با تحولات منطقه و جهان

اجرایی شدن توافق تبادل زندانی بین ایران و آمریکا / هشدار رییس جمهور چین در مورد آغاز جنگ سرد جدید/  آزمایش یک سلاح مافوق صوت توسط نیروی هوایی آمریکا/ حمله هوایی روسیه به مراکز حیاتی جبهه النصره در سوریه

اجرایی شدن توافق تبادل زندانی بین ایران و آمریکا، هشدار رییس جمهور چین در مورد آغاز جنگ سرد جدید، آزمایش یک سلاح مافوق صوت توسط نیروی هوایی آمریکا، حمله هوایی روسیه به مراکز حیاتی جبهه النصره در سوریه و درگیری ارتش سودان با نیرو‌های پشتیبانی سریع در خارطوم، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۱۸۹۱۴۶
|
۰۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۲ 23 August 2023
|
7759 بازدید
|
۳

اجرایی شدن توافق تبادل زندانی بین ایران و آمریکا/ هشدار رییس جمهور چین در مورد آغاز جنگ سرد جدید/  آزمایش یک سلاح مافوق صوت توسط نیروی هوایی آمریکا/ حمله هوایی روسیه به مراکز حیاتی جبهه النصره در سوریه

بین الملل تابناک: اجرایی شدن توافق تبادل زندانی بین ایران و آمریکا، هشدار رییس جمهور چین در مورد آغاز جنگ سرد جدید، آزمایش یک سلاح مافوق صوت توسط نیروی هوایی آمریکا، حمله هوایی روسیه به مراکز حیاتی جبهه النصره در سوریه و درگیری ارتش سودان با نیرو‌های پشتیبانی سریع در خارطوم، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

اجرایی شدن توافق تبادل زندانی بین ایران و آمریکا 

ماجد الانصاری، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه قطر، امروز سه‌شنبه درباره توافق تبادل زندانیان بین جمهوری اسلامی ایران و آمریکا گفت که تماس ها بین طرفین همچنان در جریان است.

منابع خبری روز ۱۹ مردادماه از توافق مبادله زندانی میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا خبر دادند. روزنامه نیویورک‌تایمز، به عنوان اولین رسانه‌ای که این خبر را منتشر کرد، گزارش داده بود، پنج زندانی آمریکایی در ازای آزادی ایرانی‌هایی که به دلیل نقض تحریم‌ها مجرم شناخته شده‌اند از زندان آزاد خواهند شد.

روزنامه العربی الجدید به نقل از الانصاری گزارش داد، توافق تبادل زندانیان که قطر در آن نقش میانجی را ایفا کرد، اجرایی شده، ولی هنوز زود است، درباره محل تبادل و اینکه آیا در دوحه صورت خواهد گرفت یا خیر یا واریز پولهای بلوکه شده ایران به بانکهای قطر سخن بگوییم.

وی همچنین تأکید کرد که در زمان مناسب، این مسائل اعلام خواهد شد.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم روز گذشته درباره روند مبادله زندانیان بین ایران و آمریکا اظهار داشت: بازه زمانی مشخص در این ارتباط از سوی مقامات ذیربط ایران اعلام شده بود. حداکثر بازه زمانی برای این کار حدودا تا سقف دو ماه بود و توافق بین دو طرف شکل گرفت و روند اجرایی در مسیر توافق در حال پیشرفت است. گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای یا اظهارنظرها در این خصوص خیلی محل اعتبار و توجه نیست.

وی گفت: ما به روند کار توجه داریم و خوشبین هستیم در بازه زمانی تعیین شده، روند انتقال انجام شود؛ بنابراین، این روند مبتنی بر توافق،‌ با روند خوبی در حال انجام است و امیدواریم در سقف نسبی زمانی تعیین شده، این توافق کامل اجرایی و زمینه لازم و اعتمادسازی لازم برای پیشرفت روند کار در حوزه‌های دیگر مدنظر شکل بگیرد.

علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه  (۱۹ مرداد ماه)، در پی انتشار اخباری مبنی بر آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی اعلام کرد که فرآیند آزادسازی چند میلیارد دلار از دارایی‌های ایران که چند سال است غیرقانونی توسط آمریکا توقیف شده، آغاز شد. ایران تضمین‌ لازم برای پایبندی آمریکا به تعهدات خود را دریافت کرده‌ است. آزادی چند ایرانی که غیرقانونی در آمریکا بازداشت شده بودند در این چارچوب است.»

