مرور روزنامه‌های چهارشنبه ۹ اسفند

ایرانیان نمی‌خواهند برای پوتین فداکاری کنند/بیکاری ۵۰۰۰ فارغ‌التحصیل دکتری... /شاخصه عقلانیت انتخابات ۱۱ اسفند

جزئیاتی جدید از آتش بس قریب الوقوع در غزه، واکنش‌های مختلف به ردصلاحیت رییس‌جمهور سابق، ماموریت دشوار السودانی، دوباره آژانس، دوباره تهران، واکنش‌ها به مشاهده «هما» در ارتفاعات طالقان، خواب خودروساز‌ها برای افزایش قیمت، فرش افغانستان را به جای فرش ایران می‌فروشند! و جنگ لیست‌ها و رقابت‌ها، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۲۲۴۲۶۱
|
۰۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۳:۰۰ 28 February 2024
|
10177 بازدید
|

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز چهارشنبه نهم اسفندماه در حالی چاپ و منتشر شد که خروج ۳ هزار میلیارد تومان از بورس تهران، ثبت رشد اقتصادی ۶ درصدی دومین رکوردشکنی طی دو سال اخیر، و ادامه رقابت لیست‌ها در انتخابات مجلس دوازدهم در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم: 


بیکاری ۵۰۰۰ فارغ‌التحصیل دکتری...


زهرا نژاد بهرام طی یادداشتی در شماره امروز اعتماد با عنوان بیکاری ۵۰۰۰ فارغ‌التحصیل دکتری... نوشت: بر اساس آمار‌های ارایه شده ازسوی اداره آمار ۵۰۰۰ فارغ‌التحصیل دکترا در کشور بیکار هستند درحالی که دیگر آمار‌ها می‌گویند نرخ بیکاری پایین آمده است! (۱) برخی منابع دولتی اعلام کرده‌اند که در پاییز ۱۴۰۲ نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان ۱۱.۴ بوده است و نرخ مشارکت کاردانی در سال ۱۴۰۱ معادل ۵۰ درصد، نرخ بیکاری آن‌ها ۱۰ درصد، نرخ مشارکت کارشناسی حدود ۴۸ درصد و نرخ بیکاری آن ۱۵درصد، نرخ مشارکت کارشناسی ارشد بالای ۶۸درصد و نرخ بیکاری آن‌ها نزدیک به ۹ درصد، نرخ مشارکت فارغ‌التحصیلان دکترا بالای ۷۰ درصد و نرخ بیکاری آن‌ها ۳ درصد است. این تناقض را چگونه باید پاسخ گفت؟! آیا بیکاری این تعداد فارغ‌التحصیل دکترا خسارت نیست که جامعه علمی و پژوهشی کشور در کنار دیگر بخش‌های سازمانی خصوصی و دولتی در سکوت مانده‌اند! و قادر به جذب آن‌ها نیستند! آیا هزینه برای تربیت این نیرو‌ها کمتر از ایجاد فرصت شغلی برای آن‌ها بوده است؟!

این مهم جدا از خسارات روحی و اجتماعی برای این گروه از فارغ‌التحصیلان است که به‌طور مداوم بر دامنه افسردگی و میل مهاجرت افزون می‌کند! به راستی بنیاد نخبگان و معاونت علمی ریاست‌جمهوری در کجای این مشکل ایستاده‌اند که تلاشی صورت نمی‌دهند! مگر وظیفه آن‌ها جذب و ساماندهی نیرو‌های نخبه کشوری و ساماندهی وضعیت نخبگان و فارغ‌التحصیلان برجسته کشور نیست! آیا با به کارگیری سیاست‌های جناحی مساله مهمی مثل بیکاری جمعیت بزرگی از دکتر‌های این کشور به حاشیه رفته است؟! نکته مهم در این آمار این است که با توجه به نیاز کشور به نیروی متخصص و ضرورت حل مشکلات کشور با کمک نیرو‌های انسانی آموزش‌دیده چگونه است که این حجم از بیکاری برای فارغ‌التحصیلان مقطع دکترا وجود دارد! به ظاهر این مساله دو معنا دارد؛ نخست آنکه آموزش‌دیدگان کارایی لازم را برای حل مسائل کشور ندارند؟! دوم اینکه نوع آموزش ارایه شده به آن‌ها کفایت حل مشکلات کشور را نمی‌کند که در هر دو صورت این وزارت علوم و... دست‌اندر‌کاران برنامه‌ریزی کشور هستند که باید پاسخ دهند! اگر از این نگاه هم نخواهیم به موضوع نگاه کنیم شاید نیرو‌های فارغ‌التحصیل به کار سیستم برنامه‌ریزی و حل مساله کشور نمی‌آیند، بلکه کسانی می‌توانند به مشکلات کشور رسیدگی کنند که نوعی وابستگی خانوادگی یا گروهی و... به برنامه‌ریزان و تصمیم‌گیران دارند! که این خود نگرانی را بیش از گذشته می‌کند! چراکه اگر نیرو‌های آموزش‌دیده کشور برای حل مشکلات کشور کار‌ایی نداشته باشند یا به کار گرفته نشوند به معنی آن است که مشکلات بر هم انباشته شده و نیرو‌های آموزش‌دیده در این سطح در بستر ناکارایی و ناامیدی مشترکا گرفتار می‌آیند؟!

