روایت یک وکیل تسخیری از پرونده قتل جنجالی بابک خرمدین

به دلیل این که رسانه‌ای شده بود و جامعه از این اتفاق در شوک بود و با توجه به نوع جرم، بازپرس محترم با درخواست تبدیل قرار تأمین موافقت نمی‌کردند. حتی با اعتراض بنده به قرار بازداشت دادگاه کیفری یک استان تهران نیز اعتراض نسبت به قرار بازداشت را رد می‌کرد و با آزادی متهم موافقت نمی‌کرد. صرف نظر از مورد فوق طبق ماده ۲۳۷ و بند پ ماده ۲۳۸ قانون آیین دادرسی کیفری در جرم قتل قرار بازداشت موقت الزامی است.
کد خبر: ۱۱۱۱۱۲۱
|
۰۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۶:۰۱ 27 March 2022
|
14426 بازدید
|
۵

حسن امیدوار، وکیل مدافع اکبر خرمدین، که فرزند خودش (بابک خرمدین) را در اردیبهشت سال گذشته به قتل رساند، از علل وقوع چنین قتلی سخن گفت.

به گزارش «تابناک»؛ وکیل حسن امیدوار که در پرونده قتل بابک خرمدین به عنوان وکیل تسخیری، وکالت اکبر خرمدین را بر عهده گرفته بود، اشتغال موکلش در مشاغل نظامی را به عنوان علت برخورد سلبی وی با فرزندانش بیان کرد.

متن کامل گفت‌وگوی حسن امیدوار با ویژه نامه نوروزی روزنامه اعتماد را در ادامه خواهید خواند.

چرا وکالت اکبر خرمدین را بر عهده گرفتید؟ این پرونده به چه دلیل برای شما مهم بود؟

بنده وکیل تسخیری آقای علی‌اکبر خرمدین بودم و طبق قانون ضمن قبول وکالت باید همه وظایف حرفه‌ای وکالت را در راستای دفاع از حقوق موکلم به کار بگیرم.

شما مدت زیادی با پرونده خاص اکبر خرمدین در ارتباط بودید. از گذشته آقای خرمدین برایمان بگویید.

آقای علی‌اکبر خرمدین سرهنگ بازنشسته ارتش بود و مدت زیادی در جنگ هشت‌ساله ایران و عراق شرکت داشت و در کارها بسیار منظم و دقیق بود و با بی‌نظمی برخورد می‌کرد. همچنین طبق اظهارات زندانی‌ها و مسئولان زندان فردی مهربان و خوشرو بود.

پرونده شخصیت خرمدین چه نکات قابل بیان و مهمی داشت؟

در پرونده شخصیت آقای علی‌اکبر خرمدین نکته قابل بیان و مهمی نبود و شخصیتی معمولی داشت.

بازپرس اعلام کرده بود در پرونده خرمدین احتمال وقوع قتل‌های بیشتر را بررسی می‌کند، آیا به نظر شما که وکیل متهم بودید، احتمال وقوع قتل‌های بیشتر از طرف او وجود داشت؟

خیر. قتل‌های دیگری صورت نگرفته است و با توجه به شناختی که از آقای خرمدین به دست آوردم، موکلم به دلیل شرایط خاصی که به وجود آمده بود، قتل کرده بود و به هیچ وجه احتمال وقوع قتل‌های دیگر در آینده اصلا به ذهن او متبادر نمی‌شد.

به نظر شما با توجه به ویژگی‌هایی که از خرمدین می‌شناختید، احتمال اینکه او به فرزندان دیگر هم آسیب وارد کند وجود داشت؟

خیر، حتی یک درصد هم احتمال آسیب به فرزندان دیگر وجود نداشت.

چرا اولیای دم داماد خانواده خرمدین بدون هیچ مقاومتی رضایت دادند؟ چه اتفاقی باعث شد که آنها چنین تصمیمی بگیرند؟

با توجه به نسبت فامیلی نزدیکی که داشتند و همچنین شرایط خاص حاکم بر خانواده خرمدین و سن و سال بالای موکل، خانواده اولیای دم گذشت و اعلام رضایت کردند.

آقای خرمدین فوت شد. اگر او زنده می‌ماند و محاکمه می‌شد شما به عنوان وکیل برای دفاع روی کدام بعد این پرونده بیشتر تمرکز می‌کردید و چه دفاعی از او مطرح می‌کردید؟

پرونده در حال رسیدگی و بررسی بحث مجنون بودن آقای علی اکبر خرمدین در زمان ارتکاب جرم در کمیسیون سه نفره پزشکی قانونی بود که او فوت کرد و عملا پرونده پزشکی قانونی وی نیز مختومه شد.

اگر این مورد اثبات می شود که متهم در زمان ارتکاب جرم قوه تمییز نداشته طبق ماده ۱۴۹ قانون مجازات اسلامی از مسئولیت کیفری معاف می‌شد.

