ابهامات در برنامه ساخت موشک اتمی جدید آمریکا

یک اندیشکده آمریکایی طرح ساخت موشک بالستیک اتمی در این کشور را نتیجه لابی‌های سیاسی و صنعتی برای منافع اقتصادی و فاقد ارزیابی‌های شفاف توصیف کرد.
کد خبر: ۱۰۳۹۹۶۷
|
۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۹ 10 March 2021
|
6952 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از فارس، اندیشکده «فدراسیون دانشمندان آمریکایی» در گزارشی، درخصوص برنامه ساخت موشک جدید اتمی در این کشور بر اساس پیش‌فرض‌های ناقص و تاریخ گذشته ابراز نگرانی کرد.

به نوشته روزنامه «گاردین»، در این گزارش که قرار است در روز‌های آتی منتشر شود، آمده است ساخت این موشک ذیل طرح بازدارندگی راهبردی زمینی، با لابی‌گری شدید سیاسی و صنعتی از سوی ایالت‌هایی که از آن نفع اقتصادی می‌برند مطرح شده است و ارزیابی شفافی در قبال این موشک بین‌قاره‌ای بالستیک جدید صورت نگرفته است.

این گزارش می‌افزاید: «رفته رفته روشن‌تر می‌شود که ملاحظاتی جدی درخصوص نقش این تسلیحات دوران جنگ سرد در محیط امنیتی پسا جنگ سرد در نظر گرفته نشده است».

همچنین در این گزارش قید شده، نیروی هوایی آمریکا به صورت عامدانه، هزینه این طرح را اندکی کمتر از هزینه ساخت موشکی برآورد کرده که قرار بود جایگزین موشک «مینِت مَن ۳» شود.

از سوی دیگر، موسسه «رَند» در یک ارزیابی مستقل به این نتیجه رسید که هزینه ساخت موشک جدید اتمی آمریکا دو تا سه برابر بیش از چیزی است که اعلام شده است.

این در حالی است که تلاش کنگره برای انجام تحقیقاتی مستقل درباره هزینه کل این پروژه در سال ۲۰۱۹ و با کمک لابی‌های صنعتی ناکام ماند.

در حال حاضر هزینه این طرح چیزی حدود صد میلیارد دلار برآورد شده است، اما هزینه نهایی ساخت و نگه‌داری آن تا سال ۲۰۷۵ چیزی حدود ۲۶۴ میلیارد دلار خواهد بود.

گزارش فدراسیون دانشمندان آمریکایی درحالی در استانه انتشار قرار دارد که «جو بایدن» در حال آماده کردن اولین بودجه دفاعی آمریکا است.

در این میان، بودجه نوسازی تسلیحات اتمی به کشمکشی جدید در میان دو حزب اصلی آمریکا در کنگره تبدیل شده است.

از یک سو دموکرات‌ها به دنبال ارائه لوایحی برای محدود کردن برنامه نوسازی اتمی و تماس با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا برای کسب حمایت او هستند.

از سوی دیگر جمهوری‌خواهان از بایدن خواسته‌اند در مسیر این نوسازی که از دوره ریاست جمهوری «باراک اوباما» رئیس جمهور اسبق دموکرات آمریکا پایه‌ریزی شده است، باقی بماند.

مقامات پنتاگون در دوره «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا نیز بحث افزایش سالانه بودجه دفاعی به میزان سه تا پنج درصد را در راستای اهداف دفاع ملی راهبردی مطرح کرده بودند. محور این راهبرد پس از سال‌ها تمرکز برادعای مبارزه با تروریسم، بر روی تهدیدات روسیه و چین متمرکز شده است.

آمریکایی‌ها در حالی برنامه نوسازی سلاح‌های اتمی را در دستور کار دارند که علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران بار‌ها اتهاماتی بی‌اساس مطرح و تحریم‌های متعددی را علیه تهران اعمال کرده‌اند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات