بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
ضرغامی: دنبال حفر چاه در کنار مقبره کوروش نیستیم
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: با اولویت پاسارگاد در دولت، اعتبار مصوب شده و در صدد حفره چاه در کنار مقبره کوروش نیستیم. سیدعزتالله ضرغامی در حاشیه بازدید از نمایشگاه فناوریهای نرم، صنایعفرهنگی و خلاق، پیرامون حواشی اخیر در جمع خبرنگاران، گفت: ممکن است از یک سخنرانی کارشناسی دقیق، کسی استنباطی کند و تیتری بزند و بعضی آگاهانه و بعضی ناآگاهانه به آن بپردازند. آنچه برای ما مهم است، حفظ میراثفرهنگی است؛ با همه قوت. ضرغامی تأکید کرد: حل مشکلات مردم وظیفه ماست. مردم پاسارگاد ۲۵۰۰ سال است که از پاسارگاد و از مقبره کوروش حفاظت کردند. این مردم با ارزشاند. مساله اصلی مردم هستند. اگر به پاسارگاد بهخاطر مدنیتی که شکل گرفته و جزو هویت ایرانیان محسوب میشود، بی اعتنا باشیم کار درستی انجام ندادهایم. او ادامه داد: در بازدیدی که از پاسارگاد داشتم، شاهد اعتراضات مردم بودم که بسیاری از امور جاریشان دچار اختلال شده بود. ما باید مشکل مردم را حل کنیم. وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تدبیر مشکلات مردم را حل میکند.
روایت نادران از پوست خربزه دولت روحانی زیر پای دولت رئیسی
الیاس نادران، عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه این لایحه پوست خربزه ای است که دولت قبل زیر پای نظام گذاشته است، گفت: ما باید تصمیم جامع گرفته و ابعاد اجتماعی، مالی و آثار تورمی آن را در نظر بگیریم؛ بنابراین، دولت لایحه خود را پس گیرد و نسبت به همه آنچه بار مالی دارد و ضرورت کشور هم است و محدوده آن باید روشن شود، مشترکا تصمیم بگیریم. این عجله باعث تصمیم گیری غیرعملیاتی می شود، همچنین موجب ایجاد مطالبه ای خواهد شد و چندین میلیون تن از عزیزان و خانواده های فرهنگیان را در مقابل نظام قرار می دهیم و با یک تصمیم موجب خواهیم شد که نظام اقتصادی کشور آسیب ببیند.
اظهارنظر عجیب وکیل آرمان درباره اجتمال زنده بودن غزاله
وکیل آرمان عبدالعالی گفت: با توجه به ابهامات موجود در این پرونده ما درخواست بررسی مجدد کردیم. شاید به همت و لطف اولیای دم آرمان زنده ماند. ما درخواست را ارائه دادیم و همکاری در این زمینه به نظر رئیس قوه قضاییه بستگی دارد. عبدالصمد خرمشاهی در خصوص درخواست بررسی مجدد پرونده آرمان عبدالعالی، اظهار کرد: طی این چند سال همه در جریان ماجرا هستند. چون حیات و ممات غزاله مشخص نشده و یک در هزار بر فرض بسیار بعید اگر ایشان زنده باشد و آرمان قصاص شود، امکان بازگشت این مجازات نیست؛ بنابراین از منظر انسانی ما قبلاً از اولیای دم درخواست کردیم که از حق قانونی خودشان که قصاص است، بگذرند. وی افزود: با توجه به ایراداتی که ما قبلاً اعلام کردیم و صرفاً به خاطر اینکه ممکن است یک درصد غزاله زنده باشد، خوب خواهد شد که اولیای دم از حق قصاص خود بگذرند. البته قبلاً هم سابقه داشته که فردی را محکوم به قصاص کردند و بعداً مشخص شده شخص زنده بوده است.
نظر وزیر ورزش رئیسی درباره مجوز حضور زنان در ورزشگاه
حمید سجادی با اشاره به جمعیت قابل توجه بانوان علاقه مند به رشتههای ورزشی در کشورمان، بحث صدور مجوز برای حضور بانوان در ورزشگاهها را از جمله موضوعاتی دانست که نیازمند تصمیم دقیق از سوی مسئولان است. وزیر ورزش و جوانان این نکته را هم متذکر شد که ورزش بانوان برای رشد و توسعه نیازمند استقلال، خودکفایی و بینیازی از ورزش آقایان است.
