بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح های سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته می شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
چرا هواپیمای آبپاش کشور، به جای ایران در ترکیه بود؟
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان با اشاره به کمک ایران به ترکیه و اختصاص هواپیمای آبپاش برای خاموش کردن آتشسوزی جنگلهای این کشور گفت: مکان و زمان آتشسوزی، روش مبارزه با حریق را تعریف میکند. سید محمدتقی سجادی، در خصوص کمک ایران به ترکیه و اختصاص هواپیمای آبپاش برای خاموش کردن آتشسوزی در جنگلهای این کشور، اظهار کرد: کاش میشد از چنین ابزار و امکاناتی در درون کشور استفاده شود. وی افزود: هر نوع پیشرفت، توسعه و زیرساختی برای اطفای حریق باعث خوشحالی و افتخار کشور است و حال اینکه چنین امکاناتی در کشور وجود دارد که میتوانیم از این به بعد برای خاموش کردن آتش از آنها استفاده کنیم، جای خوشحالی دارد. سجادی با بیان اینکه مسائل زیست محیطی مرز سیاسی نمیشناسند، عنوان کرد: در مسائل زیست محیطی، اولویتها را مرزها تعیین نمیکنند. وی با اشاره به حریقهای متناوب در جنگلهای زاگرس، هیرکانی و... ادامه داد: کمکهایی که به کشورهای همسایه شده، در زمانهایی اتفاق افتاده که الزاما در آن موقع، امکان استفاده از آن تجهیز در درون کشور و در آن موقعیت آتشسوزی خاص وجود نداشته است و یا با آتشسوزی مواجه نبودهایم.
واکنش جالب جردن باروز به رویارویی یزدانی و تیلور
جردن باروز کشتیگیر سرشناس آمریکایی، که دارنده مدال طلای المپیک ۲۰۱۲ لندن است و در رقابتهای مختلف صاحب عنوان زیادی شده، به رویارویی حسن یزدانی از ایران و دیوید تیلور از آمریکا در فینال وزن ۸۶ کیلوگرم رقابتهای کشتی آزاد بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو واکنش نشان داد. این کشتیگیر ۳۳ ساله در حساب کاربری رسمیاش در شبکه اجتماعی «توئیتر» پستی منتشر کرد که در نوع خود جالب است. او در پست خود نوشت: «تیلور در تقابل با یزدانی» و زیر آن از ایموجیهایی استفاده کرد که تیلور را به «جادوگر» و یزدانی را به «پادشاه» تشبیه می کند. او همچنین از چند ایموجی «ظرف پر از ذرت بو داده» استفاده کرد که نشان از دیدنی بودن مبارزه این دو کشتیگیر است.
رئیسی ایثار کرد، عدم حمایت اصولگرایان خیلی بیانصافی است
مهرداد لاهوتی در گفتگو با نامه نیوز درباره میزان حمایت اصولگرایان از سیدابراهیم رئیسی گفت: هرچند اصولگرایان در زمان انتخابات از آقای رئیسی حمایت کردند، آقای رئیسی در زمان ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد، «مستقل است» و این شعار نبود چون خودش را وامدار جریان خاصی نکرد. معتقدم اگر این رویکرد تداوم پیدا کند موفقیت آمیز خواهد بود.وی افزود: تصور نکنیم 4 سال زمان خیلی طولانی است تا دولت سر کار بیاید و وزرا مدیران خود را منصوب کنند، عملا یک سال نخست به پایان می رسد. از طرفی تجربه نشان می دهد رئیس جمهور مستقر سال آخر نیز با موضوعات انتخاباتی اعم از هجمه و نقادی رقبا مواجه می شود و بیشتر تمرکزش معطوف به پاسخگویی خواهد بود. در واقع رئیس جمهور تنها دو سال فرصت کار پیدا می کند. این فعال سیاسی اعتدالی یادآور شد: اخبارها حکایت از آن می کند که آقای رئیسی، این واقعیت را می داند بنابراین رودربایسی را کنار گذاشته و در انتخاب اعضای کابینه توانمندی، تجربه و تعهد را مدنظر قرار داده است. حالا اگر اصولگرایان بخواهند با آقای رئیسی همکاری نکنند، خیلی بیانصافی است، چون کشور در شرایطی نیست که بخواهیم آزمون و خطا داشته باشیم. وی با بیان اینکه رئیسی ایثار کرد که برای ریاست جمهوری وارد میدان شد، افزود: او در قوه قضائیه مطالبه گر بود اما از امروز باید پاسخگو باشد. حالا در این شرایط خاص کشور هر کسی که وطن و نظام جمهوری اسلامی را دوست دارد خواه در مسئولیت باشد یا نباشد باید برای کمک به دولت آقای رئیسی به صحنه بیاید.