بر اساس یک اظهارنظر (۲) در سال ۱۴۰۰ طبق آمار بیکاران زیر دیپلم بسیار کمتر هستند. آمار بیکاران با تحصیلات زیردیپلم ۳۱ درصد، بیکاران بی‌سواد ۳ درصد، بیکار با تحصیلات عالی ۴۲ درصد و بیکار با تحصیلات دیپلم ۲۴درصد است. نتیجه این موضوع این است که ۵۲درصد شرکت‌کنندگان در کنکور انتخاب رشته نمی‌کنند. یعنی درس نخواندن را ترجیح می‌دهند، در واقع آموزش عالی کشور نتوانسته اعتماد جوانان را جلب کند! و آنان نیز که در این بخش شرکت کرده‌اند عملا با امواج بیکاری ۴۲ درصد روبه‌رو هستند! به گزارش مرکز آمار در پاییز ۱۴۰۲، حدود ۴۱.۵درصد جمعیت ۱۵ساله و بیشتر، از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه سال قبل (پاییز ۱۴۰۱) ۰.۵درصد افزایش یافته است. بررسی آمار بازار کار و بیکاری فارغ‌التحصیلان بیانگر این است در پاییز ۱۴۰۲ سهم جمعیت بیکار فارغ‌التحصیل آموزش عالی از کل بیکاران ۴۲.۸درصد بوده است.

این سهم در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است. بررسی تغییرات این شاخص نشان می‌دهد که نسبت به فصل مشابه سال قبل۰.۴درصد افزایش داشته است. در پاییز۱۴۰۲ سهم جمعیت شاغل فارغ‌التحصیل آموزش عالی از کل شاغلان ۲۷.۵درصد بوده است. (۳) این مهم نه تنها درخصوص فارغ‌التحصیلان مقطع دکترا قابل تامل است، بلکه در میان کل دانشگاهیان که درس خود را به اتمام رسانده‌اند، رقم نگران‌کننده‌ای است! این به معنی آن است که مراکز دانشگاهی و بازار کار راه‌های مجزا را برای فعالیت خود انتخاب می‌کنند و خروجی تحصیلات عالی به معنی جذب بازار کار شدن نیست؟! بی‌توجهی مراکز صنعتی خدماتی به جذب این نیرو‌ها در کنار کم توجهی مراکز آموزش عالی به این مهم، تصویری نگران‌کننده از جامعه پیش رو می‌گذارد! که درنهایت منجر به جدا ماندگی دانشگاه که سال‌هاست از سوی مراکز مختلف مورد اشاره است، با بازار کار می‌شود! بسیاری از افرادی که در دسته بیکاران قرار گرفته‌اند دو راه پیش رو ندارند؛ یا باید به مشاغلی که هیچ نوع تخصص خاصی لازم ندارند، روی بیاورند یا آنکه طعم بیکاری را با چاشنی مدرک دکترا بچشند و از ذخیره خانواده بهره ببرند! و در شرایط خاص ترک وطن کنند! ناکارآمدی سیستم آموزشی در کنار ناتوانی سیستم برنامه‌ریزی برای جذب این دانشگاهیان هزینه سنگینی است که جامعه آن را پرداخت می‌کند! و این مهم جدا از امواج ناراحتی‌ها و بیماری‌های روحی است که به آن‌ها تحمیل می‌شود! کار غیرمرتبط در کنار بیکاری دو بازوی بی‌توجهی سیستم آموزشی و مدیریتی کشور برای جذب این نیروهاست! نادیده گرفتن این مهم آثار بلندمدت و کوتاه‌مدت را همزمان به جامعه تحمیل می‌کند که یقینا بیشترین خسارت دیده آن کشور است! یقینا با گسترش مراکز آموزش عالی و بی‌توجهی به بازار کار و عدم دراختیار گذاشتن مهارت‌های لازم برای آموزش‌دیدگان، تصویری از ناتوانی مدیریتی ایجاد شده که سکوت در برابر آن به معنی تشدید خسارت و ناامیدی اجتماعی است! نکته قابل توجه در این مساله، تشدید این امر است که در هر فصل بیشتر و بیشتر می‌شود و ما را با سکوت مدیریتی مسوولان روبه‌رو می‌کند که هیچ تدارکی برای جذب آن‌ها در بازار کار نمی‌بینند! جنسیتی شدن این مهم نیز امری دوچندان است، چراکه بیشتر بیکاران فارغ‌التحصیل زن هستند! 

