پز الکی مسئولان با ورود گردشگر سلامت از ۱۶۴ کشور جهانی!

شاخه نسبتا تازه‌ای از گردشگری که دست بر قضا کشورمان پتانسیل بالایی در آن دارد، چون انبوه متخصصان و پزشکان را در اختیار دارد، آب و هوای متنوع و به تعبیر فعالان عرصه گردشگری، چهار فصل دارد، موقغیت ممتازی در منطقه دارد و در دسترس بسیاری از بیماران از نقاط مختلف جهان است و از همه مهم تر، ارزش پولش بسیار پایین‌تر از ارز‌های جهان است و در نتیجه ارزان محسوب می‌شود!
کد خبر: ۱۱۸۳۰۶۲
|
۲۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۸ 13 July 2023
|
39516 بازدید
|

اوضاع گردشگری سلامت در ایران چگونه است؟ پاسخ مسئولان به این سوال بسیار جالب است.

به گزارش «تابناک»؛ از جمله سازوکار‌هایی که بسیاری از کشور‌ها برای ارزآوری و رونق اقتصادشان بهره می‌گیرند، گردشگری است؛ سومین صنعت پولساز در جهان که مزایای جانبی دیگری هم برای کشور‌های فعال در این زمینه به ارمغان می‌آورد، تا جایی که برخی کشور‌ها برای رسیدن به آن مزایاست و پا در مسیر توسعه و رونق گردشگری می‌گذارند؛ برای نمونه می‌شود به کشور‌های حاشیه جنوبی خلیج فارس اشاره کرد که با تمرکز بر گردشگری، توانسته اند سرمایه‌های زیادی جذب کرده و صنایع مختلف دیگر را در کشورشان برپا نمایند. مثل امارات متحده عربی که توانست در دوران کرونا صنایع واکسن سازی دایر نماید و فروشنده این کالای مهم به جهانیان شود.

اما فارغ از مزایای گردشگری، خود این صنعت هم مدت هاست تنوع بیشتری یافته و دائم در حال تغییر و تحول بیشتر است تا جایی که می‌بینیم همپا با داغ شدن بحث متاورس، گردشگری یکی از جدی‌ترین صنایعی است که به این عرصه ورود کرده و احتمالا سهم پررنگی در این بازار کسب خواهد کرد.

یکی دیگر از انواع گردشگری که مدت هاست در جهان مورد توجه قرار گرفته، گردشگری سلامت است. شاخه‌ای از گردشگری که در آن مقصد بر اساس توانمندی‌های پزشکی و درمانی انتخاب می‌شود و از جراحی‌های مختلف و گاه پیچیده تا کاشت مو و عمل‌های زیبایی را شامل می‌شود و حتی دهکده‌های آرامش همراه با ارائه خدمات روان درمانی و حتی مراقبتی هم در زیرمجموعه آن قرار می‌گیرد.

پز الکی مسئولان با ورود گردشگر سلامت از ۱۶۴ کشور جهانی!

شاخه نسبتا تازه‌ای از گردشگری که دست بر قضا کشورمان پتانسیل بالایی در آن دارد، چون انبوه متخصصان و پزشکان را در اختیار دارد، آب و هوای متنوع و به تعبیر فعالان عرصه گردشگری، چهار فصل دارد، موقغیت ممتازی در منطقه دارد و در دسترس بسیاری از بیماران از نقاط مختلف جهان است و از همه مهم تر، ارزش پولش بسیار پایین‌تر از ارز‌های جهان است و در نتیجه ارزان محسوب می‌شود!

امتیازاتی که موجب شده با کمترین سرمایه گذاری در این عرصه، گردشگری سلامت در کشورمان مدت‌ها پیشتر پا گرفته باشد و به جایی برسیم که به تاکید معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در سال گذشته گردشگرانی از ۱۶۴ ملیت گوناگون و بنابراین از پنج قاره جهان برای دریافت خدمات سلامت به ایران آمده اند.

عددی که ممکن است جذاب به نظر برسد، اما قادر به نشان دادن وضعیت کشورمان نیست، به ویژه اگر بدانیم رتبه کشورمان در برخی ارزیابی‌های صورت گرفته در این خصوص، چهل و ششم در جهان است؛ رتبه‌ای که نشان می‌دهد به رغم ارزان بودن کشورمان و بهره مندی از امکانات خوب در حوزه درمان چه از منظر نیروی انسانی و چه از نظر زیرساخت ها، ایران مقصد گره بسیار کوچکی از گردشگران سلامت است.