هشدار رییس جمهور چین در مورد آغاز جنگ سرد جدید

شی جین پینگ، رییس جمهور چین در نشست بریکس در آفریقای جنوبی که از سوی وانگ ونتائو وزیر بازرگانی این کشور قرائت شد در مورد آغاز جنگ سرد جدید هشدار داد.

رییس جمهور چین گفت: جامعه بشری در حال رسیدن به یک مقطع حساس است و باید تصمیم بگیرد که صلح و ثبات را حفظ کرده یا به ورطه یک جنگ سرد جدید سقوط کند.

شی جین پینگ، روز سه‌شنبه گفت، هیچ کشوری خواهان جنگ سرد جدید یا یک دسته‌بندی دیگر نیستند، بلکه آن‌ها جهانی با صلح پایدار و امنیت جهانی می‌خواهند.

رئیس جمهور چین امروز سه شنبه در جریان سفر به آفریقای جنوبی برای شرکت در اجلاس گروه بریکس، با تاکید بر لزوم تقویت مبانی چند جانبه گرایی در جهان گفت که اجلاس بریکس بسیار مهم است و می‌تواند به موفقیت‌های بزرگی دست یابد.

شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین امروز سه شنبه بعد از شرکت در مراسم امضای چند یادداشت تفاهم همکاری بین آفریقای جنوبی و چین در آستانه برگزاری اجلاس سران بریکس در شهر پرتوریا گفت: اجلاس بریکس در شرایط بسیار استثنایی برگزار می‌شود و این اجلاس برای تقویت همکاری ضمن این گروه بسیار مهم است.

وی با تقدیر از اقدامات آفریقای جنوبی برای برگزاری این اجلاس گفت: فکر می‌کنیم از طریق این اجلاس می‌توانیم موفقیت‌های بزرگی به دست بیاوریم.

ایران، الجزایر، آرژانتین، مصر، اندونزی، عربستان سعودی، ترکیه، امارات متحده عربی و بسیاری از کشورهای در آستانه پیوستن به این گروه اقتصادی تاثیرگذار در این روزهای اقتصاد جهانی هستند.

گروه اقتصادی بریکس در حال پیشی گرفتن از «گروه هفت» (جی ۷) است و بر اساس ارزیابی‌ها، سهم کشورهای عضو بریکس از تولید داخلی ناخالص جهانی تا سال ۲۰۳۰ میلادی از ۵۰ درصد تجاوز خواهد کرد.

در حال حاضر، پنج کشور «بریکس» حدود ۳۱. ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهند؛ در حالی که سهم کشورهای «جی ۷» کمتر از ۳۰ درصد است و پیش بینی می‌شود، سهم کشورهای بریکس از تولید ناخالص داخلی جهانی تا سال ۲۰۳۰ از ۵۰ درصد تجاوز کند و توسعه پیشنهادی گروه بریکس به شدت این هدف را تقویت خواهد کرد.

 آزمایش یک سلاح مافوق صوت توسط نیروی هوایی آمریکا

سخنگوی نیروی هوایی ایالات متحده در بیانیه‌ای اعلام کرد، نیروی هوایی این کشور، نخستین شلیک آزمایشی «سلاح واکنش سریع هوایی» مافوق صوت را پس از یک آزمایش ناموفق در ماه مارس انجام داد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، در بیانیه سخنگوی نیروی هوایی ایالات متحده آمده است: این آزمایش در نوزدهم اوت (۲۸ مرداد) در سواحل جنوب کالیفرنیا انجام شد.

نیروی هوایی آمریکا اطلاعاتی مبنی بر موفقیت‌آمیز بودن آخرین آزمایشش ارائه نداد؛ اما اعلام کرد، به «دستاوردهای باارزش جدیدی» در این خصوص رسیده است.

نیروی هوایی آمریکا پس از اطلاعیه آزمایش ۱۳ مارس، درباره آنکه آیا به اهدافش رسیده یا خیر سکوت کرد. در ۲۸ مارس نیروی هوایی آمریکا به کنگره گفت که این آزمایش «موفقیت‌آمیز نبود.».

شلیک آزمایشی «سلاح واکنش سریع هوایی» مافوق صوت (ARRW) همزمان با رقابت‌ها میان آمریکا، روسیه و چین جهت توسعه تسلیحات مافوق صوت که می‌تواند احتمالا بر سیستم‌های دفاع هوایی قدیمی غلبه کند، انجام شده است.

سخنگوی نیروی هوایی آمریکا در پایان بیانیه‌اش افزود: ما درباره اهداف این آزمایش خاص صحبت نخواهیم کرد اما داده‌های منحصر به‌فرد و با ارزشی حاصل شد. ما همچنین توانستیم ظرفیت‌های آزمایشی خود را برای تداوم توسعه سیستم‌های پیشرفته مافوق صوت بهبود ببخشیم.