منابع در دفتر روزنامه موجود است.


ایرانیان نمی‌خواهند برای پوتین فداکاری کنند


محمد‌صادق جنان‌صفت طی یادداشتی در شماره امروز جهان صنعت با عنوان ایرانیان نمی‌خواهند برای پوتین فداکاری کنند نوشت: ایرانیان ساکن در این سرزمین در این روز‌های سخت و دشوار تنها چیزی که لازم ندارند و هرگز نمی‌خواهند این است که ناخواسته یا خواسته به درون باتلاق جنگی کشانده شوند که از دو سال پیش در اوکراین شروع شده و هر روز بر اندازه و پیچیدگی‌های آن افزوده می‌شود. به نظر می‌رسد مدیران ارشد کشور به اندازه شهروندان از جنگ‌های احتمالی دوری نمی‌کنند و باور دارند شاید از دل همین جنگ‌هاست که نام جمهوری اسلامی هم نیرومند خواهد شد.

مدیران ارشد اداره‌کننده نظام جمهوری اسلامی تا امروز توانسته‌اند خود را از ورود بیشتر به منطقه جنگی در اوکراین دور نگه دارند، اما این پایان کار نیست. در تازه‌ترین دگرگونی رخداد‌های پیرامون جنگ اوکراین سخنان دلهره‌آور رییس‌جمهوری و نخست‌وزیر فرانسه است که گفته‌اند رهبران اروپا به این توافق رسیده‌اند که فرستادن نیروی زمینی به مناطق جنگی در نبرد با اوکراین ممکن شود. در واکنش به این اظهارات مقامات فرانسوی، سخنگوی کرملین هشدار داد که اعزام نیرو به اوکراین «به نفع» غرب نیست. دیمیتری پسکوف به خبرنگاران گفت: اعزام نیرو از سوی کشور‌های اروپایی عضو ناتو به اوکراین منجر به درگیری «حتمی» بین روسیه و سازمان فراآتلانتیک خواهد شد.


اگر تهدید‌های اروپایی‌ها از حرف به عمل در آید و روسیه نیز بخواهد با ناتو درگیر شود آیا ایران برنامه‌ای برای حمایت از روسیه دارد؟ معلوم است که با فرض‌های منطقی و خردمندانه ایران نمی‌تواند و شهروندان نمی‌خواهند کشور در صف متحدان روسیه قرار گیرد و ایران به دامان جنگی خانمان‌سوز بیفتد. این مقوله در حرف آسان است و روسیه به عنوان متحد راهبردی مدیران ارشد نظام جمهوری اسلامی به همین سادگی از کنار کمک بزرگی که ایران می‌تواند کند چشم نخواهد پوشید. روسیه تا اینجای کار هم با تشویق ایران به ساخت و ارسال پهپاد‌ها و موشک‌ها گام‌به‌گام در دامی افتاده که ولادیمیر پوتین برایش پهن کرده است.


