مرور روزنامه‌های شنبه ۲۲ اردیبهشت

ایران را «یک قدرت بازدارنده هسته‌ای» بدانید! /چرا الگوی حکمرانی نیستیم؟ /چرایی فاصله اقتصاد از اعتماد!

احتمال تغییر راهبرد هسته‌ای ایران، جان بیماران بازیچه بلاگرها! مراجع گلایه هایشان را با رییسی در میان گذاشتند، وجود حدود ۱۸ میلیون دختر زیر ۱۸ سال در کشور، تنور نفت برای چه کسی نان می‌پزد؟ رای مثبت مجمع عمومی به عضویت فلسطین در سازمان ملل، افشاگری جلیل محبی درباره مخالف قالیباف و سرمایه‌گذاری سالانه ۶.۵ میلیارد دلاری در صنعت نفت، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۲۳۶۵۸۱
|
۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۳:۱۴ 11 May 2024
|
8880 بازدید
|

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که تغییر دکترین هسته‌ای در صورت تهدید موجودیت ایران، مذاکرات آتش‌بس غزه شکست خورد، بیم‌ها و امید‌های مجلس دوازدهم و عقب‌نشینی در مقابل شفاف‌سازی‌ طلافروشان در کنار بازتاب دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم: 

چرا الگوی حکمرانی نیستیم؟


روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با تیتر چرا الگوی حکمرانی نیستیم؟ نوشت: یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی، روز پنج‌شنبه گذشته پذیرفت که شکست سخت حزب حاکمش در انتخابات اخیر نشان‌دهنده شکست دولت در بهبود بخشیدن به زندگی مردم است. او همچنین به خاطر رسوائی در مورد کیف لاکچری همسرش عذرخواهی کرد. دادستانی کره جنوبی خواستار تحقیق در مورد این موضوع است که همسر رئیس جمهور این کیف گران‌قیمت برند کریستین دیور را هدیه گرفته یا خریده است.


این خبر که خبرگزاری‌ها در دو روز قبل آن را از کره جنوبی مخابره کردند، از این نظر اهمیت دارد که اولاً رئیس جمهور کره جنوبی بدون آنکه از واقعیت بگریزد با صراحت اعلام کرد شکست سخت حزبش که حزب حاکم این کشور است در انتخابات نتیجه شکست دولت او در بهبود بخشیدن به زندگی مردم بوده است. به عبارت روشن‌تر، آقای رئیس جمهور تلاش نکرد شکست حزب خود را به عواملی غیر از ناتوانی خود و دولت خود در انجام وظایفی که برعهده دارند نسبت بدهد. ثانیاً استفاده همسر رئیس جمهور از کیف گران‌قیمت، او را به عذرخواهی وادار ساخت؛ و ثالثاً قوه قضائیه کره جنوبی بدون آنکه گرفتار ملاحظات سیاسی شود درصدد تحقیق درباره چگونگی به دست آوردن کیف گران‌قیمت توسط همسر رئیس جمهور این کشور شد.


این هر سه موضوع، برای مدیریت سالم یک کشور اهمیت دارند. نکته بسیار مهم و در عین حال تاسف‌آور اینکه این سه موضوع، در منشور حکومتی اسلام مورد تاکید فراوان قرار دارند و در نظام جمهوری اسلامی نیز بخشی از اصول و آرمان‌های اعلام شده حکمرانی در این نظام را تشکیل می‌دهند، ولی درحال حاضر عملاً مهجور و متروک هستند. اگر قرار باشد برای حکمرانی مورد نظر اسلام معیار‌ها و اصولی برشمرده شوند، این سه موضوع قطعاً از مهم‌ترین اصول و معیار‌ها هستند که بعد از اصل عدالت و برای برپائی عدالت همه‌جانبه در جامعه باید مورد توجه قرار گیرند و حکمرانان به آن‌ها پای‌بندی عملی نشان بدهند.


