بین الملل تابناک: ششصد و یازده روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
«جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز دوشنبه در سخنانی از ادامه حمایت بروکسل از اوکراین خبر داد.
بر اساس اعلام این رسانه، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروکسل در این خصوص گفت: اگر اوکراین شکست بخورد، ما بازنده هستیم. ما باید وحدت و اتحاد خود را در حمایت از اوکراین حفظ کنیم. ما اولین حامی اوکراین هستیم!
این در حالیست که پیشتر هم ژان کلود یونکر رئیس پیشین کمیسیون اروپا در گفتگو با «Augsburger Allgemeine» اعلام کرده بود که اتحادیه اروپا با القای امید کاذب به اوکراین جهت تسریع در روند پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا، اوکراین را فریب می دهد.
یونکر در ادامه سخنان خود افزود: برخی سخنان در اروپا برای اقناع اوکراینیها در رابطه با پیوستن سریع این کشور به اتحادیه اروپا گفته میشود. این سخنان باعث ناراحتی من هستند. فکر نمیکنم عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا سودی برای این اتحادیه داشته باشد؛ زیرا فساد تا بن استخوان نظام کییف رسوخ کرده است و اوکراین باید اصلاحات داخلی گستردهای را صورت بدهد.
پیشتر هم روزنامه پولتیکو به نقل از برخی منابع خبر داده بود که بروکسل آماده برگزاری مذاکرات رسمی با کییف در رابطه با مسئله پیوستن این کشور به اتحادیه اروپاست. پولتیکو گزارش داد که این موضوع در دسامبر پیشرو اعلام خواهد شد.
«آندری یرماک» رئیس دفتر رئیسجمهوری اوکراین در اظهاراتی انتقادانه خطاب به غرب گفت: کسانی که از جنگ اوکراین خسته شده اند، به طور قطع نمی خواهند فردا در جهانی بدون امنیت و آزادی بیدار شوند.
نشریه پولیتیکو نوشت: این چهره کلیدی تصمیم گیرنده دولت کییف و دوست نزدیک ولودمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در اظهاراتی منتقدانه خطاب به غرب گفت: کسانی که از جنگ اوکراین خسته شدهاند، مطمئنا نمیخواهند فردا در جهانی بیدار شوند که در آن آزادی کمتری وجود دارد.
وی در گفتوگو با این نشریه آمریکایی افزود: «رهبران جهان باید علیرغم آغاز درگیریها میان حماس و اسرائیل، در کنار اوکراین باشند».
هفته گذشته نیز یرماک در واکنش به تماس طنزپردازان روس با جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا که گفته بود بسیاری از جنگ اوکراین خسته شده اند، به شدت واکنش نشان داد.
ملونی در این تماس که از طرف دو طنزپرداز روس صورت گرفته بود و گمان می کرد در حال صحبت با رئیس اتحادیه آفریقا است، گفت بود: «همه طرف ها بسیار خسته هستند و همه میدانند که ما به راهی برای خروج نیاز داریم».
یرماک در واکنش به این اظهارات نخست وزیر ایتالیا گفت: حتی اگر افرادی باشند که این خستگی را احساس کنند، مطمئنم که نمیخواهند فردا در دنیایی بیدار شوند که در آن آزادی و امنیت کمتری وجود دارد و عواقب آن برای چندین دهه ادامه داشته باشد.
وی همچنین در مصاحبه اش با پولیتیکو خاطرنشان کرد: «یک لحظه فکر کنید، اگر بریتانیا در سال ۱۹۳۹ از جنگ خسته می شد و لهستان را رها می کرد، یا اگر آمریکا از بریتانیا خسته شده بود، آیا چیزی به نام لهستان امروز، بریتانیا، یا اروپایی که امروز می بینیم، باقی می ماند؟ ما نمی توانستیم نه آن زمان و نه حالا احساس خستگی کنیم. اما اگر این افراد خسته از حمایت از اوکراین دست بردارند، [تاریخ] قطعا تکرار خواهد شد».
وی در ادامه روسیه را متهم کرد با استفاده از فشارهای تبلیغاتی خود در میانه انحراف توجه غرب از اوکراین به سمت اسرائیل سعی در تضعیف حمایت های غرب دارد.
