بین الملل تابناک: حمله هوایی آمریکا به دیرالزور در شرق سوریه، آزمایش یک موشک هستهای زیرآبی توسط کره شمالی، درخواست عربستان از ایران برای میانجیگری درباره یمن، ادعای مقام ارشد نظامی آمریکا درباره زمان گریز هستهای ایران و هشدار موساد درباره شکاف شدید مقامات اسرائیل از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
حمله هوایی آمریکا به دیرالزور در شرق سوریه
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) حمله هوایی بامداد امروز جمعه به شرق شهر دیرالزور در شرق سوریه را تأیید کرد.
خبرگزاری رویترز به نقل از پنتاگون گزارش داد: این حملات هوایی به سوریه در پاسخ به زخمی شدن نظامیان آمریکایی در حمله گذشته صورت گرفته است.
وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که فرماندهی مرکزی ارتش این کشور، حملات هوایی به تأسیساتی انجام داده که به ادعای این نهاد توسط گروههای وابسته به سپاه پاسداران (گروههای مقاومت) در شرق دیرالزور مورد استفاده قرار میگرفتند.
پنتاگون مدعی شده است که این حمله به دنبال کشته شدن یک نظامی آمریکایی و زخمی شدن پنج تن دیگر از نظامیان آمریکایی صورت می گیرد که توسط یکی از گروهها به پایگاه ائتلاف بین المللی ضد داعش در نزدیکی الحسکه در شرق سوریه انجام گرفته بود.
لوید آستن وزیر دفاع آمریکا نیز در این باره اعتراف کرد: به دستور رئیس جمهوری، امشب یک حمله دقیق هوایی علیه نهادهایی انجام دادیم که توسط گروههای وابسته به سپاه ایران در سوریه مورد استفاده قرار میگیرد.
تاکنون گروههای مقاومت واکنشی نسبت به این حمله ادعایی آمریکا نداشتهاند.
ساعاتی پیش بود که منابع خبری از حمله جنگندههای ناشناس به شرق دیرالزور در شرق سوریه خبر داده بودند.
اسپوتنیک به نقل از خبرنگار مستقر خود در شرق سوریه گزارش داد: اطلاعات اولیه حکایت از آن دارد که یک فروند هواپیمای ناشناس به مرکز جمع آوری غلات و مرکز توسعه روستایی واقع در محله «هرابش» در شرق دیرالزور حمله کرده است.
وی افزود: این انفجارها باعث آتش سوزی در دو نقطه مورد نظر شد و خودروهای آتش نشانی، آمبولانس و تیم های امداد و نجات نیز به سرعت به محل اعزام شدند.
از سوی دیگر منابع امنیتی سوری که به نامشان اشاره نشده نیز به اسپوتنیک گفتهاند که یک جنگنده ناشناس چندین موشک از خاک عراق به سمت شرق و به سوی شهر دیرالزور شلیک کرده است.
خبرنگار اسپوتنیک همچنین از زخمی شدن ۵ تن در اثر حمله موشکی به شهر دیرالزور خبر داد و افزود که این افراد به بیمارستان نظامی دیرالزور و بیمارستان پزشکی الاسد این شهر منتقل شدند.
اسپوتنیک پیش از این از شنیده شدن صدای انفجار در اطراف شهر دیرالزور در شرق سوریه خبر داده بود.
از سوی دیگر، همزمان با حمله به دیرالزور، اسپوتنیک از پرواز شدید هواپیماهای جنگی آمریکایی بر فراز شهر الحسکه دیگر شهر شرق سوریه خبر داد.
آزمایش یک موشک هسته ای زیرآبی توسط کره شمالی
کره شمالی امروز (جمعه) اعلام کرد که یک پهپاد زیرآبی با قابلیت حمل کلاهک اتمی آزمایش کرده است که میتواند یک «سونامی رادیواکتیو» ایجاد کند.
شبکه آمریکایی «سی ان ان» گزارش کرد، گزارش خبرگزاری مرکزی کره شمالی (KCNA) نشان میدهد که پهپاد مورد نظر به نام «پهپاد تهاجمی بدون سرنشین هستهای زیرآبی هائیل» از ۲۱ تا ۲۳ مارس (اول تا سوم فروردین ماه) و برای بیش از ۵۹ ساعت و قبل از آنکه کلاهک آزمایشی آن بعدازظهر پنجشنبه منفجر شود، در آبهای ساحل شرقی کره شمالی حرکت کرد.