سردار اشتری: بازداشت خانم جوان توسط پلیس امنیت، ربطی به حجاب نداشت
سردار اشتری، فرمانده نیروی انتظامی درباره فیلم منتشر شده از بازداشت یک خانم گفت: این موضوع توسط بازرسی پلیس در حال بررسی است و نتیجه آن فردا یا پسفردا به من اعلام میشود؛ البته باید بگویم موضوع بازداشت این خانم ربطی به حجاب نداشت و موضوع دیگری بود و حکمی برای بازداشت وی وجود داشت.
سعیدی، امام جمعه قم: افراد همجنس واکسنها را تزریق کنند
آیتالله سید محمد سعیدی، نماینده ولی فقیه در قم گفت: برای سایر دولتها و مردم دنیا حدود شرعی معنا ندارد، ولی در کشور ما این حدود باید رعایت شود؛ بنابراین تا جایی که امکان داشته باشد، در زدن واکسن افراد همجنس واکسنها را تزریق کنند و اگر اضطرار هم شد، فیلمبرداری و پخش نشود تا مردم حس کنند احکام و حدود شرعی رعایت میشود.
آغاز مذاکرات برجامی از چهار روز دیگر
احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس، امروز (یکشنبه ۱۷ اکتبر۲۵ مهر) پس از دیدار با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، گفت ایران قرار است مذاکراتی را با قدرتهای جهانی در خصوص برنامه اتمی ایران، از چهار روز دیگر (۲۹ مهرماه) از سر بگیرد. به گفته احمد علیرضابیگی این مذاکرات با اتحادیه اروپاست و قرار نیست آمریکا در آن شرکت کند. همزمان گزارش شده است که نمایندگان روسیه و چین نیز در این مذاکرات حضور دارند. امروز حسین امیرعبدالهیان، وزیر خارجه ایران در جلسه غیرعلنی مجلس ایران حاضر شد تا در خصوص ادامه مذاکرات ایران با کشورهای ۱+۴ برای بازگشت به برجام به نمایندگان گزارش دهد.
شرکت های چینی به بنادر ایران اجازه ورود ندارند؟
عباسزاده سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: شرکتهای چینی و لاینرهایی مانند کاسکو وارد برخی بنادر ایران نمیشوند.مسعود دانشمند عضو هیات مدیره کانون موسسات حمل و نقل اعلام کرده بود: «در حال حاضر تمام کشتیهای خارجی یک سفره وارد کشور میشوند؛ اما خطوط کانتینری منظم و معتبر خارجی این ریسک را نمیپذیرند، حتی شرکتهای چینی و لاینرهایی مانند کاسکو هم وارد بنادر ایران نمیشوند.» از سوی دیگر، رییس شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران هم گفته: «از سال گذشته ورود ناوگان شرکت کشتیرانی (ناوگان ملی جمهوری اسلامی ایران) به بنادر چین ممنوع است.» محمود عباسزاده سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این باره عنوان کرد: «امریکاییها یکسری تحریمهای ثانویه علیه شرکتهای حمل و نقلی که برای جمهوری اسلامی بار میآورند یا میبرند را اعمال میکند و این هم حرف جدیدی نیست. طبیعتا این گونه شرکتها را آمریکا شناسایی و برای آنها محدودیتها و تحریمهایی ایجاد میکند.»وی ادامه داد: «اما همه بنادر ما اینطور نیست. برخی بنادر ما را با توجه به نیاز منطقه نمیتوانند کاملا محدود کنند. هرچند اگر بتوانند هم همین کار را میکنند، خوشبختانه نمیتوانند. دریا بزرگ است و ما هم راههایی داریم که مشکل حمل و نقلمان را حل کنیم. بالاخره جمهوری اسلامی، یکی از پر قدرتترین ناوگان حمل و نقل دریایی را دارد که بدون توجه به تحریمهای امریکا از این طرف دنیا تا ونزوئلا و لبنان سوخت میبرند اما ما هم راههایی داریم که از تحریمها عبور کنیم.»
