بین الملل تابناک: اتهام پهپادی شورای اروپا علیه ایران، استقرار ۴۵۰۰۰ نیروی پلیس برای مقابله با معترضان در فرانسه، نصب دوربینهای جاسوسی اسرائیل در مرز لبنان، دیدار محرمانه مقامات آمریکا و ونزوئلا در قطر و درخواست شش حزب عراقی برای بازنگری در توافق راهبردی با آمریکا، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
اتهام پهپادی شورای اروپا علیه ایران
سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در پایان نشست دو روزه بروکسل، با صدور بیانیهای مشترک، ادعای بیاساس مشارکت نظامی ایران و روسیه در جنگ اوکراین را تکرار کرده و خواستار توقف همکاریهای ادعایی، در این زمینه شدند.
در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا انتشار یافته، ادعا شده است: شورای اروپا ادامه حمایت نظامی از جنگ تجاوزکارانه روسیه توسط ایران و بلاروس را محکوم می کند. بلاروس باید به نیروهای مسلح روسیه، اجازه استفاده از خاک خود از جمله برای استقرار سلاح های هسته ای تاکتیکی بدهد و ایران نیز باید ارائه پهپاد به روسیه را متوقف کند.
این ادعا در حالی مطرح میشود که غرب به رهبری آمریکا از ماهها پیش و همزمان با تشدید تنشها در جنگ اوکراین، ادعای مردود مشارکت نظامی ایران با روسیه در جنگ را مطرح کرده است.
آمریکا ابتدا ادعای ارسال پهپادهای ایرانی و پس از آن، ادعای انتقال احتمالی موشکهای زمین به زمین از سوی ایران به روسیه برای استفاده در این جنگ را مطرح کرده است.
جمهوری اسلامی ایران بارها ادعای مطرح درباره ارسال پهپاد به روسیه را برای بهکارگیری در جنگ اوکراین رد و تصریح کرد که هیچ سلاح و پهپادی برای به کارگیری در جنگ با اوکراین به روسیه نداده است.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان پیشتر در این زمینه گفت: متأسفانه کشورهایی که بزرگترین صادرکننده تسلیحات و تجهیزات به یک طرف جنگ هستند، مایلند با دامن زدن به خبرهای کذب و جعلی، افکار عمومی جهانی را دچار گمراهی و خطا کنند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران نه در یک طرف جنگ و نه در کنار یک طرفی دیگر قرار دارد، تاکید کرد: ایران چنین طرحهایی را حتی در دست پیگیری هم ندارد.
کنعانی خاطرنشان کرد: رویکرد جمهوری اسلامی ایران، تشویق طرفین برای توسل به راهکار سیاسی و همچنین تشویق جامعه بینالمللی برای کمک به شکل گیری راهکار سیاسی به منظور پایان دادن به جنگ است.
استقرار ۴۵۰۰۰ نیروی پلیس برای مقابله با معترضان در فرانسه
فرانسه روز جمعه ۴۵۰۰۰ نیروی پلیس را برای سرکوب اعتراضات در چهارمین شب ناآرامیها پس از کشته شدن یک نوجوان ۱۷ ساله توسط پلیس در این کشور مستقر کرد.
گزارش رسانههای فرانسه از شهر «مارسی»، حاکی از حمله شماری از معترضان به ساختمان مرکزی بورس در این شهر است. همچنین گفته میشود، پلیس دهها معترض در این شهر را دستگیر کرده است.
فیلمهایی از شهر مارسی منتشر شده که سرقت شماری از معترضان از دستگاههای خودپرداز را نشان میدهد.
تظاهرات در فرانسه در اعتراض به شلیک مرگبار پلیس این کشور به یک نوجوان ۱۷ ساله در یک حادثه راهنمایی و رانندگی در منطقه «نانتر» واقع در غرب پاریس از دوشنبه شب آغاز شده و جمعه شب برای چهارمین شب متوالی ادامه یافت.
یک مأمور پلیس صبح سهشنبه نوجوان ۱۷ سالهای به نام ناهل را در حادثه راهنمایی و رانندگی به ضرب گلوله کشت.
گفته میشود، این راننده نوجوان پس از متوقف شدن توسط پلیس به سمت خودرویش رفته و آن را روشن کرده اما مأمور پلیس به ظن تلاش او برای فرار به سویس تیراندازی کرده است.
انتشار خبر این حادثه باعث شد، معترضان خشمگین ساختمانها و خودروهای دولتی را در حومه فرانسه به آتش بکشند. از آن زمان به بعد، ناآرامیها به سایر شهرها و مناطق فرانسه گسترش پیدا کرده است. امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه مرگ این پسر نوجوان را «غیرقابل توضیح و غیرقابل توجیه» توصیف کرده است.