واقعیت تلخ این است که نظام سیاسی جمهوری اسلامی تا اینجای کار خطا‌هایی کرده که ادامه آن‌ها بدون، چون وچرا پای ایران را به جنگ باز خواهد کرد. این نوشته نمی‌خواهد بگوید مدیران کشور فراموش خواهند کرد که ساده‌انگاری و ندیدن همه سو‌های ورود به جنگ بزرگ احتمالی پیامد‌های ویران‌کننده‌ای برای ایرانیان دارد، اما یادمان باشد احتمال وقوع هیچ رویدادی صفر نیست و یک خطای محاسبه در گام‌های نخستین ایران را به بدترین روز‌ها خواهد انداخت. پوتین نشان داده است توانایی مجاب کردن دوستان خود را برای فداکاری برای خودش دارد. ایرانیان، اما هرگز این را نمی‌خواهند که برای پوتین فداکاری کنند.

 

شاخصه عقلانیت انتخابات ۱۱ اسفند


حسین عبداللهی‌فر طی یادداشتی در شماره امروز جوان با عنوان شاخصه عقلانیت انتخابات ۱۱ اسفند نوشت: هرچند از منظر روانشناختی، احساس و هیجان و عشق و ایثار در رأی و انتخاب دخیل بوده و روی انگیزه‌های فردی رأی دهندگان تأثیر می‌گذارد، از نگاه جامعه شناختی رأی دادن و مشارکت سیاسی نوعی کنش نیت‌مند و رفتار عقلایی به شمار می‌رود که بر منافع آحاد جامعه، سرنوشت کشور و حتی نسل‌های آینده تأثیر می‌گذارد. بنابراین، قاطعانه می‌توان گفت هر رأی‌دهنده ضمن داشتن انگیزه‌های شخصی و اهداف اجتماعی، در انتخاب خویش از منطقی پیروی می‌کند که شاید منحصر به خویش باشد. اما عقلانیت در حضور و انتخاب شاخصه‌هایی دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از: 
۱. اگر دشمن به دنبال عدم رأی و مشارکت پایین است، عقلانی است که با حضور پررنگ در پای صندوق‌های رأی مانع احساس برد دشمن و طمع در دسترسی به اهدافش شد. 
۲. وقتی دشمن می‌خواهد ادعا کند مدیریت افکارعمومی را بر عهده دارد، عقل ایجاب می‌کند رفتار انتخابی ملت به گونه‌ای باشد که دشمن سرافکنده شود. ۳. اگر دشمن تلاش می‌کند با فضاسازی، تصویری را که نیاز دارد ارائه کند تا عده‌ای به گمان اینکه کسی نمی‌آید، خانه‌نشین شوند؛ عقل می‌گوید که رأی دهندگان با حضور خویش در پای صندوق‌های رأی قبل ظهر این فضا را بشکنند. ۴. منطق رأی می‌گوید در انتخاب نامزد‌ها لازم است به شاخصه‌های فردی و اجتماعی فرد بر اساس سوابق وی توجه شود. مهم‌ترین شاخصه‌های مورد اشاره رهبر معظم انقلاب عبارت‌اند از:
۱. اوّلاً باکفایت باشد، دارای مدیریت و کفایت مدیریت باشد؛ ۲. با ایمان باشد؛ ۳. عدالت‌خواه باشد، ضدّفساد باشد؛ ۴. دارای عملکرد انقلابی و جهادی باشد؛ ۵. به توانمندی‌های داخل معتقد باشد؛ ۶. به جوانان معتقد باشد، جوان‌ها را قبول داشته باشد؛ ۷. مردمی باشد و ۸. امیدوار باشد. مأیوس و بدبین به آینده نباشد. 
۲. منطق رأی ایجاب می‌کند با رویکرد ایجابی به شایستگی‌های فردی نامزد‌ها توجه شود و از رأی دادن به خاطر رأی نیاوردن دیگری خودداری شود. 
۳. رأی براساس مشورت جمعی: عقل ایجاب می‌کند اگر برای هر فردی امکان تحقیق روی همه نامزد‌ها وجود ندارد با مشورت به انتخاب اصلاح اقدام کند. چنانچه رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌فرمایند: تشخیص مصداق فرد متناسب با این شاخصه‌ها در میان نامزد‌ها کار ساده‌ای نبوده و به مشورت با نخبگان نیاز دارد. 
۴. رأی بر اساس عقل جمعی: منطق عقل و رأی عاقلانه اقتضا می‌کند رأی دهندگان به جای استنباط‌های شخصی و تحلیل‌های فردی، از عقل جمعی بهره‌مند شده و نظرات و استدلال‌های خود را در معرض نقد دیگران قرار دهند تا با تضارب آرا و بهره گرفتن از مشورت دیگران اقدام به گزینش نامزد اصلح و مناسب شرایط کنونی نمایند. از این رو مقام معظم رهبری نیز تأکید فرمودند تشخیص مصداق کار ساده‌ای نبوده و به مشورت نخبگان نیاز دارد. 
۵. منطق رأی ایجاب می‌کند تا در گزینش افراد بر اساس منافع جمعی به جای منافع شخصی و گروهی اقدام شود. 
۶. منطق رأی می‌گوید اگر رأی دهندگان منافع کوتاه مدت خویش را فدای منافع دراز مدت خود کنند آینده درخشانی فراروی آن‌ها قرار می‌گیرد. در حالی که متأسفانه اکثریت رأی دهندگان به منافع کوتاه مدت خویش توجه دارند. 
۷. در حوزه‌هایی که فهرست‌های متعدد وجود داشته و شناسایی تک تک افراد داخل آن برای همگان ممکن نیست منطق عقلانی ایجاب می‌کند به نیت و اهداف فهرست‌دهندگان توجه شود. اگر افرادی انقلابی و با نیت‌های خالص بودند می‌توان به آن‌ها اعتماد کرد. حتی اگر همه افراد آن فهرست‌شناخته شده نباشند. 
۸. در انتخاب اعضای خبرگان رهبری منطق ایجاب می‌کند گزینش نامزد‌ها با حساسیت و دقت بیشتری انجام شود. نماینده مردم در خبرگان باید مؤمن، انقلابی، شجاع، دارای مواضع ضد امریکایی و پایبند به آرمان‌های امام راحل (ره) باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۷
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۱۱۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
ایران یه عمره تحریمه دلیل کمکش به روسیه هم تحریم های ظالمانه بی پایان غرب بود! هر مجازاتی پایانی داره اما تحریم های این قوم لوط بی پایانه ظاهرا پس منطقیه ایران با تمام توانش انتقام بگیره و به روسیه کمک کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
مرگ بر روسیه
مرگ بر چین
مرگ بر کره شمالی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
پوتین یک جنایتکار جنگی تحت تعقیب دیوان بین المللی کیفری است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
روسیه با تجاوز نظامی بی شرمانه و وحشیانه به اوکراین، باعث و بانی یک کشتار وسیع چند صد هزار نفره و ویرانی شهرها و بی‌خانمان شدن جمع زیادی از مردم این کشور شده است.

