وزیر بهداشت: درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان است

وزیر بهداشت از درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال، در مصوبه شورای‌ عالی بیمۀ سلامت خبر داد.
کد خبر: ۱۲۱۶۹۸۸
|
۰۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۵ 21 January 2024
|
3203 بازدید
|
۸

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، دکتر بهرام عین اللهی – وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه شبکه خبر درخصوص چگونگی برگزاری پویش ملی سلامت گفت و گو کرده است.

مقدمه مجری: همانطور که در خبر‌ها شنیدید پویش ملی سلامت که از ۲۰ آبان شروع شده بود، بعد از هفتاد روز فعالیت امروز شنبه سی ام دیماه به کار خودش پایان داد. طبق آمار‌ها هم حدود ۴۶ میلیون نفر در این پویش ملی در سراسر کشور مشارکت داشتند، در واقع هدف از این کار غربالگری دو بیماری یعنی پرفشارخون و دیابت آن هم بین افراد بالای ۱۸ سال بوده است، گفته شده حدود ۷۰ درصد جمعیت هدف این پویش که همان افراد بالای ۱۸ سال هستند در این پویش شرکت کردند، این عدد از نظر وزارت بهداشت بیانگر مشارکت موفق و نمره‌ی قابل قبول است که برای پیشگیری از عوارض این دو بیماری بسیار کمک کننده محسوب می‌شود، بیشترین آمار شرکت کننده در این پویش هم مربوط به گروه سنی ۳۵ تا ۴۰ سال بوده است، حالا امشب در برنامه‌ی گفتگوی ویژه خبری با حضور وزیر بهداشت می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم. 

عین اللهی: جا دارد که ابتدا از مردم عزیز که در این پویش واقعا مشارکت خیلی خوبی را داشتند و همه‌ی کارکنان حوزه‌ی بهداشت، درمان، همکاران عزیزم و سازمان‌هایی که در این رابطه همکاری کردند و به ویژه از صدا و سیما تشکر بکنم که این پویش توانست که به آن اهداف اصلی خودش برسد و در واقع همانطور که همه می‌دانیم، مسئله بهداشت مقدم بر درمان است و همیشه پیشگیری مقدم بر درمان است، این یک حرکتی بود در جهت این که ما قبل از این که دچار عوارض بشویم، قبل از این که بیمارستان هایمان بتواند عوارضی را ایجاد بکند در افرادی که بتوانند در واقع مشکلاتی ایجاد بشود برای آن‌ها، قبل از آن ما بتوانیم که پیشگیری بکنیم و خیلی الحمدالله موفقیت خوبی در آن ایجاد شد. 

سوال : حضور مردم را در این پویش چطور دیدید؟ 

عین اللهی: یک حرکت مردمی خیلی خوبی ایجاد شد که شاید واقعا ما در طول تاریخ نظام سلامت، فعالیت‌های مختلفی انجام شده، ولی در این حد که مردم مشارکت بکنند و یک رکورد را ایجاد بکنند که ۴۶ میلیون نفر وارد این پویش بشوند. 

سوال: پویش قبلی چقدر بوده است؟ 

عین اللهی: پویش قبلی حدود ۲۶ میلیون نفر سال ۹۷ قبل از کرونا انجام شد که فقط فشار خون اندازه گیری شد، ولی این پویش تقریبا ۱۹ میلیون نفر بیشتر از آن مردم مشارکت کردند و باید ما بتوانیم و بنشینیم تحلیل بکنیم یکی این که جدا از محتوا که برای ما محتوا خیلی مهم است این که دو بیماری اصلی که متاسفانه مرگ و میر اصلی را هم در کشور ما ایجاد می‌کند که آن باید غربالگری می‌شد جدای از آن حالت شکلی، این قدر که مردم اعتماد بکنند به نظام سلامت کشور، مراجعه بکنند این یک بخش است که من از همه‌ی مردم تشکر می‌کنم یکی هم که کارکنان عزیز ما به صورت مردمی بیایند و این کار را انجام بدهند و در واقع خودشان را برای این که به نجات مردم بپردازند، در واقع یک کار آرمانی هست، یک بخش مهمی از کار بوده که ... 

سوال: چقدر در این کار مشارکت داشتند؟ 

عین اللهی: ما در این کار تقریبا شاید حدود ۷۰ هزار نفر شرکت کردند نزدیک به ۱۵ تا از مراکز خانه بهداشت مان بودند، حدود ۱۴ تا از مراکز جامع مان شرکت کردند و یک کار جمعی و کلی انجام شد، ما با این حرکتی که انجام شد تشویق شدیم که انشاالله پویش‌های بعدی را هم انشاالله بتوانیم که انجام بدهیم. 

