در پاسخ به این خوانده میشوید، مباحث و اولویتهای متعددی از سوی مخاطبان گرامی تابناک مطرح شد؛ اما بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته ـ که پیشتر در خوانده میشویدِ یاد شده بیان کردیم ـ از میان موارد مطرح، قصد داریم به ترتیب و اهمیت اولویتها از نگاه مردم، هر مساله و چالش اقتصادی را به صورت یک خوانده میشوید با تاکید بر راهکارهای پیشنهادی مخاطبان به دولت منتشر کنیم؛ بنابراین، در چهار خوانده میشوید گذشته به ترتیب به سراغ "راهکار پیشنهادی به دولت برای مهار تورم" "راهکار پیشنهادی به دولت برای کاهش واقعی نرخ دلار" "راهکار پیشنهادی به دولت برای تقویت ارزش ریال و پول ملی" و "راهکار پیشنهادی به دولت برای سروسامان دادن به آشفته بازار مسکن" رفتیم.
اما امروز در پنجمین خوانده میشوید، قصد داریم بر اساس دیدگاه های مخاطبان تابناک، به چالش ضرر و زیان گسترده سهامداران خرد در بورس بپردازیم. اتفاقی که از تابستان سال گذشته کلید خورد و تا به امروز بسیاری از مردم همچنان با خسارت و زیان دست و پنجه نرم می کنند و انتظار دارند، دولت مهم ترین اولویت اقتصادی خود را رسیدگی به وضع موجود قرار دهد.
متاسفانه بیش از یک سال است که حال و روز بورس تعریفی ندارد. در این میان، سهامداران خرد از مردادماه سال گذشته تا به امروز در ضرر و زیان هستند و با وجود تغییر رئیس سازمان بورس در دولت روحانی، باز هم شاهد تداوم روند نزولی بورس بودند.
در این شرایط با پایان دولت تدبیر و امید، حالا سهامداران بازار سرمایه به ویژه سهامداران خرد، نگاه ویژه ای به برنامه های تیم اقتصادی دولت جدید دارند. در این میان، اما انتخاب دکتر عشقی به عنوان سکاندار جدید سازمان بورس نیز، انتظار سهامداران را برای پایان بسیاری از تصمیمات غلط گذشته، بیش از پیش افزایش داده است.
گروهی از سهامداران و سرمایه گذاران در بازار سهام معتقدند دخالت دولت در بورس، از مهم ترین دلایل ضرر و زیان گسترده در ماه های گذشته بوده است؛ موضوعی که پیرامون آن، رئیس جدید سازمان بورس و واراق بهادار در جدیدترین اظهار نظر گفته است: مداخله دولت در بازار سرمایه، باید این گونه باشد که شفافیت را افزایش دهد و نظارت کافی بر معاملات و انتشار اطلاعات داشته باشد.
به هر صورت، آنچه مسلم است در سال گذشته، مردم براساس اعتماد به صحبت های مسئولان وقت، سرمایههای خود را به بازار سرمایه آورند و با وجود وعده های متعدد، حمایت قابل قبولی را از سوی دولت شاهد نبودند و با تداوم زیان، یا از بازار خارج شدند و یا اینکه امیدوار به برنامه های دولت جدید هستند.
در این شرایط، به گفته بسیاری از سهامداران خرد و مردمی که سرمایه خود را به بورس آورده اند، صیانت از سرمایه سرمایهگذاران خرد باید با حساسیت بیشتری دنبال شود.