عاقبت پوتین، عاقبت هیتلر و موسیلینی است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
مخالفان پوتین در طول این سال‌ها به طرق مختلفی هدف قرار گرفته شده‌اند: تیراندازی، مسمومیت، سقوط از ارتفاع و حتی سقوط هواپیما. الکسی ناوالنی هم جدیدترین مخالف رئیس جمهور روسیه بود که در زندان درگذشت.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
در دنیای امروز هیچ کشوری نمی تواند قوانین بین المللی را به سخره گرفته و از روی خود بزرگ بینی برای دنیا شرط و شروط تعیین کند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
شما برو‌ انتقامت رو بگیر. از قول بقیه حرف نزن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
مردم هم فکر شما نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
اگر بلد باشیم با دنیا تعامل کنیم و خودخواهی و قدرت طلبی رو کنار بگذاریم ما هم می توانیم مثل سنگاپور و مالزی و ژاپن و .... اقتصاد و صنعت قوی داشته باشیم!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
تراوشات یک مغز منجمد!
بیژن
| Netherlands |
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
مادام که دلایل تحریم ها باقی باشند، تحریم ها هم باقی می مونن. نمیشه با همه دنیا سر جنگ داشت. نمیشه همه بد باشند و فقط ما خوب باشیم. نگاه صفر و یکی و ایدیولوژیک به سیاست و ارتباطات بین المللی محکوم به شکسته.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
کی میخواید یاد بگیرید از طرف خودتون حرف بزنید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
ما همیشه ضربه ای که از پشت از روسیه خوردیم سخت تر و پر هزینه تر از تحریم های غرب بوده
روسیه همه تلاشش رو کرده که تحریم های بیشتری علیه ما وضع بشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
03:07
ممنون که یه تحلیل عاقلانه گذاشتی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
مردم از اینکه ایران را متحد و همسنگر متجاوز کرده اند به شدت عصبانی هستند. اتفاقی بیفتد این بار و بر خلاف جنگ ایران و عراق مسئولین و فرزندانشان باید جان فشانی کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
لعنت خدا بر پوتین جنایتکار
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
تابناک در خبرها آمده اسناد بنیاد مستضعفان هک شده خودت را برای تکذیب ها آماده کن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
ناشناس 8:36 آخه جالبیش به اینه که قدرتی هم به دست نیاوردن فقط هارت و پورت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
شما نماینده ایرانیان هستی؟ یا از ایرانیان نظرسنجی کردی روزنامه جهان صنعت گرامی؟ یا رئیس جمهوری چیزی هستی که برای مملکت تصمیم میگیری؟

