«تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی از حوزههای مهم خبری به خصوص سیاسی و اقتصادی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
نماینده مجلس: فیلترینگ به مصلحت کشور نیست
نماینده مردم مهاباد در مجلس یازدهم درخصوص ادامه یا رفع فیلترینگ میگوید که فیلتر کردن کلی اینترنت که الان آن را تجربه میکنیم، مصلحت نیست و باعث میشود که مشاغل زیادی را از دست دهیم و خدماتی که ادارات به مردم باید ارائه دهند، انجام نشود. از آن طرف ماجرا، ما زیرساخت داخلی به این صورت که مدنظر است را نداریم و در سطح کشور امکانات برایمان فراهم نیست که بتوانیم همه جامعه را پوشش دهیم.
جلال محمودزاده درخصوص ورود مجلس به مساله گشت ارشاد، بیان کرد: «به باور من کار فرهنگی، کار گشت ارشاد نیست. در واقع باید دستگاههای دیگر مثل وزارت فرهنگ و ارشاد و سایر نهادهایی که کار فرهنگی انجام میدهند، در این خصوص تصمیمگیری داشته باشند. گشت ارشاد زمینه اینکه کار فرهنگی انجام دهد و با دیگران برخورد کند را ندارد. به این علت که نه تنها برای رعایت شئونات اسلامی نتیجه مثبتی به همراه نخوهد داشت، بلکه باعث به وجود آمدن چنین مسائلی میشود؛ بنابراین باید در وظایف گشت ارشاد تجدید نظر شود و این مسائل را به متولیان امر بسپارند. مجلس هم قطعا به آن ورود پیدا میکند.»
این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه آیا فیلترینگ شبکههای مجازی همچنان ادامه خواهد داشت، گفت: «به غیر از فعالیتهایی که بانکها، ادارات و دستگاههای دولتی دارند، در حال حاضر بیش از ده میلیون شغل در کشور در این بستر شکل گرفته و افراد زیادی در این راستا مشغول به فعالیت هستند.»
توضیح ضرغامی درباره توییت جنجالیاش در خصوص امر به معروف
ضرغامی درباره توییت جنجالیاش درخصوص امر به معروف واکنش نشان داد. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نوشت: به نام خدا دوستان دلسوز خودم امر به معروف و نهی از منکر از ضروریات دین است که در توییت قبلیام با جملهی: “امر به معروف و نهی از منکر وظیفهای همگانی است”، بر اهمیت، ضرورت و فراگیری این اصل مهم تأکید کردهام. مقالهی “واجب فراموش شده” در باب اهمیت این اصل مهم که قبلاً نوشتهام، در صفحهی اینستاگرام و کانال تلگرامیام، منتشر شده است. معتقدم این وظیفه اگر بر اساس نگاه حکیمانهی شهید مطهری و با رعایت همهی اصول و ضوابط مکتبی صورت گیرد، بسیاری از مشکلات جامعه اصلاح خواهد شد. متأسفانه برخی از دوستان بدون توجه به صراحت من در توییت اول، صرفاً بر اساس جملهی کنایه و مطایبه توییت دوم که کاملاً روشن و قابل درک است، برداشت ناقصی از موضوع داشتهاند که قابل احترام است. وظیفه میدانم در مقابل فتنهها و کژیها با روشهای خاص خودم در فضای مجازی نقشآفرینی مؤثر داشته باشم. و دین خود را به انقلاب و مردم ادا کنم.
موسویان: اگر برجام توافق میشد، کشور با چنین دامنه وسیع اعتراضاتی مواجه نمیشد
سیدحسین موسویان میگوید: «اگر برجام تا قبل از عید توافق میشد، آثار مثبت اقتصادی آن مقداری به مردم بویژه نسل جوان امید میداد و کشور با چنین دامنه وسیع اعتراضاتی مواجه نمیشد.»
نماینده مجلس: شبکههای اجتماعی خارجی نپذیرفتهاند که در کشور ما نماینده داشته باشند
نماینده مجلس یازدهم در خصوص زمان رفع فیلترینگ میگوید: یکی از موضوعات جدی که شبکههای اجتماعی دارند این است که باید در کشورها نماینده داشته باشند، چون آنان نپذیرفتند در کشور ما نمایندهای داشته باشند، این امر دچار چالش شده است.سید جواد حسینی کیا درخصوص زمان عادی شدن وضعیت اینترنت کشور، گفت: «مسئولین وزارت ارتباطات بیشتر در جریان هستند اما به هر حال شرایط باید مساعد شود. البته که در حال حاضر مشکلی برای دسترسی به اینترنت وجود ندارد و فقط شبکههای اجتماعی قطع است.» این عضو کمیسیون صنایع مجلس افزود: «یکی از موضوعات جدی که شبکههای اجتماعی دارند این است که باید در کشورها نماینده داشته باشند. چون آنان نپذیرفتند در کشور ما نمایندهای داشته باشند، این امر دچار چالش شده است. چرا که با شبکههای اجتماعی نمیتوان براندازی کرد ولی در آنها وارد بحث براندازی شدهاند.»حسینی کیا در خصوص احتمال جایگزینی پلتفرمهای داخلی، عنوان کرد: «گام اول میتواند این باشد که داخلیها را تقویت کنیم. گام دوم هم میتواند این باشد که پلتفرمهای خارجی پای کار بیایند و مسئولیتپذیر شوند.»
