تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
مرگ بیش از ۳۷ هزار تهرانی در شش ماه نخست سال ۹۹
بر اساس آمار منتشره از سوی سازمان ثبت احوال، در شش ماه نخست سال جاری (بهار و تابستان) ۳۷ هزار و ۸۱۲ تهرانی بر اثر عوامل مختلف فوت کردند، این در حالی است که در این مدت در مجموع ۲۴۱ هزار و ۶۷۸ نفر در کل کشور جان خود را از دست داده اند. پس از استان تهران که دارای بیشترین میزان فوتی در شش ماه نخست سال بوده است، استان اصفهان (۱۵ هزار و ۴۹۰ نفر) و استان فارس (۱۲ هزار و ۶۵۰ نفر) دارای بیشترین میزان فوتیها در این مدت بودهاند./باشگاه خبرنگاران
واعظ آشتیانی: اصولگرایان به احتمال زیاد به وحدت خواهند رسید
فعال اصولگرا گفت: جمع بندی بنده این است که اصولگرایان در سال ۱۴۰۰ میتوانند به یک نامزد واحد برسند، که این موضوع شانس موفقیت در انتخابات را بسیار زیاد خواهد کرد، اما در این بین، احتمال دارد دو نامزد از بدنه اصول گرایی در انتخابات حضور پیدا کند که در چنین شرایطی یک رقابت شکل میگیرد و این صندوق رای است که برنده انتخابات را مشخص خواهد کرد. امیررضا واعظ آشتیانی، فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه اصولگرایان به مانند اصلاح طلبان فعالیتهای انتخاباتی خود را برای سال ۱۴۰۰ کلید زده اند، گفت: قدر مسلم اصولگرایان در این دوره با سازوکار جدید انتخاباتی حضور پیدا خواهند کرد، زیرا باید از تجربیات گذشته درس گرفت و با آسیبشناسی که انجام میشود، نسبت به برنامه ریزی برای آینده اقدام کرد، از سوی دیگر، باید نقاط قوت را نیز شناسایی و آنها را تقویت کرد. وی افزود: در جریان اصولگرایی نیز به هر ترتیب تفکرات و نگرشهایی فراوان و متفاوتی وجود دارد، اما آن چیزی که مهم است، توافق در اصول است که از اهمیت بسزایی برخوردار بوده، اما به تبع آن در فرعیات تفاوت در نگرشها وجود دارد، اما این تفاوتها قابل جمع شدن است، با توجه به توافقاتی که در اصول در جمع جریان اصولگرایی وجود دارد، بنابراین با توجه به این مساله موضوع وحدت در انتخابات پیش رو برای اصولگرایان در دسترس است و به دست خواهد آمد.
ابوالغیظ: ایران و ترکیه قلدری میکنند!
دبیرکل اتحادیه در مراسم افتتاحیه همایش یادشده با بیان اینکه کشورهای عربی در وضعیتی دشوار با همسایگان خود در منطقه قرار دارند به ایران و ترکیه اشاره کرده و مدعی شده است که این دو کشور از سالیان دور طمع امپراتوری در منطقه عربی را داشتهاند.طبق گزارش الاهرام، ابوالغیط ادعا کرده است که هر دو کشور با «یورش» به کشورهای عربی منطقه برای ایجاد منطقه تحت نفوذ زمینه سازی میکنند و تلاش دارند بر این مناطق سیطره پیدا کنند. بر اساس این گزارش، ابوالغیط این اقدام [ادعایی] را «قلدری منطقهای» خوانده و مدعی شده است، به علت ایدئولوژی که سیاست دو کشور یادشده بر آن بنا شده و همچنین «اسلام سیاسی» که در این کشورها وجود دارد: «متأسفانه این اقدامات در آینده نیز ادامه خواهد داشت».