رئیسی مخروبهای به نام دولت را تحویل گرفته است
محمدصادق کوشکی، فعال و تحلیلگر سیاسی درباره شرایط دولت رئیسی به «نامهنیوز» گفت: «از چندجهت دولت آقای رئیسی در سختترین شرایط تمام دولتهای تاریخ جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، زیرا شرایط امروزی از روزهای جنگ هم سختتر است؛ به این دلیل که گرچه در در دهه شصت کشور با جنگ و مساله ترور مواجه بود، مردم به دولت اعتماد داشتند. در دوران آقایان هاشمی، خاتمی و احمدینژاد همینطور بود و رابطه مردم و دولت اصلا و در هیچ مقطعی چنین تخریب نشده بود و دیدیم که دولت جنگ با همراهی مردم توانست بر سختیهای دوران جنگ غلبه کند. آقای هاشمی هم با تکیه بر همین سرمایه اجتماعی به بازسازی پرداخت. آقای خاتمی هم دولت را با سرمایه اجتماعی قابل قبولی تحویل دولت آقای احمدینژاد داد. در انتخابات سال 92 و بعد از احمدینژاد هم مردم به دستگاه اجرایی اعتماد داشتند؛ اما آقای روحانی چنان این سرمایه اجتماعی را از بین برد و چنان مردم را به نهاد دولت ـ فارغ از اینکه چه جناحی دولت را در دست داشته باشد ـ بیاعتماد کرد که اکنون آقای رئیسی باید در جذب سرمایه اجتماعی و بازگرداندن اعتماد عمومی از صفر شرع کند».
این فعال سیاسی اظهار کرد: «آقای رئیسی باید بکوشد که در گام نخست اعتماد عمومی را احیا کند تا با کمک مردم مشکلات را حل کند. او مخروبهای به نام دولت تحویل گرفت که به عمد هم تخریب شد. اکنون آقای رئیسی باید از تمام صاحبنظران انقلابی استفاده کند و انتخابهایش برای کابینه محدود به جمع محدودِ اطرافیانش نباشد. او باید صاحبان فکر را از میان نیروهای انقلاب برگزیند تا بتوانند با نگاهی علمی مشکلات را رفع کنند. من باور دارم اگر آقای رئیسی بخواهد تمام تصمیماتش را از سر احساس بگیرد، مانند آنچه درباره تعیین استاندار ویژه برای خوزستان و استفاده از پول نفتی این استان برای رفع مشکل بیآبی بگیرد، دچار مشکل خواهد شد و چه بسا مشکلات انباشته بیشتر هم بشود و در نهایت مقصر تمام مشکلات خود او بشود.»
پیشنهاد کیهان برای تیم رسانهای رئیسی
کیهان در سرمقاله امروز با ردیف کردن تعدادی از سفارش ها به دولت سیزدهم، تقاضای خودش را هم مطرح کرد. این روزنامه نوشت: اقدامات دولت جدید هر چقدر هم مفید و کارآمد باشد اگر پیوست رسانهای جامع و کاملی نداشته باشد به احتمال زیاد در منظر افکار عمومی با چالش مواجه خواهد شد. این مسئله بهدلیل خصومت و کینهورزی دشمنان نظام با عناصر انقلابی و چهرههای ارزشی همچون آقای رئیسی قطعا مضاعف خواهد بود بنابراین شایسته است از همین آغاز فعالیت دولت سیزدهم، یک تیم حرفهای رسانهای انقلابی در کنار دولت باشد تا به بهترین شکل نسبت به پوشش اخبار فعالیتهای دولت مردمی همت گمارد.
