر یا در قفس داخل دریا روز به روز بیشتر می شود.

تولید‌کنندگان می‌گویند قیمت ماهی نسبت به قیمت گوشت پایین تر است یعنی قیمت آن در مقایسه با دیگر کالاها مسیر افزایش را می‌پیماید، سرانه مصرف ماهی در کشور حدود 10 کیلوگرم و نصف دنیا است در حالی که همواره از سوی کارشناسان بهداشتی مصرف گوشت ماهی توصیه می شود اما قیمت گران یکی از دلایل کاهش سرانه مصرف است؛ در بازار خبری هم از ماهی تیلاپیای وارداتی که ماه‌ها پیش ویترین مغازه را پرکرده بود نیست.

مغازه‌داران می گویند این نوع ماهی خیلی گران شده است و مردم توان خرید ندارند آن زمان هم برای خیلی جای سئوال بود که با این همه ظرفیت تولید در ایران که جایگاه نخست تولید قزل آلای دنیا را دارد و ظرفیت بسیار خوبی در سایر آبزیان دارد چرا باید ماهی وارد شود؟‌ ماهی تیلاپیا منتقدانی در داخل داشت که می‌گفتند به محیط زیست آسیب می زند با این حال رئیس شیلات سابق تولید آن را در چهار استان کلید زد.

*‌ دور زدن سیستم‌های بازرسی از سوی سودجویان

گزارش میدانی خبرنگار فارس حاکی است قطعه فروشی مرغ و بخش‌های جانبی از قبیل دمبه، پاچه و قلم نسبت به قبل رشد داشته است و شاید به این دلیل است که در سیستم‌های نظارتی قیمتی برای آن تعریف نشده است بنابراین نظارتی هم بر آنها وجود ندارد.

اگر چه 26 بهمن قیمت مصوب قطعات مرغ اعلام شد اما بررسی‌های میدانی فارس نشان می‌دهد که در کف بازار قیمت های بالاتر از این است و اصولات نظارت های سفت و سخت وجود ندارد.

* جزئیات قیمت محصولات پروتئینی در بازار

در حال حاضر جدیدترین قیمت انواع محصولات پروتئینی در بازار به این شرح است:

قیمت انواع محصولات پروتئینی در بازار
کالا ‌ قیمت یک کیلوگرم (تومان)
گوشت ران گوسفند 195000
گوشت ران گوساله 165000
گوشت چرخ کرده 129000
گوشت منجمد 119000
جگر گوساله  155000
مرغ  31000
ران مرغ 25500
سینه مرغ با استخوان 34500
ران مرغ بدون کمر 31000
کتف مرغ  31000
کمر مرغ 39000
گردن مرغ 12000
ساق مرغ 51000
بوقلمون  46000
ماهی قزل آلا  75000
قارچ  45000
جگر گوساله  155000
دل مرغ  15000
جگر مرغ 8000
سنگدان  14000
پای مرغ  7000
دمبه  90000

بررسی‌ها نشان می‌دهد بازار در آستانه شب عید وضعیت آرامی دارد اما معمولا با اضافه شدن تقاضا، برخی سوء استفاده از قبیل گرانفروشی، فروش کیفیت پایین و بعضا کم فروشی‌هایی می شود.

معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه روز دوشنبه ستاد تنظیم بازار با اشاره به در پیش بودن ایام عید نوروز و ماه مبارک رمضان، تصریح کرد: نباید اجازه دهیم گرانفروشی و نوسان قیمت‌ها، کام مردم را در این ایام تلخ کند، باید محکم و با جدیت پای نظارت و کنترل قیمت اقلام و کالاهای موثر در سبد خانوار بایستیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۱
به خاطر مدیریت شما مردم رو از گوشت خوردن‌هم انداختین حالا هی بگید فرزند آوری کنید .فرزند بیشتر رو شما باید بیارید که این قیمت‌های سرسام آور براتون هیچی حساب میشه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