مرور روزنامه‌های پنجشنبه سیزدهم آذر

ریشه این حجم از کینه نسبت به برجام چیست؟ /مجلس فکری به حال گرانی‌ها بکند / مردم را مجازات نکنید

ارقام کلیدی آخرین بودجه قرن، تقدیم بودجه در غیاب سران دو قوه، با برجام یا بدون برجام؟ پایان ۶۰ روز قرمز در پایتخت، چرا مردم از خودرو داخلی خسته شده اند؟ ملاقات امیر قطر با داماد ترامپ، پایان رکود اقتصادی ایران؟ پیش‌شرط‌های پیش‌فروش نفت در بودجه ۱۴۰۰ و چرا دستور‌العمل وزارت بهداشت در آژانس‌های مسافرتی اجرا نمی‌شود؟ از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۰۱۸۸۲۰
|
۱۳ آذر ۱۳۹۹ - ۰۴:۴۵ 03 December 2020
|
91037 بازدید
|

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز پنجشنبه سیزدهم آذرماه در حالی چاپ و منتشر شد که تقدیم بودجه ۱۴۰۰ به مجلس بدون حضور روحانی و قالیباف همراه با تحلیل‌ها و بررسی‌ها درباره ارقام و اعداد لایحه بودجه یکی از مهمترین محور‌های صفحات نخست روزنامه‌های امروز شده است.
مصوبه هسته‌ای مجلس و سرعت تصویب و تایید آن توسط شورای نگهبان همراه با یادداشت‌های انتقادی کارشناسان درباره این مصوبه در کنار بازتاب نگرانی دولتی‌ها از آن نیز دیگر محور مهم گزارش‌های اصلی روزنامه‌های امروز است.


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم:

 

مردم را مجازات نکنید

روزنامه جمهوری اسلامی طی یادداشتی با عنوان مردم را مجازات نکنید نوشت: معلوم نیست چرا عده‌ای درصدد هستند شیرینی شکست مفتضحانه ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری را در کام ملت ایران تلخ کنند. کمااینکه معلوم نیست چرا عده‌ای درصدد بهره‌برداری جناحی از شهادت محسن فخری‌زاده هستند.
کشانده شدن مسائل بسیار مهم و استراتژیک هسته‌ای به سطح دعوا‌های آشکاری میان مجلس و دولت، واقعه‌ای بسیار خطرناک است. انتظار این بود که بعد از جنایت صهیونیست‌ها در به شهادت رساندن محسن فخری‌زاده، تمام ارگان‌ها و نهاد‌ها و قوای مختلف کشور با اتحاد و انسجام درصدد مقابله با ترفند‌های دشمنان ملت ایران برآیند و آن‌ها را در توطئه‌های خطرناکشان ناکام نمایند، ولی متاسفانه در اینجا اقداماتی صورت می‌گیرد که به نظر می‌رسد توطئه دشمنان به نوعی در حال ادامه یافتن است.

ریشه این حجم از کینه نسبت به برجام چیست؟ /مجلس فکری به حال گرانی‌ها بکند/مردم را مجازات نکنید
طرح موسوم به «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» که این روز‌ها عده‌ای از نمایندگان مجلس یازدهم درصدد اجرائی کردن آن هستند، از جهاتی زیر سوال است. مهم‌ترین نکته، عدم انطباق این طرح با قانون اساسی است که در اصل ۱۷۶ تصمیم‌گیری مسائل مهمی از قبیل برجام و برنامه‌های هسته‌ای را در دائره اختیارات شورای عالی امنیت ملی تعریف کرده است. یک عضو هیات رئیسه مجلس گفته شورای عالی امنیت ملی با این طرح موافقت کرده، ولی سخنگوی این شورا این ادعا را رد کرده است. دولت نیز از سه طریق سخنگوی وزارت امور خارجه، سخنگوی سازمان انرژی اتمی و سخنگوی دولت، مخالفت صریح خود را با این طرح اعلام نموده بود. اکنون سوال اینست که چنین طرحی با اینهمه ابهام و اختلاف، چه هدفی را دنبال می‌کند؟