نکته‌ای که امثال معاون وزیر تلاش می‌کنند از آن عبور کرده و به جایش تاکید کنند که «سالانه حدود یک میلیارد دلار به واسطه خدمات گردشگری سلامت وارد کشور می‌شود که این مبلغ علاوه بر مراکز درمانی و بیمارستانی به زنجیره هتل‌ها، رستوران‌ها، صنعت حمل و نقل و دیگر نهاد‌های خدماتی نیز تعلق می‌گیرد.»

روایتی که لابد به اتکای آن می‌شود نتیجه گرفت اوضاع گردشگری سلامت در کشورمان خوب و حتی مطلوب است و نه تنها منفعت آن به مراکز درمانی می‌رسد، که هتل ها، رستوران‌ها و... هم از مزایش بهره مند می‌گردند. روایتی که دست کم مورد تایید رئیس شورای گردشگری سلامت کشور نیست.

به تاکید این مقام مسئول، «هیچ اقدامی در زمینه گردشگری سلامت صورت نمی‌گیرد» تا جایی که تنها یک قلم از کمبودهایمان در عرصه زیرساخت‌های این حوزه، کمبود ۲۷۰۰ هتل است! کمبودی که رفع آن سوای بودجه کلان، نیازمند صرف سال‌ها زمان است؛ آن هم در حالی که می‌دانیم رقبای منطقه‌ای و جهانی با سرعت در حال پیشرفت هستند و به عنوان مثال مدتی است که ترکیه در این حوزه از ما پیشی گرفته است.

همه این‌ها در حالی است که رونق این حوزه از جمله تکالیف تعیین شده در سند چشم انداز کشور است و به تاکید رئیس شورای گردشگری سلامت، «براساس سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ باید در این سال تمام این قله‌ها را فتح کنیم، اما نه تنها فتح نکرده‌ایم، بلکه در ابتدای این قله هم نیستیم، چون مجریان ما بر اساس مفاد سند پیش نرفته‌اند. سرمایه‌گذاری در این بخش عین سود است، اما متاسفانه هیچ توجهی نمی‌شود.»

