ماندگاری سرکه سیب چقدر است؟مواد لازم و نکات مهم در تهیه سرکه سیب،خواص سرکه سیب
سرکه سیب همانند سرکه انگور طعم ترشی دارد، اما برخلاف آن، گلو را نمیسوزاند. علاوه بر این خواص بی نظیری دارد که این ماده غذایی را به یک دارو تبدیل کرده است، از اینرو سرکه سیب بسیار مورد توجه قرار دارد. به چند روش میتوانید از این سرکه استفاده کنید، به عنوان چاشنی سالاد و سایر غذاها و به صورت محلول در آب (روزانه یک قاشق سرکه سیب را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و بنوشید). در ادامه طرز تهیه سرکه سیب به روش سنتی را شرح خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه سرکه سیب به روش خانگی:
آب جوش کمی- سیب دو کیلو - سرکه سیب یا انگور دو لیوان
طرز تهیه سرکه سیب:
1- ابتدا سیبها را بشویید و کاملاً خشک کنید.
2- سیب ها را به قطعات کوچک خرد کنید،هسته و دم آن را جدا کنید.
3- سیبها را داخل ظرف بریزید و کمی آبجوش روی آنها بریزید.
4- به ازای هر دو کیلو سیب دو لیوان سرکه سیب اضافه کنید. می توانید از سرکه انگور و یا گلابی نیز استفاده کنید
5- ظرف را طوری پر کنید که ¼ آن خالی بماند تا عمل تخمیر به درستی انجام شود
6- بهتر است درب دبه را برداشته و از توری استفاده کنید تا جریان هوا در آن وجود داشته باشد با این کار از کپک زدن آن جلوگیری میکنید.(یا درب ظرف را با یک پارچه نخی بپوشانید و اطراف آن را با کش محکم کنید).همچنین برای جلوگیری از کرم زدگی و زودتر به عمل آمدن سرکه سیب، دبه را در محلی قرار بدهید که دمای آن بین 25 تا 30 درجه سانتی گراد باشد.
7- بعد از گذشت چندین روز، بوی سرکه باعث جذب مگس سرکه به خود میشود ورود این حشره برای محصول نهایی فواید زیادی دارد. حال وقت آن است که به مدت 40 تا 50 روز صبر کنید (البته طی این مدت هفته ای یکبار، سیبها را هم بزنید) و پس از آن سرکه را صاف کنید. این بهترین زمان مصرف سرکه سیب است.
8- در تهیه سرکه سیب به روش طب سنتی باید در حدود 60 الی 90 روز صبر کنید و بعد درب آن را برداشته و مقداری از آن را بچشید. اگر سرکه ترش بود،آن را صاف کنید و بعد از حدود 20 روز سرکه سیب شما آماده است و میتوانید آن را مصرف کنید.
ماندگاری سرکه سیب چقدر است؟
سرکه سیب به دلیل طبیعت اسیدی که دارد. به ندرت خراب میشود و ماندگاری خود را خود را حفظ میکند و نیازی به سرد نگه داشتن آن نیست لذا برای نگهداری آن بهتر است از ظرفهای شیشهای استفاده کنید و لزومی ندارد آن را در محیط سرد نگه دارید و دمای محیط آن معتدل باشد کافی است. اگر بعد از مدتی ثابت ماندن سرکه سیب، رنگ آن به سمت کدری و ته نشینی رفته آن را دور نریزید چون هنوز قابل استفاده است و میتوانید آن را از صافی رد کنید و گل آن را دور بریزید.
✓ چند نکته:
- توجه داشته باشید که ظرف سرکه باید کاملا خشک باشد. وجود هر گونه رطوبت باعث کپک زدن سرکه خواهد شد.
-احتیاجی نیست سیبها را بشویید، زیرا رطوبتی که در پوست سیب باقی میماند، باعث کپک زدن سرکه خواهد شد؛ بنابراین تنها با استفاده از یک دستمال خشک هم میتوان آنها را تمیز کرد.
-حتما از پارچه نخی برای پوشاندن درب ظرف استفاده کنید و هرگز تا قبل از آماده شدن سرکه و صاف کردن آن، درب پوش خود ظرف را نگذارید. مگس سرکه برای تبدیل سیب به سرکه به هوا نیاز دارد، بنابراین اگر شما درب ظرف را ببنیدید یا از پارچه نخی استفاده نکنید، اکسیژن به آنها نرسیده و میمیرند.