به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا؛ دکتر احمد اسماعیلزاده، با بیان اینکه تغذیه در بروز بیماری سرطان نقش دارد، اظهار کرد: مطالعهای در ارتباط با این موضوع که چند درصد از سرطانهای کشور ریشه در تغذیه دارد، انجام نشده است. این در حالی است که مطالعات بسیاری درباره سهم تغذیه در بروز سرطانها گوناگون انجام شده و نتایج این طرحهای مطالعاتی بیانگر این است که تغذیه نقش ۱۰ تا ۷۰ درصدی در بروز سرطانها دارد.
وی درباره نقش تغذیه در بروز سرطانهای گوارشی توضیح داد: در بروز سرطانهای روده بزرگ و معده که جزو سرطانهای دستگاه گوارش محسوب میشوند، تغذیه نقش بسیار موثری دارد. به طور قطع، تغذیه در بروز سرطانهای دیگر نیز کموبیش نقش دارد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه سرطان پستان از سرطانهای شایع کشور است، اظهار کرد: نقش تغذیه در بروز سرطان پستان اثبات شده و ارتباط تنگاتنگی با عوامل تغذیهای دارد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه ۱۳ سرطان با چاقی و عوامل تغذیه ای مرتبط هستند، توضیح داد: میزان غذای مصرفی که از عوامل تغذیه ای به حساب میآید و پدیده چاقی از عوامل بروز سرطانها هستند. متاسفانه، پدیده چاقی در کشور بسیار شایع است و این موضوع میبایست در کانون توجه قرار گیرد.
اسماعیلزاده درباره برنامههای وزارت بهداشت برای کنترل عوامل تغذیهای گفت: وزارت بهداشت، اصلاح عادات غذایی از طریق فرهنگسازی غذا و تغذیه را در دستور کار قرار داده است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه مصرف بالای نمک از عوامل بروز سرطان معده در کشور به حساب میآید، افزود: سیاستهایی در راستای کاهش مصرف نمک در صنایع غذایی و مصرف خانگی در دستور کار قرار دادهایم. برنامههای کاهش مصرف نمک در مراکز جامع بهداشتی در اختیار شهروندان قرار میگیرد.
وی درباره برنامه نان کامل که دارای فیبر بالایی است، گفت: افزایش مصرف فیبر در جامعه از اهداف برنامه نان کامل است. افزایش مصرف فیبر میتواند به کاهش بروز بسیاری از سرطانهای مانند سرطان روده بزرگ کمک کند.
اسماعیلزاده با بیان اینکه برنامه «تدوین رهنمودهای غذایی در کودکان و بزرگسالان» را در دستور کار قرار دادهایم، گفت: این برنامه میتواند مبنا و ابزاری برای آموزشهای تغذیهای باشد. همچنین دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در نظر دارد که در زمینه کاهش مصرف قند، چربی و نمک موجود در غذاهای صنعتی به سازمان غذا و دارو کمک کند. کاهش مصرف قند، چربی و نمک موجود در غذاهای صنعتی میتواند نقش موثری در کاهش بروز سرطانها داشته باشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.