بسیاری از تحلیلگران بر این عقیده هستند که حملات اسرائیل به غزه و حمایت غرب از تل آویو پشتیبانی از کییف را کاهش دهد.
یوگنی بالیتسکی فرماندار زاپروژیا در یک کنفرانس مطبوعاتی به خبرنگاران، گفت: ضد حمله اوکراین در منطقه زاپروژیا تمام شده است و تاکتیکهای دفاعی روسیه باعث شد تا نیروهای اوکراینی زمینگیر شوند.
به گزارش خبرگزاری تاس، بالیتسکی خاطرنشان کرد: ارتش اوکراین متوقف شد و ضد حملهای که در مورد آن هیاهوی بسیار شد نیز بهطور کامل متوقف شده است.
وی افزود: در حال حاضر تنها کاری که از دست ارتش اوکراین برمیآید این است که شهرکهای ما را با استفاده از موشکهای اهدایی غربی گلولهباران کند.
فرماندار زاپروژیا تاکید کرد: این تنها کاری است که آنها امروز میتوانند انجام دهند زیرا مقاومت ارتش روسیه و تاکتیکهای دفاعی شایستهای که از آنها در مقابل ضد حمله ارتش اوکراین استفاده شد، بسیار کارآمد بود و امروز میتوان گفت که ضد حمله اوکراین بهطور کامل متوقف شده است.
یک فرمانده نیروهای هوایی اوکراین مدعی شد که نیروهای تحت امرش توانستهاند یکی از کشتیهای پیشرفته روسیه مستقر در شبکه جزیره کریمه را منهدم کنند.
نشریه نیوزویک نوشت: ژنرال میکولا اولشچاک در یک پست تلگرامی از غرق شدن یک کشتی متعلق به ناوگان دریایی روسیه به دلیل حمله به کارخانه کشتی سازی زالیو در کرچ واقع در شرق کریمه خبر داد.
اولشچاک در این پست تلگرامی از خلبانان تاکتیکی نیروی هوایی برای حملات موفقیتآمیز موشکهای کروز به زیرساختهای این کارخانه کشتیسازی که یکی از پیشرفتهترین کشتیهای نیروی دریایی روسیه در آنجا مستقر شده بود، تشکر کرد.
حملات اوکراین به کریمه به عنوان قطب لجستیک روسیه برای اعزام نیرو به جنوب اوکراین با هدف تضعیف دفاع مسکو و ایجاد اختلال در انتقال تجهیزات و تسلیحات در ماه های اخیر شدت گرفته است.
اوکراین در تائید این ادعا ویدئویی را به اشتراک گذاشته که در آن یک حمله هوایی را نشان می دهد و سپس نمایی از یک آتش سوزی در بندر دیده می شود.
هنوز مقامات روسیه واکنشی به این ادعای اوکراین نشان نداده اند. اما خبرگزاری دولتی ریانووستی روسیه اعلام کرده است که یک کشتی در کارخانه کشتی سازی کرچ آسیب دیده است.
کییف می گوید که این حملات با هدف آزادسازی کریمه صورت می گیرد که در سال ۲۰۱۴ به خاک روسیه الحاق شده است.
گزارشهای متناقض از خط مقدم منطقه زاپروژیا
خبرگزاری رویتر نیز نوشت: روسیه و اوکراین گزارش های متناقضی از خط مقدم در منطقه زاپروژیا ارائه داده اند. به گونه ای که مسکو از یک سو اعلام کرده است که ضدحملات کییف را متوقف کرده، اما ارتش اوکراین می گوید به حملات علیه مسکو ادامه می دهد.
اوکراین از زمان شروع ضدحملات در ماه ژوئن (خرداد)، چند روستای کوچک را در منطقه جنوب شرقی زاپوریژژیا بازپس گرفته، اما پیشرفت اندک بوده و تغییری در خط مقدم شرق و جنوب کشور ایجاد نشده است.
تحلیلگران موسسه مطالعات جنگ مستقر در واشنگتن نیز در همین خصوص اذعان کرده اند که اوکراین پیشروی های محدودی در جبهه های غرب زاپروژیا داشته است.