حمله هوایی روسیه به مراکز حیاتی جبهه النصره در سوریه

رسانه‌های روسی بامداد چهارشنبه از حمله هوایی جنگنده‌های این کشور به مراکز حیاتی جبهه النصره در شمال غرب سوریه خبر دادند و گفتند که در جریان این حمله ۲۶ تن کشته شدند.

 محورهای متعدد در منطقه ادلب هدف حمله سلسله حملات هوایی روسیه قرار گرفت که تمرکز این حملات به مقرهای عناصر تروریستی جبهه النصره و حراس الدین استوار بوده است.

بر اساس این گزارش، این حملات بنا به دریافت خبرهای اطلاعاتی صورت گرفت و در آن گروه‌های تروریستی که حملاتی هماهنگ به مواضع ارتش سوریه داشتند، بمباران شدند.

یک منبع میدانی مورد اعتماد ـ که خواست نامش فاش نشود ـ به اسپوتنیک گفت که حملات تاکنون موجب تخریب شش مقر نظامی گروه‌های تروریستی شده که از آن جمله می توان به تجهیزات لجستیک، سلاح و مهمات و پهپاد اشاره کرد.

این منبع افزود که گزارش اولیه حکایت از آن دارد که دست کم ۲۶ تروریست در این حملات کشته و شمار دیگری نیز زخمی شدند؛ این حملات همزمان با آن صورت گرفت که جنگنده‌های روسی یک انبار ذخیره پهپاد متعلق به گروه جبهه النصره را در حومه غربی ادلب درهم کوبند که در این حمله، علاوه بر نابودی کامل این انبار، ۵ تن از عناصر تروریستی مسلح زخمی شدند.

نایب رئیس مرکز آشتی روسیه در پایگاه حمیمیم سوریه نیز سه‌شنبه شب از کشته شدن ۱۷ تن از عناصر گروهک هیأت تحریرالشام در حمله هوایی مسکو به استان ادلب در شمال غرب سوریه خبر داد.

درگیری ارتش سودان با نیروهای پشتیبانی سریع در خارطوم 

ارتش سودان در بیانیه‌ای اعلام کرد که توانسته تلاش شبه نظامیان سرکش حمیدتی (نیروهای پشتیبانی سریع) را درهم بکوبد.

در ادامه این بیانیه آمده است که نیروهای پشتیبانی سریع پس از آن که خسارت زیادی به آنها وارد شد، پا به فرار گذاشتند و نیروهای ارتش سلاح‌های زرهی را کامل به دست گرفته و برای مقابله با هر گونه حمله جدید دشمن آمادگی کامل دارند. این درحالی است که نیروهای پشتیبانی سریع از سلطه خود بر فرماندهی سلاح زرهی وابسته به ارتش سودان در منطقه الشجره در جنوب خارطوم خبر دادند.

این منطقه در چند روز گذشته به دلیل اهمیت راهبردی آن برای هر دو طرف، صحنه درگیری شدید میان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بود.

درگیری‌های مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سر قدرت آغاز شده و میانجیگری‌های بین‌المللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرف‌های درگیر بر سر میز گفت‌وگوها ثمری نداشته است.

تاکنون چندین بار در سودان با میانجیگری بین‌المللی آتش‌بس اعلام شده، ولی طرف‌های درگیر مداوم آن را نقض کرده‌اند.

این درگیری‌ها که در مناطق جداگانه سودان ـ که بیشتر آنها در خارطوم متمرکز شده ـ ادامه دارد و صدها غیرنظامی کشته و یا زخمی شده‌اند.

اختلافات بین عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیت سودان و فرمانده نیروهای مسلح سودان و محمد حمدان دقلو فرمانده نیروهای واکنش سریع پس از امضای «توافقنامه چارچوب» برای ایجاد دوره انتقالی وانتقال قدرت به غیرنظامیان علنی شد.

دقلو پس از درخواست ارتش برای ادغام نیروهای واکنش در نیروهای مسلح، ارتش سودان را به برنامه‌ریزی برای ابقا در قدرت و عدم واگذاری قدرت به غیرنظامیان متهم کرد، این در حالی است که ارتش تحرکات نیروهای واکنش سریع را یک شورش علیه دولت انتقالی خواند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
اجرایی شدن توافق تبادل زندانی بین ایران و آمریکا

سلام عمو بایدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
رای بی رای
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
خوب امریکا بد بود نباید مذاکره می کردین
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