تعطیلی مدارس مانعی برای تربیت دانش آموزان

این روزها در آستانه بازگشایی مدارس بحث آموزش حضوری یا غیر حضوری دانش‌آموزان از سوی کارشناسان تعلیم و تربیت مطرح می‌شود.
کد خبر: ۱۰۷۵۸۴۱
|
۲۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۸ 13 September 2021
|
3699 بازدید
|
۹

به گزارش «تابناک»، روزنامه ایران در گزارشی ضرورت یادگیری مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی در مدارس و اهمیت حضور دانش‌آموزان در مدرسه را بررسی کرد و نوشت: آنها معتقدند مقوله خطیر «آموزش و پرورش»، یک «فرایند» است؛ فرایندی که «آغاز آن» از خانه و در «نهاد خانواده» شکل می‌گیرد و «تداوم و تکامل» آن در «نهاد مدرسه» صورت می‌گیرد و صد البته که در مرحله تداوم و تکامل نیز «نهاد خانواده، معینِ نهاد مدرسه» محسوب می شود.

کارشناسان براین باورند هیچ تحقیق و پژوهشی نمی‌گوید که بازگشایی مدارس در شیوع کرونا مؤثر است اما همه پژوهش‌ها نشان می‌دهد که تعطیلی مدارس فرایند یادگیری و همچنین تربیت دانش‌آموزان را با مشکل روبه‌رو می‌کند و تأثیرات منفی بر زندگی آنها خواهد داشت. از سوی دیگر این کارشناسان با تأکید بر ضرورت یادگیری مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی معتقدند مدرسه بیشتر از آنکه یک فضای آموزشی باشد یک فضای تربیتی و پرورشی است.

مشارکت در فعالیت‌های گروهی

مینو کرم‌پور روانشناس و مشاور آموزشی با تأکید بر اینکه مدرسه باید بیشتر یک فضای تربیتی باشد تا یک فضای آموزشی به «ایران» می‌گوید: ساعت‌های طولانی از زندگی انسان‌ها از کودکی تا میانسالی به نحوی در مدارس و دانشگاه‌ها سپری می‌شود. این ساعت‌ها باید سرشار از کنجکاوی و خلاقیت باشد چراکه نوجوانانی که باید به سمت استقلال و پذیرش مسئولیت‌های زندگی گام بردارند نیازمند کسب مهارت‌های لازم دراین مسیر هستند.

او با تأکید بر اینکه دانش‌آموزان ما آینده‌سازان کشور به شمار می‌آیند، می‌افزاید: دانش‌آموزان باید توانایی حل مسأله، برقراری ارتباط مؤثر، تصمیم‌گیری و انتخاب داشته باشند و همچنین باید در کارهای گروهی متبحر شوند. این درحالی است که تمرکز صرف روی تحصیل از آنها افرادی ناراضی از خود و جامعه و همچنین ناتوان در برقراری ارتباط می‌سازد. مردان و زنان جامعه اگر همیشه ناراضی و حتی شرمسار باشند در ساخت و شکوفایی جامعه ناتوان خواهند بود. وی می‌گوید: برخی از کشورها مانند فنلاند از ابتدایی‌ترین مهارت‌های زندگی تا مهارت‌های مهم را در سیستم آموزش و پرورش مدارس خود گنجانده‌اند، یعنی دانش‌آموزان در مدارس هم مهارت درست لباس پوشیدن و خوب حرف زدن را می‌آموزند و هم مهارت جرأت ورزی و شجاعت، مدیریت زمان و وفادار بودن و همچنین سایر مهارت‌ها را آموزش می‌بینند. درحقیقت کودکان باید مهارت‌های زندگی را در جمع و در کنار دیگران بیاموزند که بهترین فضا در این زمینه مدرسه است.

او با اشاره به اهمیت بحث یکپارچه‌سازی درباره موضوع یکپارچه‌سازی می‌گوید همه باید در یک مدرسه قرار بگیرند و نباید مدرسه غنی از فقیر یا تیزهوش و معمولی از هم جدا باشد، اما می‌توان در صورت ضرورت برای دانش‌آموزان خاص‌تر کلاس‌های ویژه‌ای برگزار کرد. دلیل این یکپارچه‌سازی تأکید بر این نکته است که مدرسه محلی برای پرورش محسوب می‌شود و دانش‌آموزان در مدارس از هر طیف اقتصادی، هوشی و فکری باید بیاموزند سازگارانه در کنار یکدیگر زندگی و مسائل خود را حل کنند. از این‌رو مدرسه باید محلی برای پرورش باشد نه فقط محلی برای تحصیل و یادگیری دروس ؛ همچنین بازگشایی مدارس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی وحفاظت از جان دانش‌آموزان می‌تواند گام مؤثری در جهت پرورش و رشد مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی آنها باشد.

