بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و پانزدهمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز گشته و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
«آنتونی بلینکن» وزیر امورخارجه آمریکا و «محمد بن عبدالرحمن» نخست وزیر و وزیر امورخارجه قطر دوشنبه شب درباره نوار غزه با یکدیگر گفت وگو کردند.
وزارت امورخارجه قطر با اعلام این گفت وگو افزود که دو وزیر برای یافتن راهحل عادلانه در زمینه فلسطین رایزنی کردند.
رژیم صهیونیستی دوشنبه شب به غزه حمله کرد و در این جنایت ۲۰ تن از مردم بی فاع به شهادت رسیدند.
منطقه "الصبرا" و محل سکونت خانواده «مدوخ» در شهر غزه هدف حمله قرار گرفت.
وزارت بهداشت غزه بعد از ظهر امروز (دوشنبه) از افزایش شمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به این باریکه به ۲۶ هزار و ۶۳۷ نفر خبر داد.
«طاهر النونو» مشاور رسانهای رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس دوشنبه شب تاکید کرد که توقف جنگ در غزه پیش شرط و مقدمهی هر اقدامی در منطقه است.
النونو تصریح کرد: به دنبال توقف جنگ و آتشبس، مبادله اسیران و بازسازی غزه انجام خواهد گرفت.
وی افزود که نکته اصلی توقف جنگ و تجاوز علیه غزه است و زمانی که این امر محقق شد، مابقی جزئیات هم قابل بحث و مذاکره است.
النونو گفت ما از توقف کامل جنگ در غزه سخن میگوییم نه آتشبس موقت.
شبکه خبری ان بی سی نیوز آمریکا به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد: مذاکرهکنندگان اسرائیلی، آمریکایی، مصر و قطر در پاریس بر سر چارچوبی برای آزادی سایر گروگان ها به توافق رسیدند.
شبکه تلویزیونی آمریکایی ان بی سی نیوز به نقل از منبع آگاه خود گفت: این توافق شامل آزادی گروگان های آمریکایی و اسرائیلی باقیمانده می شود که به صورت مرحله ای است و ابتدا زنان و کودکان آزاد می شوند.
ان بی سی نیوز افزود: این توافق همچنین شامل توقف های مرحله ای در جنگ و ارسال کمک به غزه و تبادل اسرای فلسطینی است و امروز پیش نویسی از این توافق به حماس ارائه می شود.
این رسانه آمریکایی ادامه داد: مذاکره کنندگان شامل نخست وزیر قطر و رهبران سازمان های اطلاعاتی کشورهای دیگر بودند.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، ویلیام برنز مشهور به بیل برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را برای گفتگو در مورد طرحی که شامل آزادی مرحلهای تمام اسرای باقیمانده در غزه همراه با توقف موقت جنگ میشود، به پاریس فرستاده است.
پیش از این، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز شنبه به وقت محلی گزارش داد: مقامات ارشد دستکم ۱۰ دولت مختلف در تلاش هستند تا مجموعهای از توافق ها را برای پایان دادن به جنگ غزه ایجاد کنند و به چگونگی اداره غزه پس از پایان جنگ پاسخ دهند.
در این گزارش آمده است: مجموعه گفتگوهای اصلی بر دستیابی به آتش بس میان اسرائیل و حماس متمرکز است. توافق اول، شامل مبادله بیش از ۱۰۰ اسیر اسرائیلی در اختیار حماس و آزادی هزاران فلسطینی در زندانهای اسرائیل است.
توافق دوم بر تغییر شکل تشکیلات خودگردان فلسطین متمرکز است که بخش هایی از کرانه باختری تحت اشغال اسرائیل را اداره می کند. مقامات آمریکایی و عربی در حال بحث در مورد تجدید نظر در رهبری حکومت و کنترل غزه پس از پایان جنگ با در اختیار گرفتن قدرت از اسرائیل و حماس هستند.
در توافق سوم، مقامات آمریکا و عربستان، اسرائیل را تحت فشار قرار می دهند تا در ازای برقراری روابط رسمی عربستان با اسرائیل، با شرایط ایجاد یک کشور فلسطین موافقت کند.
اما برای هر یک از این توافق ها، باید بر موانع مهمی غلبه کرد. مهمترین مانع دولت رژیم اسرائیل است که میگوید اجازه حاکمیت کامل فلسطین را نخواهد داد، و این موضع، پیشرفت در سایر زمینه ها را در ابهام فرو می برد.