اغلب بازداشتشدگان اعترضات اخیر در خوزستان آزاد شدند
صدق مرادی، رئیس کل دادگستری خوزستان اظهار کرد: حسب فرامین مقام معظم رهبری و همچنین دستور رئیس قوه قضائیه اغلب بازداشتشدگان اعتراضات تنش آبی در استان آزاد شدند. به گزارش ایسنا به نقل از دادگستری کل خوزستان، وی افزود: با توجه به تنش و کمبود آب به وجود آمده در خوزستان، اعتراضات و تجمعاتی در این خصوص انجام شد. تعدادی از شرکتکنندگان در همان مرجع انتظامی پس از تذکراتی، بلاقید آزاد شدند.
پیشبینی نقوی حسینی از آینده لاریجانی
نماینده مجلس دهم درباره تغییرات در جریانات سیاسی کشور توضیحاتی داد.سید حسین نقوی حسینی نماینده مجلس دهم در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به احتمال تشکیل حزبی اصلاح طلب توسط علی لاریجانی، گفت: آقای لاریجانی فرد تشکیلاتی و سیاسی است و در عرصه سیاسی فعالیت خواهد داشت.او ادامه داد: مشی آقای لاریجانی یک مشی اعتدالی است و نمیتواند او را منتسب به جریان اصلاح طلب و یا اصولگرا دانست. یعنی هم با اصولگرایان و هم با اصلاح طلبان ارتباط خوبی دارد. البته او ارتباط خوبی با دولت روحانی داشت و حمایت هم کرد از دولت؛ اما من به شخصه مشی اصلاح طلبی از او شاهد نبودم.
نقوی حسینی افزود: بعید میدانم که لاریجانی بخواهد در مجموعه اصلاح طلبان قرار بگیرد، زیرا او خودش یک منش و شخصیت مستقل دارد؛ بنابراین معتقدم به نوعی حرکت نخواهد کرد که اصلاح طلبان در جبهه او قرار بگیرند و یا او در جبهه اصلاح طلبان قرار بگیرد.نماینده مجلس دهم در پایان تاکید کرد: البته با روی کار آمدن دولت جدید و رویکرد انتخاباتی اخیر مردم در عرصه سیاسی باید شاهد یک آرایش جدیدی از نیروهای سیاسی باشیم. همانطور که دولت جدید هم هرگز مدعی اصولگرایی نیست و معتقد است که یک جریان انقلابی تحول خواه هستند، بنابراین، با این تحلیل باید شاهد یک جبهه بندیهای تازهای از نیروهای سیاسی باشیم.
صفایی فراهانی: انتخابات ۱۴۰۰ از اول روندش چیده شده بود
فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: بعد از سال ۸۸ احزاب در ایران جایگاهی ندارند. در جریان انتخابات فعال نبودم، انتخابات از اول روندش چیده شده و نتیجه آن روشن بود. به اصلاحطلبان گفته بودم که نباید کاندیدایی معرفی کنید، چون مشخص بود که رای تعیین کننده نیست.
محسن صفایی فراهانی شب گذشته در گفت و گویی که در شبکه اجتماعی کلاب هاوس برگزار شد، حضور پیدا کرد که بخش هایی از اظهارات او را در ادامه می خوانیم؛
*به تدریج نوکیسههایی پیدا شدند که فکر کردند اگر به حاکمیت بچسبند میتوانند بیشتر بچاپند و اینها البته سرمایهگذار نیستند.
*در اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ با کره جنوبی رقابت داشتیم، اما امروز کره جنوبی ۳ برابر ما درآمد ناخالص ملی دارد.
