آشنایی با نحوه تولید پروفیل

کد خبر: ۱۲۲۰۳۸۶
|
۱۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۱ 07 February 2024
|
10288 بازدید

به دلیل کاربردهای مختلف پروفیل در صنایع ساختمان‌سازی، نیاز است که قبل از خرید این مقطع فولادی با جزئیات کاملی از آن، آشنا شوید. پروفیل در لغت به معنای مقطع ثابت است و با توجه نوع سبک و سنگین آن، در صنایع ساختمانی و ماشین سازی استفاده می‌شود.

آیا شما قصد دارید که برای پروژه خود، اقدام به خرید پروفیل کنید؟ اولویت شما برای خرید پروفیل، کیفیت تضمینی و استاندارد است؟

کاربرد پروفیل در صنایع مختلف

پروفیل‌ها به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد خود، در صنایع مختلف کاربرد گسترده ای دارند. از جمله این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مقاومت بالا: پروفیل‌ها دارای مقاومت بالایی هستند و می‌توانند در برابر نیروهای مختلف، مانند نیروی کشش، نیروی فشار و نیروی خمشی، مقاومت کنند.

وزن سبک: این نوع از مقاطع فلزی وزن سبکی دارند و در ساخت سازه های سبک و مقرون به صرفه استفاده می‌شوند.

تنوع شکل و اندازه: پروفیل‌ها در شکل و اندازه‌های مختلف تولید می‌شوند و به همین دلیل، کاربردهای متنوعی دارند.

آشنایی با نحوه تولید پروفیل

کاربرد پروفیل در ساخت درب و پنجره

درب و پنجره یکی از پرکاربردترین محصولات در صنعت ساختمان سازی هستند که برای تولید آن، پروفیل‌ها بهترین گزینه می‌باشند. کیفیت بالای محصولات فولادی از جمله پروفیل در ایمنی و استحکام سازه نقش مهمی ایفا می کند.

پروفیل‌های مورد استفاده در ساخت درب و پنجره معمولاً از جنس فولاد هستند. این نوع پروفیل در شکل و اندازه متفاوت تولید می‌شوند و به همین دلیل برای ساخت درب و پنجره‌های مختلف، مانند درب‌های ورودی، درب های داخلی، پنجره‌های ساده و دوجداره، کاربرد زیادی دارند. به طورکلی پروفیل دارای کاربرد زیادی میباشد که برای تهیه آن میتوانید با کارشناسان آهن ملت در تماس باشید.

پروفیل ها در صنایع مختلف دیگری نیز کاربرد دارند که شامل موارد زیر است:

ساخت سازه‌های فلزی: پروفیل در ساخت سازه‌های فلزی، مانند ساختمان، پل ها، دکل‌های برق و برج‌ها، کاربرد گسترده ای دارند.

ساخت ماشین آلات صنعتی: این نوع از مقاطع فولادی با توجه به ویژگی‌های خاص خود کاربرد زیادی در ساخت تجهیزات صنعتی و ماشین آلات کشاورزی دارند.

ساخت وسایل نقلیه: پروفیل ها در ساخت وسایل نقلیه، مانند خودروها، کامیون ها و هواپیماها، کاربرد گسترده ای دارند.

ساخت مبلمان: از دیگر کاربردهای پروفیل می‌توان به  ساخت مبلمان، مانند میز، صندلی و تختخواب اشاره کرد.

ساخت ستون و اسکلت فلزی: با توجه به استحکام بالا و وزن مناسب، کاربرد زیادی در ساخت ستون ساختمان دارد.

روش تولید مستقیم پروفیل

روش تولید مستقیم یکی از روش‌های تولید پروفیل است که در آن ورق فولادی به طور مستقیم تبدیل به پروفیل با ظاهر و ویژگی‌های مورد نظر می‌شود.در این فرآیند نوارهای فولادی وارد قالب مخصوص می‌شود و به تدریج نوار خم شده تا به شکل مورد نظر برسد.

مراحل تولید مستقیم پروفیل به شرح زیر است:

تامین مواد اولیه: ورق فولادی مورد نیاز برای تولید پروفیل، به صورت کلاف یا ورق وارد کارخانه می‌شود.