سوال: پویش بعدی تان چیست؟ 

عین اللهی: در دست مطالعه هستیم، شاید سلامت کودکان الان برای ما اهمیت بالایی داشته باشد. 

سوال: اسم این پویش چیست؟ 

عین اللهی: کودکان، چون اعضای بدنشان آن رشد کافی را پیدا نکردند هر بیماری در آن‌ها ایجاد بشود می‌تواند که مزمن بشود و دراز مدت بشود، چرا؟ برای این که یک کودک می‌خواهد هفتاد سال دیگر عمر کند بنابراین ما مثلا در رشته خود من که چشم است اگر کسی تنبلی پیدا بکند تا آخر عمرش چشمش تنبل می‌شود، در شنوایی مشکل پیدا کند تا آخر عمرش این مشکل را دارد آسم پیدا بکند به همین منوال، این است که پویش‌های بعدی مان را داریم برنامه ریزی می‌کنیم، ولی همین قدر که مردم اعتماد کردند و مراجعه کردند و ما توانستیم به آن اهداف اولیه برسیم من جای تشکر از مردم و از صدا و سیما دارم. 

سوال: اگر مردم الان بخواهیم قشنگ یک توضیح بدهیم که اهمیت این کار و این پویش چه بوده؟ سوال را این طور شروع کنیم که مرگ و میر ما بر اثر دیابت و پرفشاری خون در ایران سالانه چقدر است؟ 

عین اللهی: متاسفانه ما در مرگ و میر از این بیماری‌ها به علت بیماری‌های قلبی – عروقی است عمدتا و ما بیماری‌های قلبی – عروقی رتبه‌ی اول را در مرگ و میر دارد در سال‌های مختلف متفاوت است معمولا چیزی نزدیک به ۲۵ هزار نفر، ۲۶ هزار نفر ما مرگ و میر داریم و ما بحث مهم ما این است که این بیماری مراحل مختلف دارد یا این فشار خون یا دیابت مراحل مختلف دارد، ابتدا هیچ کس متوجه نمی‌شود اصلا نمی‌فهمد که بیماری دارد و هیچ علائمی ندارد، ممکن است علائم آن باشد، ولی توجه نکند مثلا در دیابت بحث پرخوری و پرنوشی یا ... 

سوال: آن‌ها که در وضعیت نگران کننده می‌روند علامت شان بیشتر بروز می‌کند؟ 

عین اللهی: بله، در مراحل اولیه علائم این‌ها خود شما در فیلم‌هایی که نشان دادید از مردم خودشان می‌گفتند که نمی‌دانستیم که فشار خون داریم، نمی‌دانستیم قندداریم این‌ها یک واقعیت است و این‌ها اتفاق افتاده است ما الان در این پویشی که انجام دادیم بیش از ۸۰۰ هزار نفر فشار خون داشتند نمی‌دانستند، آن‌هایی که فشار خون قطعی است، ۱۰ میلیون نفر هم ما مشکوک هستیم یعنی فشار خون هایشان را باید مراقب‌های بهداشت ما مرتب اندازه گیری کنند تا متوجه شوند، آن‌هایی که بیماری قند داشتند نزدیک ۴۶۰ هزار نفر صد در صد این‌ها دیابت دارند و مرض قند دارند و نمی‌دانستند، نزدیک سه میلیون نفر هم کسانی هستند که مشکوک هستند یعنی ما باید این‌ها را مرتب پیگیری کنیم که این اتفاق نیفتد. 

سوال: اگر اجازه بدهید یکسری تصاویر داریم که اگر آمار‌ها را روی تصاویر نشان بدهید آمار اول را که بحث تعداد شرکت کنندگان است و شما اگر توضیحات آماری این قسمت را بدهید ممنون می‌شوم، بفرمایید: 

عین اللهی: (توضیحات روی تصاویر) ما از نظر آمار غربالگری که انجام شده حدود ۴۶ میلیون نفر مراجعه کردند که ۳۳۵ هزار نفر هم از طریق خود اظهاری در سامانه بوده، ما هدفمان این بود که ۷۰ درصد از افرادی که بالای ۱۸ سال هستند را بتوانیم غربالگری کنیم تا به امروز توانستیم به ۷۲ درصد برسیم الحمدالله از برنامه مان جلوتر هستیم و ... 