*ما باید برای برون رفت از این شرایط مسیرهای درست را انتخاب کنیم و با قاچاق و این مسائل مسالهای حل نمیشود.
*رهبر سابق چین میگفت با شوروی نمیتوانیم کاری برای کشور کنیم و تنها راه ارتباط با آمریکاست.
*امروز در سال ۲۰۲۱ چین ۲ هزار میلیارد دلار صادرات داشته که ۶۰۰ میلیارد دلار آن را به آمریکا صادر کرده است.
*آیا چینی که درآمد سرانه مردم کشورش را از ۶۰ دلار به ۱۵ هزار دلار رسانیده، باخته؟!
*من نمیگویم برویم با آمریکا ارتباط برقرار کنیم. من میگویم با هر کشوری که بتوان منافع ملی را تقویت کرد رابطه برقرار کنیم
*بعد از سال ۸۸ احزاب در ایران جایگاهی ندارند.
*در جریان انتخابات فعال نبودم، انتخابات از اول روندش چیده شده بود و نتیجه آن روشن بود.
*به اصلاحطلبان گفته بودم که نباید کاندیدایی معرفی کنید، چون مشخص بود که رای تعیین کننده نیست.
*اول انقلاب، ما عقلشو نداشتیم که اول چاه رو بکنیم بعد منارو بدزدیم، ما منارو دزدیدیم و چاهی نبود و شد این وضعیت فعلی کشور.
*شاید اگر شعارهایی که شاه در آبان ۵۷ داد را پیش از شهریور ۵۷ میداد، و نظام وقت اصلاح میشد، وضعیت کشور بسیار امیدوار کننده میشد.
*به همین دلیل معتقدم اصلاح بهتر از انقلاب است، چون کسانی که روی کار میآیند میخواهند از صفر شروع کنند.
جزییات دیدار عارف با مهدی کروبی
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام روز گذشته با مهدی کروبی دیدار و گفتگو کرد.محمدرضا عارف روایت این دیدار را با نام «دیدار یار» منتشر کرده است که در ادامه میخوانید؛
روایت دیدار یار
دیروز توفیق احوالپرسی جناب آقای کروبی نصیبم شد.
سرکار خانم کروبی هم تشریف داشتند.
هرچند آثار جسمی ناشی از تحمل شرایط دشوار طی شده بر چهره این یار دیرین امام و انقلاب هویدا بود. ولی نشاط و امیدواری متعهدانه نسبت به اوضاع کشور کما فی السابق در ذهن و سیمای ایشان بارز بود.
با حافظه قوی و دقت بی نظیر، سیر تحولات انقلاب از سال٤١تا کنون را تبیین و تحلیل کردند.
مشکلات حاد معیشتی قاطبه مردم، شکافهای مخل به انسجام ملی، کاهش سرمایه اجتماعی و به تبع آن تنزل نقش و اثربخشی اصلاح طلبان طی سالهای اخیر با رویکردی آسیب شناسانه مورد بحث و تبادل نظر قرارگرفت.
صرف نظر از آثار و پیامدهای یک دست شدن قدرت، ضرورت حسن استفاده از فراغ بال حاصله برای اصلاحات و اصلاح طلبان و باز سازی نظری و رفتاری این جریان که بی تردید تنها بدیل تحقق وحدت ملی و احیاء مناسبات رضایت بخش مردم و حاکمیت، بر اساس اصول بنیادین انقلاب اسلامی است، متفقا مورد تاکید قرار گرفت.
همواره باور داشته و دارم درحصر ماندن آقایان کروبی، مهندس موسوی و سرکار خانم دکتر رهنورد نسبتی با مصالح و منافع ملی ندارد.
مجددا از مراجع عالی مسؤل استدعا میکنم، با پایان دادن به این وضعییت راه گفتگو و تفاهم ملی را فراهم آورند.