کنایه سنگین کهرم به ضرغامی درباره پاسارگاد؛ کار ناتمام خلخالی را تمام کنید
اخیرا عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دولت سیزدهم در اظهار نظری عجیب از عدم امکان کشاورزی و حفر چاه در پاسارگاد به دلیل وجود مقبره کوروش کبیر انتقاد کرده و ضمن تاکید بر لزوم حل این مسئله، گفت: “باید این مشکلات برطرف شود و قوانین حریمها مقداری انقباض پیدا کند!در همین رابطه اسماعیل کهرم، فعال محیط زیست و مشاور پیشین رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در امور محیط طبیعی در گفتگویی ضمن انتقاد شدید از این اظهارات ضرغامی، عنوان داشت: آقای ضرغامی! برای حل مشکلی که آن را ادعا کردهاید، کار نا تمام آقای خلخالی را شما تمام کنید و قبر کوروش و تمام ظواهر وجود یک حکومت تمدنی ۲۵۰۰ ساله را با تعبیه دینامیت و بمب، منفجر کنید!وی افزود: قبر کوروش کبیر، اولین و قدیمیترین مقبره با این ابعاد در جهان است. وجود چنین سرمایه ارزشمند فرهنگی، زمانی ارزش خواهد یافت که متولیان آن، قدرش را بدانند. قدر زر، زرگر شناسد، قدر گوهر، گوهری. متاسفانه فردی به مانند ضرغامی به هیچ عنوان، قدر و ارزش فرهنگی اولین مقبره بر روی کره زمین را نمیداند.
نظر چهره اصلاحطلب درباره آینده روحانی
ناصر قوامی گفت: روحانی را نه با رفسنجانی میتوان مقایسه کرد و نه با خاتمی و احمدینژاد که گاهی حرفهای تندی هم میزند. به نظر من او کاملا محافظهکارانه و محتاطانه عمل میکند تا بعد از هشت سال امکان بازگشت و تایید گرفتن داشته باشد.
ظریفیان: کارگزاران با بحران نگرش مواجه است
غلامرضا ظریفیان گفت: حزب کارگزاران در هر شرایطی دچار تغییرات بنیادین و اساسی نمیشود. البته طبیعی است که هر چه فضا دوقطبیتر شود، میتواند هر یک از احزاب را دچار بحران کند. گرایشهایی درون این حزب وجود دارند که سیاستهای سنتی حزب را قبول ندارند.
جوادی آملی: وزارت بهداشت طبیب تربیت کند نه کاسب
آیت الله جوادی آملی در دیدار وزیر بهداشت، تاکید کرد: علمی که بر مبنای توجه به دین و خدا نباشد، در مسیر نابودی انسان به پیش میرود.آیت الله عبدالله جوادی آملی از مراجع عظام تقلید در دیدار بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی به تفاوت دو علم در دانشگاههای غربی و اسلامی پرداخت و گفت: علم غربی علم منهای دین و خداست که انتهای آن به جنگ جهانی اول و دوم ختم میشود. علمی که بر مبنای توجه به دین و خدا نباشد، در مسیر نابودی انسان به پیش میرود.
آیت الله جوادی آملی افزود: وزارت بهداشت جامعه اسلامی، باید طبیب تربیت کند نه کاسب چرا که طبیب هم روح را معالجه میکند هم جسم را.این مرجع تقلید در ادامه با قدردانی از تلاش کادر درمان کشور که در خط مقدم جبهه سلامت قرار دارند و با تکریم از شهدای مدافع سلامت از مردم خواست در امر واکسیناسیون مشارکت کنند تا به زودی شاهد ریشهکنی کامل ویروس کرونا در کشور باشیم.
توئیت ضرغامی برای حل مشکلات مردم «پاسارگاد»
ضرغامی وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در توئیتی نوشت: مدیر کل ثبت و جرائم میراث، مدیر کل بازرسی وزارتخانه و مدیر کل میراث استان فارس برای بررسی و حل مشکلات مردم پاسارگاد عازم خواهند شد.دستور کار آنان رعایت دقیق قوانین حریم میراث فرهنگی و جلوگیری از رفتارهای فراقانونی در جهت ناراضیسازی مردم است.