نواربری: مواد اولیه نوار با عرض مورد نظر بریده می‌شود.

جوشکاری: لبه‌های نوار فولادی به یکدیگر جوش داده می‌شوند.

فرم‌دهی: نوار فولادی جوش داده شده، از میان چندین ردیف قالب و غلتک عبور داده می‌شود تا به شکل مورد نظر تبدیل شود.

کنترل کیفیت: پس از تولید پروفیل، از نظر ابعاد، شکل ظاهری و خواص مکانیکی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

روش تولید پروفیل به صورت غیر مستقیم

در این روش، ابتدا ورق با دستگاه نورد سرد به لوله تبدیل می‌شود، در قدم بعد، دو لبه لوله بهم جوش خورده و در قسمت پیچش‌گیر و سایزینگ، به اشکال مختلف تبدیل می‌شود. این روش نیز مانند روش تولید مستقیم دارای مزایا و معایبی است. لازم به ذکر است، نحوه تولید پروفیل در تعیین قیمت نهایی آن بسیار اثرگذار است.

مزایا:

کیفیت بالا: در این روش، پروفیل بدون جوش تولید می‌شود. این امر باعث خواهد شد که کیفیت پروفیل از نظر صافی سطح، انحنای سطحی، اندازه اضلاع و خط جوش بسیار بالا باشد.

دوام بیشتر: پروفیل های تولید شده با روش مستقیم، دوام بیشتری نسبت به پروفیل های تولید شده با روش غیر مستقیم دارند. این امر به دلیل عدم وجود جوش در پروفیل‌های تولید شده با روش مستقیم است.

عدم نیاز به عملیات حرارتی: در این روش نیازی به عملیات حرارتی نیست که هزینه تولید پروفیل کاهش می‌یابد.

معایب:

تنوع کم: در این روش، تنها می توان پروفیل‌هایی با شکل ساده تولید کرد. تولید پروفیل با شکل پیچیده در این روش دشوار است.

سرعت تولید پایین: سرعت تولید پروفیل در این روش نسبت به روش غیر مستقیم پایین تر است.

هزینه بالای قالب ها: هزینه قالب  در این روش بالاتر از روش غیر مستقیم است.

پروفیل سبک

یکی از انواع پروفیل، پروفیل مبلی یا سبک نام دارد که دارای ضخامت و زخم کمتری است، روش تولید این نوع پروفیل با استفاده از نورد سرد است. همچنین تنوع بالایی در شکل ظاهری دارد که به شکل دایره‌ای، چهارگوش و سه گوش تولید می‌شود. از این نوع پروفیل در صنایعی مانند صنعت هوایی، خودروسازی و مبلمان استفاده می‌شود.

پروفیل سنگین

پروفیل سنگین دارای ضخامت بالای 1.5 میلی‌متر است و از ورق سیاه برای تولید استفاده می‌شود، با توجه به ویژگی‌های پروفیل سنگین مانند جوش‌پذیری بالا، مقاومت پیچشی و خمشی و سختی مناسب، برای تولید ماشین‌های صنعتی و ساخت قوطی استفاده می‌شود. می‌توان گفت پروفیل سنگین در گروه پروفیل صنعتی قرار گرفته و در مقایسه با دیگر پروفیل ها به دلیل دارا بودن وزن بالاتر، قیمت بیشتری دارد.

پروفیل زد( z)

پروفیل زد نوعی پروفیل باز است که سطح مقطع آن شبیه حرف انگلیسی Z است. این پروفیل‌ها معمولاً از ورق های فولادی با ضخامت 2.5 تا 3 میلی متر تولید می شوند. ارتفاع پروفیل زد نیز بین 16 تا 22 سانتی متر متغیر است. برای تولید این نوع قطعات، نیاز به استفاده از تجهیزات حرفه‌ای و دقیق است و کاربرد زیادی در صنایع الکترونیک، سیستم اتوماسیون و سازه فولادی دارد.

