با مذاکرات هسته ای/ در حال به روز رسانی

گزارش نیویورک تایمز از پیشرفت ایران و آمریکا به سمت توافق/رایزنی روسیه و تروئیکا درباره نحوه اجرای توافقات احتمالی در وین/ تشدید فشار آمریکا و اروپا به ایران با تعیین ضرب الاجل/دیدار نمایندگان شورای همکاری خلیج فارس با «رابرت مالی» در وین

هشتمین دور مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از حدود دو هفته پیش آغاز شده است. رایزنی ها در وین بین ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) و هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام به منظر رفع تحریم های آمریکا روز چهارشنبه در هتل کوبورگ شهر وین در فرمت ها و سطوح مختلف برگزار شد.
کد خبر: ۱۰۹۸۸۱۶
|
۲۳ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۰ 13 January 2022
|
46985 بازدید
|

تشدید فشار آمریکا و اروپا به ایران با تعیین ضرب الاجل/دیپلمات روس: مذاکرات وین رو به جلو است

بین الملل تابناک: هشتمین دور مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از حدود دو هفته پیش آغاز شده است. رایزنی ها در وین بین ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) و هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام به منظر رفع تحریم های آمریکا روز چهارشنبه در هتل کوبورگ شهر وین در فرمت ها و سطوح مختلف برگزار شد.

رایزنی روسیه و تروئیکا درباره نحوه اجرای توافقات احتمالی در وین
۱۴۰۰/۱۰/۲۳ - ۲۰:۴۶

مذاکره کنندگان ارشد روسیه و سه کشور اروپایی در ادامه مذاکرات فشرده دیپلماتیک روز پنجشنبه درباره نحوه اجرای توافقات احتمالی در مذاکراتی که با محور رفع تحریم‌ها در پایتخت اتریش جریان دارد گفت‌وگو کردند.

میخائیل اولیانوف عصر پنجشنبه با انتشار پیامی در توئیتر از برگزاری این ملاقات خبر داد و نوشت: این بار، از جمله، ایده‌های آن‌ها (سه کشور اروپایی) در مورد اجرای توافق آتی، شامل توالی گام‌هایی که در طول فرآیند اجرا باید برداشته شوند، بحث کردیم.

وی در حالی این مطلب را بیان کرد که دیروز برای نخستین بار در دور هشتم، کارگروه کارشناسی سوم موسوم به تمهیدات اجرایی با حضور کارشناسان ایران، اتحادیه اروپا و 1+4 تشکیل جلسه داد. این کارگروه بر نحوه اجرای توافقات احتمالی، از جمله راستی‌آزمایی اقدامات طرف مقابل، متمرکز است.

در این جلسه پیشرفت‌های صورت‌گرفته در زمینه تکمیل بخش‌های باقی‌مانده دو متن تحت بررسی این کارگروه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. راستی‌آزمایی اقدامات آمریکا، مهمترین موضوع مورد بحث در این نشست بود و جلسه در فضایی مثبت و سازنده برگزار شد.

گزارش نیویورک تایمز از پیشرفت ایران و آمریکا به سمت توافق
۱۴۰۰/۱۰/۲۳ - ۱۵:۰۸

روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی درباره مذاکرات جاری در وین نوشت ایران و ایالات متحده با وجود آن که در گفت‌وگوهای دیپلماتیک درباره احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ در حال پیشرفت هستند، اخیراً درگیر تشدید مارپیچ تهدیدها و هشدارها شده‌اند. 

در ادامه این گزارش با اشاره به اقدام اخیر ایران به تحریم مقام‌های آمریکایی در سالگرد شهادت سردار سلیمانی و واکنش آمریکا به آن، ذکر شده که با این حال در همان روزی که ایران تحریم‌ها را اعلام کرد، «علی باقری کنی» مذاکره‌کننده ارشد ایران در وین گفت که اختلافات باقی‌مانده در حال کاهش و مذاکرات رو به جلو است.