متاسفانه ما به جای اینکه به ناتوانی‌ها و ناکامی‌های خود در حکمرانی و مدیریت جامعه اعتراف کنیم، از یکطرف خود را موفق‌ترین حکمرانان تاریخ می‌دانیم و از طرف دیگر مشکلات و ناکامی‌ها را به گردن این و آن می‌اندازیم. در جهان امروز با پیشرفت شگرفی که در زمینه ارتباطات وجود دارد، دولتمردان کشور‌های آزاد همواره در معرض سوال خبرنگاران مستقل برای کشف واقعیت‌ها قرار دارند و همین امر باعث می‌شود بالاترین مسئولان دولت‌ها همچون رییس جمهور کره جنوبی با صراحت اعلام کنند در بهبود بخشیدن به زندگی مردم کشورشان ناکام بوده‌اند، ولی ما که به اقتضای تعالیم اسلام باید در این زمینه از سایر کشور‌ها جلوتر باشیم، از مصاحبه با خبرنگاران مستقل پرهیز می‌کنیم تا ناکامی‌ها را کامیابی جلوه دهیم و نارسایی‌ها را به گردن دیگران بیندازیم. عجیب‌تر اینکه شعار مبارزه با فساد می‌دهیم، ولی فساد‌های آشکار را «فسادنمائی» می‌دانیم و نه‌ تنها حاضر نیستیم با عوامل فساد برخورد کنیم بلکه در مواردی برای آن‌ها امتیازاتی نیز قائل می‌شویم؛ و از این‌ها عجیب‌تر اینکه از قوه قضائیه انتظار داریم با پرونده‌های سوء‌استفاده‌گران و مفسدان آنگونه که ما می‌پسندیم برخورد کند، سراغ نورچشمی‌ها و دانه درشت‌ها نرود و سیاست را بر عدالت مقدم بدارد. قوه قضائیه‌ای که پیامبر خدا و امیرالمومنین پایه‌گذاری کردند، حکمران و کارگر و کارمند را در محکمه کنار همدیگر می‌نشاند و با همه یکسان برخورد می‌کرد. در چنان قوه قضائیه‌ای است که دادستان بدون هیچ ملاحظه‌ای بررسی می‌کند تا ببیند کیف گران‌قیمت همسر رئیس جمهور چگونه به او رسیده است. این را کره جنوبی باید از ما که اسلام عدالتخواه را داریم یاد بگیرد نه اینکه وقتی ما این خبر را می‌شنویم کره جنوبی را تحسین کنیم. قضات ما مشتاقند عدالت اسلامی را بدون کم و کاست اجرا کنند که اگر به استقلال آن‌ها احترام بگذاریم و دست آن‌ها را برای اجرای قضاوت مورد نظر اسلام باز بگذاریم، به جایی خواهیم رسید که حکمرانی امثال کره جنوبی هم ما را الگوی خود قرار دهند.


ایران را «یک قدرت بازدارنده هسته‌ای» بدانید!


غلامرضا صادقیان، سردبیر روزنامه جوان با تیتر ایران را «یک قدرت بازدارنده هسته‌ای» بدانید! در سرمقاله امروز این روزنامه نوشت: سخنان تازه مقام‌های مسئولیت‌دار کشور درباره «تغییر دکترین هسته‌ای ایران»، حواس مخاطبان داخلی و خارجی را متوجه خود کرده است و چندین پرسش به‌وجود می‌آورد که آیا این یک «مقدمه‌سازی برای اعلام رسمی داشتن سلاح اتمی» و «تغییر راهبرد دفاعی ایران» است، یا باید تاکتیک «تحرک‌بخشی به دیپلماسی دفاعی» تلقی شود (همان‌گونه که متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا هم در واکنش به سخنان خرازی، بهترین راه مقابله با ایران هسته‌ای را «دیپلماسی» دانست)، یا فقط باید چیزی در همان حدود معنای سرراست سخن یعنی «تغییر دکترین هسته‌ای درصورت تهدید موجودیت ایران» درنظر گرفته شود؟ البته همین معنای سرراست هم چندان سرراست نیست، زیرا «بعد از تهدید موجودیت، تغییر دکترین به چه دردی می‌خورد؟!»