روز پنجشنبه رسانههای بینالمللی گزارش دادند، افسری که مرتکب این قتل شده، با اتهام قتل شبهعمد روبه رو شده است. یک وکیل خانواده ناهل به آسوشیتدپرس گفت که خواستار آن هستند که این افسر به «قتل» متهم شود.
نصب دوربینهای جاسوسی اسرائیل در مرز لبنان
رژیم صهیونیستی در ادامه تجاوزات علیه لبنان، دوربینهای جاسوسی خود را در مرز این کشور نصب کرد.
شبکه المنار گزارش داد، ارتش رژیم صهیونیستی با نقض قطعنامه ۱۷۰۱، میلههای آهنی مجهز به دوربینهای جاسوسی را در بخش شمالی روستای مرزی الغجر به سمت مناطق آزاد شده، نصب کرد.
با گذشت هفده سال از اشغال دوباره روستای الغجر در سال ۲۰۰۶، رژیم صهیونیستی این روستا را با قرار دادن سیمهای خاردار و دوربین به محاصره خود درآورد.
دیدار محرمانه مقامات آمریکا و ونزوئلا در قطر
روزنامه الپایس به نقل از منابع خود اعلام کرد: رئیس پارلمان ونزوئلا و مشاور جو بایدن، موضوع ایجاد کانال ارتباطی مستقیم میان دو کشور را محرمانه در قطر بررسی کردند.
این روزنامه اسپانیایی به نقل از یک منبع آگاه نوشت: خورخه رودریگز، رئیس مجلس ملی ونزوئلا و دست راست نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا، سه هفته پیش در دوحه با خوان گونزالس، مشاور جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده دیدار کرد.
به نوشته این روزنامه، این دیدار بدون حضور واسطه یا شخص ثالثی انجام شده است. طبق دیدگاه این روزنامه، معمولاً ماهیت محرمانه بودن بر این جلسات حاکم است تا کسی در گفتوگوها دخالت نکند.
این روزنامه نوشت: رودریگز با گونزالس دیدار کرد تا یک کانال ارتباطی مستقیم بین دو کشور ایجاد کند. هر دو طرف از اظهار نظر در این مورد خودداری کردند.
به نقل از میدل ایست نیوز، همچنین در این دیدار، مسائل مربوط به آزادی زندانیان و لزوم عادی سازی روند سیاسی در ونزوئلا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
از اواخر سال گذشته، آمریکا با اجازه به شرکت Chevron برای استخراج و پالایش نفت با همکاری PdVSA و عرضه محصولات این Joint Venture (برنامه مشترک) به بازار آمریکا، کاهش فشار تحریمها بر ونزوئلا را آغاز کرده است.
نیکولاس مادورو در ژانویه گذشته گفت که ونزوئلا آماده عادی سازی روابط دیپلماتیک با آمریکاست.
گفتنی است، این روابط در سال ۲۰۱۹ و زمانی که واشنگتن، خوآن گوآیدو را ـ که غیرقانونی خود را رئیس جمهور ونزوئلا معرفی کرد ـ به رسمیت شناخت، قطع شد.
درخواست شش حزب عراقی برای بازنگری در توافق راهبردی با آمریکا
یکی از مسئولان ارشد «ائتلاف چارچوب هماهنگی نیروهای شیعه» عراق گفت، شش حزب این کشور خواهان بازنگری دولت بغداد در توافق راهبردی با واشنگتن شدند، چون این توافق اهداف خود به ویژه در زمینه اقتصادی را محقق نکرده و به نقض حاکمیت ملی عراق دامن زده است.
«ترکی العتبی» در گفت و گو با خبرگزاری المعلومه افزود که شش حزب سیاسی این کشور از بازنگری جامع دولت در خصوص توافق راهبردی با واشنگتن حمایت میکنند.
وی اظهار داشت: توافق راهبردی بین بغداد و واشنگتن به رغم گذشت بیش از ۱۰ سال از امضای آن، هیچ دستاورد مثبتی برای بغداد نداشته است و ۶ حزب سیاسی داخل و خارج از ائتلاف چارچوب هماهنگی اعلام کردهاند که از بازنگری جامع درخصوص این توافق به ویژه آنچه مربوط به پرونده امنیتی است، در اسرع وقت ممکن حمایت میکنند.
العتبی افزود که هیچ یک از بندهای توافق راهبردی با واشنگتن به خصوص در زمینه پرونده اقتصادی محقق نشده است و به نقض فضای امنیتی و نقض حاکمیت ملی که احیای همه جانبه آن ضروری است، دامن زده است.
به نوشته المعلومه، پیشتر عراق و آمریکا یک توافق راهبردی منعقد کردند که شامل مفاد بسیاری در زمینه امنیتی، اقتصادی و هماهنگی مالی است؛ اما برای بغداد نتیجهای از آن حاصل نشده، بلکه عامل مشکلات بزرگی بوده که عراق با آنها مواجه است.