سوال: ببخشید جمعیت بالای ۱۸ سال در کشور چند نفر هستند؟ 

عین اللهی: ۵۵ میلیون نفر 

سوال: که الان ۴۶ میلیون نفر شرکت کردند، حالا در گزینه دوم آقای وزیر توضیح بفرمایید: 

عین اللهی: در حدود ۱۰ میلیون نفر آن‌هایی هستند که مشکوک به فشار خون هستند و سه میلیون نفر هم آن‌هایی هستند که مشکوک به دیابت هستند که این‌ها را باید ما مرتبا پیگیری بکنیم، یک کار جدیدی که در کشور انجام شده بحث مراقبین بهداشت است، ما افرادی را بعنوان مراقب بهداشت به استخدام درآوردیم افرادی که کارشان فقط بهداشت است و این‌ها مرتبا انشاالله پیگیری خواهند کرد که خدایی نکرده مردم عزیز ما دچار مشکل نشوند. 

سوال: همکاران تصاویر دوم که مربوط به دانشگاه‌ها هست را نشان بدهند، تعداد دانشگاه‌ها به چه صورت بوده است؟ 

عین اللهی: دانشگاه‌های مختلف آمارشان متفاوت است یکی از نظر تعداد افرادی که مراجعه کردند که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ما، رتبه‌ی اول را دارد دو میلیون و ۵۹۹ هزار و ۲۶۳ نفر مراجعه کردند، از نظر درصدی بخواهیم حساب کنیم درصد با توجه به جمعیت است، جا‌هایی که جمعیت کمتری دارند طبیعتا درصد شان بالاتر می‌رود از نظر درصد اگر نمودار‌های شما نشان می‌دهند. 

سوال: گویا آماده نیست. 

عین اللهی:، ولی از نظر دانشگاهی، دانشگاه اصفهان، دانشگاه شهید بهشتی، د انشگاه شیراز، ایران، تبریز، این‌ها به ترتیب هم رتبه‌هایی دارند که به تعداد افرادی که مراجعه کردند به آن دانشگاه‌ها َ، از نظر درصدی هم دانشکده‌ی بهبهان صد در صد، خمین صد در صد، جیرفت صد درصد، خلخال ۹۹ و ۲۲ درصد، لارستان ۹۸ و ۴۲ درصد همین طور تا انتها، چون برنامه اجازه نمی‌دهد که ما همه درصد‌ها را بگوییم، ولی بهرحال پوشش ما خیلی خوب بوده است. 

سوال: آن دانشگاه‌هایی که صد در صد بوده کجا بوده؟ 

عین اللهی: خدمت تان عرض کردم بهبهان، گراش، خمین، جیرفت، تقریبا جزو صد در صد‌ها بودند که همه افرادی که بالای ۱۸ سال بودند مراجعه کردند. 

سوال: یک سوالی این جا مطرح است، خانم‌ها مشارکت شان چقدر بوده و اقایان چقدر؟ 

عین اللهی: خانم‌ها در این پویش ما ۳۵ درصد مشارکت داشتند و آقایان ۶۵ درصد 

سوال: علت چیست؟ 

عین اللهی: ما خودمان هم نمی‌دانیم علت چه بوده که خانم‌ها کمتر مراجعه کردند، ولی آقایان را تا ۶۵ درصد، البته معمولا این بیماری‌های فشارخون و دیابت شاید در آقایان بهرحال یک اهمیت خاصی داشته باشد از جهت این که یک فعالیتی که انجام می‌دهند و تحرکی که دارند این‌ها ممکن است که ...، ولی بهرحال مراجعه به این شکل بوده است، ما علتش را خیلی متوجه نشدیم. 