سخنان تازه مقام‌های مسئولیت‌دار کشور درباره «تغییر دکترین هسته‌ای ایران»، حواس مخاطبان داخلی و خارجی را متوجه خود کرده است و چندین پرسش به‌وجود می‌آورد که آیا این یک «مقدمه‌سازی برای اعلام رسمی داشتن سلاح اتمی» و «تغییر راهبرد دفاعی ایران» است، یا باید تاکتیک «تحرک‌بخشی به دیپلماسی دفاعی» تلقی شود (همان‌گونه که متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا هم در واکنش به سخنان خرازی، بهترین راه مقابله با ایران هسته‌ای را «دیپلماسی» دانست)، یا فقط باید چیزی در همان حدود معنای سرراست سخن یعنی «تغییر دکترین هسته‌ای درصورت تهدید موجودیت ایران» درنظر گرفته شود؟ البته همین معنای سرراست هم چندان سرراست نیست، زیرا «بعد از تهدید موجودیت، تغییر دکترین به چه دردی می‌خورد؟!»


معتقدم فراتر از این دسته‌بندی‌ها و تعاریف، معنای راهبردی این سخنان تازه را می‌توان این‌گونه در نظر گرفت که امریکا از این‌پس باید ایران را مانند «یک قدرت هسته‌ای» ببیند، چه ما سلاح هسته‌ای داشته باشیم یا نداشته باشیم و فقط قدرت ساخت آن را در دست گرفته باشیم. این بهترین راه عبور از «بازی با کلمات و مفاهیم» در بحث هسته‌ای است. چنانکه پیش از این هم نوشته‌ام، برخی در آن‌سوی آب می‌گویند فقه شیعه، پویا و متضمن اقتضائات زمان و مکان است و چه‌بسا فتوای رهبری ایران تغییر کند. برخی هم شاید تصور کنند رهبر ایران در آن سخنان معروف «ساخت و نگاهداری سلاح هسته‌ای» را «غلط» و «به‌کارگیری» آن را «حرام» عنوان کردند و این انتخاب لغات فقهی، حساب‌شده بوده است. دیگرانی نیز ممکن است بگویند ایران و رهبری ایران هرگز «تحقیق و توسعه» (R&D) درباره سلاح هسته‌ای را ممنوع نکرده‌اند، زیرا توقف تحقیق علمی نیز خلاف فقه شیعه است؛ و بنابراین نتیجه بگیرند که ایران تا لب مرز ساخت سلاح هسته‌ای می‌رود (یا رفته است) و همین‌حد برای بازدارندگی کافی است؛ و در نتیجه «دکترین ایران همواره در همین محدوده و معما و رازگونه» باقی می‌ماند. 


معتقدم بازدارندگی به چیزی بیش از یک «تحقیق و توسعه» نیاز دارد، اما اگر تحقیق و توسعه به پایان رسیده باشد و ایران به‌لحاظ علمی و فنی راه خود را گشوده باشد، این می‌تواند کارکرد بازدارندگی را داشته باشد. هرچه هست بازدارندگی یعنی مرحله‌ای از قدرت که «نه ستم کنی و نه ستم بپذیری و نه اجازه دهی تا در محدوده راهبردی‌ات به کسی ستم شود.»