به نوشته نیویورک تایمز، اقدامات نمادین تحریم افراد و صدور بیانیه‌های تند و تیز در روابط طولانی و پرآشوب تهران و واشنگتن چیز جدیدی نیست، اما این بده و بستان اخیر قابل توجه است زیرا در جریان مذاکره‌ای صورت می‌گیرد که هر دو طرف می‌خواهند با موفقیت به پایان برسانند، بدون آن که به نظر برسد امتیازات قابل‌توجهی می‌دهند.

این گزارش می‌افزاید: دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای خارج شد و تحریم‌های اقتصادی سختی را اعمال کرد که بخش عمده‌ای از درآمدهای نفتی و معاملات مالی بین‌المللی ایران را قطع کرد. هدف ترامپ تحت فشار قرار دادن ایران برای رسیدن به توافقی فراتر از برنامه هسته‌ای این کشور بود که محدود کردن موشک‌های بالستیک و فعالیت‌های سیاسی و نظامی منطقه‌ای آن را در بر بگیرد. دولت بایدن در ابتدا می‌خواست به توافق اولیه بازگردد و در عین حال از طرح ترامپ در مورد موشک‌ها و سیاست‌های خارجی پیروی می‌کرد، اما اکنون نشان داده که بازگشت به توافق ۲۰۱۵ را بدون مرتبط کردن این موارد می‌پذیرد.

این روزنامه آمریکایی با بیان این که ایرانی‌ها هم به نوبه خود گفتند که تنها بازگشت به توافق اولیه را دنبال خواهند کرد و در ابتدا خواستار لغو تمامی تحریم‌های اعمال شده توسط ترامپ و تضمین عدم خروج رئیس‌جمهور آینده آمریکا از توافق شدند، مدعی شد اما تهران با پیشروی مذاکرات در وین، این خواسته‌ها را ملایم کرده است.

طبق این تحلیل، به‌رغم همه موضع‌گیری‌ها، انگیزه دستیابی به توافقی برای تمدید توافق ۲۰۱۵ برای هر دو طرف همچنان قوی است.

به نوشته نیویورک تایمز، دولت بایدن به موفقیت در سیاست خارجی بویژه پس از خروج پر هرج و مرج از افغانستان نیاز دارد و گفته که حل و فصل دیپلماتیک را در ارتباط با بن بست هسته‌ای بر رویارویی نظامی ترجیح می‌دهد. ایران نیز که از سیاست فشار حداکثری دوره ترامپ جان سالم به در برده، مایل است از درگیری اجتناب کند، تحریم‌ها را کاهش دهد و اقتصاد بیمار خود را احیا کند. با این حال، هیچ یک از طرفین نمی‌خواهند بیش از حد مشتاق سازش به نظر برسد زیرا که خطر ضعیف به نظر رسیدن را به دنبال دارد. 

به ادعای این گزارش، یکی از مشاوران وزارت خارجه ایران گفت که معتقد است می‌توان پیش از اواسط فوریه که مصادف با سالگرد انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ است، به توافق رسید.

این گزارش می‌افزاید: چشم‌انداز واشنگتن محتاط‌تر از تهران بوده است. دو مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا به پیشرفت اندکی در گفت‌گوها اشاره کردند که باعث شده مذاکرات از جایی که در ژوئن متوقف شده بود، کمی جلوتر برود. اما هر دو مقام بدون پرداختن به جزئیات تاکید کردند که هنوز باید به نکات اصلی پرداخته شود. در تمام این مدت، صبر در وزارت امور خارجه آمریکا در حال به سر رسیدن است. 

دیدار نمایندگان شورای همکاری خلیج فارس با «رابرت مالی» در وین
۱۴۰۰/۱۰/۲۳ - ۱۱:۱۷

سفرا و نمایندگان دائم کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران دیدار کردند.

 عبدالله بن خالد بن سلطان سفیر و نماینده دائم عربستان سعودی نزد سازمان‌های بین المللی مستقر در وین چهارشنبه شب با انتشار پیامی در توئیتر از میزبانی این نشست در وین خبر داد و عنوان کرد که در این جلسه، رابرت مالی (نماینده آمریکا) آخرین تحولات مذاکرات وین را تشریح کرد.