در همین حال، حملات اسرائیل به غزه ، حماس را نابود نکرده است، بنابراین مشخص نیست که چگونه حماس متقاعد می شود تا زمانی که هنوز بخشی از غزه را در کنترل خود دارد، از قدرت کناره گیری کند.
یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا گفت که برت مک گورک، مقام ارشد کاخ سفید در امور خاورمیانه، هفته گذشته در منطقه بود و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور، چندین بار در سفری به آفریقا با او گفتگو کرد. دولت بایدن میخواهد اطمینان حاصل کند که یک مقام ارشد آمریکایی همیشه رو در رو با رهبران اسرائیلی و عرب صحبت میکند.
مقامات، بسیاری از پیشنهادها را کنار گذاشته اند زیرا آنها یا موقتی هستند یا به شدت مورد مخالفت برخی احزاب قرار می گیرند. چند پیشنهاد شامل موارد زیر می شود:
- انتقال قدرت در تشکیلات خودگردان فلسطین از محمود عباس رئیس فعلی، به نخست وزیر جدید، در حالی که عباس نقش تشریفاتی خود را خواهد داشت.
- اعزام یک نیروی حافظ صلح عرب به غزه برای تقویت دولت جدید فلسطین در این منطقه.
- تصویب قطعنامه ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد با حمایت آمریکا که حق فلسطینی ها را برای داشتن کشور به رسمیت می شناسد.
نشریه اکسیوس به نقل از منابع آگاه از برگزاری یک نشست محرمانه با موضوع جنگ غزه و آینده این باریکه، بین چند کشور عربی در شهر ریاض عربستان خبر داد.
به گزارش این پایگاه خبری، منابع آگاه مدعی شدند که مقامهای ارشد کشورهای عربستان، اردن و مصر همراه نمایندگانی از فلسطین، چندی پیش به طور مخفیانه در ریاض دیدار کردند تا برنامههای خود را برای بعد از اتمام جنگ غزه هماهنگ و درباره راههای مشارکت مجدد فلسطین در حکومت این منطقه گفتوگو کنند.
این نشست از این جنبه دارای اهمیت است که نشانه دیگری از افزایش همکاریهای عربستان و مقامهای فلسطین در ماه های اخیر به ویژه از زمان آغاز جنگ غزه است.
تشکیلات خودگردان فلسطین و متحدان عرب آن به طور فزاینده ای در حال گفتوگو درباره برنامههای روز پس از پایان جنگ هستند، اما رژیم اسرائیل درباره این موضوع اظهارنظر نکرده است.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به صراحت اعلام کرده است که با حکومت مقامهای فلسطینی در نوار غزه مخالف ولی هیچ راهکار دیگری پیشنهاد نکرده است.
هرزی حلوی، رئیس ستاد جنگ رژیم اسرائیل اعتقاد دارد با روی کار آمدن مجدد حماس در نوار غزه، دستاوردهای نظامی این رژیم در نوار غزه از بین خواهد رفت.
گفته میشود نشست ریاض به میزبانی مساعد بن محمد العیبان مشاور امنیت ملی عربستان سعودی برگزار شده است. دیگر شرکت کنندگان این جلسه ماجد فرج، مدیر سرویس اطلاعات عمومی فلسطین و همتایان مصری و اردنی وی بودند.
منابع آگاه به این نشست گفتند که مقامهای آمریکایی و اسرائیلی از سوی برخی از شرکت کنندگان در جریان نشست و محتوای آن قرار گرفتند.
این منابع گفتند که روسای امنیتی عربستان، مصر و اردن به فرج گفتند که فلسطینیها باید اصلاحات جدی انجام دهند تا بتوانند رهبری سیاسی خود را دوباره در دست بگیرند.
در این گزارش همچنین ادعا شده است که "گویی مشاور امنیت ملی عربستان سعودی در این نشست اعلام کرده که کشورش در ازای تشکیل یک کشور فلسطینی برای ارتباط با اسرائیل و عادیسازی رابطه با این رژیم علاقهمند است."
وزارت بهداشت غزه بعد از ظهر امروز (دوشنبه) از افزایش شمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به این باریکه به ۲۶ هزار و ۶۳۷ نفر خبر داد.