اصل ۱۷۶ قانون اساسی می‌گوید: «به منظور تامین منافع ملی و پاسداری از انقلاب اسلامی و تمامیت ارضی و حاکمیت ملی، شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس‌جمهور، با وظایف زیر تشکیل می‌گردد.
۱- تعیین سیاست‌های دفاعی – امنیتی کشور در محدوده سیاست‌های کلی تعیین‌شده از طرف مقام رهبری
۲- هماهنگ نمودن فعالیت‌های سیاسی، اطلاعاتی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در ارتباط با تدابیر کلی دفاعی – امنیتی.
۳- بهره‌گیری از امکانات مادی و معنوی کشور برای مقابله با تهدید‌های داخلی و خارجی.»
سخن دولت اینست که تصمیم‌گیری درباره برنامه‌های هسته‌ای، یکی از بارزترین مصادیق این اصل قانون اساسی است و به همین دلیل طرح موسوم به «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» از حیطه وظایف و اختیارات مجلس خارج است و فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند در این زمینه تصمیم بگیرد. به راه افتادن انبوهی از بگومگو‌ها و جنگ لفظی میان دو قوه مجریه و مقننه بر سر این طرح که به رسانه‌ها هم کشیده شده، بهیچوجه به مصلحت کشور نیست به‌ویژه که صاحبنظران معتقدند این طرح به دشمن برای رسیدن به اهدافش کمک می‌کند.


اینکه طراحان این طرح، برای وادار ساختن دولت به عقب‌نشینی، برای عدم اجرای آن مجازات ۲۵ سال حبس درنظر می‌گیرند، روشن‌ترین نشانه بی‌پشتوانه بودن این طرح در عرصه عملی است. آغاز سیر صعودی قیمت‌های ارز و سکه و به دنبال آن‌ها گران‌تر شدن نیازمندی‌های مردم بلافاصله بعد از تصویب این طرح در مجلس نیز به این معناست که این طرح مردم را هم مجازات می‌کند. کسانی که خود را حامی مردم و ناجی آن‌ها از تنگنا‌های معیشتی معرفی می‌کنند، چرا کاری می‌کنند که معیشت مردم دچار سختی بیشتر شود؟


با قطع نظر از اینکه حق با طراحان این طرح است یا مخالفان آن، نکته اصلی اینست که جامعه ما اکنون در شرایطی نیست که تاب تحمل این دعوا‌ها و درگیری‌ها را داشته باشد. ادامه این درگیری‌ها قطعاً به سود دشمنان ملت ایران است. در چنین شرایطی که گوش شنوائی برای پایان دادن به این ماجرای دشمن‌شادکن وجود ندارد، مقتضای مصالح کشور اینست که عقلای طرفین، دور از مداخلات غوغاسالاران، بر مبنای منافع ملی به تصمیم واحدی برسند و مانع شادی بیشتر دشمن و مجازات کردن مردم شوند.

 

ریشه این حجم از کینه نسبت به برجام چیست؟

«جهان‌صنعت» - طی یادداشتی در شماره امروز خود با عنوان این حجم از کینه نسبت به برجام نوشت: تاریخ سیاست در ایران نقاط عطف قابل اعتنایی دارد که در یاد تاریخ این مرز و بوم می‌ماند و پاک نمی‌شود. کاری که آمریکایی‌ها و هواداران محمدرضا پهلوی با نخست‌وزیر قانونی وقت محمد مصدق کردند و دولت او را از روی زمین محو کردند و خودش را تا پایان زندگی در یک روستا و در انزوا نگه داشتند از جمله این نقاط عطف در تاریخ ایران به حساب می‌آید. فروپاشی بهت‌برانگیز رژیم شاهی بر اساس نافرمانی مدنی و نخواستن این رژیم…
… از سوی شهروندان ایرانی در یک دوره کوتاه‌مدت نیز از به یادماندنی‌ترین رخداد‌های تاریخی به حساب می‌آید. شروع و پایان جنگ عراق علیه ایران که هشت سال به درازا کشید و بخش قابل اعتنایی از امکانات این مرز و بوم را به خود اختصاص داد در دوره نزدیک‌تر باز هم یک نقطه عطف است. در دهه‌های تازه‌سپری‌شده و در روزگاری که سخن گفتن درباره گفتگو با مقام‌های آمریکایی مجازات داشت، اما نظام سیاسی به این نتیجه رسید که به وزیر امور خارجه ایران اجازه دهد در جریان و در مسیر گفتگو‌های طولانی منتهی به عقد قرارداد برجام با مقام بلندپایه آمریکایی گفتگو کند. قرارداد برجام یک رخداد به یادماندنی است که تاریخ جدید ایران را به پیش و پس از برجام تقسیم کرده است. نکته شگفت‌انگیز درباره یک قرارداد که زیر و رو و پشت و پنهان آن آشکار است و قوای اصلی اداره‌کننده کشور همه آن را تایید کردند، اما با دشمنانی کینه‌ورز روبه‌رو است که هیچ کس دلیل این همه کینه نسبت به آن را درک نمی‌کند.