پیشتر شنیده‌هایی درباره برگزاری این جلسه مطرح شده بود که با انتشار پیام سفیر عربستان تائید شد. گفته می‌شود که در این جلسه طرف‌ها درباره آینده اوضاع منطقه در صورت رفع تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران و دست یابی به توافق نهایی بحث و تبادل نظر کردند.

در همین خصوص روز گذشته نشست دوجانبه ای بین علی باقری رئیس هیأت مذاکره‌کننده ایران و انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد.

از سوی دیگر، علی باقری مذاکره‌ کننده ارشد ایران به همراه انریکه مورا هماهنگ‌کننده مذاکرات و مذاکره‌کنندگان ارشد سه کشور اروپایی نیز در نشستی به گفتگو پرداختند.

همچنین نشست کارگروه سوم با موضوع تدابیر اجرایی با حضور کارشناسان هیأت‌های ایران، اتحادیه اروپا و ۱+۴ در برگزار شد.

مقام‌های آمریکایی و اروپایی ادعا می‌کنند که پیشرفت‌هایی در مذاکرات صورت گرفته اما اندازه این پیشرفت‌ها به اندازه‌ای نیست که بتوان امیدوار بود توافق در دسترس است.

دو منبع در گفت‌وگو با آکسیوس مدعی شده‌اند همزمان با ورود مذاکرات وین به مرحله حساس کاخ سفید قصد دارد در هفته‌های آینده دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا را به دلیل خروج از برجام مورد حملات لفظی قرار دهد.

طبق گفته منابع مورد آکسیوس، تا فرا رسیدن نقطه تصمیم نهایی، یعنی مقطعی که مشخص خواهد شد توافق حاصل می‌شود یا اینکه توافقی در کار نخواهد بود تنها چند هفته باقی مانده است.

آکسیوس نوشته این سناریو، هر دو با انتقاد شدید سیاستمداران حزب جمهوری‌خواه خواهد شد، اما کاخ سفید قصد دارد با تأکید بر اینکه ترامپ عامل بحران بوده و موجب شده تنها گزینه‌های بد پیش روی بایدن قرار بگیرد، دموکرات‌ها را متحد نگاه دارد.

یک منبع گفت: «آنها قصد دارند آتشبارها را به سمت ترامپ بگیرند.»

یک مقام ارشد دولت بایدن مدعی شده کاخ سفید «به صراحت واقعیت‌ها را بیان خواهد کرد و در این مقطع حساس برای دیپلماسی و برهه مهم در تاریخ، روایت‌های صحیح را ارائه خواهد نمود.»

منابع مورد استناد آکسیوس مدعی شده‌اند دولت بایدن پایان ژانویه یا اوایل فوریه را به عنوان ضرب‌الاجل تصمیم‌گیری درباره پرونده مذاکرات وین قرار داده و قصد دارد تا قبل از آن تاریخ به اطلاع‌رسانی‌های عمومی در این خصوص شدت ببخشد.

کاخ سفید امیدوار است که روایت مقام‌های سابق و فعلی آمریکا و اسرائیل که معتقدند خروج ترامپ از برجام اشتباه بوده باعث تقویت موضع کاخ سفید شود.

در نشست خبری روز سه‌شنبه ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا سوال یک خبرنگار درباره مذاکرات وین را به سمت حمله به دولت ترامپ برگرداند.

او گفت: «شایسته است اندکی تأمل کنیم و ببینیم چطور به این نقطه رسیدیم. مایه تأسف بسیار است که یک تصمیم نسنجیده توسط دولت قبلی موجب شد که این دولت، بدون وجود پروتگل‌های قوی راستی‌آزمایی و نظارت پا به کاخ سفید گذاشت.»

دیپلمات‌های اروپایی می‌گوید بخش اعظم گفت‌وگوها در روزهای گذشته بر مطالبات ایران برای اخذ تضمین در خصوص پایداری برجام متمرکز بوده است، اما دولت بایدن گفته نمی‌تواند وعده‌ای در این مورد بدهد.

دیپلمات‌های غربی از هشتم آذرماه که نخستین دور مذاکرات رفع تحریم‌ها در دولت سید ابراهیم رئیسی آغاز شده سعی کرده‌اند با ارائه چارچوب‌های زمانی تیم ایران را برای موافقت با خواسته‌های خود تحت فشار قرار دهند.