ضربه وزارت اطلاعات به گروه انحرافی مدعی زمینه سازی ظهور در قم
یک فرقه انحرافی و دروغین که مدعی زمینه سازی ظهور حضرت مهدی (عج) بود، توسط سربازان گمنام امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در استان قم شناسایی و مورد ضربه قرار گرفت. با رصد اطلاعاتی و پیگیریهای سربازان گمنام امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) اداره کل اطلاعات استان قم، یک گروه انحرافی مدعی زمینه سازی ظهور، شناسایی و مورد ضربه قرار گرفت.این گروه دروغین و انحرافی که در تلاش برای فرقه سازی ظهور حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) با مبانی فکری باطل نسبت به علما، دین، امام زمان و ظهور بودند، دستگیر شدند. بر اساس اعترافات عوامل این گروه، عامل اصلی به انحراف کشیدن خود را دور شدن از مبانی اسلام و خود اجتهادی اعلام کردند.مردم شریف ایران در صورت مشاهده فعالیتهای گروههای انحرافی، اخبار و گزارش های خود در این زمینه را با ستاد خبری (۱۱۳) وزارت اطلاعات در میان بگذارند.
نظر عضو خبرگان رهبری درباره جایگاه «تنفیذ»
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: تأیید رأی مردم در انتخابات با اعتبار جایگاه ولایت فقیه انجام می پذیرد؛ به این معنا که پیشوا و امام جامعه اسلامی، مهر صحت بر رأی مردم زده و آن را تنفیذ می نماید.آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به این که چرا پس از انتخاب رئیس جمهور از سوی مردم، رهبر معظم انقلاب باید این انتخاب را تنفیذ نمایند، اظهار داشت: تنفیذ حکم رئیس جمهور از سوی مقام معظم رهبری از جمله مسائلی است که در قانون اساسی پیش بینی شده است.دبیر شورای عالی حوزه های علمیه ابراز داشت: تنفیذ به اعتبار جایگاه و نقشی است که مطابق با قانون اساسی برای رهبر در نظام اسلامی تعیین شده و به غیر از رئیس جمهور، رئیس قوه قضائیه نیز از سوی ایشان نصب می گردد.رئیس شورای عالی جامعه مدرسین در پایان خاطرنشان ساخت: تأیید رأی مردم در انتخابات با اعتبار جایگاه ولایت فقیه انجام می پذیرد؛ به این معنا که پیشوا و امام جامعه اسلامی، مهر صحت بر رأی مردم زده و آن را تنفیذ می نماید.
پزشکیان: زمان شاه میگفتید یک ساعت از رادیو را به ما بدهید، همه را مسلمان کنیم
نماینده فعلی و نایب رئیس سابق مجلس گفت: زمان شاه میگفتید یک ساعت از رادیو را به ما بدهید، همه را مسلمان کنیم، حالا که همه چیز دستتان است، مسلمان که نکردید هیچ، همه را هم غیر مسلمان کردید.مسعود پزشکیان گفت: روحانی باید همه چیز را افشا کند و به مردم بگوید، قدرت در حکومت در دست یک دولت پنهان است که مدیر واقعی کشور میباشد و قدرت را به دست دارد.وی افزود: همه اعم از اصولگرا و اصلاح طلبان در فساد و ناکارآمدی مقصرند و بازی کی بود کی بود من نبودم، جواب نخواهد داد. پاسخگویی به مشکلات مردم وظیفه کسانی است که در سایه حرکت میکنند و حضوری ثابت در تصمیمگیریها دارند.نماینده تبریز گفت: امروز مردم همه چیز را میدانند و هر روز شاهد فسادهای اقتصادی فرهنگی و اخلاقی هستند. دیگر چیزی به نام ارزش در فرهنگ ایران نمانده است. زمان شاه میگفتند: یک ساعت در هفته، رادیو را در اختیار ما بگذارید ما همه را مسلمان میکنیم. اما حالا رادیو، تمام کانالها و دانشگاها و رسانه ها و تریبون ها در دست شماست. پس چرا وضع جامعه اینگونه است؟ مسلمان که نکردید، هیچی همه را غیر مسلمان کردید.
