فعال شدن اشتباه آژیر خطر در اسراییل

عصر روز یکشنبه گذشته دهها هزار اسراییلی به دلیل هک سامانه هشدار سیستم گنبد آهنین اسراییل و در پی آژیر دروغین حمله موشکی، نزدیک به یک ساعت به پناهگاه ها رفتند.
کد خبر: ۱۱۲۵۶۶۷
|
۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۳ 21 June 2022
|
5289 بازدید

رسانه های اسراییلی از هک شدن سیستم آژیر خطر سامانه گنبد آهنین اسراییل خبر می دهند.

به گزارش  تابناک به نقل از وبگاه روزنامه "جروزالم پست" اسراییل، اداره ملی سایبری اسراییل (INCD) روز دوشنبه (دیروز) تایید کرد که آژیرهای هشدار موشکی دروغین که عصر یکشنبه در شهرهای اورشلیم (قدس) و ایلات فعال شدند احتمالا ناشی از یک حمله سایبری بوده است.

روز یکشنبه این هفته در اثر به صدا درآمدن آژیر هشدار حمله موشکی، دهها هزار شهروند اسراییلی سراسیمه وارد پناهگاه ها شدند و نزدیک به یک ساعت در پناهگاه ها ماندند.

جروزالم پست درباره این حادثه نوشت: "تا روز دوشنبه، گمانه‌زنی‌های فراوانی مبنی بر اینکه ایران عامل هک بوده است، وجود داشت و تعدادی از کارشناسان سایبری در مصاحبه‌ها درباره احتمال دخالت ایران اظهار نظر کردند. با این حال، یک منبع دیپلماتیک گفت که هنوز مشخص نیست که آیا ایران منشا این حمله بوده است یا نه."

این روزنامه با تحفیف دادن این رخنه بی سابقه به یک سامانه دفاع ضدموشکی که از آن به عنوان پیشرفته ترین سامانه ضد موشکی جهان یاد می شود، به نقل از این منبع دیپلماتیک اسراییلی نوشت: فعالیت سایبری مداومی علیه اسراییل وجود دارد. از نظر اسراییل که روی افزایش انعطاف‌پذیری سایبری خود کار می‌کند، وضعیت بدی نبود. بخشی از برنامه چند ساله ( رژیم اسراییل)ساخت یک گنبد آهنین سایبری با همکاری سایر کشورها است. تیترهای رسانه ها درباره آژیرهای دیروز اغراق آمیز بودند."

این اظهارات در حالی است که عصر روز یکشنبه این هفته آژیرهای حمله موشکی نزدیک به یک ساعت در شهر ایلات و چندین محله در شهر قدس از جمله تالپیوت، کاتامون و بیت هاکرم به صدا درآمد و دهها هزار اسراییلی از ترس جانشان به پناهگاه ها رفتند؛ اقدام بی سابقه ای که تاکنون در اثر حمله سایبری رخ نداده بود.

ارتش اسراییل در ابتدا اعلام کرد که این حادثه در اثر یک نقص سیستم ناشناخته به وقوع پیوسته است.

چندی بعد اما اداره ملی سایبری اسراییل اعلام کرد که یک حمله سایبری علیه سیستم های آژیر شهرداری به جای سیستم هشدار فرماندهی جبهه داخلی ارتش اسراییل، که معمولا امن تر است، انجام شده است و به مقامات ذیربط دستور داده شد تا اقدامات پیشگیرانه در برابر این تهدید را انجام دهند.

"یایر گولان" معاون سابق ستاد ارتش اسراییل روز دوشنبه (دیروز) در گفتگو با رادیو ارتش اسراییل درباره این حادثه گفت که اسراییل خود را برای تلاش‌های ایران برای آسیب رساندن به اسرائیل از طریق جنگ سایبری آماده می‌کند.

گولان گفت: "در این حمله سایبری، به سیستم هشدار فرماندهی جبهه داخلی ارتش رخنه نشده است بلکه به سیستم آژیر شهرداری رخنه شده است، اما بسیار نگران کننده است و اگر حفره امنیتی وجود دارد، باید فورا بسته شود."

جروزالم پست در ادامه نوشت:" تصور اینکه عنصر دیگری غیر از ایران در پشت این هک قرار داشته باشد، دشوار است. هیچ باج افزار یا اخاذی پولی در این حمله وجود نداشت که بیشتر انگیزه هکرهای شخصی از انجام چنین رخنه های سایبری است... از سوی دیگر تعداد کمی از کشورها با برنامه های سایبری قدرتمند به جز ایران وجود دارد که با اسراییل درگیر هستند. حتی اگر برای مثال، روسیه تصمیم به انتقام از اورشلیم به دلیل حمایتش از اوکراین بگیرد، به نظر می‌رسد بازی با آژیرها از این امر خارج است."

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