من اصلا کاری ندارم که مردم ایران موافق همکاری با روسیه هستن یا نه و اصلا کار ندارم که همکاری با روسیه درسته یا نه

ولی چیزی که ما باید یاد بگیریم اینه که هیچ وقت از جانب مردم! حرف نزنیم ، در هیچ کشوری در دنیا یک "فرد" از جانب یک "ملت" حق نداره صحبت کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
مردم یاد گرفته اند که دیگر گول نخورند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
ببخشید، ولی در ایران یک فرد برای همه تصمیم می‌گیرد! ورود ایران به درگیری ها در سوریه در کجا تصمیم‌گیری شد؟ مجلس؟ ورود ایران در جانب داری از روسیه در درگیری با اوکراین چطور؟ دنیا ایران را وسط ماجرا می‌بیند و تبعات آن دامن‌گیر خواهد بود.‌، فرقی هم نمیکند که ما چی فکر میکنیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
کمونیسم هیچگاه جایگاهی در بین مردم این مملکت نداشته است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
شاخصه های انتخابات چیست؟!
هدف از انتخابات چیست؟!
دست آوردهای انتخابات چیست؟!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
یک روزنامه حق دارد برآورد خودش را از افکار عمومی منتشر کند. معنای این کار تصمیم گیری برای مماکت نیست.

حالا این به کنار، رئیس جمهوری که رای حتی نصف مردم را هم نداشته روی چه حسابی از طرف مردم حرف می زند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
همه از کارگر ساده تا ژنرال می تونند صحبت کنند کسی نباید توجه کند
ناشناس
| Germany |
۰۸:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
عجب! اونوقت وقتی از طرف ملت شعار های گنده گنده میدن شما کجا تشریف دارین
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
گل گفتی. یکبار دیگه حرف های خودتو خودت بخون. ما ایرانیان نمیخوایم به روسیه کمک کنیم و هم فکران شما حق ندارن کشورمون رو وارد جنگ کنن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
دقیقا درست میگید
شما هم اینکار را نکنید چرا که من بعنوان یک شهروند موافق تحلیل روزنامه اقتصاد هستم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
استغفرالله نماینده ایرانیان فقط شما هستید 3 در برابر 48 در زمانی که این کامنت نوشته می شد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
از منفی هایی که ملت نثارت کردن میتونی بفهمی که مردم با روزنامه جهان صنعت موافق هستند یا نه .. پس لطفا برو .. فقط برو
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
حالا خودت کی هستی ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
نتیجه این نظرسنجی مشخصه بدون شک 90 درصد مردم ایران با روسیه مخالفن و بیش از هر کشوری از روسیه دلی ناخوش دارن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
مثبت ها 10
منفی ها 100
یعنی 9 درصد جمعیت با شما موافق و 91 درصد مخالف شما هستن
به راحتی مشخصه که نظر مردم با تحلیل روزنامه هست و ایرانی ها نمیخوان برای ورسیه خائن هزینه کنن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
منفی زن آلبانی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
مثبت منفی هارو
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
یاد بگیر از طرف مردم حرف نزنی ارزشی!!
ناشناس
|
United States of America
|
۰۶:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
روزنامه جوان خودتو ناراحت نکن میدونیم از الان تیتر و حتی درصد مشارکت در انتخابات برای روز شنبه تهیه کردی و تازه شاهدات هم آماده کردی.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۸:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
یکی از خواص انتخابات اینه که روزنامه جوان از منطق حرف بزنه!!!! منطق چی هست؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
عین اینو کیهان هم تو صفحه اول زده
اسدالله شیواری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
احمدی نژاد با بالا کشیدن و معرفی و به عرصه سیاست اوردن یارانش در جبهه پایداری ها