ریشه این حجم از کینه نسبت به برجام چیست؟ /مجلس فکری به حال گرانی‌ها بکند/مردم را مجازات نکنید
این گروه سیاسی کینه ورز در این سال‌های پس از عقد قرارداد حتی یک روز به این قرارداد امان نداده‌اند تا برای شهروندان آشکار شود چه فایده‌هایی داشته و دارد.
این گروه کینه‌توز و کینه‌ورز به برجام هر رخدادی در ایران که بوی ناامیدی و یأس و شکست دارد را به برجام نسبت می‌دهند و آن گونه بر این کار اصرار دارند که هر آدم عاقل و واقع‌بینی را به شک می‌اندازد که مگر این قرارداد چه کرده است؟ در میان هزاران هزار سرمقاله، یادداشت، گزارش روزنامه‌ای و سخنرانی‌های پرشمار درباره این قرارداد هیچ استدلال کارشناسانه‌ای دیده نمی‌شود که نشان دهد برجام می‌تواند این همه بدبختی به بار آورد. شاید روز‌هایی برسند و بشود در یک فضای مهربان‌تر و مداراجویانه‌تر انگیزه‌های این همه کینه‌ورزی به برجام را واکاوی کارشناسانه کرد و شاید به این نتیجه هم رسید که کینه‌ورزان حقایقی را می‌دیده‌اند. اما دست‌کم تا امروز این حقیقت است که تندرو‌های مستقر در آمریکا به ویژه در میان نئومحافظه‌کاران و جمهوریخواهان که دوستان تل‌آویو هستند نیز دل خوشی از برجام نداشته و ندارند. این همه کینه‌ورزی به برجام باید کالبدشکافی شود.


مجلس فکری به حال گرانی‌ها بکند

احمد نقیب‌زاده استاد دانشگاه در بخشی از یادداشتی که با عنوان مجلس فکری به حال گرانی‌ها بکند در آرمان ملی نوشت: عقل، منطق و تجربه ثابت کرده است که هر واکنشی باید در زمان مناسب انجام شود. اقدام مجلس در تصویب طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و همچنین مواضعی که در کیهان و دیگر رسانه‌ها مطرح شده است؛ در نهایت تامین منافع حداکثری را به دنبال ندارد. در شرایط کنونی که اساسا تحریم و تداوم شیوع ویروس کرونا رمق اقتصادی و معیشتی را از جامعه گرفته است، مفاد و لوایحی از این دست می‌تواند مساله خروج از برجام، ارجاع پرونده هسته‌ای ایران از شورای حکام به شورای امنیت و اجماع جهانی را شکل دهد. مفاد این طرح در صورت قانون دقیقا به معنای خروج ایران از برجام است. متاسفانه این آقایان فراموش کرده‌اند که کشور در یک وضعیت خاص دراماتیک سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی قرار گرفته است. معتقدم برخی ارزیابی‌ها درخصوص نقش نفوذ و نفوذی‌ها در داخل کشور جدی است. هر سیاستمداری که از حداقل بینش سیاسی برخوردار باشد، می‌داند در این شرایط تنها منافع ملی باید تامین شود.

ریشه این حجم از کینه نسبت به برجام چیست؟ /مجلس فکری به حال گرانی‌ها بکند/مردم را مجازات نکنید