حسن خمینی: هیچ وقت جلوی نقل خاطرات از امام را نگرفته ایم
حجت الاسلام سید حسن خمینی طی سخنانی گفت: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در آینده شورایی پیش خواهد رفت. البته آقای کمساری سرپرست آن خواهند بود، ولی هیأت مدیره ای همراه خواهند بود که مؤسسه را کمک کنند.وی یادآور شد: مؤسسه در طول عمر خودش با تمام توان ایستاده که امام وجه المصالحه هیچ تفکر و جناحی نشود و اتفاقا بخش مهمی از اتهامات به خاطر این است که این مجموعه استقلال خودش را حفظ کرده و با موج های گذرا همراه نشده است.سید حسن خمینی افزود: ما نه خودمان و نه هیچ نهادی را متولی انحصاری قرائت نمی کنیم و تفسیر شخصیت و اندیشه امام نمی دانیم و هیچ وقت نیز جلوی نقل خاطرات از امام را نگرفته ایم؛ هرچند اگر جایی سندی بر خلاف آن داشته باشیم، منتشر می کنیم. سید حسن خمینی اظهار داشت: ایستادن بر مواضع بسیار سخت است و ما باید بر عقیده ای که داریم ثابت قدم بمانیم و ارزش مؤمن هم این است که در فراز و فرودها ایستادگی کند.یادگار امام در پایان گفت: بسیاری افراد جانشان را در راه امام دادند و ما هم اگر لازم باشد باید آبرویمان را بدهیم. ان شاء الله دوستان با همت بتوانند این مسیر را ادامه بدهند.
واکنش معاون وزیر کشور به هشتگ «واکسن بخرید»
معاون سیاسی وزیر کشور با انتقاد از ایجاد دوگانهها در کشور از جمله دوگانه «خرید - تولید واکسن کرونا»، گفت: به موازات تلاش برای تولید واکسن ایرانی کرونا، همه اقدامات لازم برای تهیه و خرید واکسن کرونا هم در حال انجام است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، جمال عرف، معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات کشور در ششمین همایش معاونین سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری های سراسر کشور که به صورت ویدئوکنفرانس در محل وزارت کشور برگزار شد، گفت: هیچ نوع دوگانهای وجود ندارد؛ اما برخی تلاش میکنند با دوگانهسازیهای کاذب، اهداف دیگری را دنبال کنند اما ما باید حواسمان باشد که درگیر این حواشی نشویم. عرف همچنین با تأکید بر اینکه مصادیق این نوع دوگانهسازیها را در حوزههای مختلف مشاهده میکنیم، افزود: مثلاً مدتی درباره کرونا به دوگانه «سلامت - مذهب» دامن زدند؛ بعد که با هشیاری مردم نتیجهای از این دوگانه نگرفتند، دوگانه «سلامت - معیشت» را درست کردند و الآن هم مدتی است که دوگانههای دیگری درباره واکسن کرونا تولید و پخش میشود؛ به عنوان مثال، دوگانه «خرید - تولید واکسن کرونا» از این نمونه دوگانهسازیهاست.
درآمد روسیه از ایران دزدیده شد!
رسانههای روسی از سرقت یک میلیون دلار از منابع درآمدی حاصل از ارائه خدمات کنسولی روسیه به ایران که متعلق به وزارت خارجه روسیه بوده، توسط یک کارمند دولت این کشور خبر دادند. شبکه راشا تودی روز پنجشنبه به نقل از شبکه تلویزیونی رن تی وی در گزارشی مدعی شد، این مبلغ بخشی از ۱.۵ میلیون دلار پرداختی ایران در قبال ارائه خدمات کنسولی بوده است. این پول توسط دیپلماتها به دفتر خانم ناتالیا آگالتسووا متخصص ارشد اداره پول و دارایی وزارت امور خارجه فدراسیون روسیه ارسال شده بود. این کارمند اداره پول و دارایی وزارت خارجه روسیه متهم به سرقت این میزان پول است که در دو چمدان به وی تحویل داده شده است.به ادعای شبکه خبری راشا تودی، ایران احتمالا پول حاصل از خدمات کنسولی را به سفیر روسیه در تهران داده و مقامات سفارت تایید کردند که تمام پول حاضر و آماده داخل بستههایی که شبانه روز از آن محافظت میشده، قرار گرفتند.