سوال: گفته شده ۱۶ میلیون نفر در این پویش افرادی بودند که دارای اضافه وزن بودند، این چقدر می‌تواند دامن بزند به رشد دیابت؟ 

عین اللهی: در کشور‌هایی که پیشرفته هستند یا در حال رشد هستند، یکی از مشکلات اصلی چاقی است و چاقی می‌تواند که ریشه‌ی بسیاری از بیماری‌ها باشد در همان دیابت و در فشار خون، این مسئله مهم است، یکی از علائم خطری که امروزه ما باید به آن توجه کنیم چاقی کودکان است، متاسفانه در کرونا به دلیل این که بچه‌ها بیشتر در خانه بودند وقتی هم که در خانه بیشتر باشند بیشتر خورد و خوراک دارند و استراحت بیشتری دارند، بیشتر می‌خوابند و این برای آینده‌ی ما یک چراغ خطر هست یک علامت خطر است و خیلی از متخصصین ما امروزه معتقدند که افرادی که چاق هستند حتی بدون استفاده از دارو همین قدری که رژیم بگیرند، همین قدر که چاقی شان کم بشود و همین قدر که تحرک. یکی از مشکلات امروز ما در شهر‌ها کم تحرکی است، ما شاید در مناطق غیر شهری و روستایی این مشکل را کمتر داریم، ولی این استفاده زیاد از ماشین و کم تحرکی و در واقع استرس‌هایی که در شهر‌ها وجود دارد این‌ها یکی از عوامل مهمی هست که می‌تواند که دیابت و فشارخون را ایجاد بکند بنابراین ما توصیه می‌کنیم که یکی از کار‌هایی که مردم عزیز ما می‌توانند بکنند که پیشگیری بشود از فشار خون و دیابت اول این است که بحث سبک زندگی که امروزه خیلی این سبک زندگی مطرح است و این که بتوانند که از چند تا چیز اجتناب بکنند، مهم‌ترین چیز‌ها در درجه اول نمک است، بعضی‌ها دوست دارند نمک زیاد بخورند نمک یکی از عوامل مهمی است که باعث ایجاد فشار خون می‌شود، استفاده‌ی زیاد از مواد قندی و استفاده‌ی زیاد از مواد با چربی بالا و این از نکاتی است که می‌تواند باعث ایجاد بیماری بشود بنابراین آن سبک زندگی من فکر کنم یکی از برنامه‌هایی که انشاالله ما در اینده خواهیم داشت و انشاالله. 

سوال: بحث سبک زندگی گفتید، متخصصان می‌گویند ۱۰ تا ۱۵ درصد اگر افرادی که دارای اضافه وزن هستند وزن شان را پایین بیاورند دیابت شان هم پایین می‌آید.

عین اللهی: بله قطعا همین طور است. یکی از کار‌هایی که انشاالله ما انتظار داریم که در این قضیه صدا و سیما هم با ما کمک کند این که ما وارد این مسائل بشویم و بتوانیم اطلاع رسانی بیشتری در رابطه با این بحث سبک زندگی مواد غذایی و این‌ها انشاالله بتوانیم داشته باشیم. 

سوال: این بحث پیشگیری که این جا مطرح می‌شود بحث دیابت و پرفشاری خون و یک خبری هم داشتیم که باعث می‌شود که طرف ۵ سال زودتر متوجه بشود از این بیماری‌هایی که می‌خواهد ۵ سال بعد دچار آن بشود، این‌ها چقدر در مرگ و میر و آن بحث‌های بیماری قلبی و عروقی می‌تواند کاهش بدهد طی ۵ سالی که پیش رو خواهیم داشت؟ 

عین اللهی: وقتی که بیماری زودتر تشخیص داده بشود هنوز آن عوارض خودش را از نظر قلبی و عروقی ایجاد نکرده، هنوز در رگ‌ها آن مشکلات را ایجاد نکرده و وقتی که فرد نداند این بیماری را دارد ممکن است که به صورت ناگهانی بخصوص در سن‌های پایین‌تر، به صورت ناگهانی مثلا دچار حمله قلبی بشود ممکن است سکته مغزی انجام بشود و این‌ها غیر قابل جبران است، چیزی حدود نزدیک به ۷۰ هزار در ۵ سال آینده می‌تواند پیشگیری کند از نظر مرگ و میری که ایجاد می‌شود و حدود ۲۲۵ هزا رتا افرادی که دچار عوارض بد ناشی از بیماری می‌شوند. 