پس بدیهی است که فردی که به عنوان نخبه سیاسی، رسانه‌ای، نماینده مجلس و... در ساختار سیاست سیاسی ایران حضور دارد؛ به طریق اولی باید با این بدیهیات آشنا باشد. بدون شک باید انتقام ترور دکتر فخری‌زاده گرفته شود، همان‌گونه که اقدام دونالد ترامپ در خروج از برجام، اتخاذ سیاست فشار حداکثری و اعمال تحریم‌های بی‌سابقه علیه ایران، اقدامی ناجوانمردانه و ظالمانه است؛ همانگونه که بدعهدی اروپایی‌ها در عمل به تعهدات برجامی‌شان غیر قابل توجیه است و پاسخ آن‌ها باید مدنظر قرار گیرد. اما تک‌تک این اقدامات باید با واکنش هوشمندانه تهران همراه شود تا ضمن برآورده کردن منافع کشور، کمترین هزینه و ضرر را به دنبال داشته باشد. باور کنید کشور دیگر طاقت و تحمل هزینه اضافی را ندارد. روحیه مردم به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی کمی شکننده شده است. باید به این مسائل هم نگاه کرد. اکنون ما باید حواسمان باشد که ضربه نخوریم. با بررسی اجمالی تاریخ ایران این دست ضربه‌ها از داخل کشور کم نبوده است. باید از روی عقل تصمیم گرفت، نه از روی احساسات. نمایندگان به‌دنبال راهکاری برای مشکلات مردم باشند. حضرات برای گرانی مرغ و دیگر کالا‌های اساسی مردم چاره‌ای بیندیشند. چرا این نمایندگان با ندانم‌کاری این‌قدر کشور را به دردسر می‌اندازند؟! اگر نمایندگان فکر می‌کنند که مشکل گرانی‌ها تقصیر دولت است، خوب برای دولت راهکار تعیین کنند. برخی بازی‌های سیاسی و حزبی در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ برای گرفتن کرسی ریاست‌جمهوری اکنون باعث شده است که منافع اصلی ما به حاشیه کشیده شود و حتی قربانی این بازی‌های سیاسی شود. مسائل معیشتی، گرانی‌ها و دغدغه مردم برای حل مشکلاتشان به اهرم فشار این جریان‌ها و در حقیقت بازیچه و قربانی این بازی‌های سیاسی بدل شده و هر کدام با شعار حمایت از مردم به دنبال حمله و تاختن به طرف مقابل است. دریغ از آنکه مشکلات مردم حل شود. این بازی‌های بچگانه حزبی اصولگرایی و اصلاح‌طلبی در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ در قیاس با شرایط حساس سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی کشور، متاسفانه فقط هزینه و بار اضافی بر کشور تحمیل کرده است. به‌هرحال مساله خروج از برجام، خروج از ان‌پی‌تی یا پروتکل الحاقی، اخراج بازرسان، کاهش سطح بازرسی‌ها، کاهش همکاری با آژانس و دیگر مسائل جزو مسائل راهبردی و امنیتی کشور است که تعیین حدود آن بیشتر در شورای عالی امنیت ملی خواهد بود. ضمن اینکه هوشمندی رهبر انقلاب بر مسائل سیاسی داخلی، منطقه‌ای و جهانی فضای داخل مدیریت خواهد شد تا به دام افراط و تفریط نیفتد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۶
در انتظار بررسی: ۱۴۶
انتشار یافته: ۱۰۰
ناشناس
|
Canada
|
۰۷:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
برجام یک توافق شکست خورده است، گرچه برخی بخاطر سودی که در کاسبی تحریم بقول روحانی دارند مخالفت میکنند، ولی از ظاهر امربرمیاد که غربیهاازهمین حالاشم بفکر دودر کردن برجام و توافق دیگری هستن...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
از اول مرده بود
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
آره شکست خورده است ولی خروج از آن هم دادن بهانه به دشمن است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
کینه مردم از برجام دلار سی هزار تومانی و احساس ذلت و ترور و بتن است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
بایدن دقیقا همن شروط ترامپ را برای بازگشت به برجام تکرار کرد. برجام جهالت محض است و خروج از برجام عقل مطلق.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
مومیایی بـرجام
ناشناس
| Japan |
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
