کیوسک بین الملل تابناک: رزمایش بزرگ آمریکا- فیلیپین در مرز دریایی تایوان، کشته و مجروح شدن بیش از ۱۰ صهیونیست در عملیاتی در جنوب حیفا، ممنوع شدن پخش برنامههای بیبیسی، دویچه وله و صدای آمریکا در افغانستان، آمادگی کانادا برای افزایش عرضه انرژی به بازارهای جهانی و درخواست پاپ برای توقف فوری جنگ در اوکراین از مهم ترين خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
رزمایش بزرگ آمریکا- فیلیپین در مرز دریایی تایوان
هزاران نیروی آمریکایی و فیلیپینی امروز (دوشنبه) یکی از بزرگترین رزمایشهای خود را در سالهای اخیر آغاز کردند که شامل مانورهای شلیک مستقیم، حملات هواپیماها، جنگ شهری و فرود در ساحل در شمال فیلیپین در نزدیکی مرز دریایی با تایوان است.
به گزارش آسوشیتدپرس، تمرینات سالانه با نام بالیکاتان - تاگالوگ تا ۸ آوریل با حضور نزدیک به ۹۰۰۰ سرباز، نیروی دریایی، تفنگدار دریایی، نیروی هوایی و نیروهای ارتش، از جمله ۵۱۰۰ پرسنل نظامی آمریکایی، ادامه خواهد داشت تا متحدان قدیمی این پیمان را تقویت کنند.
این مانور احتمالاً با توجه به نزدیکی نسبی آن به تایوان واکنش چین را به دنبال خواهد داشت. اما سازماندهندگان گفتند که این رزمایشها هیچ کشور خاصی را به عنوان هدف در نظر نمیگیرند.
ژنرال جی بارگرون، فرمانده لشگر تفنگدار دریایی ایالات متحده، گفت: «ارتش ایالات متحده و نیروهای مسلح فیلیپین برای گسترش و پیشبرد تاکتیکها، تکنیکها و رویههای مشترکی که تواناییهای واکنش و آمادگی ما برای چالشهای دنیای واقعی را تقویت میکند، به هم آموزش خواهند داد. اتحاد ما همچنان منبع کلیدی قدرت و ثبات در منطقه هند و اقیانوس آرام است.
رزمایش بالیکاتان که اولین بار در سال ۱۹۹۱ برگزار شد، بر اساس معاهده دفاع متقابل ۱۹۵۱، که ایالات متحده و فیلیپین را متعهد می کند در صورت حمله به کمک یکدیگر بیایند، انجام میشود. هدف متحدان این است که برای هر گونه اقدام امنیتی احتمالی به عنوان بازدارنده در برابر جنگ، قوی باشند و به طور یکپارچه آماده شوند.
رامون زاگالا، سخنگوی ارتش فیلیپین گفت: این برای دفاع متقابل است، نه برای حمله.
تمرینات رزمی در شمال فیلیپین در بحبوحه تشدید تنش ها بین تایوان و چین برگزار می شود. اما زاگالا گفت که بیشتر مانورهای نظامی یک سال پیش برنامه ریزی شده است و تنش های مکرر در تنگه تایوان را در نظر نگرفته است. چین در آنچه که هشداری به حامیان استقلال تایوان و متحدان خارجی آنها میخواند، تمرینهای تهدیدآمیز و پرواز هواپیماهای نظامی در نزدیکی حریم هوایی جزیره از جمله در ۲۴ فوریه، زمانی که روسیه حمله خود به اوکراین را آغاز کرد، برگزار کرده است.
کشته و مجروح شدن بیش از ۱۰ صهیونیست در عملیاتی در جنوب حیفا
منابع خبری عبری از کشته و مجروح شدن ۱۴ صهیونیست درپی تیراندازی میان نیروهای این رژیم و دو فرد مسلح در شهر اشغالی الخضیره، در جنوب حیفا در سرزمینهای اشغالی خبر دادند.
روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت درباره جزئیات درگیری یکشنبه شب میان نیروهای رژیم صهیونیستی و افراد مسلح در شهر "الخضیره" اعلام کرد که این درگیری میان نیروهای رژیم و دو فرد مسلح شکل گرفت.