جواد لاریجانی: FATF ساز و کار مسخرهای است
محمدجواد لاریجانی گفت: اکنون در دنیا، کشورهای عضو افای تی اف، بزرگترین حامیان تروریسم هستند؛ به عنوان نمونه، عربستان به عنوان عضو افای تی اف، آیا از نظر بودجهای که برای حمایت از داعش هزینه کرد، رکورددار نیست؟ وی افزود: آیا فرانسه یا امریکا در حمایت همه جانبه از گروهک منافقین و دیگر گروههای تروریستی رکورددار نیستند؟ لاریجانی گفت: پس، افای تی اف، ساز و کار مسخرهای است که ایجاد کردند تا روی دیگران پیاده کنند. این تحلیگر مسائل سیاسی تصریح کرد: اگر بناست ما به این ساز و کارها عمل کنیم خیلی ابلهانه است، اما اگر بناست عمل نکنیم و برخی بگویند تنها عضو میشویم، اما عمل نمیکنیم، چیز بدی نیست. وی افزود: میگویند ما عضو fatf میشویم و تمام تراکنشهای مالی را که آنان بخواهند گزارش میدهیم؛ اگر میخواهید به این شکل بچه خوبی باشید، پیوستن به افای تی اف، صد در صد به زیان ماست و هیچ تأثیری هم بر رفع تحریمها ندارد.
علم الهدی: اگر عدهای در سال ۸۸ مدعی تقلب در انتخابات بودند، باید با رئیس جمهور وقت مقابله میکردند نه با رهبری
علمالهدی: این برای ما این بصیرت را ایجاد میکند که هر وقت جریان دشمن بخواهد مسیر رهبری را منحرف بکند، بر امکانات یک نظام و قدرت ولایی دست پیدا کند، راهش سرکوب کردن حیثیت رهبری به وسیله عوامل خاصی است که با سرکوبگری حیثیت و شخصیت رهبری میشود بر یک نظام و جامعه ولایی مسلط شد، عین همین شگرد را در سال ۸۸ داشتیم. در سال ۸۸، بحث سر این بود که یک عده «ادعا» کردند تقلب در انتخابات، اگر اینها که مدعی تقلب در انتخابات بودند، باید با رئیسجمهور وقت مقابله میکردند نه با رهبری، اینها در شعارهایشان شروع کردند به رهبری اهانت کردن، ستون خیمه نظام را هدف قرار دادند، کسی نگفت مرگ بر رئیسجمهور و اهانتی به رئیسجمهور نکردند، اینها رهبری و مقام امامت و ولایت امت را مورد هجمه قرار دادند؛ یعنی تکرار همان شگرد شیطانی انحراف رهبری از خط امامت در صدر اسلام بود که فکر کردند برای براندازی رهبری در جریان نظام و مقابله با رهبری، مساله انتخابات را بهانه کنند، ستون خیمه نظام را مورد حمله قرار بدهند، این شگرد هنوز هم برای دشمن هست و آنان هنوز هم در مقام سرکوبی نظام و مقابله با انقلاب، سعی میکند ستون خیمه نظام و رهبری ولایت را مورد هجمه و حمله قرار بدهند.
شجاع پوریان: فقط میتوانیم دعا کنیم ضررهای مجلس یازدهم کم باشد
ولیالله شجاع پوریان، نماینده ادوار مجلس، در گفتوگو با اعتمادآنلاین در این باره اظهار داشت: این روزها در حالی از مجلس یازدهم انتقادات زیادی میشود که باید گفت از این دوره مجلس نباید توقع زیادی داشته باشیم. به هر حال نمایندگان فعلی در شرایطی خود را مجلسنشین میبینند که در انتخاباتی با میزان رأی بسیار پایین برنده شده و به مجلس راه یافتهاند. همانطور که همه میدانند، در انتخابات اسفندماه ۱۳۹۸ کمترین میزان رأی در تاریخ نظام جمهوری اسلامی به ثبت رسید تا بتوان گفت که فقط میتوانیم دعا کنیم ضررهای مجلس یازدهم کم باشد. این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه گفت: نمایندگان فعلی اکثرشان سابقه نمایندگی و حتی کارنامه پرباری به لحاظ مدیریتی در سطوح بالا ندارند. آنها فقط به این دلیل فرصت حضور در بهارستان را به دست آوردند که در اکثر حوزههای انتخابیه در سال ۹۸ چهرههای شاخص و توانا یا رد صلاحیت شدند یا اینکه به دلیل شرایط کشور رغبتی برای ثبتنام در انتخابات از خود نشان ندادند. در نتیجه چنین روندی، مجلس تشکیل شد که از جایگاه و پایگاه اجتماعی لازم محروم است.