اظهاراتی که البته ممکن است کمی اغراق شده باشند و با واقعیت همخوانی کاملی نداشته باشند، اما دست کم ثابت می‌کند، اوضاع به آن خوبی که معاون وزیر می‌گوید هم نیست و نمی‌توان و نباید از ورود گردشگر سلامت از ۱۶۴ کشور جهان خرسند باشیم، چون آن‌ها نه در نتیجه برنامه ریزی و سرمایه گذاری مسئولان در این عرصه، که بیشتر به دلایل جانبی مانند قیمت ارزان و کیفیت بالای کادر درمان به ایران آمده اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۵۱
آزادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
وقتی توان تولید آب دو میلیارد نفر رو داریم این که چیزی نیست ما مستعان ساختیم چیزی که باعث حیرت دانشمندان جهان شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
علی اکبر رائفی پور به ایران بازگشت!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
این افتخار داره که جوان بیکار ایرانی به خاطر فقر کلیه اش را مفت به یک خارجی می فروشه؟!!!! شرم کنید!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
برای بدست آوردن دلار این تجارت اعضای بدن اولشه فکر کنم کارهایی بکنید که در مخیله کسی نمی گنجه!!!!
شاهد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
بعلت درد سینه رفتم اورژانس. بجای آزمایش اصلی سکته یعنی تروپونین آزمایشی جایگزین با احتمال خطای بالاانجام دادند. وقتی قضیه رافهمیده اعتراض کردم گفتند به علت کمبود کیت تروپونین دستور وزارتی است که فقط در مورد بیماران بستری انجام شود.این کیفیت درمان درکشور ماست آنهم برای بیماری اورژانس در بیمارستان مرکز استان.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
۱۶۴ کشور ؟؟ یعنی مثلا طرف از شیلی پا شده اومده ایران مو بکاره ! خوب چرا نرفته برزیل
کارمند بیمارستان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
جمله آخر اشتباهه. کیفیت کادر درمانی ایران از کشورهای عربی جنوب وترکیه بسیار بسیار پایینتره. حتی از جمهوریهای شوروی سابق مثل آذربایجان و ارمنستان وترکمنستان هم پایینتره. علت گردشگری پزشکی در ایران کیفیت بالاتر نسبت به عراق و افغانستان وقیمت پایینتر نسبت به جمهوریهای شوروی است. 164 کشور هم حرفی است مستعانی.
پاسخ ها
asd
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
این حرف شما درست نیست.برادر من در استانبول سه ماه قبل درد شدیدی داشت که با امبولانس به بیمارستان منتقل شد و آنجا تشخیص دادند سنگ کلیه است و باید جراحی شود. وقتی با آرامبخش بهتر شد به شیراز رفت و پزشکان شیراز تشخیص دادن که سنگ کلیه دارد ولی این درد بخاطر سنگ کیسه ی صفراست و جراحی کردند و براردم خوب شد. مطمپنا کیفیت پزشکی در ایران بسیار بالاتر از منطقه است ولی با تقلب هایی که در این چندساله در کنکور صورت گرفته و مهاجرت کادر درمان به خارج از ایران ، عاقبت خوبی در زمینه ی درمانی هم نخواهیم داشت.ر
مرتضی
| Poland |
۱۹:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
اسد خان مثال شما یک مورد استثنا است.که ممکنه حتی در بیمارستانی در امریکا اشتباهی بکنند که بیمارستان بتگلادشی اونو نکنه. یک استثنا را عام نکن.
naser
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۳
اسد جان اشتباهات پزشکی در ایران نیز وجود دارد و کم هم نیستند. مثلا هم پدر من به دلیل قصور و اشتباه پزشکان به دلیل تجویز وارفارین و بدون کنترل غلظت خون و توصیه به آزمایش و در نتیجه خونریزی داخلی فوت کردند و هم برادرم به دلیل عدم تشخیص سکته قلبی در اورژانس بیمارستان و تشخیص اشتباه عامل روحی و اعصاب! با وجود تمام علائم سکته و نوار قلبی، موجب شد نیمی از قلب ایشان از کار بیفتد و اکنون با باطری قلب زندگی می کنند. بی شمار از این قصور و اشتباهات را من به شخصه در ایران دیده و شنیده ام. ولی با این همه کل دانش پزشکی در ایران را زیر سوال نمی برم. چون پزشکان بی سواد و با سواد در کنار هم کار می کنند و برای رفتن نزد پزشک قبلا باید یک تحقیق مفصل انجام بدهید! این مورد در مورد کشورهای دیگر نیز با مرتبه های متفاوت و البته کمتر وجود دارد.ا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
بسیاری از آزمایشگاههای تشخیص طبی به علت گران بود وسایل، کیت های آزمایشی و مواد لازم برای به کار انداختند دستگاههای اتوماتیک و مدرن، آزمایش ها را بر اساس تکنیک ها و روش های 50 سال قبل و به صورت دستی انجام می دهند. برای مثال از تکنیک رنگ سنجی بندیکت برای اندازه گیری قند خون استفاده می کنند!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
در بعضی از بیمارستان ها بخاطر کمبود و گرانی کیت های آزمایشگاهی آزمایش را به جای کمی ،کیفی اعلام می کنند!!!! مثلا بیمار نیاز است که عدد سی آر پی را داشته باشد ولی به جایش علامت به اضافه تحویل دکتر می دهند!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
ازمایشگاه کدومه. کیت تروپونین که برای تشخیص اورژانسی سکته است رو بیمارستانهای دولتی ندارند. کسی سکته کنه تا بخوان با روشهای دیگه تشخیص بدند راهی بهشت شده
علیرضا
|
Turkey
|
۱۶:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
با سلام.
والله من خودم پزشکم ولی کار تجارت انجام میدم حدود 20 سال و ساکن ترکیه هستم.

بله . تبلیغات و هتلینگ ابنحا داره گردشگری سلامت رو انجام میده نه تخصص پزشکی .
چون سواد تیوریک پزشکان اینجا کمه .