خبرگزاری مرکزی کره شمالی در این خصوص گزارش کرد، مأموریت این سلاح راهبردی اتمی زیرآبی، نفوذ مخفیانه به آب های عملیاتی و ایجاد یک سونامی رادیواکتیو در مقیاس فوقالعاده از طریق انفجار زیر آب برای از بین بردن گروههای مهاجم دریایی و بنادر عملیاتی اصلی دشمن است.
طبق این گزارش، این سلاح از سال ۲۰۱۲ در حال توسعه بوده و در دو سال گذشته بیش از ۵۰ آزمایش را پشت سر گذاشته است.
این رسانه کره شمالی همچنین گزارش کرده است که آزمایش هفته جاری این سلاح اتمی، «اعتبار و ایمنی این سلاح را تأیید و قابلیت تهاجمی مرگبار آن را کامل تأیید کرد»؛ این پهپاد را میتوان در هر بندری مستقر کرد و یا میتوان آن را برای شروع عملیات با هر کشی یدک کشید.
آزمایش پهپاد اتمی کره شملای درست در همان زمانی صورت گرفته که پیونگیانگ گفته است، هفته جاری موشکهای کروز با قابلیت اتمی آزمایش کرده است.
درخواست عربستان از ایران برای میانجیگری درباره یمن
یک رسانه یمنی پنجشنبه شب فاش کرد که در تماس تلفنی «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان با «حسین امیر عبداللهیان» همتای ایرانیاش، ریاض از تهران جهت میانجیگری با صنعا درخواست کرده است.
پایگاه خبری "الخبر الیمنی" گزارش داد، بن فرحان در این تماس از ایران خواسته تا با میانجیگری بین عربستان و دولت صنعاء، باعث کاهش تنش ها بین دوطرف شود.
براساس گزارش این پایگاه خبری، این اقدام عربستان از بیم پیامدهای تهدید صنعا در نهمین سالگرد حمله ائتلاف عربی به رهبری ریاض به یمن صورت می گیرد، بویژه آن که دولت صنعا در روزهای گذشته از برگزاری رزمایش نظامی در استان مرزی جوف با عربستان خبر داده بود.
نیروهای مسلح یمن چهارشنبه شب در آستانه نهمین سالگرد تجاوز ائتلاف سعودی به یمن و ایستادگی مردمی در برابر آن، رزمایش بزرگی برگزار کردند.
بر اساس این گزارش، در این رزمایش، حمله به هدفهای متنوع از جمله کوهستانی، بیابانی و مناطق جنگلی شبیهسازی شد.
این گزارش میافزاید، یگانهای نظامی از جمله پیادهنظام، یگانهای زرهی، مهندسی، پدافند، پهپادی و موشکی با همکاری کامل و در نهایت آمادگی این رزمایش را برگزار کردند.
پیش از این رزمایش نظامی نیز، وزیر دفاع دولت نجات ملی یمن تهدید کرده بود که باید بندرگاههای یمن با قدرت بازگشایی شود.
الخبر الیمنی همچنین اعلام کرد که بن فرحان و عبداللهیان در مورد احیای روابط و تحولات منطقه ای بحث و گفتگو کردند.
وزیر خارجه عربستان در این تماس تلفنی با اشاره به دستاوردهای مثبت نشست پکن، بر دیدار آتی وزرای خارجه و بازگشایی سفارتخانههای دو کشور تاکید کرد.
امیرعبداللهیان در این گفت وگو ضمن تبریک متقابل ماه مبارک رمضان و استقبال از بازگشت مناسبات ریاض و تهران به حالت طبیعی، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران جهت توسعه و تحکیم مناسبات با عربستان تاکید کرد.
وزرای خارجه دو کشور توافق کردند، در اولین فرصت با یکدیگر دیدار کنند و مقدمات بازگشایی سفارتخانهها و سرکنسولگریها را فراهم سازند؛ این تماس تلفنی پس از توافق ۱۹ اسفند ۱۴۰۱، دوکشور در چین صورت می گیرد.
ادعای مقام ارشد نظامی آمریکا درباره زمان گریز هسته ای ایران
«مارک میلی» رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا شامگاه پنجشنبه مدعی شد، ارتش این کشور، گزینههای متعددی برای پاسخ دادن به دستیابی ایران به سلاح اتمی در نظر گرفته است.
