به گزارش تابناک به نقل از دانشجو، اسدالله عباسی استاندار گیلان در جلسه قرارگاه جهادی تالاب انزلی که در سازمان حفاظت محیط زیست کشور برگزار شد، با اشاره به آخرین وضعیت این تالاب و اقدامات انجام شده برای احیای آن، اظهار کرد: با شروع کار دولت مردمی و انقلابی و پس از سفر استانی ریاست محترم جمهوری به استان گیلان، تلاش کردیم یک همبستگی بین دستگاه های مسئول در احیای تالاب به وجود آوریم زیرا مشکل اصلی این تالاب، ناهماهنگی بین دستگاهی بود.
وی با اشاره به شناسایی منشا آلودگی تالاب بین المللی انزلی افزود: با تلاشهای انجام شده و در راستای احیای تالاب، به سراغ سرچشمه آلودگیها یعنی رودخانههای وارد کننده فاضلاب و رسوبات رفتیم.
استاندار گیلان ۲ گام مهم برای نجات تالاب انزلی را اجرای عملیات آبخیزداری و رفع آلودگیها عنوان کرد و گفت: بر این اساس اقداماتی برای ساماندهی سایت دفن زباله سراوان و زندان لاکان به عنوان دو منشا مهم آلودگی انجام شد.
وی از واگذاری پروژه احداث تصفیه خانه رشت به یک پیمانکار با تجربه خبر داد و گفت: عقب نشینی ۱.۸ متری دریای خزر باعث شده تا امواج دریا که قبلا به سمت اسکله میآمد، متوقف شود و این موضوع مشکلاتی را از نظر میزان رسوب در تالاب به وجود آورده است.
نماینده عالی دولت در گیلان رسوب زدایی داخل تالاب را از وظایف سازمان حفاظت محیط زیست دانست و افزود: سازمان منابع طبیعی، کار حدنگاری تالاب را انجام داده است.
رئیس سازمان محیط زیست کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه شکل گیری قرارگاه جهادی برای نجات تالاب انزلی نشان دهنده نگاه ملی است، اظهار کرد: باید از همه ظرفیتهای ملی، بین المللی و بخش خصوصی برای نجات تالاب انزلی استفاده شود.
علی سلاجقه با اشاره به نقش تالاب انزلی در تامین آب مورد نیاز اراضی کشاورزی گیلان گفت: این تالاب مساحتی بالغ بر ۳۷۰هزار هکتار را زهکشی می کند، لذا اجرای مدیریتی جامع حوزه آبخیز برای نجات تالاب انزلی امری ضروری است.
وی با تاکید بر اهتمام مسئولان در احیای سریع تالاب بین المللی انزلی بیان کرد: باید یک تقویم زمانی برای اجرای همه عملیات پیش بینی شده تالاب تهیه شود.
معاون رئیس جمهور، نقش سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در احیای تالاب بین المللی انزلی را بسیار موثر دانست و افزود: بدون شک سهم اصلی عملیات اجرایی این تالاب از آن سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری است از این رو باید در یک بازه زمانی ۲ ساله عملیات آبخیزداری در تالاب انزلی به پایان برسد.
سلاجقه با بیان اینکه اجرای طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز، ورود رسوب به تالاب را متوقف کرده و هزینههای لایروبی را از بین می برد، گفت: معضل سنبل آبی باید هرچه سریعتر و با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان کشور به اتمام برسد.
وی با اشاره به جمع آوری بیش از ۵۰ تن گیاه سنبل آبی در این تالاب مهم بیان کرد: همزمان با هفته محیط زیست ۳۵ تن گیاه مهاجم سنبل آبی توسط محیطبانان با دستگاه دروگر مخصوص از سطح تالاب انزلی جمع آوری و از این پهنه آبی خارج شد.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه تعیین حدود تالاب باید تا پایان همین هفته نهایی شود، گفت: در حوزه آبخیز تالاب انزلی نباید هیچ گونه کود و سمی مورد استفاده قرار گیرد و وزارت جهاد کشاورزی، جایگزین های آن را در اختیار بهره برداران قرار دهد.