با این حال، نمایندگان ایران در مذاکرات وین تصریح کرده‌اند برای تهران نتیجه مهم‌تر از زمان است. تهران در تلاش است برجام را که از نخستین روزهای اجرایی شدن در اثر برخی سیاست‌های آمریکا و کشورهای غربی به توافقی تهی از منافع اقتصادی برای طرف ایرانی تبدیل شد به سمت توافقی دوجانبه و متوازن پیش ببرد.

پیش از این پایگاه پولیتیکو هم به نقل از برخی «مقام‌های نزدیک به مذاکرات» مدعی شده که پنجره مذاکرات تا پایان ماه ژانویه یا اوایل ماه فوریه بسته خواهد شد. البته پولیتیکو به نقل از منابعی دیگر این را هم نوشته که هیچ تاریخ ثابتی در خصوص زمان توافق در نظر گرفته نشده است.

این جدیدترین تاریخی است که منابع غربی درباره مهلت رسیدن به توافق مطرح کرده‌اند. رسانه‌های غربی در دورهای قبل‌تر گفت‌وگوها مدعی شده بودند ایران تا پایان دسامبر برای تصمیم‌گیری بر سر توافق فرصت دارد.

دیپلمات‌های انگلیس، آلمان و فرانسه چند هفته پیش در بیانیه‌ای ضمن تصریح بر اینکه نمی‌خواهند برای مذاکرات «ضرب‌الاجل‌های ساختگی» تعیین کنند گفته بودند که برای حصول توافق «چند هفته زمان» وجود دارد و نه چند ماه.

ایران گفته است هیچ ضرب‌الاجل ساختگی را نمی‌پذیرد. «سعید خطیب‌زاده»، سخنگوی وزارت خارجه ایران چند روز پیش تصریح کرد: ««هیچ ضرب الاجل ساختگی را نمی‌پذیریم و امیدواریم خودشان هم به آن ضرب الاجل‌های ساختگی باور نکنند. بیایند برای یک تفاهم خوب برسیم.»

مقام‌های آمریکایی در ماه‌های گذشته تصریح کرده‌اند که چنانچه پیشرفت‌های هسته‌ای ایران ادامه پیدا کند برجام، در بردارنده همان منافع «منع اشاعه‌ای» که در سال ۲۰۱۵ این توافق برای طرف غربی ایجاد می‌کرد نخواهد بود.

برخی از تحلیلگران این موضع طرف‌های غربی درباره کاسته شدن از منافع «منع اشاعه‌ای» را دیدگاهی یکجانبه می‌دانند. به گفته این تحلیلگران، جمهوری اسلامی ایران هم از زمان اجرایی شدن برجام به هیچ یک از منافع اقتصادی وعده‌داده شده در این توافق دست پیدا نکرده و این آمریکا است که با توجه به خروج از برجام باید با بازگشت به توافق، زمینه‌های ایجاد توازن دوجانبه در توافق را فراهم کند.

دیپلمات روس: مذاکرات وین رو به جلو است

رئیس هیات روسیه حاضر در مذاکرات رفع تحریم‌ها در شهر «وین» روند این گفت‌وگوها را رو به جلو توصیف کرده است.

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات وین چهارشنبه شب به وقت تهران در توییتی نوشت: «من با "رابرت مالی" نماینده آمریکا در امور ایران دیدار کردم. طبق معمول، ما در مورد دشوارترین مسائل باقیمانده که باید در جریان مذاکرات وین حل و فصل شوند، گفتگوی سازنده‌ای داشتیم. برداشت‌ها این است که مذاکرات رو به جلو است.»

۱۱۰ قانونگذار آمریکایی خواستار ترک مذاکرات با ایران شدند

بیش از ۱۰۰ قانونگذار آمریکایی با ارسال نامه‌ای به وزارت خارجه کشورشان از «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا خواسته‌اند مذاکرات با ایران بر سر برنامه هسته‌ای این کشور را ترک کند.

این نامه به ابتکار «مایکل مک‌کاول»، عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان تنظیم شده و ۱۰۹ همکار دیگر او، نامه را امضا کرده‌‌اند.

