به گزارش تابناک، سازمان جهانی بهداشت به تازگی دستورالعملهای جدیدی منتشر کرده که در آن توصیه شده مردم نمک معمولی را با نمکهایی که سدیم کمتری دارند، جایگزین کنند. یکی از مهمترین جایگزینهای نمک معمولی، نمک غنیشده با پتاسیم (Potassium-enriched salt) است. در این نوع نمک، بخشی از کلرید سدیم با کلرید پتاسیم جایگزین شده است. در اینباره بیشتر بدانیم.
جدا از اینکه توصیه استفاده از نمکپتاسیمدار باید در پختوپز یا سر سفره اعمال شود، تغییر در نمک مورد استفاده در غذاهای فرآوری و بستهبندی شده و... نیز ضروری است که به نام نمک پنهان شناخته میشوند. اما اگر نمک پتاسیمدار اینقدر خوب است، چرا مصرفش فراگیر نمیشود؟ به این علل:
برای برخی که بیماریهایی، چون بیماری پیشرفته کلیوی و... دارند، مشکلساز است.
کلرید پتاسیم گرانتر از کلرید سدیم است.
چرا سدیم نه، پتاسیم آری؟
دکتر مجید حسنقمی، نایبرئیس انجمن تغذیه
سدیم که بخش عمده نمک معمولی را تشکیل میدهد، درصورت مصرف زیاد میتواند به مشکلاتی همچون فشار خون بالا، بیماریهای قلبی، سکته مغزی و بیماریهای کلیوی منجر شود.
نمکهای کم سدیم معمولا سدیم کمتری دارند و به جای آن حاوی پتاسیم یا دیگر مواد معدنی هستند که میتوانند به حفظ تعادل الکترولیتی بدن و کاهش فشار خون کمک کنند.
توجه به میزان مصرف پتاسیم برای افرادی که مشکلات کلیوی دارند یا داروهایی مصرف میکنند که بر سطح پتاسیم تأثیر میگذارند، ضروری است.
پتاسیم بهعنوان یک ماده معدنی حیاتی برای بدن، اثرات مثبتی در کاهش فشارخون دارد. پتاسیم میتواند تأثیرات منفی سدیم را تعدیل و به تعادل الکترولیتها در بدن کمک کند. یکی از نقشهای مهم پتاسیم در بدن، کمک به انقباض و انبساط عضلات و همچنین تنظیم ضربان قلب است. مصرف کافی پتاسیم میتواند به کاهش فشار خون کمک کند و در نتیجه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
بسیاری از غذاهای آماده و فرآوریشده حاوی مقدار زیادی سدیم هستند. سسهای آماده، سوپهای کنسروی، فستفودها و غذاهای منجمد معمولا میزان سدیم بالایی دارند. سعی کنید غذاهای خانگی تازه را جایگزین این نوع محصولات کنید.
بهجای نمک، از مواد جایگزین مانند نمکهای کم سدیم، سرکه یا آبلیمو برای طعم دادن به غذا استفاده کنید.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.