بین الملل تابناک: سیصد و پنجاه و سومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
ارتش آمریکا در حال بررسی طرحی برای ارسال تسلیحات توقیفشده از یمن برای اوکراین است.
روزنامه والاستریتژورنال امروز سهشنبه در گزارشی به نقل از مقامهای آمریکایی و اروپایی نوشته ارتش ایالات متحده، ارسال هزاران سلاح توقیفشده و بیش از یک میلیون مهماتی که زمانی قرار بوده به دست نیروهای انصارالله برسند را در دست بررسی دارد.
مقامهای آمریکایی میگویند قصد دارند بیش از ۵۰۰۰ قبضه تفنگ تهاجمی، ۱.۶ میلیون مهمات تسلیحات سبک و تعدادی موشک ضدتانک را که در ماههای اخیر در نزدیکی سواحل یمن از قاچاقچیهای سلاح توقیف کردهاند برای اوکراین ارسال کنند.
والاستریتژورنال نوشته این اقدام غیرمعمول، منابع جدیدی از تسلیحات را برای ارسال به اوکراین معرفی میکند و به افزایش توان آتشباری این کشور در نبرد با روسیه منجر خواهد شد.
وزیر دفاع آمریکا امروز (سهشنبه) گفت، کشورهای غربی و متحدانش از ابتدای حمله روسیه به اوکراین حدود ۵۰ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارسال کردهاند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در نشست "گروه تماس اوکراین" در بروکسل عنوان داشت: از ابتدای حمله روسیه به اوکراین، همه ما نسبت به تقریبا ۵۰ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین متعهد شدهایم.
لوید آستین در سخنرانی افتتاحیه در نشست گروه تماس بینالمللی برای کمک به اوکراین در مقر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بروکسل، گفت: هفتههای آینده در اوکراین «تعیینکننده» خواهد بود.
آستین افزود: نشست امروز در یک لحظه حساس برگزار شده است، این در حالی است که کرملین روی احساس خستگی ما حساب باز کرده است، اما پس از گذشت یک سال، ما متحدتر از همیشه هستیم.
گروه تماس دفاعی اوکراین ۲۰ ژانویه نیز نشستی را در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان برگزار کرده بود.
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه اظهار کرد، این نشست تصمیم غرب برای تقویت شدت جنگ در اوکراین را بار دیگر تأیید میکند.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه امروز (سهشنبه) سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را ائتلاف متخاصم با مسکو توصیف کرد.
پسکوف طی نشست خبری در کرملین ضمن اشاره به افزایش دخالت ائتلاف نظامی ناتو در جنگ اوکراین، گفت که این سازمان هر روز بیش از پیش خصومت خود با روسیه را نشان میدهد.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی در اینباره توضیح داد: «ناتو سازمانی دشمن با روسیه است و این دشمنی را هر روز ثابت میکند. این ائتلاف بیشترین تلاش خود را انجام میدهد تا دخالت خود در جنگ اوکراین را بیش از قبل آشکار کند. این مسئله اقدامات احتیاطی بیشتری را میطلبد».
سخنگوی کرملین درباره حضور مزدوران خارجی در صفوف نیروهای مسلح اوکراین و جنگ با روسیه نیز تصریح که این مسئله مسیر عملیات نظامی ویژه را تغییر نمیدهد.
پسکوف با بیان اینکه استفاده ارتش اوکراین از مزدوران خارجی فقط باعث طولانی شدن جنگ و افزایش زجر مردم این کشور میشود، اظهار داشت: «این واقعیت که ارتش ما در جبههها مکالمههایی با زبانهای خارجی را میشنود، چیز پنهانی نیست و مدتها است که اتفاق افتاده است».
وی سپس درباره ارائه پاداشها و کمکهای مالی توسط شرکتهای خصوصی به نظامیان روسی نیز افزود که بسیاری از کارآفرینان در روسیه فعالانه برنامههای متعددی را برای حمایت از نیروهای مسلح این کشور اجرا میکنند.
استقرار کشتی های مجهز به سلاح های هسته ای روسیه در دریای بالتیک
سازمان اطلاعات نروژ در گزارش سالانه خود خبر داد که روسیه استقرار کشتیهای مجهز به تسلیحات هستهای تاکتیکی در دریای بالتیک را برای نخستین بار در سی سال گذشته آغاز کرده است.
در این گزارش آمده است که بخش کلیدی در قابلیت هستهای روسیه، زیردریاییها و کشتیهای سطحی ناوگان شمال است.
سازمان اطلاعات نروژ افزود: «کشتیهای جنگی ناوگان شمال ـ که مجهز به تسلیحات هستهای بوده ـ در دوران جنگ سرد منظم در دریای بالتیک حضور داشته؛ اما این برای نخستین بار در دوران فدراسیون روسیه مدرن است که این کشتیها در دریای بالتیک حضور مییابند.
در این گزارش اشاره شده است: در حالی که روسیه تسلیحات ضد ماهواره، قابلیتهای سایبری و زیردریایی داشته که میتواند نروژ و ائتلاف نظامی ناتو را تهدید کند، تسلیحات هستهای تاکتیکی تهدید جدی ویژهای در سناریوهای عملیاتی متعددی که کشورهای ناتو ممکن است درگیر آن شوند، به شمار میآید.
درخواست دبیرکل ناتو برای افزایش ارسال مهمات به اوکراین
«ینس استولتنبرگ»، دبیر کل ائتلاف نظامی ناتو ادعا کرد، مصرف مهمات ارتش اوکراین در جنگ با روسیه، بیشتر از میزان مهمات ارسالی متحدان غربی به این کشور است و غربیها باید این اختلاف را با افزایش تولید جبران کنند.
به نوشته پایگاه «واشنگتن تایمز»، استولتنبرگ در نشستی در آستانه برگزاری اجلاس وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو در بروکسل طبق روالی که از ابتدای عملیات ویژه روسیه در اوکراین در پیش گرفت، بر طبل ادامه حمایتهای تسلیحاتی به اوکراین کوبیده و گفت، باید به کییف برخی اقلام کلیدی همچون مهمات، سوخت و قطعات یدکی پیش از آنکه مسکو ابتکار عمل را در میدان جنگ به دست بگیرد، رسانده شوند.
او گفت: روشن است که ما در یک مسابقه بر سر لجستیک هستیم. جنگ در اوکراین در حال مصرف حجم عظیمی از مهمات و به ته رساندن ذخایر کشورهای متحد غربی است.
دبیر کل ناتو مدعی شد، سربازان اوکراینی در حال مصرف مهمات به میزان چندین برابر بیشتر از سطح کنونی تولید اعضای ناتو هستند و این وضعیت باعث وارد آمدن فشار به صنایع نظامی کشورهای متحد ناتو میشود.
او گلایه کرد که زمان انتظار برای تامین مهمات با کالیبر بالا نظیر گلولههای ۱۵۵ میلیمتری توپخانه هوویتزر که آمریکا برای اوکراین ارسال کرده، متوسط از ۱۲ ماه به ۲۸ ماه افزایش یافته است.