نمایندگان آمریکایی که همگی از حزب جمهوری‌خواه هستند در این نامه خطاب به بایدن نوشته‌اند: «ما این نامه را نوشته‌ایم تا از شما بخواهیم فوراً از مذاکرت بی‌حاصل برای بازگشت به "برنامه جامع اقدام مشترک" را متوقف کرده و به جای آن با قدرت تحریم‌های موجود علیه ایران، به خصوص درباره تجارت نفت میان ایران و چین را اجرا کنید.»

ادعاهای این نمایندگان در حالی مطرح شده که بسیاری از کارشناسان و حتی مقام‌های آمریکایی اذعان کرده‌اند که تیغ تحریم‌ها علیه ایران کند شده و اقتصاد ایران در حال خنثی کردن آثار تحریم‌ها است.

به عنوان مثال، یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا حدود دو هفته پیش اعتراف کرد تحریم‌ها علیه ایران فرسوده شده‌اند بدون آنکه نتایج مدنظر واشنگتن را داشته باشند.

نشریه «نیویورکر» در گزارش مفصلی درباره برنامه هسته‌ای و موشکی ایران نوشته ایران در برابر فشارها در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» عقب‌نشینی نکرد بلکه به برنامه‌های موشکی و هسته‌ای خود سرعت بخشید.

مقام وزارت خارجه آمریکا که نیویورکر اشاره‌ای به نام او نکرده گفته بود که گزینه‌هایی نظیر تحریم‌ها فرسوده شده‌اند. او اضافه کرد: «تحریم، به وضوح، نتایجی که همه ما می‌خواستیم را به بار نیاوردند.»

کارشناسان مسائل مالی و اقتصادی معتقدند که تحریم‌ها تنها در یک بازه زمانی از اوج اثرگذاری برخوردارند و بعد از آن، اثرات آنها افول می‌کند و اقتصادهای تحت تحریم به مرور راه‌های مناسب برای سازگار شدن با آنها را پیدا می‌کنند. معماران سیاست‌های تحریمی در آمریکا معتقدند که در همین نقطه و قبل از شروع سیر نزولی آثار تحریم‌ها بایستی آنها را فروخت و به امتیاز ترجمه کرد.

110 قانونگذار آمریکایی که همگی از حزب جمهوری‌خواه هستند در نامه به دولت بایدن نوشته‌اند: «ایران در حال پیش بردن برنامه هسته‌ای خود از طریق استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته و ساخت تجهیزات برای آن سانتریفیوژها همزمان با انبار کردن مقادیر فزایند اورانیوم 20 درصدی و 60 درصدی است.»

در بخش دیگری از نامه آمده است: «در شریطی که دولت مدام نشان داده مایل به مذاکره به سمت بازگشت به برجام است ایران با دستاوردهای هسته‌ای عظیم‌تر و نزدیک‌تر شدن به مفاد زوال‌پذیر توافق باعث شده بازگشت به برجام ارزش کمتری برای جامعه بین‌المللی داشته باشد.»

مقام‌های آمریکایی در ماه‌های گذشته تصریح کرده‌اند که چنانچه پیشرفت‌های هسته‌ای ایران ادامه پیدا کند برجام، در بردارنده همان منافع «منع اشاعه‌ای» که در سال ۲۰۱۵ این توافق برای طرف غربی ایجاد می‌کرد نخواهد بود.

برخی از تحلیلگران این موضع طرف‌های غربی درباره کاسته شدن از منافع «منع اشاعه‌ای» را دیدگاهی یکجانبه می‌دانند. به گفته این تحلیلگران، جمهوری اسلامی ایران هم از زمان اجرایی شدن برجام به هیچ یک از منافع اقتصادی وعده‌داده شده در این توافق دست پیدا نکرده و این آمریکا است که با توجه به خروج از برجام باید با بازگشت به توافق، زمینه‌های ایجاد توازن دوجانبه در توافق را فراهم کند.

جو بایدن قبل از رسیدن به ریاست‌جمهوری آمریکا مدعی شده بود کشورش را به برجام بازخواهد گرداند، اما تا کنون از انجام اقدامات لازم برای عمل به تعهدات واشنگتن خودداری کرده است.