۱۵ تا ۲۰ میلیون جوان دهه هفتاد و هشتادی داریم که فقط...
روزنامه ایران در یادداشتی درباره ناآرامیهای اخیر نوشت: جنبش فعلی جنبش فراگیر نیست. ما نمیتوانیم بگوییم کل دهه ۷۰ و ۸۰ به این جنبش پیوستهاند. برآورد اولیه از جمعیت فعال در میدان این جنبش در سراسر کشور جمعیتی کمتر از ۸۰ هزار نفر را نشان میدهد. اینها افرادی هستند که وسط میدان شعار دادند، تظاهرات کردند یا به جایی آسیب زدند و... این در حالی است که جمعیت دهه ۷۰ و ۸۰ بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون است، اما بخش مهمی از افرادی که در میدان فعال بودند کسانی هستند که زیر ۲۱ سال دارند و در این میان درصد دختران در این جنبش بیشتر است. برداشتن روسری مطالبه واقعی نیست و مثل یک گلوله برفی توسعه پیدا خواهد کرد؛ آزادی مطلق در پوشش، یک بخش از آن است و مطالبه سایر آزادیهای اجتماعی به دنبال آن میآیند.
یامینپور: همه افراد در جهان که اکانتهای شبکههای اجتماعی جهانی دارند، دوتابعیتی محسوب میشوند
وحید یامین پور معاون وزیر ورزش گفت: همه افراد در جهان که اکانتهای شبکههای اجتماعی جهانی مانند توئیتر و اینستاگرام دارند دوتابعیتی محسوب میشوند و حالا این حائز اهمیت است که کاربران مثلا در ایران از جمله شما دانشآموزان که فعالیت رسانهای خود را آغاز کردهاید، تابعیت جمهوری اسلامی را بیشتر پذیرفتهاید یا شبکهای که شهروند مجازی آن هستید؟وحید یامینپور معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان در اختتامیه چهارمین دوره جشنواره رسانههای دانشآموزی(رسانش) که در خبرگزاری فارس برگزار شد، اظهار کرد: جمعی که امروز در آن حضور دارند جمع مهمی است و من را به یاد نوجوانیام که فعالیت دانشآموزی در حوزه رسانه داشتهام میاندازد. آن زمان رئیس انجمن اسلامی دبیرستان بودم و رسانه ما روزنامه دیواری بود.وی افزود: همچنین اولین باری که تلفن همراه داشتم از زمان دانشجوییام، سه سال میگذشت. آن زمان اولین گوشی تلفن همراه را خریدم که البته فقط زنگ میخورد و قابلیت دیگر نداشت. تصور نداشتم که ده تا پانزده سال آینده تلفن همراه و اینترنت چه قدرتی را در کل جهان خواهند داشت و زندگی بشر را تحتتأثیر قرار می دهند. معاون وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: در مورد جهانی که در حال حاضر در آن هستیم، بیست سال پیش هیچ تصوری نداشتم و نسل ما با نسل نوجوان امروزی تفاوت آن در زندگی بدون موبایل است و در واقع ما دو زندگی با و بدون موبایل را تجربه کردیم.
استیضاح وزیر بهداشت با بیش از ۳۰ امضا تقدیم هیات رییسه مجلس شد
نماینده گرگان در مجلس شورای اسلامی از تقدیم طرح استیضاح وزیر بهداشت و درمان با امضای بیش از سی نماینده به هیات رییسه مجلس خبر داد. رمضانعلی سنگدوینی نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ابزارهای نظارتی که به منظور نظارت بر عملکرد مسئولان اجرایی در اختیار نمایندگان قرار دارد، گفت: حق یک نماینده این است که به واسطه وجود مشکلات و مسائل و مراجعات صورت گرفته از حوزه انتخابیهاش و در سطح کشور از ابزارهای نظارتی خود همچون تذکر، سوال و استیضاح در جهت اصلاح امور استفاده کند.
