۲.۲ میلیون نفر محروم از مزایای قانون کار؛

مطابق آمار‌های مرکز آمار حدود ۲میلیون و ۲۴۲ هزار و ۴۷۵ نفر درسال ۱۴۰۱ اشتغال ناقص داشته اند. آمار نشان می‌دهد که ۹.۵ درصد جمعیت شاغل ۱۵ساله و بیشتر دارای اشتغال ناقص بوده اند.
کد خبر: ۱۱۷۷۳۶۳
|
۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۸ 31 May 2023
|
2656 بازدید
|
۵

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، مطابق تعریف‌های آمار، افراد دارای «اشتغال ناقص» شامل تمام شاغلانی است که به دلایل اقتصادی نظیر رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت کار بیشتر، قرار داشتن در فصل غیرکاری و به هر دلیل دیگری، کمتر از ۴۴ ساعت در هفته کار می‌کنند و خواهان و آماده برای انجام کار اضافی در هفته هستند؛ به عبارتی این افراد به دلایل مختلف مجبور هستند کمتر از استاندار در هفته کار کنند. نوع فعالیت این افراد تحت عنوان اشتغال ناقص شناخته می‌شوند.

به طور خلاصه می‌توان گفت که اشتغال ناقص تحت تاثیر سطح تولید، مناسبات سرمایه‌داری و نیروی کار فصلی است. شرایط اقتصادی و تحریم‌های آمریکا باعث شده برخی از بنگاه‌های اقتصادی تعطیل و تعدادی نیز تولید خود را کاهش دهند و این امر موجب کاهش ساعت کار و اشتغال ناقص شده است.

مناسبات سرمایه‌داری کشور‌ها یکی از مهمترین دلایل اشتغال ناقص است که در سال‌های اخیر این روال در کشور ما نیز پیش گرفته شده است. علی رغم اینکه در ماده ۵۱ قانون کار صراحتاً‌بیان شده است که مجموع ساعات کار مشمول این قانون در هر هفته نباید از ۴۴ ساعت تجاوز کند، اما برخی از کارفرما‌ها برای اینکه به تعهدات خود عمل نکند از نیروی کار نیمه وقت استفاده می‌کند. این کارفرما‌ها برای پرداخت نکردن حقوق و مزایا و تعدیل نیروی کار خود از نیرو‌هایی کار موقت و ساعت محدود استفاده می‌کنند.

در شرایطی که درآمد افراد شاغل تمام وقت کفاف زندگی آن‌ها را نمی‌دهد و برای کسب درآمد بیشتر به شغل‌های دوم و سوم رو می‌آورند در مقابل برخی حاضر می‌شوند با دستمزد و ساعت کار کمتر و بدون مزایا به صورت نیمه وقت کار کنند و در برخی موارد در آمارگیری‌ها به عنوان شاغل محسوب می‌شوند.

کار فصلی همچون کشاورزی و بنایی هم از شاخص‌های موثر در اشتغال ناقص است. به این شکل که نیروی کار در حوزه کشاورزی بسته به فصل کشت و زرع کار می‌کنند و پس از اتمام این دوره بیکار می‌شوند.

مطابق آخرین آمار مرکز آمار ایران از نتایج طرح آمارگیری نیروی‌کار در سال ۱۴۰۱, سهم اشتغال ناقص نشان می‌دهد که ۹.۵ درصد جمعیت شاغل ۱۵ ساله و بیشتر دارای اشتغال ناقص بوده اند. این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است. سهم اشتغال ناقص در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل ۰.۷ درصد کاهش پیدا کرده است.

تعداد شاغلان ناقص در کشور حدود ۲ میلیون و ۲۴۲ هزار و ۴۷۵ نفر درسال ۱۴۰۱ بوده است که این سهم در سال ۱۴۰۰ حدود ۲ میلیون و ۳۸۰ هزار و ۱۳ نفر درسال ۱۴۰۰ بوده است. یعنی سهم اشتغال ناقص نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش یافته است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Romania
|
۱۱:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
تو این شرایط، تامین اجتماعی به بهانه های واهی حقوق بیمه بیکاری افراد رو هم قطع میکنه.
اسحاق
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
من مخالف این هستم که دولت و شرکت های بیمه به مردم در دوران بیکاری کمک کنند
مشکل اصلی ما اینه که دنبال بهانه هستیم تا کار نکنیم و برای دولتمردان مشکل ایجاد میکنیم
**در هیچ جای جهان به اندازه دولت مردمی ایران قانون به نفع مردم نیست**
پاسخ ها
همگام با ولایت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
قطعا تامین اجتماعی بعنوان حامی اصلی کارگران همیشه صلاح آنها را خواسته و نباید به این ارگان مهم بی حرمتی نمود.
همواره احترام به نظام احترام به خود است.
ناشناس
| Japan |
۱۴:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
خیلی تو باغ نیستی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۰
یزقل جان اگه امثال دولت بزارن مردم کار کنن نیازی به بیمه بیکاری نخواهند داشت.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