قانونگذاران آمریکایی مدعی شده‌اند تنها با افزایش تحریم‌ها و اجرای کامل محدودیت‌ها علیه ایران است که می‌توان از «دستیابی ایران به سلاح‌ هسته‌ای» جلوگیری کرد نه از طریق مذاکرات بی‌پایان در وین.

قانونگذاران جمهوری‌خواه در بخش دیگری از آن نامه از دولت بایدن خواسته‌اند فوراً تحریم‌های جدیدی علیه ایران بابت ارسال محموله‌های نفت به چین، ونزوئلا و روسیه وضع کند. قانونگذاران آمریکایی نوشته‌اند ایران از فروش این محموله‌های نفت دست‌کم ماهانه 1.3 میلیارد دلار درآمد دارد.

آنها نوشته‌اند: «گزارش‌های مربوط به ماه نوامبر نشان می‌دهد چین به طور متوسط روزانه بیش از میلیون بشکه نفت از ایران وارد کرده است. وقت آن رسیده که دولت به این مذاکرات مضحک پایان دهد و با اجرای کامل تحریم‌های فعلی این منبع حیاتی درآمد را از رژیم ایران سلب کند.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۵
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۸۱
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۱:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
همش حرفه.نهایتا به دلیل خواست دولت مرکزی(روسیه)،ما محکوم به عدم پیشرفت و درگیری با غرب هستیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
وقتی که به جای مداکره مستقیم و رو در رو با امریکا

از روسیه و اروپا و چین استفاده می کنیم

که خودشان بدنبال گرفتن سود و امتیاز از بهم خوردن برجام

هستند ،

مشخص است که به جایی نخواهیم رسید
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
دمت گرم ... تا روسیه مذاکرات را کنترل میکنه هیچ توافق بدرد بخوری اتفاق نمی افتد ... مرگ بر دولت روسیه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
برای شما نوکران غرب معلوم است که حقایق را وارونه کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
؟شما نوکران شرق چی حقایق را وارونه نمی کنید !
ایران
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۴:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
ناشناس 14:06 من مدتهاست از بهبود ایران قطع امید کردم، و قطعا یک روز از عمرم مونده کشور محل سکونتمو عوض میکنم، فقط بگو افراد با تفکر تو چند درصد جمعیت کشور هستن، اگه وجدانت اجازه دسترسی به آمار واقعی رو داد اینکه قدرت دست امثال تو هستش تعبیرش چی میشه؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
بیچاره آمریکا هیچ تقصیری نداشت و همه کاسه و کوسه بر سرش شکست. مقصر روسیه و چین و ایران هستن. اروپا هم که داداش آمریکا است و بی تقصیر
ناشناس
| Canada |
۱۶:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
بسلامتی توافق کنید ولی خوب ایراهم بدونید که رییس جمهوربعدی قطعا ترامپ خواهدبود !
ناشناس
| Canada |
۱۶:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
و یرخارجه :سقفی که ما در مذاکرات فعلی وین دنبال می‌کنیم، لغو تحریم‌های برجامى است، اما حتما در ادامه، لغو کامل تحریم‌ها مورد توجه ما خواهد بود!!!!
مگر پیش از این نمیگفتید تمام تحریمها باید بطور کامل برداشته شده وراستی ازمایی بشود ؟؟؟!!!
مگرقبلا نمیگفتید امریکا باید چندصدمیلیارد دلار خسارت پرداخت کند؟؟؟
مگر قبلا شرط نگذاشتید دولت فعلی باید تضمین بدهد توافق جدید توسط دولتهای بعدی مجددا زیرپا گذاشته نخواهد شد
مگر نگفته بودیدابتدا باید تمام پولهای باوکه شده ازاد بشود؟!!!!
پس چی شد ؟؟؟!!!
بهنام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
نیازی نیست آنها بگن تحریم تاثیر نداشته ما که می دونیم تحریم ها تاثیر داشته شما بگید نداشته ما هم می گیم نداشته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
مذاکره رفع تحریم دیگه چه صیغه ایه از خودتون ساختید ؟باشه بابا همه میدونن شما کلمه قصار ساختن دوست دارید بس کنید دیگه نابود کردید مملکت رو
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
آخه برجام لاشه متعفن بود نمیشه که با این نام مشمئز کننده ادامه داد.

