به گزارش تابناک به نقل از شفق نیوز، این منبع گفت: نشست قریب الوقوعی میان رهبران این گروهها با مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق وجود ندارد. نشستهای دیگری نیز در مقر اقامت صدر در نجف برگزار نمیشود و نشستهای آتی رهبران گروههای هماهنگی شیعیان با تمام گروههای سیاسی در بغداد خواهد بود.
منبع مذکور در گروههای هماهنگی شیعیان اعلام کرد: فشارهای سیاسی بر مقتدی صدر برای بازگشت به ائتلاف شیعیان و عدم خروج مجدد از آن وجود دارد. مقتدی صدر دو گزینه پیش رو دارد. یکی مشارکت در دولت توافق ملی یا پیوستن به مخالفان سیاسی در داخل پارلمان.
این منبع تأکید کرد: گروههای هماهنگی شیعیان تصمیم قطعی خود را گرفتهاند و میخواهند فراکسیون اکثریت را با مشارکت تمام گروههای سیاسی شیعه، سنی و کرد برای تشکیل دولت توافق ملی تشکیل دهند.
این درحالی است که محمد الصیهود، عضو ائتلاف شیعیان اعلام کرد، سومین نشست میان این ائتلاف و جریان صدر در استان نجف برگزار میشود. هدف این نشست رسیدن به توافقهایی درباره ساختار دولت جدید و تشکیل فراکسیون بزرگتر در داخل پارلمان قبل از برگزاری اولین جلسات پارلمان است.
الصیهود گفت: اطلاعات تقریبا تأیید نشدهای وجود دارد که نشان میدهد سومین نشست گروههای هماهنگی شیعیان و جریان صدر در الحنانه در استان نجف برگزار میشود.
وی تأکید کرد: اختلافات کنونی میان صدر و گروههای هماهنگی شیعیان درباره هویت یا نام نخست وزیر آتی یا تقسیم پستهای وزارتی در داخل دولت نیست بلکه اختلاف اصلی درباره ساختار دولت است. احتمالا نوری مالکی، رئیس ائتلاف دولت قانون که رهبر بزرگترین گروههای هماهنگی در داخل پارلمان از حیث تعداد کرسیهای پارلمانی است، شرکت داشته باشد. این گروهها مُصر هستند که دولت توافقی با مشارکت همگان تشکیل دهند.
از سوی دیگر یک منبع سیاسی اعلام کرد که محمد الحلبوسی، رهبر ائتلاف "تقدم" به زودی یا طی دو روز آتی با فراکسیون صدر دیدار خواهد کرد. همزمان نیز گروههای هماهنگی شیعیان نشستی با ائتلاف "عزم" به رهبری خمیس الخنجر خواهند داشت.
این منبع اعلام کرد: رهبر ائتلاف "تقدم" معتقد است که فراکسیون صدر حامی او برای رسیدن به پست ریاست پارلمان است. وی همچنین از نامزد جریان صدر برای رسیدن به پست نخستوزیری حمایت میکند. سه تن نامزد احتمالی این پست هستند که عبارتند از: مصطفی الکاظمی، محمد توفیق علاوی و جعفر صدر.
به گفته این منبع تعداد کرسیهای جریان صدر به ۸۵ مورد رسیده است و توانسته مذاکرات خوبی با سنیها و کردها داشته باشد.