رونمایی زیباکلام از نامزد تندروها در ۱۴۰۰
صادق زیباکلام با اشاره به اینکه رقابت در سال ۱۴۰۰ بین اصول گرایان خواهد بود، گفت: در این بین آنها با توجه به اختلافات عمیقی که با هم دارند، نمیتوانند، به تفاهم و یا به قول خودشان به وحدت دست پیدا کنند، در انتخابات مجلس نیز در غیاب اصلاح طلبان آنها به یک وحت صوری دست پیدا کردند، هرچند که قالیباف توانست رئیس مجلس شود، اما تمام کرسیهای مهم دیگر را به تندروهای اصولگرا واگذار کرد. وی افزود: به طور مثال زاکانی به عنوان رئیس مرکز پژوهشها انتخاب شود، قاضی زاده هاشمی نائب رئیس شد و آقا تهرانی و ذوالنور نیز رئیس کمیسیون شدند، به نوعی جبهه پایداری و تندروهای اصولگرا در حال حاضر عنان کار مجلس را در اختیار دارند و هر زمانی که قالیباف مخالف خواست عمل آنها حرکت میکند، او را تحت فشار قرار میگذارند، تا در نهایت به خواسته خود برسند، در انتخابات آینده نیز جبهه پایداری و امثالهم با توجه به زیاده خواهیهای که دارند نمیتوانند با طیف معتدل این جریان به وحدت برسند. زیباکلام اظهار داشت: اصولگرایان دو شقه خواهند شد که در یک طرف معتدلین حضور خواهند داشت، افرادی از جنس لاریجانی، ناطق نوری، توکلی، باهنر و... و در سوی مقابل نیز جریان تندرو و رادیکال شامل، جبهه پایداری، طرفداران احمدی نژاد، جمعیت ایثارگران، رهپویان و...، نامزد تندروها به احتمال زیاد سعید جلیلی خواهد بود، این جریان از قالیباف حمایت نخواهند کرد، زیرا او را واجد شرایط انقلابی گری نمیدانند و به سوی جلیلی خواهند رفت و در این بین پایداریها نقش اصلی را بر عهده دارند. این استاد دانشگاه تهران اضافه کرد: جریان معتدل و میانه رو اصولگرا نیز در وهله اول از لاریجانی حمایت خواهد کرد، اما افرادی نظیر قالیباف، دهقان و ضرغامی نیز در صورت حضور ممکن است، حمایت این طیف را داشته باشند، هرچند احتمال همزمان آنها نیز وجود دارد که ممکن است سبد رای آنها در اکثر موارد یکسان باشد و این شانس آنها را در برابر جلیلی کمتر خواهد کرد. این در حالی است که شانس تندروها خیلی بیشتر است، زیرا بسیاری از طرفداران اصولگرایان معتدل نیز از وضعیتی که در کشور وجود دارد ناراضی هستند و احتمال اینکه رای ندهند، بسیار است. وی ادامه داد: اما در سوی مقابل طرفداران تندروها به صورت تشکیلاتی و تحت هر شرایطی رای میدهند، که به مانند انتخابات مجلس میتوانند در ۱۴۰۰ نیز به پیروزی برسند، این در حالی است که احتمال حضور یک نظامی مانند سردار محمد وجود دارد که میتواند یک بازی تبلیغاتی باشد، برای ترساندن مردم از روی کار آمدن نظامیان و افزایش مشارکت، اما اگر این ترفند را نیز به کار ببرند، باز هم افاقهای نخواهد کرد، زیرا جواب نمیدهد.