سوال: کاهش می‌دهد؟ 

عین اللهی: بله، کاهش می‌دهد، بنابراین ما اگر که زودتر فرد بداند که این بیماری فشار خون را دارد قطعا با سبک زندگی و با دارو‌ها، این را هم بگویم؛ قبلاً می‌گفتند که ما بیاییم زیر ۳۰ سال را غربالگری کنیم، ولی دیده شده افراد جوان‌تر وقتی فشار خون می‌گیرند، درمان‌شان، چون یک فشار خونی است که مثلاً به یک علتی؛ کلیوی؛ مسأله‌ای است که آن مسأله ممکن است با جراحی یا عمل‌ها بهتر شود؛ بنابراین ما این را بردیم بالای ۱۷ سال انجام دادیم و از آن طرف فردی که بداند این مشکل را دارد و رعایت کند قطعاً آن عوارضی که ممکن است برای او اتفاق بیفتد کمتر می‌شود. از آن طرف از نظر بیمارستانی و مخارج هم بخواهیم حساب کنیم، وقتی کسی دچار مثلاً یک عارضه مغزی می‌شود اصطلاحاً می‌گویند سکته مغزی، ما می‌گوییم CVA. وقتی CVA پیدا کند شما حساب کنید باید برود در آی سی یو، چقدر مراقبت‌های پزشکی پیدا کند، بعد از آن چقدر نیاز به مراقبت‌های بستری دارد، مراقبت‌های توانبخشی دارد. در حالی که این اگر زودتر پیشگیری شود و بتواند درمان شود خودش بداند که این عوارض را کمتر خواهد داشت بنابراین این مشکلات بعدی را کمتر پیدا می‌کند. یک مسأله‌ای هم که لازم است درباره آن صحبت کنم، مسائل فرهنگی است. 

سؤال: قبل از این که وارد بحث فرهنگی شویم به لحاظ پیشگیری اقتصادی، اگر این پویشی که الآن برگزار شد و این قدر شناسایی شد و فکر کنم یک درصد به جمعیت اگر اشتباه نکنم پرفشاری‌ها اضافه شد، نیم درصد به دیابتی ها، درست گفتم؟ این چقدر می‌تواند به لحاظ اقتصادی، به لحاظ اشغال تخت‌های بیمارستانی و به لحاظ این که کادر درمان، پزشک، متخصص کاهش دهد و به سلامتی فرد هم کمک کند؟

عین اللهی: یکی بحث هزینه‌ها است، یکی بحث کارآمدی خود فرد است، یک فرد فعالی که در جامعه کار می‌کند، از نظر اقتصادی به مملکت کمک می‌کند، این فرد اگر دچار مشکل شود، کلیه اش ازکار بیفتد باید دیالیز شود، از نظر مغزی مشکل پیدا کند، یعنی وقتی این اتفاق‌ها بیفتد؛ کارایی فرد از کار می‌افتد و دیگر فرد مثبتی برای جامعه نمی‌شود؛ بنابراین هم از نظر اقتصاد ما، از نظر بیمارستان، مخارج و ... مطرح است و هم از نظر جامعه مطرح است. یک مسأله‌ای که می‌خواستم از نظر فرهنگی بگویم این است که بعضی مطالب از نظر فرهنگی در آن منطقه مهم است، مثلاً در برخی مناطق کشور ما به صورت فرهنگی شیرینی زیاد می‌خورند و شما وقتی بررسی می‌کنید می‌بینید در آن منطقه؛ بیماری قند یک بیماری شایع است. چرا شایع است؟ به خاطر این که یک عادتی در آن منطقه ایجاد شده که حتی در سفره غذا و در نهار و شام‌شان هم شیرینی می‌بینند؛ و این زیاد مصرف کردن آن به عنوان یک فرهنگ شده و این زیاد مصرف کردن قند طبیعتاً ثابت شده که باعث ایجاد دیابت می‌شود. 

سؤال: برنامه‌های شما چیست برای پیشگیری؟

عین اللهی: برنامه‌های ما این است که ما با توجه به اطلاعاتی که بدست آوردیم، اولاً نقشه کشور را بکشیم از نظر این که در این نقشه کشور که می‌کشیم ببینیم مثلاً در فشار خون کدام قسمت از کشور قرمز است؟ کدام قسمت کشور زرد است؟