ادامه آموزش مجازی مضر است

رشید دوقانلو روانشناس و سرگروه دبیرخانه کشوری گروه آموزشی مشاوران می‌گوید، مهم‌ترین نقش مدرسه تربیت و پرورش است. او در این باره به «ایران» می‌گوید: درحالی که هر جامعه‌ای برای رشد و ارتقا نیازمند آموزش مهارت‌های زندگی به کودکان و نوجوانان در مدارس است، نظام آموزش و پرورش کشور ما در این زمینه با کاستی‌هایی مواجه است و قبل از آن که مهارت پرور باشد به‌صورت حافظه محور عمل می‌کند. به این معنا که شرایط از مقاطع پایین به گونه‌ای مهیا شده که دانش‌آموزان برای کنکور آماده شوند. متأسفانه این موضوع آفتی بسیار بزرگ برای سیستم آموزشی کشور ما به شمار می‌آید.

دوقانلو تأکید می‌کند: در ارتباط با بازگشایی مدارس باید بگویم که این موضوع یکی از ضروریات است. هرچند دراین‌باره دچار تناقض شده‌ایم. از یک طرف نظام بهداشتی کشور می‌گوید دانش‌آموزان باید از حضور در جمع بپرهیزند از سوی دیگر آمارها از افزایش مشکلات جسمی و روانی دانش‌آموزان خبر می‌دهد. من به‌عنوان یک مشاور و معلم، ادامه دار شدن این شرایط را بسیار خطرناک می‌دانم و ضروری است که راهی برای برگزاری حضوری کلاس‌های درس بیابیم.

او می‌گوید: آموزش و پرورش شهر تهران حدود سه سال پیش طرحی را مطرح کرد که بر اساس آن مدرسه به‌عنوان بهترین نهاد آموزش مهارت‌های زندگی از معلم‌ها برای آموزش مهارت‌های اجتماعی، ارتباطی به دانش‌آموزان و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی کمک می‌گیرد، تا همانگونه که نظر رهبر معظم انقلاب است با آموزش این مهارت ها به دانش‌آموزان از آسیب‌های اجتماعی پیشگیری شود.

اهمیت حضور در گروه همسالان

زهرا مستدام عضو رسمی دبیرخانه کشوری گروه آموزشی مشاوران در وزارت آموزش و پرورش نیز با تأکید بر اهمیت بازگشایی مدارس به «ایران» می‌گوید: دردهای فیزیکی اغلب سیستم هشداردهنده بی‌نظیری دارند که از تکرار رفتار آسیب زا و صدمات بعدی جلوگیری می‌کنند. در حال حاضر در جامعه آموزشی نیز با دردهای ارتباطی، اجتماعی و عاطفی مواجه هستیم که در اتاق‌های مشاوره دیده می‌شود.

