به گزارش ایسنا، هر چند در طول سه سال و نیم گذشته و تحت تاثیر تحریمهای آمریکا، میزان فروش نفت ایران به شدت کاهش یافته و منابع حاصل از فروش این محصول نیز به سختی به ایران میرسد اما بالا نگه داشتن ظرفیت تولید و آمادگی برای بازگشت به بازار جهانی یکی از اصلیترین برنامههایی بوده که ایران در سالهای گذشته دنبال کرده است.
رضا پدیدار – رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران – میگوید هر چند میزان تولید ایران نسبت به برخی از اعضای اوپک پایینتر است اما به بالاتر از دو میلیون بشکه در روز رسیده است.
بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی پدیدار، در میان کشورهای عضو اوپک، عربستان سعودی با تولید روزانه ۹.۸ میلیون بشکه نفت بالاترین تولید را دارد و بعد از آن عراق با ۴.۱، امارات متحده عربی با ۲.۸ و کویت با ۲.۵ میلیون بشکه قرار دارند.
در این فهرست ایران نیز با دو میلیون و ۵۲ هزار بشکه نفت در میان اصلیترین تولیدکنندگان قرار دارد و بعد از آن نیجریه با ۱.۴ و لیبی با ۱.۱ میلیون بشکه نفت قرار گرفتهاند.
به این ترتیب مجموع تولید نفت اوپک به ۲۷ میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه در روز رسیده که افزایش ۱.۵ میلیون بشکهای را نشان میدهد.
رییس کمیسیون انرژی اتاق تهران که در جلسه این کمیسیون سخن میگفت به تغییرات قیمتی نفت در ماههای گذشته نیز اشاره کرد و گفت: در سال ۲۰۲۱، قیمت نفت ۳۰ دلار افزایش یافته و قیمت نفت اوپک به بیش از ۸۴ دلار رسیده است. گروههای تخصصی نفتی در جهان، پیشبینی کردهاند که روند افزایشی قیمت نفتخام طی سه ماه آینده در دامنه ۱۰ تا ۲۰ درصد، تداوم داشته باشد.
پدیدار در ادامه، به گزارش اخیر مدیریت مطالعات انرژی اشاره کرد که بر اساس آن، عنوان شده است که طی سال ۲۰۱۹، معادل ۶۵ درصد انرژی مصرف اولیه در ایران از گاز، ۳۲ درصد از نفت و ۳ درصد باقیمانده نیز از انرژیهای آبی تجدیدپذیر و هستهای تامین شدهاست. تا سال ۲۰۵۰ میلادی، جهان برای جلوگیری از تاثیرات آب و هوایی، به جهش تاریخی سرمایهگذاری در انرژیهای پاک نیاز دارد.
او درباره افقهای پیشروی صنعت نفت ایران گفت: از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۹۹، حدود ۳۰.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی به صورت بیع متقابل در صنعت نفت ایران انجام شده است.
به گفته وی و بر اساس این آمار، بیشترین میزان سرمایهگذاری خارجی در صنعت نفت ایران، طی سال ١٣٩١ و به میزان ۳.۴ میلیارد دلار در یک سال اتفاق افتاد.
رئیس کمیسیون انرژی و محیطزیست اتاق تهران در ادامه، به گفتههای اخیر رئیس امور تحقیقات شرکت ملی پتروشیمی مبنی بر صدور مجوز ۲۰ طرح پیشران در صنعت پتروشیمی اشاره کرد به طوری که با اجرای این طرحها از میزان واردات محصولات پتروشیمی به کشور کاسته خواهد شد.