قدرت هسته‌ای اگر با فرهنگ امریکایی عجین شود، نتیجه‌اش «به‌کارگیری در دو شهر برای آزمایش، به‌رغم اعلام آتش‌بس طرف مقابل» می‌شود، یعنی ژاپن را که اعلام آتش‌بس کرد، نابود کنی تا ببینی سلاحت خوب کار می‌کند یا نه! اما این قدرت در دست دیگران مانع از به‌کارگیری تفننی دوباره امریکایی‌ها شده است. پس چه به «جهان علم» پایبند باشیم و چه به «جهان اخلاق»، و چه اخلاق نسبی یا مطلق داشته باشیم، «بازدارندگی هسته‌ای» ضرورت آینده جهان است. با این توصیفات، مفهوم تغییر دکترین هسته‌ای یعنی «این تغییر اعمال شده است» و از این‌پس باید «ایران را یک قدرت بازدارنده هسته‌ای» بدانید.


چرایی فاصله اقتصاد از اعتماد!


 روزنامه خراسان در سرمقاله امروز خراسان با عنوان چرایی فاصله اقتصاد از اعتماد نوشت: طی روز‌های اخیر موضوع ثبت اطلاعات دارایی‌های طلافروشان در سامانه جامع تجارت و همزمانی آن با تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس، موجب طرح مباحثی در فضای افکار عمومی شد. در ادامه آن اعتراض جمعی از طلافروشان و اعتصاب بخشی از این صنف موجب شد تا بحث‌ها درباره مالیات طلافروشان بالا بگیرد. با این حال در آخرین رویداد شاهد عقب نشینی وزارت صمت به عنوان متولی سامانه جامع تجارت و نظارت بر اصناف از جمله طلافروشان در موضوع ثبت دارایی‌های این صنف بودیم. به گونه‌ای که قرار شد صرفا آن بخش از موجودی طلافروشان که وارد فرایند ساخت شده است در سامانه جامع تجارت ثبت شود و نیازی به ثبت سایر دارایی‌های این صنف نیست.


در حال حاضر نمی‌توان موضع قطعی درخصوص این عقب نشینی داشت و آن را تایید یا رد کرد؛ اما مساله وجه مهم دیگری دارد. همزمانی دو رویداد در زمینه شفافیت دارایی‌ها و مالیات بر دارایی‌هایی نظیر طلا موجب شد تا بخشی از جامعه در معرض این ابهام قرار گیرد که گویی قرار است از هر طلایی مالیات گرفته شود. این در حالی است که مسئله صرفا به عایدی سرمایه یعنی تفاوت قیمت طلای خریداری شده و فروش رفته بر می‌گردد و آن هم قرار است پس از فرجه ۳ ساله از افرادی که بیش از حد مشخص طلا دارند و در زمان فروش عایدی مشخصی نسبت به قیمت زمان خرید کسب کرده اند، دریافت شود. همچنین این مساله به مصرف کننده نهایی طلا باز می‌گردد و طلافروشان به جز ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع تجارت، تکلیفی در زمینه مالیات بر عایدی سرمایه نخواهند داشت.


این مقدمات برای این بود که فارغ از نظرات متفاوتی که درباره مالیات بر عایدی سرمایه یا ثبت اطلاعات طلافروشان در سامانه جامع تجارت وجود دارد، فضای افکار عمومی در حوزه اقتصاد به راحتی با بدبینانه‌ترین سناریو جهت دهی می‌شود. در حقیقت با آسیب بزرگی مواجه هستیم که خود را به شکل بی اعتمادی در حوزه اقتصاد نشان می‌دهد. بی اعتمادی که به عوامل واقعی اقتصاد اضافه می‌شود. در شرایط شوک‌هایی که به شکل افزایش نرخ ارز و سایر دارایی‌ها خود را نشان می‌دهد، علاوه بر عوامل واقعی رخ داده در حوزه اقتصاد، عوامل ذهنی نظیر چنین بی اعتمادی‌هایی هم موثر واقع می‌شود و باعث تشدید افزایش قیمت ارز و طلا می‌شود.