نقد روزنامه ایران از مواضع اخیر شکوری راد
روزنامه ایران، مواضع علی شکوری راد از سران حزب اتحادملت را نقد تندی کرد. علی شکوریراد از متهمان فتنه ۸۸ و عضو کادر حزب اتحاد ملت، در اظهاراتی مغایر منافع ملی که البته مسبوق به سابقه است، به نیروهای حافظ امنیت حمله کرد و اتهامات بسیاری را علیه آنان بهکار برد. وی در گفتوگویی تقریباً همه خشونتهای رخ داده در روزهای گذشته کشور را به نیروهای حافظ امنیت نسبت داد و با مبری دانستن تام و تمام اغتشاشگران و آشوبگران مدعی شد: «لباس شخصیها وارد جمعیت معترض میشوند، شعارهای زشت سر میدهند، میشکنند، تخریب میکنند، چادر از سر زنان میکشند، قرآن و مسجد آتش میزنند و گاهی اتفاقی در زمره معترضان کشته میشوند، اما شهید تلقی شده، مراسم تشییع آنها در رسانه ملی نمایش داده میشود و از آنها تجلیل به عمل میآید!»این اظهارات موهن به گونهای است که در نگاه اول، به نظر میرسد نه یک عنصر سیاسی داخلی، بلکه یک عنصر تجزیهطلب، آن هم در شبکه سعودی اینترنشنال آن را بر زبان آورده است.گذشته از این، شکوریراد، عملاً ضمن نادیده گرفتن خونهای مدافعان امنیت کشور که از سوی اغتشاشگران بر زمین ریخته شد، صحنه آشوبهای اخیر را طوری ترسیم کرده است که گویی، جز همین نیروهای لباس شخصی که خودشان میآیند و شعار میدهند و خودشان هم اغتشاش میکنند، دیگر کسی در خیابانها نیست! در این صورت شکوریراد باید پاسخ دهد که پس نگران چیست و چرا از اغتشاشها و آشوبها حمایت میکند؟ این اظهارات، اگر نشان زوال عقل نباشد، هیچ نشانی از نگاه عقلانی، آنطور که این جریانها ادعای آن را دارند در خود ندارد.
نماینده مجلس: برگزاری تجمعات اعتراضی نیازمند قانون جدید نیست
یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: برای برگزاری تجمعات نیاز به قانون دیگری نداریم و در اصل ۲۷ قانون اساسی به وضوح این موضوع مورد توجه قرار گرفته است. مردم نیز پیشتر هر روز در جلوی مجلس اعتراضات و مسائل خود را مطرح میکردند.نوری قزلجه با اشاره به اصل ۲۷ قانون اساسی با تاکید بر اینکه «در این اصل گفته نشده که کیفیت این موضوع را قانون تعیین کند و قانونی نوشته شود تا برای برگزاری تجمعات مجوز اخذ شود»، اظهار کرد: هر قانونی که قرار باشد برای این اصل قانونی در نظر گرفته شود، باید از همان درجه آزادی که در قانون اساسی لحاظ شده، تبعیت کند.وی با اشاره به راههای تشخیص معترض از اغتشاشگر گفت: معترض کسی است که به روند، فرآیند و مقرراتی در کشور اعتراض دارد و آن را اعلام میکند، ولی وقتی این اعتراض جنبه تعدی به افراد، تخریب اموال عمومی و هنجار شکنی در جامعه پیدا کند، آن زمان دیگر شکل اغتشاش و ناآرامی به خود میگیرد.
آیتالله جوادی آملی: «تازیانه فقر» پشت مردم را زخم کرده است
مرجع تقلید جهان تشیع با اشاره به انواع تبلیغ تصریح کرد: تبلیغ یک زمان در قالب سخنرانی است، این اثر خودش را دارد؛ یک زمان تبلیغ عملی است. اگر به درد مردم برسیم، تبلیغ عملی کردیم و این موثرتر است. وی ادامه داد: پیامبر اسلام (ص) فرموده اند که خدایا به نان ما برکت بده و بین ما و آن جدایی نیفکن! زیرا اگر نان نباشد ما نمی توانیم نماز بخوانیم و روزه بگیریم. نان در این حدیث به معنای اقتصاد است. با اختلاس و نجومی، اقتصاد ساخته نمی شود و اگر اقتصاد سالم نباشد، خبری از دین نخواهد بود.جوادی آملی تصریح کرد: در احادیث می خوانیم که هیچ تازیانه ای دردناک تر از فقر نیست و امروز این تازیانه پشت مردم را زخم کرده است و مسئولین باید برای رفع مشکلات تدبیری بیندیشند.