به گزارش شبکه المیادین، وزارت بهداشت غزه در بیانیهای در یکصد و پانزدهمین روز از جنگ غزه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۴ جنایت جدید در مناطق مختلف نوار غزه انجام داد که منجر به شهادت ۲۱۵ نفر شد و ۳۰۰ زخمی نیز برجای گذاشت.
در این بیانیه آمده است: با احتساب شهدای جدید شمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به این باریکه از هفتم اکتبر تا به امروز به ۲۶ هزار و ۶۳۷ نفر افزایش یافته است.
مجلس کویت خواستار تحقیقات بین المللی درباره جنایت های رژیم صهیونیستی و قتل عام ساکنان نوار غزه شد.
به گزارش رسانه های کویتی، نمایندگان مجلس کویت خواستار برگزاری جلسه فوق العاده شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و تحقیقات بین المللی به منظور بررسی جنایت های رژیم صهیونیستی در نوار غزه شدند.
۳۶ نماینده از مجموع ۵۰ نماینده پارلمان کویت، از دولت این کشور به عنوان یکی از اعضای شورای حقوق بشر خواستند که درخواستی برای برگزاری جلسه اضطراری این شورا ارائه کند.
این نمایندگان همچنین خواستار تشکیل کمیته ای بین المللی برای تحقیق درباره جنایت های رژیم صهیونیستی شدند.
این درخواست مجلس کویت به دنبال حکم دادگاه بین المللی لاهه درباره لزوم توقف قتل عام مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی ارائه شده است.
سرایا القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین از حمله موشکی و خمپاره ای به مرکز پشتیبانی و تدارکاتی رژیم صهیونیستی خبر داد.
به گزارش رسانه های فلسطینی، سرایا القدس در بیانیه ای اعلام کرد که مرکز پشتیبانی و تدارکاتی اصلی نیرو و ادوات ارتش رژیم صهیونیستی را در شمال غزه با موشک های «بدر۱» و خمپاره های سنگین هدف قرار داده است.
شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین همچنین اعلام کرد که در حال درگیری های سنگین با نظامیان رژیم صهیونیستی در شهر خان یونس است.
این درگیری ها با نظامیان و ادوات رژیم صهیونیستی از طریق بکارگیری تیربار و موشک های ضدزره در جنوب نوار غزه در جریان است.
سرایا القدس همچنین اعلام کرد که با یک موشک هدایت شونده، گروهی از تک تیراندازان ارتش اسراییل را که در یک خانه در محله «الامل» در غرب شهر خان یونس سنگر گرفته بودند، هدف قرار داده است.
در ادامه جنایات رژیم اشغالگر قدس در مناطق مختلف نوار غزه و تلاش این رژیم برای ساکت کردن صدای رسانه ها، یک خبرنگار دیگر در غرب شهر غزه به شهادت رسید.
«محمد عطا الله» خبرنگار فلسطینی امروز دوشنبه در حملات رژیم اشغالگر به اردوگاه «شاطئ» در غرب شهر غزه به شهادت رسید.
دفتر رسانه ای دولت فلسطین اعلام کرد که با احتساب این شهید، شمار شهدای خبرنگار از آغاز جنگ علیه غزه در ۷ اکتوبر (۱۵ مهر) تاکنون به ۱۲۲ نفر رسیده است.
استفاده اسرائیل از روش هیتلری برای بمباران غزه
یک رسانه صهیونیستی، بمبهای ریختهشده روی نوار غزه را بیشتر از مجموع بمبهای استفاده شده توسط هیتلر در جنگ جهانی دوم دانست.
روزنامه صهیونیستی «کالکالیست»، کمبود مهمات را چالش جدید ارتش رژیم صهیونیستی عنوان کرد و نوشت: به خاطر استفاده گسترده از مهمات علیه نوار غزه، ارتش با بحران کمبود مهمات مواجه است.
این روزنامه صهیونیستی نوشت: براساس برآوردها، میزان بمب های ریخته شده روی غزه، بیشتر از بمب های استفاده شده توسط آدولف هیتلر در جنگ جهانی دوم است.
حملات هوایی و توپخانهای به مناطق مختلف غزه
منابع فلسطینی از حملات رژیم صهیونیستی به منطقه «الصبره» در شهر غزه و شهادت شماری از غیرنظامیان بر اثر این حملات خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری شهاب، حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه ادامه دارد.
