انتقاد تند علی مطهری از استقلال نداشتن مجلس

علی مطهری معتقد است تقسیم‌بندی انقلابی و غیرانقلابی معنایی ندارد و کارها باید عاقلانه و مطابق اسلام باشد؛ انقلابی عمل کردن یعنی مطابق عقل عمل کردن برهمین اساس، دولت در برخی موارد خوب عمل نکرده؛ مثلا می‌توانست برجام را زودتر به نتیجه برساند که این کار را نکردند.
کد خبر: ۱۱۶۹۲۳۰
|
۰۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۹ 29 March 2023
|
5494 بازدید
|

به گزارش تابناک؛ اطلاعات آنلاین نوشت: علی مطهری، نماینده ادوار مجلس و کارشناس فرهنگی به تحلیل عملکرد مجلس یازدهم، اتفاقات سال گذشته، عملکرد دولت در دو سال اخیر پرداخت و در خصوص مواضع برخی اصولگرایان علیه دولت و رئیس جمهور گفت: معمولاً وقتی یک رئیس‌جمهور روی کار می‌آید عده‌ای توقعاتی دارند و وقتی این توقعات برآورده نمی‌شود در مقابل او قرار می‌گیرند و در شمار مخالفان او ظاهر می‌شوند. ممکن است اکنون نیز این طور باشد.
وی توضیح داد: یعنی ممکن است اصولگرایان انتظاراتی داشته اند و می خواسته اند مطابق میل آنها رفتار شود و پست‌هایی به افراد آنها داده شود و این در مواردی انجام نشده و اینها تبدیل به مخالف شده باشند.

مطهری در عین حال خاطر نشان کرد: در این پدیده کمتر مسائل ایدئولوژیک مطرح است. ممکن است برخی از آنها معتقد باشند در برخی مسائل ایشان باید انقلابی‌تر عمل می‌کرده و نکرده است.

او در پاسخ به این سوال که «آیا دولت سیزدهم انقلابی عمل کرده است؟» گفت: بستگی دارد انقلابی را چطور معنا کنیم. اینها خود را انقلابی می‌دانند و باید دید نظر آنها چیست. ما تقسیم انقلابی و غیرانقلابی را قبول نداریم بلکه باید عاقلانه و مطابق اسلام عمل کنیم. انقلابی و غیرانقلابی نمی‌تواند معیار باشد. گروهک فرقان هم خودش را انقلابی می نامید.

مطهری در همین زمینه توضیح داد: انقلابی عمل کردن یعنی مطابق عقل عمل کردن. در برخی موارد دولت خوب عمل نکرده است. مثلا می‌توانست برجام را زودتر به نتیجه برساند که این کار را نکردند. می‌توانست با آژانس انرژی اتمی زودتر به توافق برسد که این کار را نکردند. می‌توانست مذاکره مستقیم با امریکا داشته باشد و مسائل را زودتر حل کند که این کار را هم نکردند. به نظر من، به این معنا دولت انقلابی عمل نکرده است. البته باید توجه داشت که انقلابی از نظر آنها به یک معناست و از نظر ما معنای دیگری دارد.

نایب رئیس مجلس دهم با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و ردصلاحیت برخی افراد دارای رای، کاهش مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس را مهم ارزیابی کرد که باید در آینده تدبیر شود و گفت: در وضعیت فعلی همه باید به دولت کمک کنند تا مشکلات را حل کند.

نماینده ادوار مجلس درباره ارزیابی عملکرد مجلس نیز افزود: این مجلس در مجموع استقلال کافی نداشت. خیلی کارها می‌توانست انجام بدهد که نکرد. بیش از حد همراه با دولت بود و متاسفانه کمتر نماینده مردم بود. در خیلی جاها باید حرف مردم را می‌زد که کمتر این کار را کرد.

وی افزود: به هر حال در درجه اول نمایندگان باید بدانند نماینده مردم هستند نه نماینده نظام. یک اشکال این است که برخی نمایندگان خود را نماینده نظام می‌دانند. بنابراین زمانی که بین حقوق نظام و مردم تزاحم ایجاد می‌شود نمایندگان باید از حقوق مردم دفاع کنند ولی الان این طور نیست.

مطهری ادامه داد: برای مثال این که در موضوع تعامل با روسیه آیا کارها با مشورت و اجازه مجلس انجام می‌شود؟ خیر، اصلا مجلس در جریان نیست. عده‌ای کار خود را انجام می‌دهند و حتی وزارت خارجه هم در جریان این موضوع نیست. این مسائل وجود دارد و باعث می‌شود قدرت مجلس کم شود .

او درباره کارنامه مجلس یازدهم گفت: در مجموع عملکرد مجلس ایده‌آل نبوده است. منتها فقط به نماینده‌ها بستگی ندارد. در مجلس قبلی هم این مشکل وجود داشت و اجازه نمی‌دادند مجلس وارد مسائل مهم و کلان کشور شود. مسائل کلان را در جای دیگری تصمیم می‌گرفتند. همان طور که شورای عالی سران درست کردند و خود تصمیم‌گیری می‌کنند و حتی قانون‌گذاری می‌کنند یا هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام دارند و از این طریق مصوبات مجلس را کنترل می‌کنند، در حالی که در قانون اساسی اصلا ما چنین هیاتی نداریم. یعنی از راه‌های مختلف دست و پای مجلس را بسته‌اند. این منحصر به مجلس کنونی نیست، در مجلس قبلی نیز این امور وجود داشت.