به گفته امام ره دنیا بعد از کلی کشت و کشتار به این نتیجه رسید که برای توسعه پایدار باید قدرت به صورت متعادل تقسیم بشه و همیشگی هم نباشه
نظامیان در سیاسیت و اقتصاد دخالت نکنند
سیستم قضایی کاملاً از قدرت سیاسی و نظامی مستقل باشه
همچنین رسانه آزاد باشه تا بتونه مدریت را به چالش بکشه و زیر ذره بین بذاره
...
فیروزکلادشت سر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
برجام اگر فایده نداشت واگر ایران امتیاز داد چرا امریکاازان خارج شد؟ مگر اصولگرایان نمیگویند برجام امتیاز داده پاسه دهند چرا وقتی به امریکا واروپا امتیاز دادیم امریکا باوجود امتیاز ازبرجام خارج شد؟ اصولگرایانپاسخ دهند ایا برجام را صرفا دولت وظریف وبدون هماهنگی تصویب کردند؟ اصولگرایان میگویند برجام را 20دقیقه ای مجلسیان امضاکردند حال به دوسوال این بخش پاسخ دهند اگر برجام با 20دقیه تصویب مجلس شد واین کارراغیرکارشناسی وعجولانه خواندید پس شماچرا5دقیقه ای خروج پروتکل الحاقی را امضاکردید؟ ایا تصویب شماکه 50دقیقه ای بود کارشناسی هست ولی تصویب20دقیقه ای برجام غیرکازشناسی؟ اصولگراین پاسخ دهند درباره تصویب برجام از سورای کشورهاایا ظریف به کشور مراجعه نمیکرد ونزد رهبری وریاست جمهوری ومجلس بند بند پیشنهادات سران نشست را اعلام نمیکرد ونظر اینهارا جویا نمیشد؟ چندبار جناب ظریف خدمت رهبری رسیدند وتمام بندهارا را بعرض ایشون میرساند وپس از تبادل ونظر وخواست رهبری دوباره به نشست برمیگشت ونظر مسئولان را دربندها لحاظ میکرد ایا اینهارا اصولگرایان نمیدانند؟ اصولگرایان پاسخ دهند اگر تصویب20دقیقه ای برجام توسط مجلس مورد نقد اینها بوده وهست چرا شورای نگهبان ومجمع تشخیص مصلحت تائید کردند مورد بازخواست قرارنمیدهند؟کار تصویب مجلس بد بود ولی تائید برجام توسط شورای نگهبان وتشخیص مصلحت خوب وعین صواب؟ اصولگرایان پاسخ دهند ایا نمیدانند درزمان اقای جلیلی8بار پرونده هسته ای به سورای امنیت وشورای حکام رفت ودوبار کشورایارن را دراستانه جنگ قرارداد؟ اصولگرایان بی منطق پاسخ دهید چقدر تحریم درزمان جلیلی تشدید شد؟ اصولگرایان توضیح دهند درزمان جلیلی واحمدی نژاد بخاطر سیاستهای تندروی وافراطگونه چقدر اموال ایران بخاطر ان سیاست درامریکا بنفع امریکا ضبط شد؟ اصولکرایان پاسخ دهند ایا شده یکبار درباره احداث تراکتور سازی دربلاروس که حتی یک تراکتور درانجا مونتاژ تشد وکلی هزینه دران کشور صورت گرفت ازاحمدی نژاد توضیح خواستند؟ ایا اصولگرایان شده یکبار درباره پرونده دکل نفتی گم شده از دستگاه قضا خواهان پیگری ان باشند؟ ایا اصولگرایان نمیدانند اگر برجام برای هیچ منفعتی نداشت لااقل این دولت توانست ایران را بعنوان یک کشورهسته ای به امریکا واروپا بقبولانندایا همینکه امریکا قبول کردند ایران را بعنوان یک کشورهسته ای یک دستاورد نیست؟ ایا برجام بند7پروتکل این امتیاز نیست؟ ایا برجام کل اوموال بلوکه شده زمان جلیلی برای کشور ومردم دستاورد نبود؟ایا اصولگرایان نمیدانند درزمان جلیلی واحمدی نژاد نفت های استخراج شده درعرشه کشتی درجزیره خارک واقیانوس منتظر مشتری بودند تا نفت بفروشیم وارز وارد کشور کنند بلکه بتوانند فقط حقوق کارمندان را بپردازند ایااین بازخواست نداشت؟ اصولگرایان پاسخ دهند مگر یک کشتی نفت به سردار مقدم داده نشد تا بفروشد ودرامدش را خرج ناجا کند ایا این افتخار برای اصولگرایان بود؟ مجلس انقلابی وجهادی پاسخ دهند ایا این مصوبه اخیر صرفا بخاطر ترور شهید وانتقام ازخون شهید بود یا واقعا بهانه ای بود تا دست به انتقام ازدولت ورئیس جمهور بزنمد؟ اصولگرایان عزیز شما میدانید ازکجا کینه بردل گرفتید ؟ ازانجاییکه که ملت ایران دوبار نه محکم به قالیباف ورئیسی گفت وقای قالیباف ازهمان زمان دست ازتخریب رئیس جمهور برنداشت هرکجا چه بادعوت وچه بی دعوت وارد مجالسها شد تا توانست برعلیه رئیس جمهور سمپاشی کردحالا چرا بعد8ماه که بزرگترین ومهمترین وبقولشان درراس امور هست برای معیشت مردم گامی برنداشت؟