نسخه دلتای ویروس کرونا که از مدتها قبل از هند راهش را به کشورمان باز کرده، با قدرت و سرعت در کشورمان در حال تکثیر است تا جایی که میشود حدس زد در روزهای آتی شاهد بیشتر شدن تعداد شهرهای قرمز در کشورمان خواهیم بود.
به گزارش «تابناک»، اردیبهشت ماه به نیمه رسیده بود که وزیر بهداشت کشورمان از شناسایی گونه جهش یافته کرونای هندی در کشورمان خبر داد. نسخهای خطرناکتر و مسریتر از ویروس کرونا که حالا با نام دلتا شناخته میشود و در دهها کشور جهان شناسایی شده و زمینه ساز شکل گیری موج جدیدی از شیوع ویروس در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران شده است.
البته در ابتدای راه سرعت شیوع این ویروس در کشورمان کند بود تا جایی که نمونههای مورد آزمایش قرار گرفته تا پایان خرداد تنها از شناسایی ۱۷ بیمار مبتلا به این سویه ویروس خبر میداد. روندی که حالا به کل تغییر کرده تا جایی که به گواه کارشناسان و بر اساس اظهارات مقامات مسئول، شاهد جایگزینی این سویه با سویههای قبلی در کشورمان هستیم و میتوان مدعی شد که موج پنجم کرونا در ایران ماحصل گردش وسیع این ویروس در کشور است.
این را میشود از سیر تغییر رنگ در نقشه رنگ بندی کرونا در کشورمان هم دریافت که در نخستین روز خردادماه تنها چند شهر در جنوب و جنوب شرقی کشورمان را در وضعیت قرمز نشان میداد و به مرور به شهرهای بیشتری در این نواحی رسید، بعد به شهرهای مرکزی کشورمان سرایت کرد و حالا در مناطق وسیع تری از کشورمان قابل مشاهده است.
اندک تاملی بر روند شیوع ویروس در کشورمان کافی ست تا دریابیم که اوضاع از این هم وخیمتر خواهد شد. وخامتی که از هم اکنون هم هویداست به ویژه اگر بدانیم «در هفته گذشته تعداد مراجعههای سرپایی کرونا مثبت در کشور حدود ۴۰ درصد افزایش داشته و همچنین شاهد افزایش ۱۷ درصدی در موارد مثبت بستری به علت کرونا و افزایش ۱۰ درصدی در تعداد بیماران فوت شده نسبت به هفته قبلتر بودیم.»
این را سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان میگوید و میافزاید: «میانگین بروز موارد بستری کرونا مثبت در کشور ۱۳.۱۲ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت گزارش شده است و همچنین میانگین بروز موارد مرگ و میر ناشی از بیماری حدود ۱۲.۱۳ نفر به ازای هر یک میلیون نفر است.»
بر اساس این گزارش، در هفته اخیر استانهای ایلام، یزد، کرمان، مازندران و بوشهر به ترتیب دارای بیشترین میزان بروز موارد بستری کرونا مثبت در کشور هستند و بیشترین موارد مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس و بیماری کووید ۱۹، استانهای سیستان و بلوچستان، یزد و بوشهر هستند. همه اینها در حالی است که رعایت پروتکلها در کشورمان به حد نازل ۶۰ درصد رسیده و گزارشها حکایت از عدم استفاده بسیاری از هموطنان مان از ماسک دارد.
نکته دردناکتر در این میان، افزایش شمار بیماران بدحال است که عمده مرگ و میرهای کرونا از این افراد هستند. بیمارانی که شمارشان تا روز ۸ تیر رو به کاهش بود، اما از آن به بعد، روز به رز بر شمارشان افزوده میشود. بیمارانی که ممکن است سه تا چهار هفته و حتی بیشتر در بخشهای ویژه و تحت ویژهترین تدابیر و درمانها قرار داشته باشند و بهبودی شان به نسبت دیگر مبتلایان به شدت زمان بر و طولانی است.