شبکه منوتو در شرایطی کمتر از یک ماه دیگر رسماً تعطیل میشود که مجریان این شبکه در به در دنبال کار هستند اما عروسکهای منوتو تا چه حد شانس یافتن کار در شبکههای دیگر را دارند و چه سرنوشتی در انتظارشان است؟
به گزارش «تابناک»؛ شبکه منوتو از یازده بهمن 1402 اعلام کرده که رسما تعطیل خواهد شد و این روزها ظاهراً آخرین روزهای فعالیتش است. آنچه ضربه نهایی را به شبکه منوتو زد، راه اندازی شبکه ایران اینترنشنال بود که هم بخش وسیعی از مخاطبان این شبکه را جذب کرد و هم گروهی از مجریانش را با دستمزدهای کلان به خدمت گرفت و بدین ترتیب، شرایط کار برای کیوان عباسی پیچیده تر از قبل شد اما حالا چه بر سر صدها نفری میآید که در این شبکه فعال هستند؟
بخش وسیعی از نیروهای فعال در این شبکه فنی هستند و شماری از آنها اساساً انگلیسی هستند و احتمالاً میتوانند در مشاغل موازی کار پیدا کنند اما اوضاع برای مجریان این شبکه چندان خوب نیست. شبکه منوتو یکی از پایین ترین دستمزدها را در میان رقبای اصلیاش یعنی بی بی سی فارسی و ایران اینترنشنال پرداخت میکرد و به همین دلیل گروهی از مجریان این شبکه که امکان پیوستن به این شبکهها را داشتند، در سالهای اخیر به بی بی سی و ایران اینترنشنال رفتند.
بنابراین بخش معناداری از مجریان این شبکه که ماندهاند از کف توانایی حرفهای روزنامه نگاری برای جذب برخوردار نبودهاند و صرفاً به دلیل نوع دیگری از جاذبهها در این شبکه حفظ شدهاند. شنیدههای «تابناک» حکایت از آن دارد که شماری از این مجریان در روزهای اخیر به لابی گری برای پیوستن به این شبکهها شدت بخشیدهاند اما با توجه به سطح تواناییشان، مشخص نیست شانس چندانی داشته باشند و احتمالاً شماری از عروسکهای منوتو بیکار خواهند شد و باید به دنبال شغل دیگری بروند.
دور از انتظار نیست برخی مجریان منوتو نظیر سالومه سیدنیا، گلناز حسینی، ندا جناب و فرانک سلیمانی نتوانند در شبکههای ماهوارهای فارسی زبان کاری پیدا کنند و به اینفلوئنسر تبدیل شوند و سعی کنند از فالوئرهایی که طی دوره فعالیت در این شبکه جمع آوری کردهاند، کسب درآمد کنند. با وقوع چنین اتفاقاتی، احتمالاً برخی از این اشخاص که مغبون خواهند شد، لب به سخن خواهند گشود و حرفهایی را درباره پشت پرده شبکه منوتو خواهند گفت که علنی شدنش، باب طبع اداره کنندگان این شبکه نیست.