جدل داغ کرباسچی و گنجی روی آنتن درباره گشت ارشاد

عبدالله گنجی و غلامحسین کرباسچی در شبکه خبر تلویزیون در مورد فوت مهسا امینی مناظره کردند که در این برنامه محمد صادق کوشکی، استاد دانشگاه هم به صورت تلفنی نظرات خود را بیان کرد.
کد خبر: ۱۱۴۱۶۸۳
|
۳۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۸ 21 September 2022
|
12948 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، غلامحسین کرباسچی، فعال سیاسی اصلاح طلب و مدیرمسئول روزنامه هم میهن ابتدا در این مناظره گفت: ضمن تسلیت درگذشت مهسا امینی، خون این مرحومه با یک مظلومیتی ریخته شده و شاید این برکت را داشته باشد که در فضای جامعه نسبت به روالی که در جامعه اتفاق بدی را به وجد آورده دومینویی بوده که اگر ادامه داشته باشد ممکن است اتفاقاتی بدتری بیفتد. ابزار تاسف می کنم از این فاجعه که برای همه تکان دهنده بوده و همه شوکه شده اند.

به همه خانم های میهن مان تسلیت می گویم. خدا به همه مقاومت و صبر عنایت کند. اولین چیز که به ذهنم می آید بحث قانون است که جز تبصره ماده ۶۳۸ مصوبه سال ۱۳۷۵ قانونی نداریم و ما غیر از این راجع به حجاب و گشت ارشاد قانونی نداریم. بر اساس این تبصره زنانی که بدون حجاب شرعی در انظار عمومی ظاهر شوند از حبس از ده روز تا ۲ ماه یا ۱۰ تا ۵۰ هزار تومان جریمه محکوم می شوند.از این رو قانون مربوط به حجاب باید مورد تجدیدنظر قرار بگیرد.اگر بخواهند که طبق قانون عمل کنند از همین دم استودیوی شما زنان راباید بگیرند تا زنانی که در خیابان هستند. اگر واقعا به قانون استناد کنیم ۷۰، ۸۰ درصد خانم ها را باید بگیرند.

مجرای قانون این است که عده ای در مجلس می نشینند و تصویب می کنند.قانون ماهواره مگر قانون نیست؟ مگر بر اساس مسائل شرعی و فرهنگی نیست؟ چرا الان اجرا نمی شود؟ الان با تیر ماهواره ها را می زنند؟ چرا صداوسیما چند هزار میلیارد تومان هزینه می کند؟ چون احساس می کند کار فرهنگی موثر است. نیازی به زدن تیر با ماهواره نیست. ستاد ایجاد کردند، بودجه می برند، چند هزار نفر آنجا کار می کنند. این چه بساطی است. خواهر شهید ترکان به من زنگ زده با گریه می گوید که دختر من ١٨ ساله است او را گرفتند.

مجری: آقا گنجی شما قبول دارید؟

گنجی: بله بنده هم قبلا نوشته بودم که حدود۲۰ میلیون نفر هستند.

کرباسچی ادامه داد: بر این اساس افراد بسیاری از شمال شهر تا جنوب شهر، حتی نصف خانم هایی که در مراسم شهید سلیمانی بودند را باید می گرفتند. یک قانونی در زمانی تصویب شده که حالا اکثریت جامعه به آن عمل نمی کنند. الان باید قانون مورد تجدید نظر قرار بگیرد .طبق این قانون اگر یک تار مو یا دسته موی زن بیرون باشد او مجرم است! قوه مقننه باید این قانون را اصلاح کند.

مجری: نسبت به مشروبات الکی هم همین را می پذیرید؟

ببینید در مور مشروبات بحث جداگانه است فرق می کند آیا ۸۰ درصد مردم عرق می خورند؟ یا در خیابان کسی عرق خوری می کند؟ در جامعه ما این جرم انگاری را قبول ندارند.

در ادامه مناظره عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه همشهری گفت:باید ببینیم چالش ما بر سر چیست ؟طیفی داریم مسلمان هستند اما حجاب ندارند و مخالفند.عده ای می گویند امر شخصی است. ما معتقدیم امری اجتماعی است. کسی نماز نخواند یا در خانه اش مشروب بخورد کسی کاری ندارد. اما قبول کنیم حجاب امری اجتماعی است دیگر کسی و گروهی صلاحیت ندارد خودش عمل کند. عبدالله گنجی: جمهوری اسلامی یا باید به دین پایبند باشد یا باید درش را ببندد و برود!

ما گشت ارشاد نداریم بلکه مصطلح شد و جا افتاد. اگر گشت ارشاد بخواهد قانون را رعایت کند باید به ۲۰ میلیون تذکر دهیم.ما قانون را به صرت کامل اجراع نمی کنیم بلکه پلیس وقتی ناهنجاری ببیند برخورد می کند.ما یک بد حجابی عرفی داریم. سنت و فرهنگشان این است و مویشان بیرون است و پلیس هم برخورد نمی کند.امروز ما رسانه ای ها با فرماندهان نیروی انتظامی جلسه داشتیم. با پلیس صحبت کردیم دو سه جور آدم دارم یاقلیت هستند.عده ای هستند که در پوشش سیالیت جنسی دارند. اصلا متوجه نمی شوید آقاست یا خانم! برخی هستند که حس می کنید که از رختخواب به خیابان آمده اند. یک دسته هم هستند که سیاسی هستند.

