به گزارش «تابناک»، احمد فعلهگری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به اشتباه برخی مشترکان مبنی بر استفاده از بخاری گازسوز بدون دودکش در منزل اشاره کرد و اظهار داشت: هیچ وسیله گازسوزی نباید بدون دودکش باشد، چرا که گاز مونواکسید کربن به راحتی در محل سکونت پخش شده و باعث ایجاد مسمومیت و خفگی میشود.
وی اضافه کرد: لوله دودکش باید از داخل دیوار منزل عبور کند و ۱۲۰ سانتیمتر از سطح پشت بام بلندتر و به شکل (H) باشد از باز بودن مسیر دودکش هم باید مطمئن بود.
مدیرعامل شرکت گاز کردستان یادآور شد: برای اطمینان از باز بودن مسیر دودکش، می توان وزنه ای را از مسیر دودکش به پایین به وسیله نخ یا طناب آویزان کرد و باید وزنه در محل ورودی دودکش به وسیله گاز سوز دیده شود، در غیر این صورت، مسیر دودکش مسدود شده است.
فعلهگری افزود: استفاده از لولههای فلزی و عدم استفاده از لولههای فنری و پلاستیکی برای بخاری، عدم کاربرد سه راهی برنجی در اتصال آبگرمکن، بخاری و سماور به لوله اتصال گاز و تبدیل نکردن وسایل نفت سوز به گازسوز از جمله نکات بسیار مهم در بحث ایمنی است.
وی یادآور شد: مهار نکردن شلنگ وسایل گازسوز به وسیله بست فلزی، غیراستاندارد بودن شلنگ و عدم استفاده از درپوش مناسب برای مسدود کردن شیرهای گاز هم از دلایل بروز انفجار و آتش سوزی است پس مشترکان باید نکات ایمنی را مد نظر داشته باشند.
مدیرعامل شرکت گاز کردستان از وقوع ۴۱ حادثه مربوط به گاز در استان در سال جاری خبر داد و گفت: از این ۴۱ حادثه، ۴۰ مورد آن مربوط به انفجار و آتش سوزی و یک مورد نیز گازگرفتگی بوده و در مجموع پنج نفر بر اثر این حوادث، جان خود را از دست دادند.
در حال حاضر، ۳۱ شهر، یک هزار و ۴۲۸ روستای کردستان با ضریب نفوذ ۱۰۰ درصد در جمعیت شهری و ۹۶.۵ درصد در جمعیت روستایی تحت پوشش شرکت گاز هستند.