مخالفت سردار سلیمانی با شهادت «بابا پنجعلی» در پایتخت ۵
احسان محمدحسنی، مسئول سازمان هنری رسانه اوج در مورد نقش باباپنجعلی در سریال پایتخت ۵ گفت: قرار بود باباپنجعلی در پایتخت ۵ شهید و پیکرش در مشهد یا کربلا دفن شود.حاج قاسم سلیمانی با این تصمیم مخالفت کرد و گفت، این خانواده باید سالم برگردند؛ مگر ما مرده ایم که عضوی از این خانواده کم شود؟
آخرین گزارش تقسیمات کشوری منتشر شد
گزارش آماری عناصر و واحدهای تقسیماتی کشور بر اساس آخرین مصوبات تقسیماتی هیات وزیران تا پایان نیمه اول سال ۱۴۰۰ منتشر شد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، زهرا احمدی مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور، جدول آخرین اطلاعات و گزارش آماری عناصر و واحدهای تقسیماتی جمهوری اسلامی ایران بر اساس تعداد شهرستان، تعداد بخش، تعداد دهستان، تعداد شهر و تعداد فرمانداری ویژه هر استان را به تفکیک، اعلام کرد. بر اساس گزارش اعلامی احمدی، تا کنون، تقسیمات کشوری، در قالب ۳۱ استان کشور، ۴۶۹ شهرستان، ۱۱۵۷ بخش، ۱۴۲۴ شهر و ۲۷۱۹ دهستان، سامان یافته است.مدیرکل تقسیمات کشوری، همچنین تعداد فرمانداری های ویژه در سراسر کشور را در مجموع ۳۹ فرمانداری برشمرد.
مخبر: گزارش اولیه و پیش نویس طرح احیای جهاد سازندگی تدوین شود
معاون اول رئیس جمهور از تدوین گزارش اولیه و پیش نویس طرح احیاءی جهاد سازندگی خبر داد.محمد مخبر در دیدار با جمعی از گروههای جهادی جوانان با اشاره به طرح موضوع احیای جهاد سازندگی از سوی رئیس جمهور گفت: برای احیای جهاد سازندگی باید با مشارکت و همفکری همه جهادگران به مدل و طرحی جامع دست پیدا کنیم، به نحوی که خاطره شیرین فعالیت جهاد سازندگی در ذهن مردم زنده شود.معاون اول رییس جمهور با اشاره به نظرات و دیدگاه های مختلف در خصوص نحوه احیاء جهاد سازندگی خاطرنشان کرد: طرح موضوع احیاء جهاد سازندگی با هدف استفاده از ظرفیت همه گروه های جهادی صورت گرفته است و در این مسیر نباید هیچ یک از ظرفیت ها،تشکیلات و گروه های جهادی تضعیف و یا از رشد آنها جلوگیری شود و در این میان آنچه دارای اهمیت مضاعف است، احیای محتوایی جهاد سازندگی است. مخبر بر لزوم آسیب شناسی دقیق از تأسیس تا انحلال جهاد سازندگی تأکید کرد و از مجمع جهادگران کشور و نمایندگان گروه های جهادی جوانان خواست پیش نویس و گزارش اولیه خود را در خصوص چگونگی و نحوه احیاء جهاد سازندگی ارائه دهند.
نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان مشخص شد
با حکم رئیسی «حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان شد.
غریب آبادی پُست گرفت
ذبیح الله خداییان، سخنگوی قوه قضاییه از انتصاب معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی خبر داد و گفت: با حکم ریاست قوه قضاییه، دکتر کاظم غریب آبادی به عنوان معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه و با حفظ سمت به عنوان دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی منصوب شد.در حکم رئیس قوه قضاییه خطاب به کاظم غریب آبادی آمده است: با توجه به اهمیت اقدامات در عرصه بین المللی و انسجام و هماهنگی در جهت رسیدن به اهداف عالی نظام در گام دوم انقلاب، با همکاری تمامی نهادهای ذیربط به ویژه وزارت امور خارجه نسبت به اجرایی نمودن رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و سیاستهای راهبردی قوه قضاییه در دوران تحول و تعالی اقدام نمایید.گفتنی است، کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای بینالمللی در وین و همچنین نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی بود که پیش از این مسئولیت معاونت بین الملل ستاد حقوق بشر را نیز بر عهده داشت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.