بخشی از مساله البته فقط ذهنی نیست. دعوت به سرمایه گذاری در بورس در سال ۹۹ و زیان سرمایه گذاران، یک نمونه مهم در این باره است. پایش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس از فضای سرمایه گذاری نشان می‌دهد که مهم‎ترین مولفه مخل سرمایه گذاری در اقتصاد ایران از نظر فعالان اقتصادی، خلف وعده مسئولان در زمینه صدور مجوز‌ها و یا ارائه تسهیلات لازم به فعالان اقتصادی است. اگر بخواهیم از همه این موارد یک مخرج مشترک بگیریم این است که ذهنیت مردم اعم از فعالان اقتصادی و توده مردم نسبت به نظام تصمیم‎گیری در حوزه اقتصاد، همراه با اعتماد نیست و چنین مسئله‌ای ریشه در برخی واقعیت‌های محقق شده در طول سال‌های گذشته دارد. بخشی نیز به نظام تبلیغاتی و رسانه‌ای دولت‌ها (اعم از دولت قبلی و فعلی) برمی گردد که علاقه فراوانی به تکرار دستاورد‌ها و کم توجهی به ناکامی‌ها دارد. در حقیقت عرصه اقتصاد متاثر از رقابت سیاسی - رسانه‌ای برای بیان سفیدنمایی در بیان صرف دستاورد‌ها و سیاه نمایی در بیان یک سویه ناکامی‌ها قرار گرفته است و تا زمانی که چنین فضایی وجود دارد و تجربیات تلخ مردم از اعتماد به مسئولان در حوزه اقتصاد در حافظه‌ها باقی مانده است، بعید نیست که به راحتی در موضوعی که مسئله قریب به اتفاق مردم نیست، جوی از شایعه و ابهام ایجاد شود. باید فکری برای اعتمادبخشی به مردم در حوزه اقتصاد کرد!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۵
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۵۶
مسعود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
یک زمانی گفتند دلار بدید با سود تعاریف هر موقع بخواهید پس بگیرید
موقع پس گرفتن نه دلار داند نه سود، اون دلار را به قیمت ارز دولتی ریال‌ کردن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
و تازه کلی منّت هم گذاشتند که : ریالش را پس دادند !!؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
هزارتابمب اتم داشته باشی ولی مردم ت گرسنه باشند هیچ ارزشی ندارد.
ممد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
احسنت به09:18
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
"ژاپن را که اعلام آتش‌بس کرد، نابود کنی تا ببینی سلاحت خوب کار می‌کند یا نه"
به نظرم این صحت نداره و یه جور تحریف تاریخه .
تا اونجایی که من میدونم بعد از حمله آمریکا با بمب اتم ، ژاپن تسلیم شد .
هرچند که استفاده از بمب اتم اصلا توجیه پذیر نیست و گناه آمریکا رو توجیه نمیکنه .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
اگر بمب های هیروشیما و ناکازاکی را نینداخته بودند