وگرنه اگر دلتان فکرتان دغدغه تان برای معیشت ومردم بود بخدا اولین گامتان برای مردم بود نه اینکه اولین گامتان استیضاح وطرح سوال ازرئیس جمهور وتوهین به رئیس جمهور و.... تاحدی پیش رفتید کع صدای رهبری را هم دراوردید یعنی اینقدر درکارتان شوری کردید اقایان اصولگرایان جواب دهند چرا برای یکبار درپشت تریبون از رژیم حقوقی دریای خزر اعلام ومواضه تند نگرفتند هیچ بلکه اصلا نامی از رژیم حقوقی دریای خزر نمیبرند چرا؟ مگر دریای خزر جزو خاک ایران محسوب نمیشود
؟ علت سکوت شماها دراین بخش ازحاک ایران چیه؟
اصولگرایانی که به دولت ورئیس جمهور غربگر وغربزده میخوانند وخودشان را معصوم ع ایا دولت خاکی دریایی به امریکا داد یا شماها دادید؟ دوستان اصولگرایان دام روسیه نیفتیدا اگر توانش داشت خودش راازتحریم امریکا نجات میداد روسیه اگر توان داشت نمیگذاشت امریکا خاکش را به چند کشور تقسیم کند اصولگرایان بخوبی میداند همین روسیه عزیزتان دربدترین زمان هم پیمانانش را تنها میگذارد مثل افغانستان کره شمالی بوسنی هرزگوین وعراق .. اصولگریان میدانند درسال 1400شانسی درپیروزی ندارند ومردم ازدست اینها عصبانی هست به رئیس جمهور نظامی روی اوردند تاازاین طریق بتوانند پیروز انتخابات باشند...
ح
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
برجام خوب یا بد یک توافق بین المللی است که تاییدیه سران قوا و رهبری را دارد در ضمن اگر بد است چرا آمریکا خارج شد؟در واقع کسانی مخالف برجامند که از تحریمها میلیارد شدند متاسفانه اشتباه سال گذشته
درر عدم تصویب پولشویی امسال با این طرح در حال تکمیل شدن است خدا بداد ملت برسد که چهار سال باید نمایندگان کار نابلدو افراطی را تحمل کنندرا
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
رای بی رای
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
رای که دلار بکنه سی تومن ندی بهتر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
یادتان می آید سنای آمریکا برای مسوولین ما نامه نوشت و از ایران خواست که برجام را امضانکنند؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
تمام این بدبختیاروگرونیارودولت درست کرده مجلس فکری براشون بکنه ؟!عجب منطق وصداقتی دارید!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
اره قبلش خیلی خوشبخت بودیم
یادته؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
واقعا برجام كاري نكرد ولي اونايي كه دلسوز هستند با اين تحريم نونستن كاري كنن. دلار 3200تومان اول دولت روحاني چه معنايي داره بشه 27000تومان!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
احمدی نزاد 6 سال دلار را هزار تومان نگه داشت. با آمدن مجلس اصلاحات و مصوبه خروج شورای پول و اعتبار توسط مجلس اصلاحات و به سفارش آقای هاشمی رفسنجانی که فایل صوتی ان موجود است دلار توسط مجلس اصلاحات به 3600 رسید و آقای روحانی و برجامش دلار را به سی هزار رساندند. با شرطی کردن اقتصاد به برجام و نگاه به کدخدا
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
دلار ۳۷۰۰ بود و با فضای امیدی که انتخابات ۹۲ ایجاد کرد ۵۰۰ تومان ان امد پایین ولی در عمل رکود پس از برجام وحشتناک بود چون مردم خوشبینی بیش از حد به ان داشتند و دولت پلن بی موازی ان نداشت و هنوز هم ندارد‌ا
عمر جوانان تلف شد
خنده داره اقای احمدی نژاد هم ادعا میکند در دوره ایشان دلار ازاد ۳۲۰۰ بود در حالی که دلار در دوره ایشان حدود ۳۷۰۰ نوسان میکرد.
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
جواب ۱۰۴۴: دلار زمان اقای احمدی نژاد در سال نود و یک ۳۶۰۰ شد در زمان‌مجلس هشتم بود و انجا اصلاح طلبان نبودند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
بزرگترین مشکلات جایگاه قانونی شورای عالی امنیت ملی فعلی کشور اینها است