علی مطهری درباره مشارکت مردم در انتخابات اسفند ۱۴۰۲ نیز گفت: اگر تحولی ایجاد شود که مردم احساس کنند یک افق روشنی پیدا شده و کشور روابط خود را با دنیا بهبود بخشیده مثل توافق با آژانس بین‌المللی و برقراری رابطه با عربستان، مذاکرات با امریکا در عمان درباره برجام و ... مردم مشارکت خواهند کرد.
وی تاکید کرد: مشکل این است که دولت این کارها را دیر شروع کرده است. اگر این کارها انجام شود و یک گشایش اقتصادی برای مردم ایجاد شود، مشارکت مردم هم خوب خواهد بود. البته شورای نگهبان هم نباید سختگیری کند و مهندسی داشته باشد. لازمه آن این است که تحت تأثیر نهادهای اطلاعاتی و امنیتی نباشد. به نظرمن در این صورت انتخابات پرشوری خواهیم داشت.

مطهری خاطرنشان کرد: اگر بخواهند همین راهی را که تاکنون آمده اند، ادامه دهند و تحریم‌ها اضافه شود و تورم افزایش یابد و همچنان در شرایط غیرعادی باشیم و امیدی در مردم ایجاد نشود، انتخاباتی با مشارکت کم خواهیم داشت.

مطهری درباره اعتراضات سال ۱۴۰۱ نیز به خبرنگار «اطلاعات آنلاین» گفت: به دنبال فوت خانم مهسا امینی مردم به طور طبیعی اعترضاتی داشتند. این حادثه ناشی از قصور نیروی انتظامی و وزارت کشور بود. وی افزود: بهتر بود زودتر برخوردی با عوامل این حادثه انجام می گرفت که متاسفانه این اتفاق نیفتاد. اگر در همان ابتدا کسانی که کوتاهی کردند مواخذه می‌شدند اعتراضات کمتر می‌شد یا اگر مجلس وارد می‌شد و سوال یا استیضاحی صورت می گرفت حضور مردم در خیابان کمتر بود. مجلس نماینده مردم است و باید حرف مردم را بیان کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۸
فدایی احمدی نژاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۹
الهی بمیریم براتون که همه اتان مثل همید و فقط بفکر جیب خودتان هستید و با توجه به شرایط فقط رنگ عوض میکنین
یک نفر ملت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۹
بابا عجب رویی دارید شماها به والله
سوال: الان در مجلس پس چیکار میکنید شماها؟
سوال: انتخابات؟ حق رای؟ مردم سالاری؟
جناب مطهری والا ما مردم ایران خیلی نجیب هستیم اما بی شعور نیستیم انشاالله
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۹
مطهری قبلا هم که در مجلس بود تلاش زیادی برای تصمیات مستقل و بدون وابستگی جناحی در مجلس داشت. اصلا شما می دونید که ایشان الآن تو مجلس نیست چون رد صلاحیت شد؟
ناشناس
|
Canada
|
۱۳:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۹
دوغت بنوش شماها که ادعاتون گوش عالم پرد کرد در مجلس در اونسها چیکارکردید چیکار برای کنترل قیمت ها رانت شفافیت کردید چیکار برای مدرن شدن مجلس و قوانین قدیمی کردید چرا مردم بچه فرض میکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۹
مجلس ششم شجاع ترین مجلس بعد از انقلاب بود که آقای مطهری سر ناسازگاری با آن داشت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۹
دولت و مجلس مطلوب این آقا ۸ سال هیچ کاری برا برجام نکردن و سرانجامش شد کاغذ پاره توسط ترامپ.حالا تو یک سال از ریسی چی می خواد؟؟تازه اونم برجامی که هنوز یک بار از روش نخونده.(به گفته خودش)
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۹
اولا یک سال نه و تقریبا دو سال! به جنابتون خوش گذشته! دوما الآن که نصف زمان دولت گذشته هیچ دست آوردی که نداشته هیچ، تمام دنیا و ملت رو علیه خودش کرده، سوما مجلس انقلابی هم بیش از سه ساله که هست و فقطبا اعصاب مردم بازی کرده
چهارما همون لاشه ی برجام انقدر ارزش داره که آقایونی که عربده میزدن آتیشش مبزنیم الآن میدونن راهی جز اون نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۹
دست همتون توی یک کاسه است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۹
بگو و مگوی زرگری برای خریدن وقت و سرکار گذاشتن ملت . همه میدانند دولت و مجلس هیچ کاره اند و تمام شد و رفت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۹
یه روز از این ور میفتی یه روز از اونور .تکلیفتا اول با خودت معلوم کن .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۹
همتون سر تا پا یک کرباس هستید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۹
اصلن همین است که هس همه چی خوبه هیچی گرون نیس که نیس یک زره حجاب کمه اون هم مهم نیس دلار هم تا صد تومن راه داره بعدش صفرش را برمی داریم درس مشه ملجس هم خوب کار میکنه نکرد هم نکرد اصن همه ر ا وللش
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