ژنرالهای ژاپنی دست از جنگ جهانی خانمانسوز و اشغال چندین کشور منطقه که با کشتار و تجاوز و شکنجه اشغال کرده بودند بر نمی داشتند
و دهها و صدها برابر آن تعداد که در دو جزیره کشته شدند ، به هلاکت می‌رسیدند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
|۰۸:۲۲
نکته خوبی بود.
در ذهن ما ژاپنی ها انسان های بافرهنگ و ملو و دوست داشتنی هستن ولی کافیه تاریخ جنگ ژاپن و چین رو بخونید!!! جنایاتی که ژاپنی ها در چین مرتکب شدن در تاریخ بشریت بی نظیر هست
خواندن بعضی وقایع از جمله آزمایشات پزشکی روی کودکان زنده چینی و ... روح انسان رو آزرده میکنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
کاملا تاریخ رو ناشیانه تحریف میکنه، وقتی بمب های اتمی استفاده شد ژاپن کماکان داشت به جنگ ادامه میداد، و اصلا هم چیزی با فرهنگ آمریکایی عجین نشده بود؛ چون بمب اتم در اون مرحله کاملا محرمانه بود و تعداد اندکی از وجودش خبر داشتن
ناشناس
| Netherlands |
۱۳:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
معلومه از جنگ جهانی هیچ نمی دانی
ناشناس
| Netherlands |
۱۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
معلوم از جنگ جهانی دوم هیچ نمی داند و از قوم ژاپنی هیچ هیچ نمی دانی
آرش
| United States of America |
۱۳:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
ژاپنی‌ها در جنگ جهانی دوم از آلمان هیتلری کثیفتر و جنایتکارتر بودند من متاسفم در ایران جنایات ژاپنی ها در جنگ تحت شعاع بمب اتمی قرار گرفته و کتب جنایت هایشان به فارسی ترجمه نشده است
ناشناس
| Netherlands |
۱۷:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
تازه با این جواب های که دیدی به این نتیجه رسیدی که تاریخ جغرافیتو کمی ریفرش کنی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
کره شمالی هم یک قدرت بازدارنده هسته ای هست . بعدش ؟
پاسخ ها
احمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
هر چیزی جای خودش هسته ای کافی نیست
ناشناس
| United States of America |
۰۸:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
آمریکا و فرانسه و انگلیس و چین و روسیه هم قدرت هسته ای هستند! چرا فقط میچسبید به کره شمالی؟!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
برادر گرامی کره شمالی را با ایران مقایسه نکن ایران کجا کره شمالی کجا منابع ایران کجا کره شمالی کجا تولیدات ایران کجا کره شمالی کجا سوق الجیشی ایران کجا کره شمالی کجا.اینقدر دنبال ضعف ایران نباشید،
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
دریک فیلم مستند نشان می داد
مردم کره شمالی از فرط گرسنگی
ریشه های درخت را مانند سیب زمینی
آب پز می کردند و می خوردند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
۰۸:۳۷
آنچه که باعث توسعه و آبادانی کشور هست هیچ ارتباطی به قدرت نظامی و بمب اتم ندار. کره شمالی اتم داره ولی کره جنوبی و ژاپن ندارن. یک لحظه وضعیت زندگی این کشورهارو باهم مقایسه کنید!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
۰۸:۵۳
ما این همه مزیت نسبت به شمالی داریم ولی در وضعیت زندگی و اقتصادی تفاوت چندانی نداریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
نتیجه اینکه بمب اتمی لازمه خوشبختی وسعادتمندی یک ملت نیست. تدبیر مدیران کشور مهم است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
حداقل هنوز زنده هستن و امنیت دارن مثل غزه نشده
ناشناس
| Netherlands |
۱۳:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
خدا کنه قسمت شما . که هم بری کره شمالی هم از امنیتش لذت ببری
ناشناس
| Canada |
۲۲:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
آدم ریشه درخت اب پز کنه هزار بار بهتر از کره جنوبی مستعمره تحت اشغال امریکاست که اگر سرباز امریکایی درش مرتکب تجاوز یا قتل بشه نطام قضایی اش اجازه بازداشت و بازخواستش را نداره.
اسدالله شیواری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
رئیس جمهور کره جنوبی بخاطر ، داشتن یک کیف گران برند کریستن اندیور همسرش

استیضاح و حزبش بشدت در انتخابات حزبی شکست خورد و عذر خواهی کرد و دستور بررسی داده شده است .

ولی در جای دیگری !! یک مسولی که خلاف قانون خیلی بزرگش محرز شده است

آنرا به حساب ، ایمان و تقوای خود و دستمزد خداوند به خودش می‌گذارد!!!!؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۲۲:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
در مستعمره ای که اجازه اظهارنظر در. مورد جنایت های آمریکا و صهیونیست ها را ندارند رسانه ها و اذهان عمومی معژوف به کیف و کفش و موارد اینچنینی می شوند.
اسدالله شیواری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
یعنی عدم انتشار انتقادهای شفاف اقتصادی فرهنگی مراجع تقلید اعظام از رئیسی در ملاقات حضوری ایشان در سفر به قم ،
توسط روزنامه کیهان شریعتمداری، بخاطر ، عدم اطلاع ایشان و یا سهل انگاری ومشابه آنها بوده است !!!؟؟؟؟؟

