به گزارش تابناک، مدیر کل سلامت شهرداری تهران گفت: متوسط ۱۳ درصد تهرانیها سالمند محسوب میشوند.
باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی نوشت: جمعیتشناسان میگویند طی ۵۰ سال آینده تعداد سالمندان ۶۰ سال به بالا افزایش خواهد یافت و این گروه بخش قابلتوجهی از جمعیت جهان را تشکیل میدهند.
تخمین زده شده تا سال ۲۰۵۰ جمعیت افراد بالای ۶۰ سال به دومیلیارد نفر در جهان خواهد رسید و به این معناست که به ازای هر پنج نفر یک سالمند خواهیم داشت.
به این ترتیب نه فقط در کشورهای توسعه یافته بلکه در کشورهای در حالتوسعه نیز بخش قابلتوجهی از جمعیت را سالمندان تشکیل خواهند داد و افزایش سالمندان در صورت نداشتن برنامههای مدون، در آینده به چالشی مهم برای جوامع تبدیل خواهد شد.
در کشورهای توسعهیافته، از سه دهه گذشته سرویسهای خدمات مراقبت روزانه به عنوان جایگزینی برای مراقبتهای سازمانی و رسمی به وجود آمده است و این سرویسها نقش مهمی در مراقبتهای مبتنی بر جامعه برعهده گرفتهاند.
حالا با توجه به روند روبه رشد جمعیت سالمندان و نیازهای آنها بویژه باتوجه به مسائلی ازجمله تغییر در سبک زندگی خانوادهها و مهاجرت فرزندان و افزایش شمار سالمندان تنها، توسعه مراکز نگهداری روزانه سالمندان در کشور ما نیز ضروری به نظر میرسد.
برخی از کارشناسان معتقدند اگر همین حالا برای افزایش تعداد سالمندان، برنامههایی در نظر گرفته نشود بهزودی با یک بحران جدی مواجه خواهیم شد.
درحال حاضر بیش از ۱۰درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهند و باتوجه به آمار، پیشبینی شده است در سال ۱۴۲۰ حدود ۲۰درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد که باید به نیازهایشان ازجمله بیمه، خدمات در زمینههای مختلف از جمله مسکن پاسخ داده شود.
حمید صاحب مدیر کل سلامت شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: متاسفانه تهران در حوزه جمعیت در آستانه بحران است که میتوان از آن به ابر بحران نام برد، زیرا در جوانی جمعیت وضعیت خوبی نداریم.
وی با بیان اینکه متوسط ۱۳ درصد تهرانیها سالمند محسوب میشوند گفت: اگر اقدام عاجل و موثر انجام ندهیم درصد سالمندان قابل توجه خواهد شد.
صاحب در خصوص میزان سالمندان در مناطق مختلف تهران گفت: درصد سالمندان در مناطق تهران متفاوت است به صورتی که در منطقه ۱، ۳، ۶، ۲۱ بیشترین تعداد سالمند را در تهران دارند و حدود ۱۶ درصد جمعیت سالمندان تهران را دارند.