حالا قراردادی معطر در حال امضاست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۴
یعنی برجام مذاکره برا رفع تحریم نبود وحالا هست !! عجب !! پس چه طور برجام ما رو از بند ۷شورای امنیت نجات داد !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
تا عمو پوتين رضايت نده نمايندگان ايران حتي شب هم نميخوابن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
جان؟ چه خبر دیگر؟ سر خوشی؟
جمعش کن مسخره
مهران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۴
اوه اوه چقدر به این روسیه دوست برخورده!؛
ناشناس
|
Romania
|
۱۲:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
ما که آب از سرمون گذشت و امیدواریم کار یکسره بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
تا وقتی روسیه برای ما مذاکره کند نتیجه ای حاصل نخواهد شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
اگر مطابق میل غربی ها و بدون تضمین دوباره کاری مثل بتن ریزی آب سنگین اراک رو قبول کنیم وضع ازاین که هست بدتر میشه که هیچ واگر هم بد تر نشه همه هزینه های ناشی از تحریم در سنوات گذشته بی نتیجه میباشد .
تضمین برای طرفین میبایست حکم کشیدن ماشه داشته باشد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
دیپلمات روس: مذاکرات وین رو به جلو است
دیپلمات آمریکا: از پبشرفت کند و ناامید کننده مذاکرات راضی نیستیم
دیپلمات ایران: من نمیدانم چه خبر است، بروید از اولیانوف بپرسید
پاسخ ها
رضا
| Turkey |
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
دستت درد نکنه
جان کلام را گفتید
رضا
| Turkey |
۱۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
دستت طلا
جان کلام را گفتید.
ناشناس
|
France
|
۱۲:۵۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
بدترین مذاکراتی که دیدیم از بس روسیه داره در مسائل ایران دخالت میکنه برای ما شده قیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
حضور روسیه به عنوان واسطه نشانه ناتوانی ما در مذاکره کردن است .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
هنوز درکت نرسیده روسیه پیام ها را برای دو طرف جابه جا می کند؟
چرا این را نمی گویی که جناب روسیه برای آمریکا هم قیم شده و از طرف آنها با ما حرف می زند؟
آهان فهمیدم چون افکارم دست خودم نیست!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
یا چرا این را نمی گویی عراق می شود واسط ما و عربستان؟ حتما هم عراق قیوم ما شده؟
دست بردارید از این حرف های پوچ
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۴
چون ماتوان رویا روئی با آمریکا رو نداشتیم و روسیه رو قیم کردیم آمریکا هم مجبور شد برا ارتباط از روسیه استفاده کنه وگرنه اونا که آماده گفت وگوی مستقیم با ما بودن و هستن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
4نسل ازسال57تا امروز علنا نابودشدن واین هسته ای بجز بدبختی برای ملت دستاوردی نداشت نیورگاه هته ای بوشهر 26000مگابایت برق تولید میکند که برق استان را هم کفاف نمیدهد خیلی جزیی دربخش پزشکی کاربردی شده ولی 4نسل را با همکاری روسیه نابودکردید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
فکر کنم منظور شما دو هزار و ششصد مگاوات بود نه بیست‌وشش هزار مگابایت که کلا یه چیز دیگه هست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
چرا کدخدای تو آن را نابود نمی کند اگر خیلی کاربرد ندارد و برای ما شاخ و شونه می کشد؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
ولی ساخت نیروگاه بوسهر ، طبق اعتراف تلویزیونی صفراوف کارشناس انرزی روسیه

بسیار در امد عالی برای روسیه داشته و باعث شد تا

دانشمندان و سیستم هسته ای روسیه از ورشکستگی

و نابودی حتمی نجات پیدا کند
جالب
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
خوبی داداش؟ نیروگاه اسمی هزار مگاواتی که نمیتونه بیشتر از ششصد مگاوات تولید کند را فرمودید بیست و شش هزار مگاوات! اگر اینقدر برق تولید میکرد که خیلی اوضاع انرژی ردیف بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
مگا وات عزیزم نه مگا بایت
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