بین الملل تابناک: لغو نشست اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب به بهانه سوریه، شرط عمان برای عادی سازی روابط با اسرائیل، درخواست نیمی از آمریکاییها برای عفو ترامپ، سفر اسماعیل هنیه و هیات سیاسی حماس به ایران و فرمان امیر کویت برای تشکیل کابینه جدید دولت، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
لغو نشست اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب به بهانه سوریه
وزیر امور خارجه مصر درباره لغو نشست اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب پس از بازگشت سوریه در اتحادیه ابراز تأسف کرد.
«سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر در واکنش به مواضع منفی اتحادیه اروپا در قبال بازگشت سوریه به آغوش اتحادیه عرب گفت که تصمیم برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، باید مورد قدردانی اتحادیه اروپا قرار می گرفت.
به گزارش الیوم السابع، شکری افزود: از اینکه اتحادیه اروپا نشست خود با اتحادیه عرب را پس از بازگشت سوریه در اتحادیه لغو کرده است، متأسفیم.
هفته پیش «پیتر استانو» سخنگوی اتحادیه اروپا در واکنش به بازگشت سوریه به اتحادیه عرب گفت که موضع بروکسل نسبت به دولت دمشق تغییری نکرده است؛ اما درباره تبعات این تحول، با اعضای اتحادیه اروپا رایزنی خواهد کرد.
از سوی دیگر، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی سخنرانی در کنفرانس حمایت از سوریه در بروکسل گفت: اکنون شرایط در اتحادیه اروپا برای تغییر سیاستهای آن در قبال سوریه مناسب نیست.
اتحادیه عرب ماه گذشته میلادی، ازسرگیری مشارکت هیاتهای سوریه در نشستهای شورای اتحادیه عرب و سازمانهای وابسته به آن را اعلام کرد.
شرط عمان برای عادی سازی روابط با اسرائیل
بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، روز یکشنبه در سخنانی گفت که کشورش شروط اولیهای برای عادی سازی کامل روابط با رژیم صهیونیستی دارد که اولین آنها تشکیل کشور فلسطین است.
بدر البوسعیدی در مصاحبه با المانیتور، با اشاره به اینکه بیطرفی عمان در پرونده درگیری میان فلسطین و رژیم صهیونیستی منفی نبوده و مثبت است، افزود: تشکیل کشور فلسطین، پیش شرط برقراری روابط کامل با اسرائیل خواهد بود.
وی تاکید کرد: عمان نسبت به فلسطینیها و مساله آنها بیتوجه نیست و هر گونه رابطه کامل با اسرائیل باید همزمان با توافق کاملی باشد که بر اساس آن اسرائیل متعهد شود، کشور فلسطین را به رسمیت میشناسد.
البوسعیدی همچنین گفت: زمانی که آمادگی در اردوگاه اسرائیل باشد، عمان آماده کمک به روند صلح میان رژیم صهیونیستی و فلسطین است، اما متأسفانه هم اکنون چنین چیزی را نمیبینیم.
با اینکه عمان همچون کشورهای عرب عضو توافق ابراهیم برای رونق اقتصادی به سرمایه گذاری اقتصادی و پروژه های مشترکی که اسرائیل میتواند ارائه دهد، نیاز دارد، عمان ترجیح میدهد به عنوان یک میانجی قابل اعتماد بین هر دو طرف عمل کند.
رژیم صهیونیستی و امارات و بحرین در ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰ توافقنامههای عادی سازی روابط را به امضا رساندند که کاخ سفید از آن به عنوان «توافقنامههای ابراهیم» نام برد و به دنبال این امر مراکش و سودان نیز به جرگه آنها پیوستند.
درخواست نیمی از آمریکایی ها برای عفو ترامپ
بر اساس یک نظرسنجی مشخص شد که بیش از نیمی از آمریکاییها بر این باورند که اگر ترامپ محکوم شود و حکمش زندان باشد، باید بخشیده شود.
به گزارش شبکه خبری راشاتودی، بر اساس نظرسنجی مرکز مطالعات سیاسی آمریکا در دانشگاه هاروارد، موسسه نظرسنجی "هریس و هریس ایکس"، مشخص شد که ۵۳ درصد از شرکت کنندگان شامل ۸۰ درصد از جمهوری خواهان بر این باورند که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا باید به نفع وحدت ملی عفو شود.
رئیسجمهوری سابق آمریکا هفته گذشته به ۳۷ فقره جرم متهم شد؛ اما گویا بین آمریکاییها در مورد اینکه آیا دلیلی برای کنارهگیری او از رقابت انتخاباتی ۲۰۲۴ برای ورود به کاخ سفید وجود دارد یا خیر، اختلاف نظر وجود دارد.
بر اساس این نظرسنجی همچنین مشخص شد، ۵۸ درصد شرکت کنندگان معتقد بودند که پرونده حقوقی علیه ترامپ مسالهای جدی است. بر اساس این نظرسنجی، ۸۵ درصد دموکراتها، ۶۰ درصد مستقلها و ۳۰ درصد جمهوری خواهان این دیدگاه را دارند.
