در آستانه روز دانشجو، از برخی دانشگاهها اخبار ناخوشایند و مشکوکی مخابره میشود که قابل تامل است.
به گزارش «تابناک»؛ مسمومیت جمع وسیعی از دانشجویان پس از صرف غذای طبخ شده در سلف دانشگاه ها، به پدیدهای تبدیل شده که هر از چند روز یک بار، از دانشگاهی متفاوت به سرخط اخبار دانشجویی مخابره و به سوالی مبهم منجر میشود که باید مورد توجه قرار گرفته و مراقبت بیشتری شود.
رویدادی که نخستین مورد آن در ماه جاری در دومین روز آذرماه و در دانشگاه صنعتی اصفهان رقم خورد که خبر رسید تعدادی از دانشگاهیان با علایم تب و مشکلات گوارشی به مرکز بهداشت و درمان دانشگاه مراجعه کردهاند و تشخیص اولیه پزشکان آن مرکز، شیوع بیماری ویروسی بود؛ بیماری که با شدت و ضعف متفاوت در میان دانشجویان مراجعه کرده بروز و نمود یافته بود.
ابعاد این رویداد تا آنجایی وسعت یافت که دانشگاه مجبور شد شماری از دانشجویان را به بیمارستان نهم دی خمینی شهر منتقل کند تا در آنجا تحت مراقبتهای درمانی قرار گیرند و به موازات این اقدام، آزمایشهای مختلفی را در دستور کار قرار داد تا دریابد ریشه مسمومیت از کجا بوده است؛ آزمایشهایی که به تاکید مدیر روابط عمومی دانشگاه نشان داد آب مصرفی بی مشکل بوده است.
این اقدامات با حضور تیم واکنش سریع سرعت گرفت و سرانجام مشخص گردید که «احتمالاً آلودگی غذای توزیع شده در سلف مرکزی در روز سه شنبه (یکم آذرماه) به باکتری شیگلاسونئی سبب بیماری تعدادی از دانشجویان مصرف کننده این وعده غذایی شده و در روزهای بعد و به دنبال تماس این دانشجویان با سایرین، افراد دیگری نیز دچار علائم بیماری شده اند.»
یک هفته بعد از این رویداد، از کرج و دانشگاه خوارزمی خبر رسید که جمع کثیری از دانشجویان این دانشگاه به دلیل مصرف غذای شب گذشته سلف (چهارشنبه، ۹ آذر)، مسموم شده و دچار تهوع، بدن درد و تب و لرز شدهاند. مسمومیتی وسیع که درمانگاه دانشگاه توان کافی برای مقابله با آن را نداشت و در نتیجه بار دیگر اعزام دانشجویان به مراکز درمانی در دستور کار قرار گرفت.
رویدادی که هنوز علت آن اعلام نشده، اما ساعاتی پیش خبری منتشر شد که نشان میدهد مورد توجه دستگاه قضا قرار گرفته و دستورهای قضایی لازم برای بررسی علت و منشا مسمومیت دانشجویان این دانشگاه صادر شده است؛ مسمومیتی که خوشبختانه عواقب شومی به دنبال نداشته، اما تکرار آن در چند دانشگاه، مشکوک است و به نظر میرسد که ضرورت دارد در ابعاد وسیعتر بررسی شود.
این ضرورت زمانی بهتر مشخص میشود که بدانیم گزارشهایی از مسمومیت شماری از دانشجویان در دانشگاه صنعتی اراک (در ۸ آذر) هم مخابره شده که به گزارش ایسنا، برآوردهای صورت گرفته نشان میدهد که در این سه دانشگاه جمعا گریبانگیر بیش از ۱۲۰۰ تن از دانشجویان شده است؛ اوضاعی عجیب که ظاهرا میشود نسخه مشابه، اما محدودتر رقم خورده از آن در دانشگاه تهران را هم لحاظ کرد.
وضعیتی که با توجه به ساختار بسته سلفهای دانشگاهها سوال برانگیزتر به نظر میرسد و توالی این رویدادها در آستانه روز دانشجو و در نظر گرفتن التهاباتی که در کشورمان رقم خورده است را به شدت مشکوک می کند و میتواند در راستای تشدید التهابات قلمداد شود!
رویدادهایی که انتظار میرود به دقت بررسی شوند؛ بنابراین، ضرورت دارد که وزارت علوم و حتی وزارت بهداشت به سرعت در این راه گام برداشته و مانع از تکرار این رویدادها و ریشه یابی موارد رقم خورده تا به امروز شوند تا در شرایط حساس کنونی، مانع از اجرای نقشههای شوم احتمالی برای ایجاد ناآرامی با تهدید سلامت دانشجویان گردند.