کمی حمایت و دوراندیشی کافیه که ظرف 3 سال گردشگری سلامت رو در ایران بسطح عالی ارتقا بدیم.
من ایمیلم گذاشتم . لطفا هر کارآفرین یا فرد با ایده ای هر نوع پیشنهادی داشته باشه لطفا بفرسته بررسی کنیم انشالله
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
ایران تا ۳۰ سال دیگر هم نمی تواند بیمارستان های ترکیه را تاسیس کند! اگر واقعا دلسوز ایران هستید و پزشک ساکن ترکیه، گزارشی از بیمارستان های جدیدالتاسیس ترکیه بدهید که با نام
در شهرهای مختلف ترکیه تاسیس شده است. şehir hastanesi
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۳
می فرمایید بیست سال است ساکن ترکیه هستید احتمالا از شرایط فعلی کشور کمتر خبر دارید بخصوص در رشته پزشکی اکثرا بصورت سهمیه ای دانشجو می پذیرند و معلوم است نتیجه چیست همین کافیست تا توریسم پزشکی هم نابود شود
باهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
تا مدیران شایسته در ایران حاکم نشوند هرگز هیچ چیز درست نمی‌شود و اوضاع هم هر روز بدتر از روز گذشته میشود چیزی که کاملا عیان هست و حاجت به بیان ندارد.
تا آقا و آقازاده و ژن برتر و نفوذ ثروتمندان و قدرتمندان برای انتخابات و انتصابات تعیین تکلیف می کنند همین روزگار تلخ بر مردم ساری و جاری خواهد بود.
اگر این مدیران نالایق نورچشمی و سفارشی و اتوبوسی و تجملاتی و تشریفاتی توان اداره مملکت داشتند چرا برای رشته های ورزشی که باید در عرصه های بین المللی نتیجه کارشان را ارایه دهند،انتخاب و یا انتصاب نمی شوند و مربیهای خارجی با حقوق های سرسام آور استخدام می گردند؟!!!
ای کاش برای سایر سمت‌های سازمانی تصمیم گیرنده هم از خارج مدیران شایسته وارد می گشت ،حال که نخبه های داخلی را فراری داده و میدهند حداقل از مدیران شایسته خارجی برای اداره امور استفاده کنند ،نظیر شیخ نشین های خلیج فارس که با این سیاست عاقلانه به منتهای رفاه و آسایش و آرامش رسیده اند.
بیمارخاص
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
آخه کشوری که واردات داروهای دارای تولیدداخل را ممنوع کرده ویک انحصار بازارشبیه خودرو درست کرده چطور میتونه توریست درمانی جذب کند؟ امریکای بزرگترین داروسازجهان 170 داروسازی نداره که ما داریم یعنی خیلی ساده داروهایمان در حد همان خودروهایمان است ولی چون برخلاف خودرو کیفیتش براحتی قابل تشخیص نیست زیاد صداش درنیومده. دولت بهتر است قانون زوری ممنوعیت واردات دارو با ارز آزاد را لغو کند.آنهاییکه داروهای خاص مصرف میکنند میدانند چه میگویم داروهای داخلی برخی هاشون کیفیتشون با جان مردم بازی میکنه
کارمند ساده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
این کار دارد با سکه طلا انجام و یک ریال هم مالیاتشان داده نمی شود هیچ به فاصله طبقاتی بیشتر می انجامد یا انجامیده شده است....
ناشناس
|
France
|
۱۶:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲

روزنامه اعتماد در گزارشی بر اساس آمار رسمی منتشرشده از سوی نیروی انتظامی خبر داده که نرخ مرگ و میر ناشی از خودکشی ۵.۱ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است. بر اساس گزارش شاخص‌های عدالت اجتماعی طی ۱۰ سال، بیش از ۴۰ هزار مرگ ناشی از خودکشی ثبت شده است!
پاسخ ها
منصور حاحیان
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
ودارو چزور گیر اوردناقا امار بدین چند نفر وبرای چه دردبی امدن
ناشناس
|
France
|
۱۷:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲

حجت الاسلام احمد علم‌الهدی: راه بی‌دین کردن و لائیک‌سازی نسل جوان، ترویج بی‌حجابی است و دشمن بی‌حجابی را ابزار خود قرار داده است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۳
هیچ چیز به اندازه رفتار امثال این اقا مردم را دین گریز نمی کند
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