ابوترابی: روحانی ۶۲ تن طلای این کشور را بر باد داد
ابوترابی اظهار داشت: حسن روحانی حدود هشت سال کشور را در محبس برجام نگه داشت و معطل کرد و با وجود تذکرات چند باره رهبر انقلاب درباره غیراعتماد بودن غربیها، همه چیز کشور را به نتیجه مذاکرات وابسته کرد؛ لذا ترک فعلهای آن دولت باید پیگیری کیفری شود. وی افزود: آقای روحانی اخیراً هم «قانون راهبردی برای لغو تحریمها» را بهانه کرد و مدعی شد که این قانون مصوب مجلس، مانع برطرف شدن تحریمها و زندگی بهتر برای مردم شده است؛ در حالی که به این سؤال پاسخ نداد که شما در هشت سال گذشته چه کردهاید که حالا مجلس مانع ثمردهی آن شده باشد. عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور، با اشاره به برخی اقدامات و سوءتدبیرهای دولت روحانی و تأثیر آن بر اقتصاد کشور گفت: ۶۲ تن طلای این کشور را در جریان پیشفروش سکه بر باد دادند، علاوه بر آن ۳۰ میلیارد ارز ترجیحی دادند که بازار کنترل شود، اما نشد و بعد از آن هم ۳۰ میلیارد دلار دیگر ارز تنظیمی دادند که سر از صرافیهای مشکوک درآورد و سرانجام آن معلوم نشد.
چمران: خبر انتخاب زاکانی به عنوان شهردار تهران مورد تایید نیست
مهدی چمران اخبار منتشره درباره انتخاب زاکانی به عنوان شهردار تهران را تایید نکرد.وی در پاسخ به این که آیا فردا در مراسم تحلیف شهردار تهران مشخص می شود، گفت: بعید است و روز یکشنبه هفته آینده شهردار مشخص می شود.این درحالی است که ساعاتی برخی خبرگزاری های مهر و فارس از انتخاب علیرضا زاکانی به عنوان شهردار جدید پایتخت خبر داده بودند.همچنین رجا نیوز گزارش داده بود که زاکانی ۱۲ رای اکثریت آرای منتخبان مردم تهران را بدست آورد و مازیار حسینی با ۹ رای نتوانست شهردار تهران شود و محسن پیرهادی در مرحله اول رایگیری با ۳ رای از راهیابی به دور نهایی بازماند.
دیدار و گفتوگوی هماهنگ کننده مذاکرات وین با عراقچی در تهران درباره آخرین وضعیت برجام
انریکه مورا، معاون دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا با سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه دیدار و گفت و گو کرد.به گزارش اداره کل اطلاع رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپایی که به عنوان نماینده ویژه این اتحادیه برای شرکت در مراسم تحلیف جناب آقای رییسی رییس جمهور جدید کشورمان به تهران آمده است، با دکتر عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان ملاقات کرد.دو طرف در این ملاقات در خصوص مهمترین مسائل منطقهای و بین المللی و به ویژه آخرین تحولات افغانستان به مذاکره و تبادل نظر پرداختند. رایزنی در خصوص روابط و همکاریهای دو جانبه ایران و اتحادیه اروپا در حوزه های مختلف، بخش دیگری از دستور کار این ملاقات بود.همچنین با توجه به اینکه مورا در ادوار اخیر مذاکرات برجامی، نقش هماهنگ کننده نشستهای کمیسیون مشترک برجام را عهده دار بوده است، در این ملاقات آخرین وضعیت برجام و موضوع ادامه مذاکرات مورد بررسی قرار گرفت.معاون وزیر خارجه کشورمان در این ملاقات، مواضع قطعی نظام با هدف رفع تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران را مورد تاکید قرار داد.اشتفان کلمنت، سفیر اتحادیه اروپا در وین و برونو شول، رییس میز اقدام ایران در اتحادیه اروپا مورا را در این سفر همراهی میکنند.