فکر می‌کنید چرا آقای خرمدین هرگز از ارتکاب قتلها ابراز ندامت نکرد؟

به نظر بنده علی اکبر خرمدین به علت اینکه شغل نظامی داشت و از یکسری اصول و نظم خاصی در زندگی پیروی می‌کرد، این شخصیت وی با شخصیت فرزندان خود، بابک و آرزو در تعارض بود به همین دلیل هیچ وقت ابراز ندامت نکرد.

با توجه به بیماری آقای خرمدین و عدم موافقت دادگاه با آزادی موقت او، فکر می‌کنید دلیل قضات برای موافقت نکردن با آزادی چه بود و قانون در این باره چه می‌گوید؟

به دلیل این که رسانه‌ای شده بود و جامعه از این اتفاق در شوک بود و با توجه به نوع جرم، بازپرس محترم با درخواست تبدیل قرار تأمین موافقت نمی‌کردند. حتی با اعتراض بنده به قرار بازداشت دادگاه کیفری یک استان تهران نیز اعتراض به قرار بازداشت را رد می‌کرد و با آزادی متهم موافقت نمی‌کرد. صرف نظر از مورد فوق طبق ماده ۲۳۷ و بند پ ماده ۲۳۸ قانون آیین دادرسی کیفری در جرم قتل قرار بازداشت موقت الزامی است.

همسر آقای خرمدین واقعا از او وحشت داشت؟ او در یک فایل صوتی از زندان اظهاراتی علیه شوهرش مطرح کرده بود. آیا در جریان آن فایل صوتی هستید؟ چقدر این فایل صوتی را درست می‌دانید؟

به نظر من این ادعا نمی‌تواند صحیح باشد؛ چراکه سه فقره قتل در سال‌های ۹۰-۹۷ و ۱۴۰۰ اتفاق افتاده و همسر علی اکبر خرمدین می‌توانست در این سال‌ها اقداماتی را انجام دهد که متأسفانه با سکوت و همکاری وی جنایات بیشتری رخ داد.

شنیده شده آقای خرمدین اهل مطالعه بود و تحصیلات بالایی داشت. طبقه اجتماعی او و سطح خانوادگی‌اش انتظار وقوع چنین جرائمی را برایمان بعید کرده بود. به لحاظ جرم‌شناسی بفرمایید به نظر شما چرا چنین اتفاقی افتاد؟

بله، همان طور که در سؤال قبل عرض کردم او فردی نظامی و دارای نظم و اصول خاصی در زندگی بود؛ مثلا مخالف سیگار کشیدن و… بود. فرزندان وی این نظم و اصول را رعایت نمی‌کردند و یا در منزل، فرزندان با ایجاد فضای متشنج و درگیری و بدرفتاری با پدر و مادر به قول معروف صبر و طاقت علی اکبر خرمدین به سر آمده بود و او متاسفانه به جای حل مساله و مشکلات، صورت مساله را پاک می‌کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۷
مزخرف بود... طرف آبروی اسم پدر و مادر رو برد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۷
چه جانی خوش قلبی خدایا همه آدم کش ها را مثل ایشون با قلبی رئوف و دل رحم بدار الهی امید
ناشناس
|
New Zealand
|
۱۱:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۷
جناب وکیل نکته بسیار کوچکی را فراموش کرده اند ، قتل فرزند توسط والدین، هر چند که وحشتناک است (و همینطور قتل والدین به دست فرزند) ولی متاسفانه کماکان اتفاق می افتد و به هر حال، برای خود تعریف و دسته بندی در عرف و قانون دارد ولی طراحی، اجرای این کشتار و بلایی که بر سر جسد یک انسان توسط این فرد منضبط و قانونمند و مهربان! آورده شد، جای هیچ دفاع و توجیهی ندارد. مانند بازی با کلمات برای خطاکار نشان دادن تلویحی افرادی که تنها گناهشان نسبت فامیلی با قاتل بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۷
حلا هر کی آدم منظمی بود باید بزنه آدمای نامنظم رو بکشه؟!!!!!!!
افشین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۷
دوستانی که اظهار نظر میکنند به این نکته توجه نمیکنند که وکیل تسخیری موظف است علیرغم بدیهی بودن جرم مجرم از وی دفاع کند. جوری حرف میزنید انگار وکیل مدافع دلش میخواسته ایشان این جرمها را مرتکب شود ! اولا قاتل فوت شده است و هیچ دلیل برای نبش قبر توکل کسی که به نوعی محرم اسرار ایشان است وجود ندارد. ثانیا وکیل تسخیری نمیتواند اسرار پرونده را تمام و کمال در اختیار دیگران منجمله رسانه ها قرار دهد چرا که مرتکب جرم شده است . به هر حال مردم جو گیری هستیم ! اگر ایشان به اعدام محکوم مشدند همه کمپین نه به اعدام راه میانداختن. فراق از انگیزه قتل چه سیاسی چه غیر سیاسی مردم ما زود جو گیر میشوند. حالا اگر مقتول یک بسیجی یا نظامی باشد اعدام بد است ولی در غیر اینصورت اعدام خوب است ! این منطق خوبی نست
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