سؤال: الآن کدام استان هاست؟

عین اللهی: استان‌ها را بهتر است نگویم، چون ممکن است مسائلی ایجاد شود، ولی بعضی نقاط قرمز هستند، چون ما این را دوست داریم به خود آن استان‌ها این را بگوییم. بعضی جا‌ها قرمز است، بعضی جا‌ها زرد است، بعضی جا‌ها سبز است و در نتیجه این در برنامه ریزی که مراقبین بهداشت ما دارند و توصیه‌هایی که می‌کنند از نظر فرهنگی این کار را انجام می‌دهند. یک نکته مهم هم عرض کنم که ما فکر می‌کنیم اگر شما می‌خواهید یک جامعه را درست کنید، اگر خانواده درست شود، جامعه درست می‌شود. همه از نظر جامعه شناسی می‌گویند. ما فکر می‌کنیم که در سلامت مردم و سلامت کشور مهمترین مسأله؛ خانواده است. اگر سلامت خانواده ایجاد شود، جامعه سالم می‌شود. در خانواده هم مهمترین ارکان خانواده؛ بزرگ‌های خانواده هستند؛ پدر و مادر خانواده خیلی مهم هستند. این‌ها بایستی مراقبین بهداشت ما، الآن ما یک طرحی داریم به اسم طرح سلامت خانواده که این طرح را در ۵۷ شهرستان شروع کردیم به ۹۳ تا رساندیم، الآن ۱۹۳ شهرستان مان دارد این طرح اجرا می‌شود و در این طرح ما به ازای هر کد ملی یک پرونده سلامت برای فرد ایجاد می‌کنیم و دنبال این هستیم که آن خانواده یک مراقب بهداشت خاص خود را داشته باشد و در واقع مراقب بهداشت بیاید در آن خانواده بررسی کند و آن توصیه‌های خود را برای آن خانواده انجام دهد و ما دنبال این هستیم که بیماری ایجاد نشود، قبل از این که ایجاد شود در خانواده این اتفاق بیفتد. این طرح پویش ملی سلامت ما وصل می‌شود به طرح سلامت خانواده که یک کنفرانس بین المللی با حضور ۲۰ وزرای کشور‌های مختلف ان شاء الله در اسفند خواهیم داشت که می‌آیند و سلامت خانواده را به عنوان یک طرح ابتکاری جمهوری اسلامی ایران ما در آن جا عرضه می‌کنیم و در آن بحث سلامت خانواده این است که ما با خانواده در عادات، فرهنگ، رفتار و از نظر تحرکشان؛ مراقبین بهداشت ما انجام می‌دهند و این افرادی که الآن پیدا شده، این مرض قند دارد، آن فشار خون دارد، مراقبین بهداشت ما موظف هستند که این‌ها را مرتباً پیگیری کنند، آن افرادی که ثابت شده، این‌ها بایست معرفی شوند به مراکز جامع سلامت ما که از نظر درمانی، دارو و ... پیگیری شوند و ان شاء الله بتوانیم این کنترل را انجام بدهیم. در افرادی هم که مشکوک بودند توصیه می‌کنیم که توسط همین مراقبین و به مراکز جامعی که مراجعه می‌کنند ان شاء الله پیگیری کنند که این مشکوک بود‌ن‌شان یا منجر به این شود که بیماری ندارند که آن هم لازم است که باز پیگیر شوند و اگر بیماری داشتند ما درمان‌شان می‌کنیم.

سؤال: اتفاقاً سؤال بعدی مان همین بود، می‌خواستم بگویم این افراد که شناسایی شده مراحل درمانی چه خواهد بود؟ که پاسخ دادید، بعد هر چند مدت یک بار این افرادی که پیش دیابت هستند یا مبتلا شدند. اولاً این را بگویید؛ دو عدد دیده شد؛ یک ده میلیون گفته شد، یک ۸۰۰ هزار نفر گفته شد، این‌ها چیست؟

عین اللهی: ۸۰۰ هزار نفر؛ آن‌هایی هستند که به طور قطع فشار خون دارند. ۱۰ میلیون نفر آن‌هایی هستند که مشکوک هستند، یعنی به طور قطع نمی‌توانیم بگوییم. مثلاً فشاری که از آن‌ها گرفتند یک مقدار مشکوک بوده، ولی آن‌هایی که به طور قطعی هستند، آن‌ها باید درمان‌شان را بتوانند انجام دهند. 