اول اینکه این نهاد باید مستقیم زیر نظر رهبر اداره شود تا از نظرات و سلایق دولتهای مختلف مصونیت داشته باشد.

دوم اینکه قدرت قانونی تصمیم گیری در کشور باید در اختیار یک مجموعه باشد. متاسفانه در کشور ما منابع و مراکز متعهد تصویب قانون نظیر مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای فضای مجازی و .‌‌.. را داریم که همه در حال تصویب قانون هستند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
شلوغ کردن برای پنهان کاری حنا دیگه رنگی نداره اخوی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
ارمان جمهوری اسلامی جهان صنعت‌؛ایا اسناد از طبقه بندی در امده سیا را مطالعه کرده اید که چطور دولت مصدق سرنگون شد؟مگر نمیدانید که امریکا با پخش پول عده بسیار بسیار زیادی از ایرانیان را علیه مصدق به خیابان کشید؟؟؟؟ حال چرا فکر میکنید در این اوضاع وانفسای اقتصادی که صد دلار کلی پول میشود ،امریکا و اسراییل نمیتوانند کاری انجام دهند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
دشمن دانا بلندت می کند
بر زمینت می زند نادان دوست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
فعلا که دوست و دشمن هم زمان دارن ما رو بر زمین می کوبند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
دوست دانا کسی نیتس که همه چیز بده بره بعد بگه خب نشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
روحانی: اقتصاد ایران دشمن راعصبانی کرده !!!
جناب روحانی ممکن است دقیقا بفرمایید کدام قسمت از اقتصاد ایران دشمن راعصبانی کرده ؟
بر اساس کدام پارامتر اقتصادی واجتماعی این ادعا رامطرح میفرمایید؟
نرخ تورم ؟؟!!!
نرخ بیکاری ؟؟!!!!
نرخ رشد اقتصادی ؟؟؟!!!
وضعیت تولید وبنگاههای تولیدی؟؟؟!!!!
خط فقر ۱۰ میلیون تومانی؟؟؟!!!
خانه متری ۱۵۰ میلیونی ؟؟؟!!!
پراید ۱۳۰ میلیونی ؟؟؟!!!
امار طلاق و خودکشی ؟؟؟!!!
امار بزهکاری وسرقت ؟؟؟!!!
لطفا واضح و شفاف سخن بگویید تا ما مردم عامی هم متوجه فرمایشات شما بشویم
پاسخ ها
شهروند
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
همه این مواردی که خودتون گفتین و بالاتر از همه اینها نااگاهی
ناشناس
| Singapore |
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
آمریکا فکر میکرد با تحریم ها چون بودجه دولت کم میشه بودجه نیروی نظامی هم کم میشه خبر نداشت که ....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
دقیقا اون قسمتیش که سینه جاک بورسه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
اقا جان شما که هیچی نمیفهمی اظهار نظر نکن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
قابل توجه بورسی های عزیز !!!!
قانون موسوم به لغوتحریمها توسط شورای نگهبان تایید وبه دولت برای اجرا ابلاغ شد !!!
میدونید که بعداز اتمام مهلت دو ماه برای برجام چه اتفاقاتی خواهد افتاد ؟!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
مگه برجام الان است عجب ادمی هستید
جعفری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
تو چرا اینقدر با بورس مشکل داری؟ هر خبر بدی میاد سریع میگی فردا بورس میریزه و ... ریشه این حجم از کینه تو نسبت به بورس چیست؟!!!!!!!!!!!!!1
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
هیچ اتفاقی نمایفته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
جناب جعفری
نحوه انعکاس اخبار اقتصادی وتحلیل یکطرفه وتبعیض امیز وجهت دار جراید وسایتها وصداوسیما به نفع بورس وبرعلیه با ارهای رقیب ان علت تنفرمن ازبورس است
naser
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
معلومه کینه اش به خاطر چیه یعنی شما متوجه نشدید!؟ ایشون دلال دلار تشریف دارند.0
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
دوخبرمهم وقابل تامل:
تخلیه سفارت امریکا دربغداد
تخلیه فضای هوایی ایران وانتقال پروازهای بین المللی به مسیرهای دیگر
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