اظهارنظر عجیب پوتین؛ اروپا چاپ پول را آغاز میکند
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در همایش هفته انرژی روسیه گفت که اروپا به قیمتهای بالای انرژی به سادگی با چاپ پول مانند گذشته پاسخ خواهد داد. رئیسجمهور روسیه گفت: مشخص است که اروپا مشکل قیمتها را در صورت بالا بودن چگونه حل میکند؛ فقط با چاپ پول، فقط همین. ما در مورد سایر گروههای کالایی این موضوع را مشاهده کردهایم. پوتین گفت که مقدار پول در اتحادیه اروپا تنها در سال گذشته یک تریلیون یورو افزایش یافته است. وی افزود: مشکل این است که اروپا با استفاده از این پول چه خواهد کرد؟ پوتین افزود: اروپا این پول را مانند استفاده در سایر کالاها، از جمله مواد غذایی برای استخراج گاز از بازار بینالمللی استفاده خواهد کرد.
بانک مرکزی یک بانک متخلف را به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس معرفی کرد
معاون نظارت بانک مرکزی با بیان اینکه چنانچه بانکی به هر دلیلی اطلاعات تسهیلات کلان خود را به بانک مرکزی ارسال نکنند به کمیسیون اصل نود و دیون محاسبات کشور اعلام میشود گفت: تاکنون یک بانک بدلیل عدم ارسال اطلاعات تسهیلات و تعهدات کلان برای انتشار عمومی به کمیسیون اصل معاون نظارت بانک مرکزی، با بیان اینکه چنانچه بانکی به هر دلیلی اطلاعات تسهیلات کلان خود را به بانک مرکزی ارسال نکنند به کمیسیون اصل نود و دیون محاسبات کشور اعلام میشود، گفت: تاکنون یک بانک بدلیل عدم ارسال اطلاعات تسهیلات و تعهدات کلان برای انتشار عمومی به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی معرفی شده است. وی افزود: بانک ملی هم اکنون اطلاعات خود را به بانک مرکزی ارسال کرده است و فرآیند بررسی این اطلاعات در حال انجام است، اما به دلیل وجود برخی خطاها در اطلاعات ارسالی، فرایند رفت و برگشت و بررسی آن در حال انجام است که انشاالله به زودی پس از صحت سنجی مجدد اطلاعات تسهیلات کلان بانک ملی نیز منتشر خواهد شد.مجلس شورای اسلامی معرفی شده است. وی افزود: بانک ملی هم اکنون اطلاعات خود را به بانک مرکزی ارسال کرده و فرآیند بررسی این اطلاعات در حال انجام است، اما به دلیل وجود برخی خطاها در اطلاعات ارسالی، فرایند رفت و برگشت و بررسی آن در حال انجام است که انشاالله به زودی پس از صحت سنجی مجدد اطلاعات تسهیلات کلان بانک ملی نیز منتشر خواهد شد.
مهلت شناسهدار کردن قطعات لوازم یدکی خودرو تمدید شد
صفایی نایب رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به تمدید مهلت ثبت شناسه کالا و کد رهگیری برای لوازم دیکی خودرو، اظهار داشت: تولید و واردات لوازم یدکی خودرو براساس اعلام وزارت صمت ملزم به دریافت شناسه کالا شده بود و آخرین مهلت برای این منظور پانزدهم مهرماه سال جاری تعیین شده بود. نایبرئیس اتاق اصناف ایران بیان داشت: اما با توجه به درخواستهای مکرر اصناف برای تمدید مهلت تعیین شده وزارت صمت با تمدید این مهلت موافقت کرد. وی افزود: براین اساس مصوبه قبلی در خصوص پایان مهلت ثبت شناسه و کد رهگیری لوازم یدکی خودرو تا پانزدهم مهر لازم الاجرا نیست و برای رفع دغدغه صنف لوازم یدکی کشور مهلت مذکور به مدت دو ماه تمدید شده است.
فرزین: برای رشد اقتصادی هشت درصد، باید به سراغ منابع خارجی برویم
رییس شورای هماهنگی بانکها گفت: تامین مالی طرح ها در کشور ما دچار ایراد است و به عبارتی پیش از آن که به خود طرح فکر شود، باید به تامین مالی آن اندیشید. محمدرضا فرزین در دیدار با استاندار خراسان رضوی در مشهد افزود: با توجه به این که نقدینگی فقط در سرمایه در گردش صنایع، تاثیرگذار است، باید از سایر روش های جذب مالی که در دنیا هم از آن استفاده میشود از جمله صکوک و اوراق مشارکت نیز بهره برد. وی ادامه داد: اگر میخواهیم به رشد اقتصادی هشت درصد در کل کشور دست پیدا کنیم، باید به سراغ منابع خارجی برویم و با اهرم کردن آن، طرح های زیربنایی کشور را به نتیجه برسانیم. از سوی دیگر، خراسان رضوی جذابیت سرمایه گذاری بسیاری دارد.