بازگشت ۳۷۰۰ ایرانی از دانشگاه‌های اروپا و آمریکا

معاون توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری از بازگشت ۳۷۰۰ نفر از نخبگان و متخصصان ایرانی در قالب پروژه «کانکت» به کشور خبر داد.
کد خبر: ۱۲۲۱۴۳۴
|
۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۲ 13 February 2024
|
3983 بازدید
|

به گزارش «تابناک»، سید علی حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به پلتفرم کانکت و ارتباط با نخبگان ایرانی خارج از کشور گفت: این برنامه از سال ۱۳۹۵ با هدف رفع چالشهای اساسی عنوان شده توسط متخصصان ایرانی علاقه مند به همکاری با کشور از جمله عدم وجود یک مکانیزم مشخص جهت ایجاد ارتباط با مؤسسات و مراکز منتخب علمی و فناوری، عدم آشنایی با وضعیت علمی و فناوری کشور در حوزه تخصصی، فرآیند زمان‌بر تأیید مدارک و جذب در دانشگاه‌ها و مشکلات معیشتی و مسئله سربازی طراحی و اجرا شده و توانسته است پل ارتباطی میان متخصصان و دانشمندان ایرانی خارج از کشور با مرکز علمی و فناوری شامل برترین شرکتهای فناور، دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارکهای فناوری و شرکتهای فناور داخلی شود.

معاون توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری افزود: این پلتفرم در وهله نخست به دنبال افزایش تردد متخصصین و دانشمندان ایرانی و ارتباطات خارج از کشور با تمرکز بر روی فارغ‌التحصیلان ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا و ارائه تصویر واقعی از وضعیت کشور در حوزه‌های علمی و فناوری برای ان ها بوده و در مرحله بعد جهت ترغیب متخصصان ایرانی و همچنین تسهیل شرایط تردد آنها با کمک شبکه‌های تخصصی و استفاده از فرصت حضور متخصصان در کشور اجرا شده است.

حسینی ادامه داد: نکته مهم در فراهم کردن شرایط تردد نخبگان، افزایش میزان تعهد این افراد در هر بار حضور خود در کشور جهت مشارکت در فعالیت‌های مرتبط با حوزه علم و فناوری است. هدف ایجاد وابستگی و احساس مسئولیت در نخبگان ایرانی نسبت به کشور است که باید مرحله به مرحله و با القای حس تاثیرگزار بودنشان در حوزه تخصصی خود ایجاد شود. ضمن اینکه حضور موفق هر یک از این افراد در کشور باعث می‌شود تا بعد از بازگشت به کشور محل اقامت به‌عنوان یک مبلغ، طیف وسیعی از همتایان ایرانی خود را بصورت دهان به دهان تشویق به تردد و حضور در کشور کنند.

وی به برخی از پیامدها و اثرات کلان برنامه کانکت اشاره کرد و گفت:در طول اجرای برنامه و به واسطه همکاری‌های شکل گرفته، پیامدهای ارزشمندی در فضای علمی و فناورانه در داخل کشور و همچنین ارتباطات علمی - فناورانه بین‌المللی رخ داده است که از جمله می‌توان به مشارکت فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های برتر دنیا (همچون MIT، استنفورد، کمبریج، هاروارد، برکلی، ایلینوی، امپریال کالج، پرینستون، میشیگان، ملی سنگاپور، EPFL سوئیس، و …) در برنامه و دستیابی به دستاوردهای ویژه نظیر انتقال دانش و فناوری، تولید محصول کاربردی، ثبت پتنت، تعریف پروژه‌های ارتباط دانشگاه و صنعت، صادرات محصولات، جذب اعتبار پژوهشی بین‌المللی، تحقیق مشترک بین‌المللی و انتشار دستاوردهای پژوهشی در مجلات معتبر بین‌المللی در طول همکاری‌های شکل‌گرفته اشاره کرد.

معاون توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با اشاره به همکاری و ارائه خدمت ۹ هزار نفر از نخبگان ایرانی خارج از کشور به واسطه پلتفرم کانکت گفت: در قالب این برنامه ۹ مدل همکاری اعم از فرصت مطالعاتی، استاد مدعو، تأسیس شرکت، نظام وظیفه تخصصی و ۲ حمایت دیگر با همکاری بنیاد ملی نخبگان یعنی جذب و استخدام به عنوان هیأت علمی و دیگری تسهیلات وام مسکن تعریف شده است.

حسینی در ادامه اعلام کرد که از این ۹ هزار نفر، ۳ هزار و ۷۰۰ نفر در کشور ماندگار شدند. افرادی که به واسطه برنامه کانکت در ایران پروژه‌ای برای آنها تعریف شد، به ترتیب عمدتاً از کشورهای آمریکا، کانادا و بعد اروپا (آلمان، سوئیس، سوئد و نروژ) بوده‌اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
چه عالي

چند ميليون رفتند و سه هزار و هفتصد نفر برگشتند

به اين مي گن برد برد !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
به این میگن
!!برد که برد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
اومدن خانواده هاشونو ببینن برگردن.... عمرا تحصیلکرده اروپا امریکا و کانادا ایران بمونه....بمونه حقوق قانونکاری ماهی ۶ میلیون بگیره یا کاسبی راه بندازه مالیات پدرشو در بیاره اخرشم بتونه قسطی یه پراید تمام رنگ مدل ۷۶ بخره بره اسنپ؟؟؟ اینقدر به شعور مردم بیش ازین توهین نکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
خخخخخخخخخخخخخخخ نخبه؟
اینها سهمیه ای بودن با پول رفتن حالا پسشون دادن
ویزا دانشجویی این ها تموم شه یکساعت هم نگهشون نمی دارن
پسرک فضول
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
یعنی چگونه میشه باور کرد که این افراد با حقوق حتی هیئت علمی که معادل یک کارمند میان رده ایران خودرو یا سایپا نیست و مالیات پلکانی هم باید بپردازد و حقوق بازنشستگیش کمتر از یک رییس بانک بازنشسته است و پاداش بازنشستگیش سقف دارد و تمام حقش را نمیدهند به کشور و به صورت دائمی برگردند؟
ناشناس
|
United States of America
|
۱۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
همشون سهمیه ای و سفارشی هستن که برگشتن پستای از قبل تعیین شده رو بگیرن. فکر کردین آدم‌ حسابیا برمیگردن؟
غضنفر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
اینا در واقع آقازاده های استثنایی بودن که چند سالی رفتن دکترا گرفتن تا بیان رو صندلیهای در نظر گرفته شده مدیریت جلوس کنند.

بیست سال پیش خیلی بودن از گرفتن یک لیسانس فکستنی پولی در دانشگاه آزاد پیام نور شبانه غیر انتفاعی عاجز بودن الان پس از چند صباحی از فرنگ برگشتن با چند مدرک دکترا ...
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
انشاالله روز به روز ایران پیشرفت کند در همه عرصه ها...
مریم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
انشا الله به نخبگان ارزش واهمیت بدهند چون سرمایه ملی ما نخبگان هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
محاله برگردن
همین هفته گذشته یکی ازدوستان رفت
میگفت کاش زودتررفته بود
5سال پیش که ازدواج کرد خونه ای که اجاره کرده بود قیمتش بود300میلیون
هفته پیش که برای همیشه رفت همون خونه شده بود7میلیارد
خداییش نباید رفت؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