پروفیل سی ©

این نوع پروفیل نیز به دلیل شباهت آن به حرف c به این اسم، نامگذاری شده است. مواد اولیه این پروفیل، ورق گالوانیزه است و به همین دلیل کاربرد زیادی در مناطق مرطوب و شرجی دارد. از کاربردهای این پروفیل می‌توان به استفاده در دیوار غیرباربر و پوشش‌های سبک است.

پروفیل آبرو

این پروفیل هم مانند پروفیل c از ورق گالوانیزه تولید شده که برای تخلیه آب از سقف ساختمان استفاده می‌شود، همچنین از دیگر کاربردهای این پروفیل، می‌توان به شقف شیروانی و غیر شیروانی و سقف پارکینگ اشاره کرد.

پروفیل گالوانیزه

یکی از پرکاربردتین نوع پروفیل، پروفیل گالوانیزه است که از فولاد کربنی تولید شده است. ضخامت این ورق بین 2 تا 5 میلی‌متر است، استفاده از پروفیل های گالوانیزه در ساخت پنجره ها در ارتفاعات بالا، باعث افزایش مقاومت و استحکام آنها در برابر فشارهای جوی می شود. این پروفیل‌ها در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم هستند و در برابر فشارهای وارده از باد و نشست ساختمان، مقاومت خوبی دارند.

پروفیل درب و پنجره

این نوع پروفیل دارای انواع مختلفی از جمله آلومینیوم، استیل، UPVC و کامپوزیت است. پروفیل درب و پنجره در دو دسته فلزی و غیرفلزی قرار می‌گیرد که کاربرد بسیاری در صنعت ساختمان دارد.

آشنایی با نحوه تولید پروفیل

پروفیل UPVC

مواد اولیه UPVC، نفت خام، کلرید اسید و وینیل است و احتمالا با کاربرد فراوان آن در درب و پنجره‌های دوجداره آشنا هستید، این نوع پروفیل طبق استاندارد آلمان و انگلیس تولید می‌شود.

پروفیل کامپوزیتی فایبرگلاس

در پروژه‌هایی که نیاز به مصالح سبک است، این نوع پروفیل استفاده می‌شود، پروفیل کامپوزیتی قابلیت تحمل لرزش بالایی دارد. همچنین در محیط مرطوب نیز مقاومت خوبی در برابر خوردگی خواهد داشت.

پروفیل استیل

در صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی، محیط هایی وجود دارند که در معرض رطوبت، مواد شیمیایی و سایر عوامل خوردگی قرار دارند. استفاده از پروفیل استیل در این صنایع باعث می شود که تجهیزات و سازه‌ها در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم بالا و عمر طولانی‌تری داشته باشند.

پروفیل آلومینیومی

آلومینیوم فلزی سبک، نرم، انعطاف‌پذیر و با هدایت‌پذیری بالا است. این فلز در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم است و به همین دلیل، کاربردهای مختلفی در صنایع مختلف دارد. با توجه به ویژگی‌های این نوع پروفیل در ساخت درب و پنجره و نمای ساختمان، کاربرد بیشتری دارد.

پروفیل مکزیکی

این نوع پروفیل در ساخت پنجره و چارچوب درب چوبی استفاده می‌شود، پروفیل مکزیکی دارای ضخامت 2 میلی‌متر و طول 6 متر است.

نحوه محاسبه میزان تحمل بار پروفیل

میزان بار وارد شده بر قوطی پروفیل به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نحوه قرار گیری قوطی پروفیل

نحوه قرار گیری قوطی پروفیل بر میزان بار وارد شده بر آن تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، قوطی پروفیل که به صورت عمودی قرار گرفته است، می تواند بار بیشتری را تحمل کند تا زمانی که به صورت افقی قرار گرفته باشد.

میزان بار با توجه به ابعاد

میزان بار وارد شده بر قوطی پروفیل با توجه به ابعاد آن نیز متفاوت است. به عنوان مثال، قوطی پروفیل با مقطع بزرگتر، می تواند بار بیشتری را تحمل کند.

موقعیت مورد استفاده

موقعیت مورد استفاده قوطی پروفیل نیز بر میزان بار وارد شده بر آن تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، قوطی پروفیل که در محیطی با تنش های بالا قرار گرفته است، باید از مقاومت بالاتری برخوردار باشد.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