سؤال: در دیابت این اعداد چگونه است؟

عین اللهی: در دیابت هم حدود ۴۶۰ هزار نفر آن‌هایی هستند که قطعی بودند، حدود سه میلیون نفر آن‌هایی هستند که مشکوک هستند به این که دیابت داشته باشند. یک نکته مهم باید بگویم؛ آن مسأله خودکنترلی است. هر فردی باید خودش مراقب خود باشد، این را شاید یکی از الزامات مهم درحوزه بهداشت است، این خودکنترلی را شاید هر کسی آن که مرض قند دارد، آن که فشار خون دارد، یا هر بیماری که دارد باید بداند که چه کاری باید برای خود انجام دهد و می‌توانند مشاوران ما هم کمک کنند، مراقبین بهداشت ما کمک کنند، یا آن پزشک خانواده‌ای که داریم بتوانند کمک کنند. ولی آن فرد برنامه زندگی خود را با آن تطبیق دهد، ما برای هیچ کس نمی‌توانیم یک برنامه بگذاریم، هر کسی برنامه خودش را باید بگذارد، کسی که دیابت است، برنامه زندگی خود را بر اساس بیماری دیابت که دارد تنظیم کند. از نظر تغذیه، فعالیت و این‌ها و برای ادامه هم همین است، ادامه فقط همین قدر که شناسایی شود کافی نیست، باید مثلاً وقتی فهمید الآن فشار خونش بالاست، بعد از این باید زندگی کند، غذای بدون نمک یا کم نمک، این برنامه را خودش بگذارد. اگر فهمید دیابت دارد باید زندگی آینده خود را بگذارد به این که قند کمتر مصرف کند. 

سؤال: وزارت بهداشت در این زمینه چقدر می‌تواند کمک کند؟ یک بعد مردم هستند و یک بعد هم می‌شود خود وزارت بهداشت که برنامه‌هایی که دارد چه کمکی می‌کند که این افراد بروند به این سمت؟

عین اللهی: این افرادی که در این مرحله الحمدلله با فعالیتی که همکاران ما انجام دادند مشخص شدند، این‌ها بایستی که تحت کنترل آن مراقب یا مرکز جامع بهداشت ما باشند، این‌ها به مراکز دولتی می‌توانند مرتباً مراجعه و تحت کنترل باشند. بحث نظام ارجاع که انجام دهند.

سؤال: هر چند مدت؟

عین اللهی: مدت آن بستگی به شدت کار دارد، ولی حداقل سه ماه را باید حداقل مراجعه کنند، ولی ممکن است کسی فشارش خیلی بالا باشد مجبور شود در ماه مراجعه کند، ولی خودش هم باید آن خودکنترلی را داشته باشد و هر وقت که لازم بود باز مراجعه کند.

سؤال: آقای وزیر این پویشی که صورت گرفت و این حضور بی نظیر مردم که به اذعان کارشناسان به شما هم گفته شد؛ ۴۶ میلیون نفر سابقه نداشته برای پویش سلامت، قطعاً یک بخشی هم کار‌های پژوهشی و تحقیقاتی روی این آمار و اعداد است. ما از آن طرف هم جشنواره رازی را داریم که اصلاً بیس آن؛ همین کار‌های تحقیقاتی است. چقدر این کار‌ها می‌رود به سمت جشنواره رازی؟ اگر درباره جشنواره رازی هم خبر‌هایی دارید، بفرمایید.

عین اللهی: ما بیست و نهمین جشنواره تحقیقاتی رازی مان را ان شاء الله در دوم بهمن داریم که یکی از نماد تحقیقاتی کشور است که سالی یک بار انجام می‌گیرد و امسال ما الحمدلله یک رشد ۴۵ درصدی در مشارکت در این جشنواره رازی داشتیم، از دانشمندان بسیار برجسته‌ای استفاده شده، حدود ۵۰۷ دانشمند که در این جشنواره شرکت کردند در سال پیش، امسال ما رشدی حدود ۸۰۴ نفری را پیدا کردیم که از این تعداد با توجه به این که کمیته‌های مختلفی فعالیت‌های این‌ها را ارزیابی کردند و نزدیک به حدود ۶۷ نفر این‌ها تقدیر به عمل می‌آید در حوزه‌های مختلف، کمیته‌های مختلف و فعالیت‌های مختلفی که انجام دادند. یکی از نکات مهمی که در این دو ساله بیشتر دقت شده است؛ مسأله فناوری‌ها بوده، مسأله این که فقط صرفاً تولید مقاله مورد نظر ما نبوده بلکه این‌ها باید یک کاری را انجام دهند که منفعت آن به مردم رسیده باشد. مردم بتوانند از آن استفاده ببرند و با توجه به فرمایشی که مقام معظم رهبری در بحث جنبش‌های نرم افزاری داشتند و این که ما بتوانیم از توانمندی‌های داخلی خود برای ارتقای کشور استفاده کنیم. آمار جالبی که عرض کنم؛ ما الآن ۴۰ درصد از تولیدات تجهیزات مورد نیاز کشور ما را شرکت‌های دانش بنیان انجام می‌دهند، خیلی از بیمارستان‌ها ما نزدیک به ۱۶ هزار تخت بیمارستانی الآن توانستیم افتتاح کنیم که بسیاری از وسایل آن‌ها از شرکت‌های دانش بنیان استفاده شده و بنابراین کسانی که در شرکت‌های دانش بنیان کار کردند و این تولیدات را داشتند از آن‌ها تقدیر به عمل می‌آید. یکی از کار‌های بسیار خوب که در دو سال اخیر انجام شده، بحث جشنواره تحقیقاتی دانشجویان است. بیشتر رشد و تحقیقات دنیا از دانشجویان است و افرادی که می‌توانند انجام دهند و به آن‌ها هم در این رابطه ما سعی می‌کنیم تشویق شان کنیم. 