طبق این گزارش، در جریان این درگیری دو سرباز صهیونیست کشته شده و ۱۲ تن دیگر مجروح شدند که حال برخی از آنها وخیم گزارش شده است.
این روزنامه همچنین گزارش داد: عملیات الخضیره طی یک دقیقه و نیم انجام شد و دو فرد مسلح نیز کشته شدند.
از سوی دیگر، بیمارستان اسرائیلی "هلل یاوی" در الخضیره از پذیرش ۱۰ مجروح خبر داد و اعلام کرد که حال دو تن از مجروحان بسیار وخیم است.
شبکه هفت تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که مجریان عملیات تیراندازی از اهالی شهر وادی عاره در شمال فلسطین اشغالی میباشند که شناسنامه اسرائیلی داشتند.
نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز در سخنانی در واکنش به این عملیات که گروه داعش مدعی انجام آن شده، گفت که نیروهای امنیتی این رژیم باید برای این خطر و تهدید جدید آماده شوند.
وی افزود: از شهروندان میخواهم به هوشیاری خود ادامه دهند و ما با هم میتوانیم این دشمن را شکست دهیم.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین این اقدام را واکنش به نشست وزرای خارجه کشورهای عربی با آمریکا و رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی برشمرد.
داوود شهاب، از رهبران جنبش جهاد اسلامی در این باره گفت که این عملیات پیام بازدارندگی قوی به شهرک نشینان و نظامیان رژیم صهیونیستی است.
حزبالله لبنان نیز در بیانیهای این عملیات را واکنشی به نشست سازشگران با وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و آمریکا در النقب خواند.
در بیانیه حزب الله آمده است: این مهمترین و گویاترین پاسخ عملی به دیدارهای خائنانه عادی سازی توسط برخی رژیمهای عربی با دشمن است.
ممنوع شدن پخش برنامههای بیبیسی، دویچه وله و صدای آمریکا در افغانستان
طالبان پخش اخبار تعدادی از شرکتهای رسانهای بین المللی از جمله بی بی سی، دویچه وله و صدای آمریکا (VOA) را در افغانستان ممنوع کرده است.
«طارق کفاله»، مدیر خدمات جهانی بیبیسی روز یکشنبه در بیانیهای عنوان داشت: پخش شبکههای فارسی، پشتو و ازبک زبان بیبیسی به دستور طالبان در افغانستان ممنوع اعلام شد.
وی از طالبان خواست تا در تصمیم خود تجدید نظر کنند و افزود: این اقدام طالبان نگران کننده است و همچنین تعداد بینندگان بیبیسی در افغانستان شش میلیون نفر در هفته است.
بیبیسی اعلام کرد که منابع مختلف در طالبان به این شبکه گفتهاند که این تصمیم از سوی رهبران طالبان گرفته شده است، و هیچ توضیحی در این باره ندادهاند.
برنامههای سازمان رسانهای آلمانی دویچه وله DW توسط شرکای افغان بازپخش نخواهد شد.
به گزارش دویچه وله، مشخصاً برنامه گفتگوی سیاسی دویچه وله «آشتی» به زبان دری و پشتو در شبکه محلی طلوع نیوز و برنامه های علمی که از تلویزیون آریانا و شمشاد پخش می شود، مواردی هستند که تحت تأثیر قرار گرفتهاند.
آمادگی کانادا برای افزایش عرضه انرژی به بازارهای جهانی
کانادا هم زمان با سیر افزایشی بهای انرژی در بازارهای جهانی در پی محدود شدن عرضه روسیه، برای فروش نفت، گاز و اورانیوم به مشتریان این کشور، اعلام آمادگی کرد.
به گزارش بخش انگلیسی شبکه بی بی سی؛ جوناتان ویلکینسون وزیر منابع طبیعی کانادا گفته است که توافقی در میان کشورهای غربی برای خودداری از خرید نفت و گاز صادراتی روسیه وجود دارد و بسیاری از کشورها به ارایه بیشترین کمک در حد توان برای جایگزینی نفت و گاز روسیه متعهد شده اند.
بهای نفت و گاز در پی کاهش عرضه روسیه به بازار به علت درگیری نظامی با اوکراین، روند صعودی یافته است. تحریم کانادا به همراه ایالات متحده و بریتانیا بر واردات نفت از روسیه در پی آغاز درگیری های نظامی در اوکراین، بهای هر بشکه از این ماده را تا نزدیک به ۱۳۰ دلار بالا برد.