که الان نیمی از مجلس و اکثر وزارتخانه ها شهرداری و شورای شهر و سیمای میلی وووو نهادهای حکومتی
را قبضه کرده اند
بزرگترین خسارت را به کشور و مردم زد و حالا در نقش مثلا اپوزیسیون معترض را گرفته است !!!!!؟

این حنا دیگر رنگی ندارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
نسبت رای دهندگان به تحریم کنندگان

مثل تعداد منفی و مثبت های این نطریه است

ساعت ۱۲ الان ۱۰۶ در مقابل ۴ میباشد !!؟؟

بیدار شوید و خودتان را از انحراف در مسیر اصلاح کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
این سایت مثل همه سایت های دیگه دنبال کنندگان خاص خودش رو داره، و نمیشه از نظرات اون نظر به نظر همه جامعه پی برد
ناشناس
|
Canada
|
۰۶:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
بیکاری ۵۰۰۰ فارغ‌التحصیل دکتری
اگر مثل این وزرای دکتر باشند هموم‌بهتر که بیکار باشند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
برند اسنپ کار کنند خوبه؟
قارنعلی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
زنده باد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
دانشگاه ازادی ها و امام صادقی هابه علت داشتن پارتی شاغلند و نخبه ها به علت نداشتن پارتی بیکار
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
این بیکارا دکتر واقعی هستن
اونایی که شما میگی دکتر تقلبی هستن
مثل همون وزیری که مشخص شد نه تنها دکتر نیست که مدرکش فوق دیپلم بوده. حالا نگم دیگه فامیش ...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
تابناک تو ک سانسور میکنی حداقل غلط املایی هارو هم اصلاح کن لطفا
بیمار بیمه تامین اجتماعی نگران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
در خیابا تشنج کرده و با امبولانس به بیمارستان شهدای تجریش انتقال یافتم

در اورزانس که بیش از ۳۰ تخت بود و حدود ۱۵ نفر بدحال اورزانسی از تصادفی و سکته ای و سوختگی و چاقو خورده و مسموم و ضربه مغزی و تنگی نفس بودیم
تنها ۵ پرستار و بهیار بسیار زحمتکش و خسته و عصبی و دو خانم دکتر رزیدنس کشیک در ساعت ۱۲ ظهر بودند
که علیرعم تلاشها و دوندگی شان حتی وقت کافی برای گرفتن علایم حیاتی بیماران را نداشتند
و در سوال یکی از همراهان که مادرش نیاز به ای سی یو داشت ، گفتند : فعلا تخت خالی نداریم !!!؟؟

قابل توجه اینکه بیمارستان عظیم نوساز اهدایی یک خیر بیمارستان ساز چند ماه پیش توسط رییسی با افتخار و تبلیغات زیاد را افتتاح فرمودند !!!؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
مرگ بر روسیه جنایتکار
منوچهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
"شاخصه عقلانیت انتخابات ۱۱ اسفند"
شاخصه عقلانیت حکم می کند که معیار تصمیم گیری، دشمنان ما نباشد بلکه معیار قرآن و عترت است که باید معیارهای قرآن و عترت تصمیم به هر کاری از جمله شرکت در انتخابات را بگیریم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
شاخصه عقلانیت بر اساس تجربه گذشته حکم می کند که نهادهای منتخب فاقد قدرت بوده در سرنوشت کشور تاثیر ندارند!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
بله
قرآن به ما میگه که عقل دارید
به ما میگه که در برابر ظلم سکوت نکنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
عقلانيت خودش به تنهايي معيار است دانشمند
ناشناس
| Turkey |
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
آیه داریم براش؟ اگه منظور مشارکته که رای ندادنم یک نوع مشارکت و حرکت جمعیه
ناشناس
| Netherlands |
۰۹:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
فقط شعار!
حالا وقتی بپرسن بعد اینهمه سال چرا وضع اینطوریه، میگی تقصیر دشمنه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
قرآن و عرتت میگه با ظلم همراه نشو
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
من خودم تصمیم می گیرم رای بدم یا نه . به هیچ چیز دیگه بستگی ندلره . مثل 45 سال گذشته رای نمیدم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
اگر پوتین در نابودی رژیم اشغالگر قدس متحد مقاومت اسلامی شود می تواند روی نابودی دشمنان ناتوی خودش روی مقاومت اسلامی حساب کند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
جل الخالق! «مقاومت اسلامی» که نتوانسته بعد از چهار ماه در عمل کوچکترین اقدامی برای نجات غزه انجام دهد قرار است دشمنان پوتین را در ناتو نابود کند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
اگر رژیم اشغالگر نابود بشه که میلیونها یهودی مهاجرت می کنن
، روسیه و مایه دردسر میشن پوتین طرفدار طرح دو دولتی است
ناشناس
| Germany |
۰۸:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
شما مواظب باش پوتین با نتانیاهو خوش و بش و ماچ و بغل نکنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
پاشو پاشو برو غزه دیگه خیلی خیلی دیر شده مردم راجبتون فکر بد دارن میکنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
باز هم مثل چند روز قبل، این بار روزنامه جوان، یاد هفت وادی عرفانی عطار را با یادداشتی در هفت بند آنهم با شماره گذاری عددی زنده کرد که البته این دفعه بعضی هایشان «زیر وادی»هایی با شماره گذاری فرعی نیز دارند.