سؤال: آخر گفتگو می‌خواهم یک خبر خوب در حوزه نظام سلامت به مردم بدهید.

عین اللهی: یکی از کار‌های مهمی که نظام سلامت موظف است انجام دهد، درمان کودکان است. کودکان به دلیل این که هنوز رشد کاملی پیدا نکردند و اعضای بدنشان در حدی است که هنوز کامل نشده؛ ریه، چشم، گوش و همه اینها، هر نوع بیماری که پیدا کنند این می‌تواند سال‌ها بماند، ما یک کودک ۷۰ تا ۸۰ سال می‌خواهد عمر کند، بنابراین بعضی اوقات می‌تواند مراجعه دیر این‌ها باعث شود که بیماری هایشان مزمن شود. ما در شورای عالی بیمه سلامت مصوب شد که کودکان زیر هفت سال درمانشان رایگان انجام بگیرد، به خصوص در مناطق محروم، روستایی و ... ما امیدواریم که با این کاری که انجام می‌شود و با پویش ملی سلامت که در کودکان انجام می‌دهیم ان شاء الله بتوانیم آینده کشورمان را از نظر افراد سالم تأمین کنیم.

سؤال: یعنی در بستری، در عمل و همه چیز رایگان می‌شود برای کودکان؟

عین اللهی: رایگان می‌شود؛ منتها بحث دارو‌های آن‌ها با توجه به بیمه‌ها و فرانشیزشان می‌دهند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۱
مادر 17 ساله همین دیروز به خاطر نداشتن پول درمان بچه معلولش خودکشی کرد
تام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۱
بیمه سلامت یک دروغ بزرگ است

قیمت داروها را از قیمت آزاد آن چندین برابر بیشتر کرده اند و با پوشش دادن توسط بیمه سلامت کلاه بزرگی سر مردم قرار می گیرد در صورتیکه پس از محاسبه بیمه باز هم چندین برابر قیمت آزاد همان دارو را دریافت می کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۱
واقعا چه خوب..آدرس مراکزسلامت را هم بگویید که بریم.؟! نکند برای دولت بعد تصویب کردید که اجرا کند.
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۱
مثل آب خوردن دروغ می گوید!مثل طرح دارو یار مثل بیمه تکمیلی جامع مثل بیمه بازنشستگان مثل گران نشدن دارو مثل ارز برای شیر خشک (و البته تامین ارز برای چای دبش و ...) و مجلسی که مظارت عالیه دارند و منتظرند مردم دوباره به این نمایندگان رای بدهند......
يوسف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۱
پيشنهاد مي شوند روند درماني مادران باردار شامل آزمايشات و ... نيز رايگان شود البته طبق استاندارد خاصي كه آزمايشات متعدد به ضرر جنين نباشد
azad
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۱
مکن کاری که بر پا سنگت آید ...


.... دو صد گفته چون نیمی کردار نیست

نمیدانم چرا حرفی که قابل عمل نیست زیاد زده میشود. و یا تیتر میشود خدایا خودت نجاتمان بده!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۱
از دروغ گفتن خسته نمیشد واقعا؟؟؟؟!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۱
دیروز فرزند دوساله بنده از بیمارستان فهمیده مرخص شد با 4 روز بستری و 700 هزار تومن هزینه
تازه زمانی که جواب ازمایشگاه رو خواستم فرد ازمایشگاهی از من طلب 25000 تومن پول بصورت دستی کرد که بعد از حسابداری پرسیدم با عصبانیت گفت کی همچین درخواستی کرده... که البته همون عصبانیت هم صوری بود!!
منظورتون از رایگان دقیقا چی هست؟؟؟؟؟؟؟؟
چه رقمی رایگان محسوب میشه 700 هزار تومن پول نیست یا دستمزد 4 روز منه؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