پلیس با این سه دسته متوجه می شود و اقلیت هستند و بالاخره ناهنجاری است.یکی از اساتید دانشگاه توئیت کرد در فرودکاه امام روسریی را برداشت به دوستنش گفت الان تو سریع فیلم برداری کن اما پلیس مهر زد و چیزی نشد و دستشان خالی ماند!اولین بار در ۲۰ سال است که چنین حادثه ای رخ داده است. الان ۲ سال است گشت ارشاد داریم اما چنین حادثه ای نداشتیم.واژه گشت ارشاد را تاکید می کنم، ما چنین چیزی نداریم. نشنیده ام که چیزی به اسم کلاس آموزشی {برای حجاب} در قانون داشته باشیم. کسانی را سوار ون می کنند که مقاومت می کنند. این خانم دو سه تا خانم دیگر هم همراهش بوده اند، اما آنها را سوار ون نکرده اند.ه هر کسی که بگویید چرا رعایت نمی کنید می گوید به شما ربطی ندارد!ما یک چالش نخبگانی درون قدرت داریم.اگر قرار بود اجرای شریعت نکنیم چرا امام باید قیام میکرد؟ می دادند به یک روشنفکر قیام کند، مثل بازرگان.

در ادامه کرباسچی گفت: اول معروف و منکر را برای پلیس مشخص کنید! اگر زن موهایش را نپوشاند، اما مرد او را بغل کند و بگذارد در ون؟! لباسش پاره شود و.... درست است؟

تعجب می کنم از آقای گنجی! ما موارد بدتر از این داشتیم! کلاس آموزشی کجای قانون است؟! در کجای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی داریم؟! این بچه ۱۵ سال ۲۰ سال در سیستم آموزشی شما بوده است. در این سالها نتوانسته اید یادش دهید، در ۳۰ دقیقه در آن وضعیت آن هم با زور می‌تواند یاد بگیرد؟ البته قبلا هم داشته ایم که کسی فوت کند. خانم بنی یعقوب هم بوده است، او را برای امر به معروف گرفتند، در زندان فوت کرد.کسی نمی گوید چرا دزد را با تیر زدید. قانون دزدی و قتل روشن است.

آقای رئیسی قول داد که گشت اختلاس داریم... اما برای مدیران.اختلاس را هیچکس نگفته نگیرید، همه می گویند چرا مواردی که در انتخابات قول دادید را نمی گیرید.طبق قانون فعلی ۸۰ درصد خانم های ما مجرم هستند! روزی هزار نفر به خیابان وزرا برده می شوند. اینها تحقیر می شوند. این قانون کامل اجرا نمی شود چون عواقب سوء هم برای نظام دارد. وقتی قانون می گذارید که ۴۰ میلیون، ۲۰ میلیون، ۱۰ میلیون زن ایرانی را صاحب سوءپیشینیه بکنید آیا این قانون قابل اجراست؟!

کوشکی: قوانین جمهوری اسلامی عین شرع است

کوشکی، فعال اصولگرا هم به عنوان مهمان تلفنی مناظره گفت:آقا کرباسچی از شما به عنوان کسی که سالها درس طلبگی خوانده اید در عجبم. در شرع نظر جامعه ملاک نیست. قانون حجاب قانون خداست.از کی تا حالا نظر مردم منبع فقهی شیعه شده است؟حلال خدا حلال است، حرام خدا حرام است.آقای کرباسچی می گویند جامعه قبول ندارد. مردم در اکثر نظرسنجی ها حجاب را قبول دارند، ولی عمل نمی کنند. باید تلاش کنیم که عمل هم بکنند.قانون فعلی جرم انگاری کرده، زندان دارد. مجازات ها درست نیستند، نحوه برخورد پلیس با شهروندی که تخلف می کند مشخص نیست. دایره شرعی درست است.۴ یا ۵ درصدی که {حجاب} را رعایت نمی کنند از خدمات قانونی محروم شوند.

بخش دوم مناظره بعد از نیم ساعت ادامه یافت.

ابتدا کرباسچی خطاب به محمدصادق کوشکی: بله آقای کوشکی بنده طلبه بودم، ۱۰ سال هم بودم. کوچکترین طلبه قم هم بودم. من وقتی طلبه بودم که طلبگی گرسنگی و گرفتاری و زندان و اینها داشت و مدعی هستم که در بحث طلبگی وارد بشم. اشکال این است که شما طلبه نبودید، شما در دانشگاه امام صادق بودید که برای پست و مقام است.من گفتم، آقای رییس جمهور رفتند شانگهای. یکی از بزرگترین قراردادها برای تقویت ما مقابل آمریکاست را امضا کردند، آن وضع در کربلا بود، ۲۰ میلیون آدم آنجا. ناگهان یک اتفاق می افتد همه را تحت الشعاع قرا می دهد. این کار یک نفوذی نیست؟ بروید ببینید چه کسانی نمی گذارید این قانون اصلاح شود.

بین برنامه یکی از اعضای خبرگان تماس گرفتند. فتوای آقای آیت الله العظمی خویی را گفتند. اکثر علما می گویند، اگر کسی را نهی کردند که حجابتان خوب نیست، اگر گوش نداد عمل می کند، اگر گوش کردند رهایش کنند. در ماجرای حجاب و گشت ارشاد، پلیس گناهی ندارد؛ برای پلیس مشخص کنید که شل حجابی یعنی چه!

کرباسچی در واکنش به عبدالله گنجی مدیر مسول همشهری در مناظره به خطبه های حضرت علی (ع) اشاره کرد که امام علی (ع) فرموده بودند که من در حکومتم برای مردم نان و آب سالم و مسکن فراهم کردم.

وی در ادامه افزود که حضرت علی علیه السلام نمی فرمایند که احکام اسلام و حجاب را اجرا کردم بلکه می فرمایند مسکن و نان و آب سالم را فراهم کردم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