انفجار مهیب در انبار مهمات روسیه+ فیلم
انبار مهمات روسها در شهرک Siedove (استان دونتسک) هدف حمله اوکراین قرار گرفت. این شهرک بین ماریوپول و مرز با روسیه قرار داشته و 93 کیلومتر با خط مقدم فاصله دارد.
زلنسکی: ظرف 24 دقیقه به ترامپ توضیح خواهم داد که چرا مناقشه اوکراین را نمیتواند طی 24 ساعت حل کند
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین همچنین مدعی شده است که می تواند به دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا توضیح دهد که چرا مناقشه نظامی در اوکراین را نمی توان یک شبه حل و فصل کرد.
او در مصاحبه خود با شبکه NBC گفت: «من رئیس جمهور [سابق] ترامپ را به کییف دعوت میکنم و اگر او به اینجا بیاید، 24 دقیقه طول میکشد، نه بیشتر، تا به رئیس جمهور ترامپ توضیح دهم که او نمیتواند ظرف 24 ساعت صلح را [به اوکراین] بازگرداند.»
زلنسکی گفت که نمیداند در صورت انتخاب مجدد دونالد ترامپ، حمایت دولت آمریکا از اوکراین را کاهش خواهد داد یا خیر. رئیس جمهور اوکراین در عین حال ادعا کرد که ترامپ نمی تواند از ادامه کمک خودداری کند، برای اینکه مردم عادی ایالات متحده همچنان از حمایت بیشتر از کییف حمایت میکنند.
این در حالی است که اخیراً، دفتر جامعهشناسی موسسه تحقیقاتی گالوپ نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرده است که بر اساس آن تعداد آمریکاییهایی که میزان کمک ایالات متحده به اوکراین را "بیش از اندازه" میدانند و طرفدار کاهش آن در آستانه سال جاری میلادی هستند، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. چنین دیدگاهی توسط 41 درصد از پاسخ دهندگان به اشتراک گذاشته شده است.
کولهبا: اوکراین نمی تواند تنها به حمایت ایالات متحده وابسته باشد
دیمیتری کولهبا، وزیر امور خارجه اوکراین معتقد است که کییف نمی تواند تنها به حمایت ایالات متحده وابسته باشد، بنابراین در حال حاضر فعالانه در زمینه تقویت توان تولید خود برای انواع سلاح ها سرمایه گذاری می کند.
وزیر خارجه این موضوع را در مصاحبه اختصاصی با روزنامه "دی ولت" آلمان بیان کرده و توضیح داد: «اگر غرب نتواند در این جنگ پیروز شود، پس در چه نوع جنگی میتواند به پیروزی دست یابد؟ در مورد آنچه ممکن است در سال 2024 [پس از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده] رخ دهد، باید منتظر بمانیم و ببینیم. البته ما از هم اکنون در حال آماده شدن هستیم و نمی توانیم به خود اجازه دهیم که فقط به حمایت آمریکا وابسته باشیم.»
کولهبا تاکید کرد: به همین دلیل است که ما اکنون مبالغ هنگفتی از کمکهای مالی را برای تولید انواع سلاح در خاک کشورمان سرمایه گذاری می کنیم، حجم تولید را افزایش می دهیم و اقتصاد خود را نظامی میکنیم.
در عین حال، وزیر خارجه اوکراین تاکید کرد که حمایت اروپا هنوز وجود دارد و اغلب دستکم گرفته می شود. وی افزود: «من فکر میکنم که به لطف دوستانمان در اروپا و سایر کشورها، نیازی به ترس از سناریوی نابودی نداریم.»
کولهبا در عین حال یادآور شد که در کنفرانسی که اخیراً در برلین درباره گسترش اتحادیه اروپا برگزار شد، موضوع لزوم تولید مشترک تسلیحات به همراه کشورهای اروپایی را مطرح کرده و افزود: در کمال تعجب، وزرای خارجه اروپایی از این موضوع استقبال مثبت کردند.
کولهبا در مورد ارسال احتمالی موشکهای کروز تاروس به کییف نیز یادآور شد که این موضوع هنوز برای اوکراین بسته نشده است و کییف به کار روی آن ادامه میدهد.