میلی طی نشست استماع در کنگره آمریکا به همراه «لوید آستین» وزیر دفاع این کشور، ادعا کرد که ایران میتواند در دو هفته مقدار کافی از مواد شکافتپذیر برای ساخت یک سلاح اتمی را تولید کند.
به نوشته رسانههای آمریکایی، وی اما اضافه کرد که چندین ماه طول میکشد تا ایران با آن مواد شکافتپذیر، یک سلاح اتمی واقعی بسازد.
این نظامی ارشد آمریکا با بیان اینکه واشنگتن متعهد به جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات اتمی میدانی است، گفت: «در صورت تصمیم گرفتن ایران برای ساخت یک سلاح اتمی واقعی، ارتش آمریکا هم گزینههای متعددی را برای پاسخ دادن به آن در نظر گرفته است».
پیش از این نیز «مایکل کوریلا» فرمانده سازمان تروریستی سنتکام مدعی شده بود که ایران در حال غنیسازی اورانیوم در سطحی فراتر از سطح مورد نیاز برای استفادههای صلحآمیز است.
این ادعاها در حالی است که ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند؛ اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
هشدار موساد درباره شکاف شدید مقامات اسرائیل
داوید بارنئا، رئیس موساد به بنیامین نتانیاهو نسبت به خطرات شکاف داخلی و تهدیدات خارجی که امنیت رژیم صهیونیستی را تهدید میکند، هشدار داد.
این رسانهها به جزییات بیشتر این تهدیدات هیچ اشارهای نکردند.
هشدار بارنئا پس از آن روی می دهد که پارلمان اسرائیل امروز پیشنویس تغییرات «قانون پایه رژیم» را که مانع برکناری نخست وزیر از سمتش و اعلام ناتوانی وی در انجام وظایفش میشود، تصویب کرد.
قانون مورد اشاره به «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی که به فساد و خیانت در امانت متهم است، مصونیت میدهد.
بر اساس آنچه «کان» رادیو رژیم صیهونیستی نیز گزارش داد، این قانون با ۶۱ رای موافق و ۴۷ رای مخالف تصویب شد.
این اصلاحیه تصریح میکند که اعلام برکناری تنها در صورت ناتوانی جسمی یا روانی نخست وزیر در انجام وظایفش امکانپذیر است. در این صورت شخص نخست وزیر باید فقدان توانایی خود را اعلام کند یا از طریق رای گیری در کابینه و تایید ۷۵ درصد وزرا، فقدان توانایی وی تعیین شود و در صورت مخالفت نخست وزیر با رای گیری در این مورد در کابینه، این تصمیم به مجمع عمومی در کنست منتقل میشود و این فقدان صلاحیت باید توسط ۹۰ نماینده کنست تایید شود.
بر اساس اصلاحیه جدید قانون پایه رژیم صهیونیستی، دیوان عالی اجازه نخواهد داشت هیچ درخواستی برای رد صلاحیت نخست وزیر را بررسی کند.
بر اساس اعلام رسانههای صهیونیستی، همزمان با این اقدام پارلمان رژیم اسرائیل، هزاران تن در سرزمین اشغالی در اعتراض به اصلاحات قضایی تظاهرات و خیابانها را مسدود کردند.
رسانهها گزارش دادند که ساکنان سرزمین های اشغالی، روز پنجشنبه در اعتراض به تغییرات اساسی در سیستم قضایی توسط کابینه نتانیاهو به خیابانها آمدند و در محکومیت این اقدام با بستن راهها در سراسر سرزمینهای اشغالی، کمپین چند ماهه اعتراضی خود را افزایش دادند.
بر اساس این گزارش، هزاران معترض با حمل پلاکارت هایی در محکومیت این اقدام کنست، در خیابانهای تلآویو راهپیمایی کردند و موجب توقف تردد در اواسط یک روز کاری در این خیابانها شدند.
همچنین گروهی از معترضان در یک خیابان بیرون بندرگاه، لاستیکها را آتش زدند و برای مدتی مانع از حرکت کامیونها شدند. پلیس تظاهرکنندگان را از محل تجمع دور کرد.
در هفتههای گذشته، دهها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئر السبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا صحنه تظاهرات علیه کابینه راست افراطی بوده است.
این تظاهرات در سایه جدال شدید بین ائتلاف کابینه راست افراطی به ریاست نتانیاهو و جناح اپوزیسیون به ریاست «یائیر لاپید» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی برگزار شده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.