کانادا که در جایگاه چهارمین کشور عمده تولید کننده نفت در جهان قرار دارد، به افزایش روزانه عرضه نفت به میزان ۲۰۰ هزار بشکه، متعهد شده است.
ویلکینسون به شبکه خبری بی بی سی گفته که اوتاوا قصد دارد میزان عرضه روزانه گاز طبیعی خود را نیز به میزان ۱۰۰ هزار بشکه افزایش دهد و ابراز امیدواری کرد که کشورش تا پایان سال جاری (۲۰۲۲) کاملا به هدف افزایش عرضه به میزان ۳۰۰ هزار بشکه نفت و گاز دست یابد.
اما این میزان تنها بخشی از روزانه سه میلیون بشکه نفتی که بنا بر پیش بینی آژانس بین المللی انرژی تا ماه آینده و در پی اعمال تحریم های غرب علیه روسیه، از بازارهای جهانی حذف خواهد شد.
کانادا به علت تکمیل ظرفیت خط لوله های انتقال نفت خود، در زمینه افزایش صادرات این ماده محدودیت دارد، هر چند ویلکینسون، عرضه از طریق خاک ایالات متحده را نیز به عنوان یک گزینه در دسترس، معرفی کرده است.
"انبریج" بزرگ ترین شرکت اداره کننده خط لوله های انتقال نفت کانادا، برای افزایش امنیت انرژی شمال آمریکا و اروپا تا اندازه ممکن، اعلام آمادگی کرده است.
به گفته لوئیس دیکسون تحیلیلگر بلندپایه نفت در موسسه مشاوره رایستاد انرژی؛ تاثیر افزایش عرضه کانادا با توجه به نوع نفت خام این کشور که به احتمال زیاد تنها در بازار آمریکای شمالی خریدار دارد، به نسبت محدود خواهد بود. بحران اصلی انرژی به علت کمبود عرضه در اروپا و همچنین در آسیا رخ می دهد که تقاضا در صورت کاهش محدودیت های کووید – ۱۹ و مهار همه گیری، در حال بازگشت به میزان پیش از دوره کروناست.
درخواست پاپ برای توقف فوری جنگ در اوکراین
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان میگوید تهدیدات ناشی از حمله روسیه به اوکراین باید همه را متقاعد کرده باشد که زمان آن رسیده که جهان پیش از اینکه بشریت نابود شود، جنگ را پایان دهد.
به گزارش یورونیوز، رهبر واتیکان همچنین خطاب به هزاران نفر از مردمی که در میدان سن پیترو واتیکان حاضر بودند تاکید کرد که با گذشت بیش از یک ماه از حمله اوکراین نیمی از کودکان این کشور مجبور به فرار شدهاند.
پاپ فرانسیس همچنین در ادامه گفت: «این جنگ ظالمانه و بی معنی مانند هر جنگ دیگری شکستی برای همه به شمار میرود. ما باید جنگ را انکار کنیم. جایی که پدران و مادران فرزندان خود را در آن دفن میکنند؛ جایی که مردان، برادران خود را بدون اینکه حتی آنها را ببینند یا بشناسند، میکشند و جایی که قدرتمندان تصمیم میگیرند و فقرا میمیرند.»
او همچنین با حیوانی خواندن جنگ، آنرا وحشیانه و توهین آمیز خواند و اضافه کرد: «همه ما به نوعی در شرایط کنونی مقصر هستیم و اگر بتوانیم از این جنگ سالم خارج شویم، بشریت در مواجهه با خطر خود ویرانگری، باید درک کند که زمان پایان دادن به جنگها فرا رسیده است. انسان باید جنگ را پایان دهد پیش از اینکه جنگ انسانها را از تاریخ حذف کند.»
از زمان حمله روسیه به اوکراین پاپ فرانسیس چندین بار از احتمال و خطر درگیری هستهای سخن گفته بود. او بار دیگر از همه سیاستمداران خواست که به این خطر فکر کنند و با نگاهی به وضعیت اوکراین درک کنند که جنگ وضعیت را برای همه بدتر میکند.
از زمان حمله روسیه به اوکراین رهبر کاتولیکهای جهان چندین بار تلویحا از مسکو انتقاد کرده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.