همچنین اگر انتخابات همین الان برگزار شود، ترامپ میتواند با ۴۵ درصد آرا جو بایدن را با ۳۹ درصد ببرد.
"مارک پن"، مدیر موسسه نظرسنجی مذکور اعلام کرد: آمریکاییها از نظر سیاسی ۵۰-۵۰ تقسیم شدهاند، اما از سوگیری کشور، اقتصاد و رهبران سیاسی خود صد درصد ناراضی هستند.
وی ادامه داد: موافقت با بایدن با وجود توافق سقف بدهی و بهبود اوضاع بازار سهام دیگر رشدی ندارد. میزان رضایت از ترامپ نیز پس از یک کیفرخواست بیسابقه فدرال متزلزل شده است.
سفر اسماعیل هنیه و هیات سیاسی حماس به ایران
جنبش مقاومت اسلامی حماس، خبر داد که یک هیأت از رهبران این جنبش به ریاست «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس، بامداد امروز (دوشنبه، ۱۹ ژوئن)، به دعوت جمهوری اسلامی ایران وارد تهران شد.
در بیانیه این جنبش آمده است: «بنا به دعوت محبت آمیز جمهوری اسلامی ایران، یک هیأت از رهبری حماس به ریاست اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی وارد تهران شد.»
بر اساس این بیانیه، قرار است، هیأت حماس در تهران، دیدارهایی با مسئولان ایرانی به منظور گفتوگو و تبادل نظر در خصوص تحولات سیاسی و میدانی مربوط به فلسطین داشته باشد.
صالح العاروی، معاون رئیس دفتر سیاسی، نزار عوض الله، خلیل الحیه، محمد نصر و خالد قدومی در این سفر، هنیه را همراهی میکنند.
جنبش حماس اردیبهشتماه گذشته اعلام کرده بود که اسماعیل هنیه، دعوت «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه ایران برای سفر به ایران را پذیرفته و قرار است در نزدیکترین زمان ممکن به تهران سفر کند.
حماس اعلام کرد که در تماس تلفنی وزیر خارجه ایران با هنیه، از رئیس دفتر سیاسی حماس برای سفر به تهران و دیدار با سران این کشور دعوت کرد تا درباره تحولات جاری در منطقه گفتوگوهای بیشتری صورت گیرد. هنیه نیز ضمن تشکر بابت این تماس، دعوت طرف ایرانی را پذیرفته و بهزودی قصد دارد به تهران سفر کند.
سفر رئیسدفتر حماس به تهران در حالی است که «زیاد النخاله» دبیرکل جنبش جهاداسلامی فلسطین نیز در تهران است. چند روز پیش یک هیأت بلندپایه از جنبش جهاد اسلامی فلسطین به ریاست، دبیرکل این جنبش به تهران آمد و در حال دیدار و رایزنی با مقامات ایرانی است.
فرمان امیر کویت برای تشکیل کابینه جدید دولت
منابع خبری یکشنبه شب گزارش دادند، «نواف الاحمد الجابر الصباح»، امیر کویت در فرمانی خطاب به نخست وزیر این کشور، دستور تشکیل کابینه جدید را صادر کرد. بر اساس فرمان امیر کویت، «احمد نواف الاحمد الصباح» نخست وزیر این کشور در راس دولت جدید متشکل از پانزده وزیر قرار گرفت.
امیر کویت سهشنبه گذشته با صدور حکم حکومتی «شیخ احمد نواف الاحمد الصباح» را نخست وزیر این کشور منصوب کرده بود.
خبرگزاری کونا افزوده است: «طلال خالد الاحمد الصباح» معاون اول نخست وزیر و وزیر کشور، «احمد فهد الاحمد الصباح» وزیر دفاع، «عیسی محمد الکندری» وزیر کشور، «سالم عبدالله الجابر الصباح»، وزیر خارجه و «سعد حمد البراک» وزیر نفت در کابینه جدید خواهند بود.
کابینه جدید کویت پس از آن تشکیل شد که شیخ «نواف الاحمد الجابر الصباح» یازدهم اردیبهشت ماه در حکمی حکومتی مجلس این کشور را منحل کرد.
امیر کویت یازدهم مرداد ۱۴۰۱ نیز فرمان انحلال پارلمان این کشور را صادر کرده بود.
مجلس کویت، علاوه بر قانونگذاری، مسئول نظارت بر عملکرد دولت هم هست؛ اما تصمیم گیری نهایی در مسائل مهم بر عهده امیر کویت است و او اختیار انحلال مجلس را هم دارد؛ کویت تنها کشور در شورای همکاری است که مجلس منتخب دارد و بانوان این کشور از سال ۲۰۰۹ اجازه شرکت در انتخابات ـ چه به صورت نامزد و چه رای دهنده ـ را پیدا کردند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.