ظاهراً شماره گذاری می کنند که ذهن خوانندگان خاصشان مطالب را با هم مخلوط نکنند. حالا خود نویسنده نتوانسته همین کار را درست انجام دهد و این شماره ها را کاملاً به هم ریخته، مشکلی نیست. عرفان که این حرف ها را ندارد.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۸:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
با عجله نوشته که چاپش به انتخابات برسه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
الان شما توی مغازه عطاری هم برید همه چیز بهم ریخته ست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
تیتر روزنامه جام جم: چشم منطقه به انتخابات ایران

شکسته نفسی نفرمایید. منطقه چیه؟ کل دنیا نفسش را در سینه حبس کرده و انتظار می کشد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
ببین انتخابات ایران چه خاری شده تو چشمتون که هر جا سخنی ازش هست بدو بدو میایید برای فضولی .
ناشناس
| Germany |
۰۸:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
خخخخخخخخخ
ناشناس
| Germany |
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
حق هم دارن والا یا یک موج سرما که میاد مشکل گاز پیدا می کنیم با یک موج گرما مشکل برق کدوم کشور مثل ما قدرت اوله؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
چند ماه پیش در ترکیه و چند روز قبل در پاکستان انتخابات بود ما حتا در حد استانداد های همسایگان هم نیستیم در هرصورت هرگز رای نخواهم داد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
ما خودمون هیچ چشمی به انتخابات نداریم چ برسه به منطقه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
انتخاب چی ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
یکی از دلایل وجود اینهمه دکتر ومهندس بیکار در کشور وجود انبوه دانشگاههای کم رتبه از لحاظ علمی ست که عمدتا به چاپخانه مدارک تحصیلی تبدیل شده اند.در همه کشورها بین جمعیت عمومی وفارغالتحصیلان .تناسبی منطقی وجود دارد این تناسب با توجه به سطح هوش (iq) نرمال جامعه انها ست.به عبارت دیگر در انجا هم دکتر ومهندس بیسواد وجودندارد وهم انهایی که به دنبال تحصیل رفته اند با علاقه شخصی ونیاز سنجی شغلی جامعه به تحصیل ادامه داده اند. عامل دیگر بیکاری این همه فارغ التحیل دکترا در کشور رانت در استخدام ونبود رقابت سالم به خصوص در ادارات وشرکتهای دولتی ست. وجودانبوه نامزد های گمنام نمایندگی مجلس با مدارک علمی دکترا گواه این مدعی ست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
دلیل اصلی که اقتصاد فروپاشیده هست رو نفرمودید . و همچنین عدم ارتباط درست با دنیا و اقتصاد جهانی و رشد اقتصادی پایین .
آزاده
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
دقیقا ... متاسفانه در اطرافمون شاهدیم افرادی با آی کیوهای خیلی پایین فقط بخاطر پیشوند دکتر همراه اسمشون یا برای پز دادن میرن کلی هزینه میکنن و مدرک دکتری میگیرن
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