او می‌افزاید: احساس رنجش، حسادت و عصبانیت یک حس غم انگیز عاطفی است که اغلب نوجوانان ما در دوسال اخیر با آن مواجه شده‌اند. هرچند آنها با رویکردی سازشی در کنار والدینی که اغلب اوقات خسته، دلسرد، نگران و حتی خشمگین به نظر می‌رسیدند این ایام را سپری کردند اما فضای روحی حاکم در خانه، فضای آموزشی آنلاین و نبود روابط اجتماعی با دوستان، شرایط دشواری را برای آنها ایجاد کرده است. در حقیقت دانش‌آموزان همانند بذرهایی هستند که در کوران بیماری کرونا در هوا پراکنده شدند و امکان رشد مناسب را نیافتند. این درحالی است که حضور آنها در محیط‌های آموزشی و بهره‌مندی از یک بستر مناسب و یکسان آموزشی و کسب مهارت‌های اجتماعی، کمبودها و کاستی‌های دوران کرونا را تقلیل می‌دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۲
اتفاقاً آموزش مجازی خیلی خوبه.
۱- از لحاظ هزینه در این ایام کرونایی که همه مریض دارن و شرایط اقتصادی بد است، خیلی خوبه که آموزش مجازی شده و به نفع اقتصاد خانواده هست.
۲- از لحاظ درس خوندن هم، دانش آموزان و دانشجویان در کنار خانواده هستند و لااقل پدر و مادر می فهمند که بچه چی داره میخونه.
۳- استاد، تمام وقتِ کلاس رو صرف یاد دادن میکنه و از گفتن حرف های بیخود که در کلاس های حضوری گفته میشه، دوری میکنه. چون میدونه خانواده ها هم ممکنه تدریس استاد رو گوش کنن. ضمن اینکه استاد میدونه تدریسش هم ضبط میشه.
۴-چون کلاس ها ضبط میشه، امکان بازبینی مجدد جهت تکرار فرایند یادگیری برای دانشجویان خیلی خوبه.
۵-در آموزش مجازی، یادگیری دانشجویان خیلی بهتر شده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۲
من بچم رو نمی فرستم مدرسه.
هر غلطی میخوان بکنن.
نگران کرونا گرفتن بچه نیستم، نگران همسر مریضم هستم که آسم داره و ممکنه بچه من با رفتن به مدرسه، از بچه های دیگه کرونا بگیره و کرونا رو به همسر مریضم بده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۲
آقای دکتر !!
آن وقت با این وضع و اوضاع, دنبال بازگشایی مدارس و دانشگاه ها هستید؟؟؟؟!!!!!!!!!!
نکنه میخواهید جهنم را روبروی چشمان مردم بیاورید؟؟؟؟!!!!!!!!
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۲
چرا برخی فکر می کنند که فقط آنها می توانند کودکان را تربیت کنند و والدین از تربیت فرزندان عاجزند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۲
با سلام
انصافا یکی از این تحقیقات را بیارید ببینیم چی میگه، همینطور بدون توجه به سلامتی دانش آموزان فقط به فکر راه اندازی تجارت بازگشایی مدارس هستید. بله اگه واقعا به فکر تعلیم اثربخش هستید، فکر کنید هر خانه یک مدرسه است با یک ناظم و مدیر و معلم اضافه (پدر و مادر، خواهر و برادر بزرگتر- البته بعضی هم باید با همان معلم مدرسه فقط ادامه بدهند) تنها کاری که باید کرد، اینترنت قوی داد به بچه ها، صبح مثل مدرسه همه را بیدار کرد و از 8 صبح (حداکثر) پشت میز درس نشاند و عین مدرسه با ساعتهای یک ساعت و نیمی کار آموزش را به صورت تصویری شروع کرد. بله اگه قرار باشه 5 ساعت تدریس را در 2 تا 3 ساعت انهم به صورت صداهای ضبط شده معلمان خلاصه کرد، اگه به صورت حضوری اینطوری بخواهیم آموزش بدهیم هم مشکل یادگیری داریم. ضمن اینکه اینکه تربیت و پرورش هم از وظایف آموزش و پرورش هست دیگه در این سالها هیچ نشانه ای از آن نیست و فرزندت که میره مدرسه با هزار آموزش جدید و ناپسند به خانه برمی گرده، خدا را شکر که مدرسه فعلا تعطیله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۲
با توجه به نوع پوشش واکسیناسیون و نوع واکسنها شک نکنید با باز شدن مدارس یک فاجعه انسانی تاریخی به طور قطع در ایران رخ خواهد داد.در عرض یک ماه یک زنجیره ناقل یک میلیون نفری ایجاد و دو ماه بعد از ان تا ۲۰ درصد جمعیت ایران به فنا خواهد رفت.کاش نحوه مدیریت ما هم مثل کشورهای پیشرفته بود وقتی میخان کاری انجام بدن تا چند مرحله بعد هم احتمالات رو در نظر میگیرن.اما اینجا فقط متاسفانه یک تصمیمی گرفته میشه و بعد از ان هرچه پیش اید خوش اید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۲
همه مراسمهایتان به راه است، به مدرسه که میرسد کرونا همه را میکشد؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۲
اینکه مدارس به صورت حضوری تعطیل است باعث شده نتوانید خزعبلات و دروغ های قبل را در ذهن بچه های معصوم وارد کنید , باعث آزارتان شده است ؟ خانواده ها در آموزش مجازی واقعیت ها را به بچه ها می آموزند و این قضیه آزارتان می دهد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۲
تا صحبت از بازگشایی مدارس میشود، معلمان با بهانه کرونا سریع واکنش نشان میدهند تا همچنان به حقوق بگیری مفت خودشان ادامه دهند و از شغلهای دوم و سوم و چهارم خودشان جا نمانند. به وقت کار که معلم ها تماما دنبال فرار از کار و آموزش هستند اما به وقت حقوق بگیری همیشه اعتراض دارند و میخواهند دولت چند برابر سقف حقوق را به جیب آنها بریزد. یکبار با قاطعیت باید با این پررویی و لوس بازی معلمها برخورد کرد و به آنها فهماند که اگر به وظیفه شان عمل نکنند، صدها هزار جوان تحصیلکرده بیکار که به مراتب انگیزه و کارآمدیشان بیشتر از آنهاست و محتاج یک میلیون تومان حقوق در ماه هستند را جایگزین آنها خواهد کرد تا بفهمند که مملکت اینقدها هم بی صاحب نیست.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