منابع فلسطینی از حمله توپخانه ای رژیم صهیونیستی به شهر غزه خبر داده و اعلام کردند: توپخانه اشغالگران سه گلوله به اطراف مسجد الایمان در محله «الصبره» در شهر غزه شلیک کرد.
توپخانه رژیم صهیونیستی از بامداد امروز این منطقه را زیر آتش گرفته است.
این منابع به شهادت شماری بر اثر حملات هوایی به منازل فلسطینی ها در نزدیکی این مسجد در شهر غزه نیز اشاره کردند.
همچنین قایق های جنگی رژیم صهیونیستی، ساحل «النصیرات» و «الزهراء» در مرکز غزه را زیر آتش قرار دادند.
توپخانه رژیم صهیونیستی نیز مناطقی در غرب اردوگاه «جبالیا» در شمال غزه را گلوله باران کرد.
منابع فلسطینی اعلام کردند که توپخانه رژیم صهیونیستی و تانکهای این رژیم در غرب خان یونس، اقدام به شلیک چند گلوله کردند.
همچنین منابع فلسطینی با اشاره به اوضاع مرکز درمانی «الشفاء» در شهر غزه اعلام کردند که اشغالگران به سمت هر جنبنده ای خارج از این مرکز درمانی شلیک می کنند.
این در حالی است که درگیری های شدیدی در اطراف مرکز درمانی الشفاء در شهر غزه گزارش شده است.
ارتش صهیونیستی دوباره به شمال غزه نیرو میفرستد
باوجود افزایش روزافزون تلفات ارتش رژیم صهیونیستی در تهاجم زمینی به نوار غزه و افزایش انتقادات خانوادههای اسرای صهیونیست از کابینه تلآویو بهدلیل نپذیرفتن آتشبس، اکنون از اعزام نیروی زمینی جدید به شمال غزه خبر میرسد.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی امروز (دوشنبه) گزارش داد که حضور نظامی این رژیم در شمال نوار غزه قرار است طی هفتههای پیش رو افزایش یابد و دلیل آن نیز بازگشت نیروهای جنبش مقاومت حماس به آن مناطق است.
طبق این گزارش، ارتش رژیم صهیونیستی قصد دارد چندین حمله گسترده و محدود به بخشهای مختلف از شمال نوار غزه انجام دهد تا از بازگشت رزمندگان مقاومت به آن مناطق جلوگیری کند.
به نوشته وبگاه «جروزالم پست» به نقل از این گزارش، ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است که حدود ۲ هزار نیروی حماس در شمال نوار غزه حضور دارند و نشانه آن نیز شلیک راکت از آن مناطق به شهرکهای صهیونیستنشین در روز یکشنبه برای اولینبار طی یک ماه اخیر است.
ارتش اشغالگران همچنین وقوع درگیریهای مسلحانه در شمال نوار غزه بین رزمندگان مقاومت و نظامیان صهیونیست طی ۲۴ ساعت گذشته را دلیلی بر حضور و هدایت نیروهای حماس توسط فرماندهی این جنبش در شهر غزه میداند.
شلیک «برکان» به پایگاه اسرائیل در شمال فلسطین اشغالی
حزب الله لبنان پایگاه رژیم اسرائیل را با موشک «برکان» در شمال فلسطین اشغالی هدف قرار داد.
حزب الله لبنان امروز دوشنبه اعلام کرد که در راستای حمایت از ملت استوار فلسطین در نوار غزه و پشتیبانی از مقاومت دلاورانه فلسطینیان، رزمندگان مقاومت اسلامی لبنان پایگاه «برانیت» ارتش رژیم صهیونیستی را با موشک های «برکان» هدف قرار دادند.
برپایه این گزارش، در این حمله تلفات و خسارت هایی به ارتش رژیم صهیونیستی وارد شد.
موافقت مشروط تلآویو با بازدید سازمان ملل از مناطق شمالی نوار غزه
یک روزنامه صهیونیستی نوشت که شورای جنگ رژیم اسراییل با درخواست آمریکا مبنی بر بازدید هیاتی از سازمان ملل از مناطق شمالی نوار غزه به طور مشروط موافقت کرده است.
به گزارش روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت»، تلآویو به این شرط با درخواست آمریکا موافقت کرد که این هیات ابتدا از شهرک های صهیونیست نشین اطراف نوار غزه بازدید کند و هدف از این سفر، بازگرداندن فلسطینیان به مناطق شمالی نوار غزه نباشد.