و یعنی ، اگر تعریف و تایید و تمجیدی بود ، قطعا با فونت بسیار بزرگ صفحه اول و با کلی عکس رنگی درشت کار می‌کردند !!!!؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
بخاطر همین نوع تفکر شریعتمداری است که ایشان 30 یال است مسئول است!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
سلاح اتمی بازدارنده نیست و قطعا به جنگ می کشد .
پاسخ ها
عاشق ایران
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
بزرگترین و قویترین و مطمئن ترین سلاح برای یک حکومت

قطعا حمایت و پشتیبانی و علاقه مندی اکثریت قاطع مردم

آن کشور می‌باشند و لاغیر

و هیچ کشور و هیچ کسی نمی‌تواند بر آنها غلبه کنند و

هیچگونه خطر و تهدیدی، نمی‌تواند بر آنها کارگر بیفتد

و وای بر کشور و حکومتی که فاقد این قدرت و ویژه گی باشند وای بر آنها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
این حرف های قشنگ را چرا برای کشورهای دارنده سلاح هسته ایی بکار نمیبری. قدرت نداشته باشی مرده ایی
ناشناس
|
United States of America
|
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
بمب اتمی تضمین کننده امنیته و اونوقت میتونیم خرج نظامی رو کم کنیم و بیشتر تمرکز کنیم روی اقتصاد. چیزی که یک عده نمیخوان.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
خب چندتا موشك هسته اي ارزان از كره و شمالي بخريد. چرا چين مي گويد"ما ايران هسته اي را نمي خواهيم" يك همچه جمله اي..
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
البته امنیت برای چه کسانی !!؟؟؟

همه مردم ؟
اکثر مردم ؟
اقلیتی از خودی ها فقط ؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
اونوقت خود این بمب اتمی قیمتش تا حالا چند در آمده
مگر نه اینکه تمام زیان های تحریم به خاطر داشتن همین بمب است که تا دیروز حرام بود
پیمان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
الان هم روی اقتصاد تمرکز کردیم ولی ظرف اقتصاد مثل یک آبکش هزار سوراخ است که یا اختلاس میشود یا با بی کفایتی مدیران نالایق در سالم ترین پیش فرض حیف و میل و ضایع میشود که این بغیر از اختلاس است بخش دیگر ظرف اقتصاد بهره وری پایین سیستم است. هر چه ته این آبکش اقتصاد ماند میشود موتور پیشران اقتصاد ایران امروز
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
مسئولین عزیز کشور به هوش باشید که فردا دیر است، دراین دنیای بی قانونی وقانون جنگل اگر قوی نباشی بازنده ایی، عین یک مرد باید ساخت وآزمایش واعلام کرد، مطمئن باشید مردم حمایت می کنند، ملت ازقوی شدن یک کشور خوششان می اید. به آدرس های غلط بعضی از مزدورها ووبلاگ نویسیان توجه نکنید به خدا قسم فردا دیر است وبازنده خواهیم شد.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
عجب
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
شما رو به مقدسات قسم
به جای گشت ارشاد برای حجاب
گشت ارشاد و پلمپ مشاورین املاک را راه اندازی کنید. این چه وضع فجیع و نابسامانی است که این جماعت در مسکن درست کردند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
عدم مراجعه مردم به مشاوره املاک و ثبت قرار داد در سامانه خودنویس خودبخود باعث برچیده شدن بساط دلالی و املاکی خواهد شد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
تداخلی با هم ندارن اینا حیا که از جامعه رفت اون مشاور املاکی هم بی حیا میشه اون اختلاسگر هم بی حیا میشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
باید قرارگاهی برای مبارزه با مشاورین املاک ایجاد شود و اموال این دلالان مصادره شود
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