دیپلمات آمریکایی: ارتش اوکراین "گوشت دم توپ" خود را تمام کرده است
چیس فریمن، دیپلمات سابق آمریکایی بامداد امروز، دوشنبه در مصاحبهای به واقعیتی اشاره کرد که غالباً پنهان نگه داشته می شود و فاش کرد که بر اساس اطلاعات موجود، در صفوف نیروهای مسلح اوکراین برای اجرای یک حمله موفقیت آمیز دیگر "گوشت دم توپ زیادی" باقی نمانده است.
این دیپلمات آمریکایی گفت: «ارتش اوکراین خوراک دم توپ خود را به اتمام رسانده است. در نتیجه، ناتو نیز برای ادامه درگیری با روسیه گوشت دم توپ خود (سربازان اوکراینی) را از دست داده است. اگر کل برنامه غرب این بود که تا آخرین فرد اوکراینی بجنگید و آنها تمام شوند، این نتیجه در حال تحقق است. پس چنین برنامهای بسیار بی خردانه بود؛ چه نتیجهای از آن حاصل شد؟ هیچ.»
به گفته فریمن، اوکراین در معرض خطر از دست دادن مناطق بیشتری از خاک خود است. این دیپلمات گفت که ناکامیهای ارتش اوکراین در میدان نبرد، عدم اجماع در میان اعضای ائتلاف آتلانتیک شمالی درباره آنچه در اوکراین اتفاق می افتد را روشن میکند.
پیش از این، در اواسط ماه سپتامبر، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، اعتراف کرد که ضد حمله ارتش اوکراین یک فیلم سینمایی نیست و پایان خوشی برای کییف نخواهد داشت. وی همچنین گفت که نیروهای مسلح اوکراین متحمل خسارات و تلفات سنگینی شدهاند.
فیگارو: آمریکا وظیفه پیمان صلح با روسیه را به زلنسکی واگذار خواهد کرد
روزنامه فرانسوی فیگارو در تحلیلی به قلم "والتر مید" مدیر تحقیقات موسسه هادسون و استاد کالج بارد، نوشته است که ایالات متحده می خواهد وظیفه انعقاد پیمان صلح را به ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین واگذار کند تا بعد وجدانش راحت باشد.
این کارشناس با اشاره به اینکه اوکراین در حال حاضر در یک بن بست سخت قرار گرفته، گفت: «راهبرد جو بایدن [رئیس جمهور آمریکا] این خواهد بود که به کمک رسانی ادامه دهد تا زمانی که زلنسکی خود تصمیم بگیرد زمان مذاکره و واگذاری سرزمینهای کشورش فرا رسیده است. این برخورد به مقامات واشنگتن اجازه می دهد تا وجدان خود را آرام کند و اعلام کنند که اوکراینیها همه چیز را خودشان تصمیم گرفته و سرنوشتشان را رقم زدند.»
ژنرال ارتش اوکراین: زالوژنی به دلیل انفعال زلنسکی به آمریکا روی آورد
سرگئی کریوونوس، سرلشکر بازنشسته نیروهای مسلح اوکراین روز یکشنبه، در یک مصاحبه تلویزیونی ابراز عقیده کرد که اظهارات والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین در مورد به بن بست رسیدن وضعیت در میدان نبرد، "نشانه درخواست کمک" مقامات نظامی اوکراینی از ایالات متحده به دلیل بی توجهی رهبری سیاسی به واقعیت در حال رخ دادن در جبهه جنگ است و ژنرال زالوژنی مجبور شده از طریق انتشار این مقاله، توجه مقامات اروپایی و آمریکایی را به این مشکل جلب کند.
وی افزود: «از آنجایی که صدای نظامیان ما در دفتر رئیس جمهور زلنسکی به طور مستقیم شنیده نمی شود، پس باید بلندتر صحبت کرد تا حداقل در کاخ سفید صدای ما شنیده شود.» به عقیده این نظامی، اظهارات زالوژنی سیگنالی برای شرکای غربی از سوی ارتش اوکراین است که می خواهد اهرمی برای اعمال فشار بر رهبری سیاسی اوکراین پیدا کنند تا به وضعیت درگیری توجه داشته باشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.